Bebek konusu..

Benim kızım 3 aylıkken istemeden hamile kaldığımı öğrenmiştim şimdi aralarında 11 buçuk ay var ikiz gibi büyüyorlar. Elbet kıskançlık kavga falan oluyor kardeşler sonuçta ama biri hasta olsa veya ağlasa diğeri öyle ilgileniyor ki. Kiii daha biri 2 biri 3 yaşında. Evet zorlanıyorum ama emin ol çok güzel Bişey. Bide ben erken yaşta anne oldum beraber büyüyoruz işte kızlarımla ❤️

Hahah sürekli ağlıyor diyemicem ama ağlıyor sürekli kucak istiyor ev işi yemek yaptırmıyor kablolarla oynuyo yeni yeni tutunup kalkmaya da başladı düşüyor arka üstü:KK57: bide benim ailem uzakta, kayınvalidem kimseye karışmayan bi insan. Yalnız büyütüyorum
Yeni yeni ayaga kalkmaya baslayan bir cocuk nasil kablolarla oynayabiliyor.
Kablolarla oynayacak kablo yakinina bırakıyorsanız bence 2.yi yapmayin.

Yeni yeni ayaga kalkmaya baslayan bir cocuk nasil kablolarla oynayabiliyor.
Kablolarla oynayacak kablo yakinina bırakıyorsanız bence 2.yi yapmayin.
Sizin çocuğunuz var mı? Var ise beni anlarsınız. Kabloyu çocuğumun önünde bırakıcak değilim bunun için uyarmanıza gerek yok, 8 aylık bebekler yeni yeni herşeyi anlamaya başlarlar ve çok aktif olurlar. Bu durum çocuktan çocuğa da değişir. Prizleri keşfetti mesela, fişleri çekiyor. Bunlara önlem aldık tabi. Sadece 8 aylık bebek daha birşey bilmez dendiği için yazıyorum:) herşeyi biliyolar, inanılmazlar

Sizin çocuğunuz var mı? Var ise beni anlarsınız. Kabloyu çocuğumun önünde bırakıcak değilim bunun için uyarmanıza gerek yok, 8 aylık bebekler yeni yeni herşeyi anlamaya başlarlar ve çok aktif olurlar. Bu durum çocuktan çocuğa da değişir. Prizleri keşfetti mesela, fişleri çekiyor. Bunlara önlem aldık tabi. Sadece 8 aylık bebek daha birşey bilmez dendiği için yazıyorum:) herşeyi biliyolar, inanılmazlar
2 yasinda bir kizim var ve 9 aylikken yurudu neredeyse. O yuzden emeklemeye baslar baslamaz kablolari prizleri ortadan kaldirdik.
Soylemeye calistigim sey zaten cocuk yapamaz degildi. Cocugun guvenligini saglayamiyorsaniz ikinciyi yapmayindi.

Hahah sürekli ağlıyor diyemicem ama ağlıyor sürekli kucak istiyor ev işi yemek yaptırmıyor kablolarla oynuyo yeni yeni tutunup kalkmaya da başladı düşüyor arka üstü:KK57: bide benim ailem uzakta, kayınvalidem kimseye karışmayan bi insan. Yalnız büyütüyorum
O zaman hiç kalkışmayın ikinciye. Yine aynı şeyler olacak ve siz hamile olacaksınız. Halsizlik, ağırlık, yürümeye başlayınca çok daha zor oluyor emin olun,

Büyük oğlum 4.5 yaşında. Bebeğim iki aylık. O kadar zorlanıyorum ki. Ki büyük oğlum kendi yemeğini yiyebilen, tuvalete gidebilen bir çocuk.

8 aylık çocuk başka ne yapacak ki? Kendi kendine vakit mi gecirecek besigin içinde? Tabi ki ağlayıp kucak isteyecek çünkü bebeğin başka fonksiyonu yok şu an.
Ayrıca herkes yalnız büyütüyor.

Peşpeşe bebek bakan yapan hangi kadını görsem yıpranmış durumda.
En yakın örnek eski komşum 1,5 yaşındaydı bebeği birde 5 aylık kızı vardı.
Büyük olanı park istiyor anne bebekten dolayı götüremiyor.Çünkü hangisiyle ilgilensin parkta.
bu 1.5 yaşındaki bebeğinde hakkına girmek gibi bişey.
Bu defa huzursuzluk çıkıyor,kardeşine şiddet uyguluyor bebek.
evet öyle veya böyle büyüyecekler ama anne perişan oluyor.
üstelik 2 yaş sendorumu inanılmaz zor.
siz daha 8 aylık bebeğe yaramaz diyorsunuz.
ne kadar yaramaz olabilir 8 aylık bebek.
bence iyi düşünün

