Bebek istiyorum

vitaminsiiz

"Hiç soruyor muyuz kendimize; Fe eyne tezhebûn?"
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
284
87
18
İyi geceler bayanlar

Ben 1 buçuk yıldır evliyim ve artık cocuk sahibi olmak istiyorum kısmetse
Tecrübesi olanlar bilir diye danışmak istedim
Doğum kontrol hapını şubat ayında bıraktım yaklaşık bi 8 ay kadar kullandım bekarken adet kanamam hep normal aralıklarda geliyordu fakat subattan beri yine düzenli geliyor ama 40gün arayla 35 güne kadarki zamanın normal diye karşılandığını biliyorum
Bu hamilelik için sıkıntı olabilirmi belki aranızda bu durumun aynını yaşayanlar olmuştur

Canım madem hamiş olmak istiyorsun ki Allah gönlüne gore versin inş yasadigin yerde güzel bir doktor bul randevu al deki hamile kalmak istiyorum bu yüzden kontrole geldim hem yumurtalıklarına bakıyorlar hem rutin kontroller yapılır sağlıklı gebelik için ve bu adet konusu sorun mu değil mi doktorun söyler hamile kaldıktan sonrada devam edersin aynı doktora

Teşekkür ederim cNım doktora gitmeyindüşündüm falat önce dene olmazsa gel diyotlar ondan önce tetkik falan yapmıyorlar 1 yıl dene diyorlar

Teşekkür ederim cNım doktora gitmeyindüşündüm falat önce dene olmazsa gel diyotlar ondan önce tetkik falan yapmıyorlar 1 yıl dene diyorlar

Gitmeyi dusunmussunuz yani gitmemissiniz. Gitmeden mi dene gel dediler? Yada gittin de "dene gel" deyip muayene etmeden mi yolladi? Baska doktor bul bence. Ben de cocuk sahibi olmak istedigim zaman dr gittim. Elime bir suru tahlil verdi. Bence siz doktora gitmemissiniz sagdan soldan duymussunuz.

degerlerinize bakıp normalse boyle konusurlar normal değilse mesela hormonlarda yumurta rezervinde bir sorun varsa neden öyle desinler

Hamilelik öncesi doktorla görüşmelisiniz. Rutin testler yapılır, problem var mı bakılır. Hamilelik öncesi ilaçlar başlanır. Kaza vs olmadığı sürece planlı hamileliklerde bu şekilde ilerlenir.

tabiki sıkıntı olabilir.
yumurtlama düzensizliği sonuçta.
adet döngüsünün normal süresi 28-35 gün arasıdır.
diğer türlüsü yumurtlama düzensizliğine giriyor.
dr. gitmelisin öncelikle.
kontrollerinden sonra dr. bir tedavi önerecektir.

Yok gitmedim gidipde geri dönen bayan cok olmuş

Ben ozaman birazdan bi randevu alayım
İşte böylede hep bekliceksin yok onu bekle yok bunu bekle hamilelik sabır gerektiriyo sanırım

Hamilelik öncesi doktorla görüşmelisiniz. Rutin testler yapılır, problem var mı bakılır. Hamilelik öncesi ilaçlar başlanır. Kaza vs olmadığı sürece planlı hamileliklerde bu şekilde ilerlenir.
Planlı olduğu için ilaçlara önceden başlatılıyor demek

degerlerinize bakıp normalse boyle konusurlar normal değilse mesela hormonlarda yumurta rezervinde bir sorun varsa neden öyle desinler
İşte daha bakmadılar değerlere
Birde bu nasıl gerçekleşiyor ki yani benim bu konuda hiçbir bilgim yok kimseyede sormadım kan testiylemi çıkıyo ortaya

Planlı olduğu için ilaçlara önceden başlatılıyor demek

folik asit başlatılıyor hemen.
Ayrıca toksoplazma değerlerinize bakılıyor. (başka bir sürü kan testinin yanında)
Benim misal d vitaminim süşük çıktı. Takviye yaptılar.
Doktorunuz misal adet döngünüze göre optimum ilişki günlerini bile söylüyor.
Yani demem o ki randevunuzu alın.

Evet zaten tiroit bezi yavaş çalışıyor benim onun için hap ve sizin gibi vitamin d hapı kullanıyorum
Bunları midemden bu yılın başında iç hastalıkları uzmanına gittiğimde öğrendim

Evet zaten tiroit bezi yavaş çalışıyor benim onun için hap ve sizin gibi vitamin d hapı kullanıyorum
Bunları midemden bu yılın başında iç hastalıkları uzmanına gittiğimde öğrendim
Peki en azından bu kullandığınız ilaçların olası bir gebelikte etkisini biliyor musunuz?
Yani sırf bunun için gidilir doktora.

bir doktora görün

Ben ozaman birazdan bi randevu alayım
İşte böylede hep bekliceksin yok onu bekle yok bunu bekle hamilelik sabır gerektiriyo sanırım
eh haliyle sabır gerekiyor:))
ilk yapman gereken şey dr. gitmek.
sonuçta adet düzensizliği başlamış.
adetin 3. günü çağıracaktır dr.un bazı kan testleri için.

bebek yapmaya karar verince ilk iş bir kadın doğum uzmanına gitmelisiniz (zaten normalde de en az yılda 1 gitmelisiniz)
rutin olarak rubella, toxoplasma, tam kan sayımı, şeker troid gibi testler yapılır, ultrasonla rahmin durumuna bakılır ve smear alınır. test sonuçlarına göre gerekli tedaviler başlanır (bebek tedavisi değil, örneğin kansızlık varsa ilaç tedavisi vs) folik asit kullanımı da başlatılır, sonraki 1 yılda hamile kalamazsanız o zaman neden hamile kalamadığınızla ilgili muayene ve tetkikler yapılır.
özetle doktora gidin

Peki en azından bu kullandığınız ilaçların olası bir gebelikte etkisini biliyor musunuz?
Yani sırf bunun için gidilir doktora.
Yok bilmiyorum çünlü doktora gitiğimde bu ilaçları yazdığı sırada bebek isteyip istemediğimi sordu bende o arada düşünmediğim için sormadım doktorumda söylemedi anne olma isteğim son 2 haftada hat safjada birden oldu ne olduysa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…