Bebek konusu..

Lolobibi

Positive vibes only ♡
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
731
835
53
26
Merhaba arkadaşlar benim 8 aylık bir kızım var.. Çocukluğumdan beri hayalim ikiz bebeğim olmasıydı yada aralarında çok az ay farkı olan bebeklerimin olması. Eşimin maddi durumu iyi, bebeğe bakabilicek durumdayız hamdulillah. Ama tereddütlerim var. Mesela daha araba kullanmayı bilmiyorum eşim dahil herkes öğrenmemi ve araba almamı istiyor. Aynı zamanda toefl sınavına hazırlanıyorum. Eşimle çocuk konusunu konuştuğumda bebek 1 yaşına gelsin sonra diyor. Bende zaten öyle düşünüyorum. Ama çok istemekle beraber benim için ne kadar zor olucağını da biliyorum. Kızım çok yaramaz çünkü. Aranızda 2 bebeği arası az fark olan anneler var mı? Sizce bu fikri kafamdan silmelimiyim 2 sene?

size, cocugunuza ve icinde bulundugunuz sartlara bagli. yurtdisindaysaniz muhakkak ehliyet ve toefl kursunu gecin. acele etmeyin. rabbim bir tane vermis zaten yine verir. biraz kendinize yatirim yapin. o cocuklarin annesi olarak kaliteli kendini yetistirmis bir anne olmalisiniz. iki uc cocukla ehliyetsiz, okumamis calismayan anne olmayin derim.

Bu sizin sabir,biraz becerikliginize,biraz esinizin destegine daha da onemlisi bebeginizin sizi ne kadar zorladigiyla da alakali. Benim en buyugu 8 en kucugu 3 olan dort cocugum var iki cocuk dersen "alt tarafi iki cocuk ne varki" derim tek cocuklu bir anne icinde belki ikinci cocuk kabus gibi gelebilir.Yani dort cocuga gore cok kolay ama bir cocuga gore de zor gelebilir.Maddi acidan bir sikintiniz yoksa ,cevrenizde destek olabilicek birileri varsa belki olabilir ama bence bebeginizin su hallerini doya doya yasayin derim.Ister istemez kardes olunca ayirdigin zaman dilimi bolunecek,en azindan iki yasina kadar sadece tek cocuga odaklanin.Ayrica gelecege dair egitim planlariniz varsa suan ikinci cocugun dusunmeden aradan caikarmalisiniz

Başka bir konuya yazdıgım cevabı buraya da yazmak istedim.
"İlk bebeğim dünyaya gelmeden önce en az 3 tane çocuğum olsun istiyordum. Ama kızım dogduktan sonra 2 tane çocuğa yetebileceğimi hissettim ve yas aralığı da az olursa en azından bebeklik döneminde de evdeyken yalnız kalmamış olur diye düşündüm. Evde de oyun arkadası olması muhtesem bir sey değil mi ? Benim cesaretim ayrı tabi 20 ay olucak araları.. 2. Bebeğime hamile kalır kalmaz vicdanen değişik hissetmeye başladım. Kızıma haksızlık yaptıgımı düsündüm. İlgiyi bölücem diye. ( o aralar hamilelik depresyonu yasiyordum) Bir anne 2 bebeğe yetemez mi ? Öyle tatlı kadınlarla konuştum ki ( Allah razı olsun onlardan ) birini emzirirken digeriyle oyun oynayanlar, birinin gazını çıkarırken diğerini ayağında sallayanlar... ve su söz cok tatlıydı '2 kolum var ikisini de kucaklayabiliyorum' 😊 ... Her bebek rızkıyla gelir. Birden diğer bebişiniz doğduğunda köşeyi bile dönebilirsiniz. Neyse kadın doğumcuma vicdanen hissettiğim konuyu anlatmıştım karşılığında SEN KAHRAMANSIN dedi bana 💕 ' Şuan oğlum evde tek başına beni bekliyor. Yatak odasında tek başına oynuyor. Odasını paylaştığı sabah erken kalkıp okuluna beraber gittiği bir kardeşi yok... ' vb konuşması yarım saati bulmuştur. Şuan yası gecmiş ve tekrar bebegi olmamıs daha genckende cesaret edememis...
Tabi ki kardeşi olsun istedim kızımın. Ama benimde bir bebeğim daha olsun istedim. O daha farklı olucak. Onunla daha farklı deneyimler yaşıcam. Belki daha duygusal olucak. Onunda kız olduğunu ögrendim. Şimdiki kızım pembeli şeyleri beğeniyor o belki yeşili sevicek... ve o bize, ailemize Allah nasip ederse bir renk daha olucak.
Şuan ki düsüncem ne biliyomusun ( bu aralar minik minik kıpırtılar hissediyorum ) Benim kalbim bölünmicek. Benim kalbim 2 kat büyücek. Allah her isteyene nasip etsin. Bence insanın kardeşi olması muhteşem birşey. 1 ablam ve 1 erkek kardeşim var. Onlar bana hep güç veriyorlar. Konuşmadığimda bile inanın varlıkları yetiyor💕 "
Karar sizin, hayat sizin.

