10 aylık evlilikte sorunlar arayacağınıza bu güzel günlerin tadını çıkarmayı deneseniz?
Bebek sevmek başka şey onun sorumluluğunu almak başka şey. Biz daha hiç denemedik. Ve düşünmüyorum. Bekarken de çalışıyorsun ama bekarken ve evliyken çalışmak arasında dağlar kadar fark var. Sorumluluk artıyor, borç ödüyorsun. Eve gelip yemek yapıyorsun. Haftasonu temizlik yapıyorsun. Bu düzene ben daha yeni yeni alışıyorum. Üstüne bir de bebek eklense sudan çıkmış balığa dönmez misiniz?
Biz hep 3 yıl dolsun modunda başladık. Ki ben çocukları çok severim. Herkes şaşırıyor evlenir evlenmez bekliyodu annem.
3 yıl belki uzun bir süre ama ancak borçlarımız bitecek. Evimiz 1+1. Bebeğe oda yapamicaz. Her şey zor girecek. Yeni eve çıkma telaşı bebekle yaşanacak.
Her şey rayına oturduğunda bebeğimize mutlu bir gelecek verebileceğimize emin olduğumuzda yapmak en mantıklısı.
Eşinin tartışmalarınızı bahane etmesi yanlış. Ama sen çok sıkıştırıyorsun sanırım bu konuda. Kendini hasta ettiğine göre eşine de böyle konuştun. Ve adam muhabbeti kesmek için öyle konuşuyor bence.
Ev hayvanı alırken bile günlerce düşünüyoruz. Sorumluluğunu kaldırabilecek miyim. Ben işteyken ne yapacak? Eve gelince mamasına ilaçlarına yetişebilecek miyim? Tatile giderken ne olacak gibi. Bebek bundan kat be kat sorumluluk isteyen bir şey.
Başbaşa geçireceğiniz romantik tatiller olmalı daha. 10 ay ne ki..