3 kardeşiz aramızda 2şer yaş var. Annem baya zor büyüttü bizi çok ugraştı ama hepimiz aynı zamanda büyüyünce birden rahat etti ve 3ümüzde şimdi abla ve kardeşleri gibi değil de yakın 3 arkadaş gibiyiz. Annem de büyüklerden falan destek almadan kendisi baktı büyüttü. Kendinizde o gücü bulabiliyorsanız eşinizde istiyorsa yapın. Ama sağlık açısından da rahmin 2 sene dinlenmesi önemli. Birlikte büyümek çok güzel oluyor. :KK66:

Bence cok kötü bir fikir. Ilk çocugun tam ayaklandiğinda, mecburen peşinde gezmen gerekirken, en çok ilgi istediği, halen bez dönemindeyken,..

Sen uykusuzluktan öleceksin. Gazli bir bebek değilse bile yinede her 2-3 saat yemek yemeli. Şansliysan gazli bir bebek değil, şanssiz isen gazli bir bebek olur ve ağlama saatleri olur.

Ki bu kisim doğumdan sonrasi, hamilelik süreside bilinmez. Her gün miğde bulantisi yaşayabilirsin. Kizini kucağina alman yasak,..

Ve sinavi ve arabayi unut, ikisinide yapamazsin.

Yani yaş aralarin az olmasini ben tasvip etmem. Etrafimda yapanlar ise pişman.

Merhaba arkadaşlar benim 8 aylık bir kızım var.. Çocukluğumdan beri hayalim ikiz bebeğim olmasıydı yada aralarında çok az ay farkı olan bebeklerimin olması. Eşimin maddi durumu iyi, bebeğe bakabilicek durumdayız hamdulillah. Ama tereddütlerim var. Mesela daha araba kullanmayı bilmiyorum eşim dahil herkes öğrenmemi ve araba almamı istiyor. Aynı zamanda toefl sınavına hazırlanıyorum. Eşimle çocuk konusunu konuştuğumda bebek 1 yaşına gelsin sonra diyor. Bende zaten öyle düşünüyorum. Ama çok istemekle beraber benim için ne kadar zor olucağını da biliyorum. Kızım çok yaramaz çünkü. Aranızda 2 bebeği arası az fark olan anneler var mı? Sizce bu fikri kafamdan silmelimiyim 2 sene?
Neden silesiniz bence yaş aralığının az olması harika
Evet anne için zor ama çocuklar için çok güzel
Benimkilerin arası 22 ay simdi birbirlerinin kankasi arada tartismalar oluyor ama çözüme cabuk kavusturuyorum ben onları iyi idare edebildigimi dusunuyorum
En zorlandığım kısım bebeğimiz doğunca diğerinin kıskandığı dönem olmuştu bi kaç ay zorlandım yalan yok ama şimdi çok rahatım
Ucuncumde yolda şuan diğerleri 5 ve 3 yaşındalar
Maddi olarak hazırsanız bence olmalı ama bolca sabır da gerekli

8 aylık bebek nasıl.yaramaz oluyor? Daha yürüme konuşma bile yok bebekte. Napıyor düşünce gücü ile mi yaramazlik yapıyor?
Benim de takıldığım tek yer orası oldu. Doğuran doğursun da 8 aylık bebeğe yaramaz dediğine göre tahammül sınırı düşük ya da bebeğin hareketlerini abartan kesimden diye düşündüm. Eşimin ailesi öyleydi görümcemin çocuğu prizlerle , kablolarla oynar, beyaz eşyaların düğmesine basıp çalıştırırdı çocuğun yaramaz ve süper zeka olduğunu filan düşünüyorlardı. Aman şöyle yaramaz böyle yaramaz diye diye çocuğu arsız yaptılar. 8 aylık bebek ne yapabilir en fazla

8 aylık bebek nasıl.yaramaz oluyor? Daha yürüme konuşma bile yok bebekte. Napıyor düşünce gücü ile mi yaramazlik yapıyor?
Benim de takıldığım tek yer orası oldu. Doğuran doğursun da 8 aylık bebeğe yaramaz dediğine göre tahammül sınırı düşük ya da bebeğin hareketlerini abartan kesimden diye düşündüm. Eşimin ailesi öyleydi görümcemin çocuğu prizlerle , kablolarla oynar, beyaz eşyaların düğmesine basıp çalıştırırdı çocuğun yaramaz ve süper zeka olduğunu filan düşünüyorlardı. Aman şöyle yaramaz böyle yaramaz diye diye çocuğu arsız yaptılar. 8 aylık bebek ne yapabilir en fazla
Hahah sürekli ağlıyor diyemicem ama ağlıyor sürekli kucak istiyor ev işi yemek yaptırmıyor kablolarla oynuyo yeni yeni tutunup kalkmaya da başladı düşüyor arka üstü:KK57: bide benim ailem uzakta, kayınvalidem kimseye karışmayan bi insan. Yalnız büyütüyorum

Başka bir konuya yazdıgım cevabı buraya da yazmak istedim.
"İlk bebeğim dünyaya gelmeden önce en az 3 tane çocuğum olsun istiyordum. Ama kızım dogduktan sonra 2 tane çocuğa yetebileceğimi hissettim ve yas aralığı da az olursa en azından bebeklik döneminde de evdeyken yalnız kalmamış olur diye düşündüm. Evde de oyun arkadası olması muhtesem bir sey değil mi ? Benim cesaretim ayrı tabi 20 ay olucak araları.. 2. Bebeğime hamile kalır kalmaz vicdanen değişik hissetmeye başladım. Kızıma haksızlık yaptıgımı düsündüm. İlgiyi bölücem diye. ( o aralar hamilelik depresyonu yasiyordum) Bir anne 2 bebeğe yetemez mi ? Öyle tatlı kadınlarla konuştum ki ( Allah razı olsun onlardan ) birini emzirirken digeriyle oyun oynayanlar, birinin gazını çıkarırken diğerini ayağında sallayanlar... ve su söz cok tatlıydı '2 kolum var ikisini de kucaklayabiliyorum' 😊 ... Her bebek rızkıyla gelir. Birden diğer bebişiniz doğduğunda köşeyi bile dönebilirsiniz. Neyse kadın doğumcuma vicdanen hissettiğim konuyu anlatmıştım karşılığında SEN KAHRAMANSIN dedi bana 💕 ' Şuan oğlum evde tek başına beni bekliyor. Yatak odasında tek başına oynuyor. Odasını paylaştığı sabah erken kalkıp okuluna beraber gittiği bir kardeşi yok... ' vb konuşması yarım saati bulmuştur. Şuan yası gecmiş ve tekrar bebegi olmamıs daha genckende cesaret edememis...
Tabi ki kardeşi olsun istedim kızımın. Ama benimde bir bebeğim daha olsun istedim. O daha farklı olucak. Onunla daha farklı deneyimler yaşıcam. Belki daha duygusal olucak. Onunda kız olduğunu ögrendim. Şimdiki kızım pembeli şeyleri beğeniyor o belki yeşili sevicek... ve o bize, ailemize Allah nasip ederse bir renk daha olucak.
Şuan ki düsüncem ne biliyomusun ( bu aralar minik minik kıpırtılar hissediyorum ) Benim kalbim bölünmicek. Benim kalbim 2 kat büyücek. Allah her isteyene nasip etsin. Bence insanın kardeşi olması muhteşem birşey. 1 ablam ve 1 erkek kardeşim var. Onlar bana hep güç veriyorlar. Konuşmadığimda bile inanın varlıkları yetiyor💕 "
Karar sizin, hayat sizin.
Bu mesaji unutayim da gaza gelip bi delilik yapmiyim😁😁

Bence yap birlikte büyüsünler tabi hamileliğiniz sorunsuz geçiyorsa. Benim istemeden oldu çünkü ilki 30 haftada doğdu preeklampsiden dolayı,bunda da 30 haftada vücut sinyal vermeye başladı tansiyon fırladı hastaneye yatıralım diyorlar yatamıyorum kuzımı evimi bırakıp vs vs

Back
X