8 aylık çocuk başka ne yapacak ki? Kendi kendine vakit mi gecirecek besigin içinde? Tabi ki ağlayıp kucak isteyecek çünkü bebeğin başka fonksiyonu yok şu an.
Ayrıca herkes yalnız büyütüyor.
Evet herkes yalnız büyütüyor zaten bebek yaparken kimseye güvenicek değiliz. Benim bazı tanıdıklarımın bebekleri çok uslu, kendi kendine oyun oynuyolar hatta bi arkadaşım oyun oynarken uyuya kaldığını söylüyor. Benim ki maşallah çok hareketli, şikayetim yok daha çok gencim bakabiliyorum. Ama çocuktan çocuğa değişiyor demek istedim. Her bebeği aynı kefeye koyamayız. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuğunuz yoksa şuan olduğunda beni anlarsınız 👍🏻

İnsan sıkıntılara dayanıyor tüm gücüyle. Yani başarırsınız. ama gençliğinizin güzel yıllarını sıkıntı içinde değilde biraz daha rahat geçirmenizi isterim. Diğer çocuk biraz büyüsün. Laftan anlayacak yaşa gelsin. O zaman sanki hamilelik dönemi ve Sonrası daha rahat geçer gibi.
olan annelere oluyor. Kendinize ait hiç zamanınız kalmayacak.

İnsan sıkıntılara dayanıyor tüm gücüyle. Yani başarırsınız. ama gençliğinizin güzel yıllarını sıkıntı içinde değilde biraz daha rahat geçirmenizi isterim. Diğer çocuk biraz büyüsün. Laftan anlayacak yaşa gelsin. O zaman sanki hamilelik dönemi ve Sonrası daha rahat geçer gibi.
olan annelere oluyor. Kendinize ait hiç zamanınız kalmayacak.
Doğru söylüyosun aslında.. Bi yandan da seviyorum koşuşturmayı ama daha yapacak çok şeyim var sınava hazırlanıyorum aynı zamanda.

Merhaba arkadaşlar benim 8 aylık bir kızım var.. Çocukluğumdan beri hayalim ikiz bebeğim olmasıydı yada aralarında çok az ay farkı olan bebeklerimin olması. Eşimin maddi durumu iyi, bebeğe bakabilicek durumdayız hamdulillah. Ama tereddütlerim var. Mesela daha araba kullanmayı bilmiyorum eşim dahil herkes öğrenmemi ve araba almamı istiyor. Aynı zamanda toefl sınavına hazırlanıyorum. Eşimle çocuk konusunu konuştuğumda bebek 1 yaşına gelsin sonra diyor. Bende zaten öyle düşünüyorum. Ama çok istemekle beraber benim için ne kadar zor olucağını da biliyorum. Kızım çok yaramaz çünkü. Aranızda 2 bebeği arası az fark olan anneler var mı? Sizce bu fikri kafamdan silmelimiyim 2 sene?

8 aylik bebegin yaramazi mi olur?
Bence kafanizdan 3-4 sene silin siz bebek dusuncesini, 8 aylik yaramaz dediginiz yavru buyusun konussun cisini ogrensin krese baslasin oyle 2.yi dusunun, yoksa ilk bebek cok ezilir.. Daha 8 aylik bebek sizin icin yaramaz olmus 🤦🏼‍♀️

8 aylik bebegin yaramazi mi olur?
Bence kafanizdan 3-4 sene silin siz bebek dusuncesini, 8 aylik yaramaz dediginiz yavru buyusun konussun cisini ogrensin krese baslasin oyle 2.yi dusunun, yoksa ilk bebek cok ezilir.. Daha 8 aylik bebek sizin icin yaramaz olmus 🤦🏼‍♀️
Bebekten bebeğe değişiyor hanımefendi benim annem bana diyo ben seni doğurduğumda yemeğimi yapıyodum ev işimi yapıyodum benim bebeğim çok yaramaz bir dakika durmuyor. Kimilerinin bebekleri çok uslu. Ben şikayetçi değilim ama her bebek aynı olmaz.

Enerjiniz yetebilecekse düşünün. Ama şu an 8 aylık olan bebeğinizin 2 yaş krizi inatçı ağlamaları tutturmalari olacak.tuvalet eğitimi başlı başına düşünülmesi gereken bir durum.
Aralarında 3-4 yaş olunca ne oluyor mesela. Üst üste olmasını neden istiyorsunuz.

Çocuklarla çalışan bir uzman olarak ilk çocukla ikinci arasında en az 3 yaş olması gerektiğini düşünüyorum.
İkiz bebek büyütmekten çok farklı yaş farkı az iki bebek büyütmek.
Kısacası iyi bir fikir değil hemen hamile kalmak istemeniz.

Bunların hepsi gayet normal şeyler her bebek kabloyla filan oynar etrafı karıştırır döker saçar. Birçok kadın yalnız büyütüyor zaten çocuğunu ve yemek olsa temizlik olmuyor. Bazen ikisi de olmuyor Bunlar zor süreçler her insan kaldıramaz iki bebeği. Daha birincinin ufak tefek hareketliliği yaramazlık olarak geliyorsa ikincisini erteleyin derim.

8 aylık bebeye yaramaz demıssınız ikiziniz olunca mesela cok ıstıyormussunuz ya hanı ... ozaman gorurum sızı , azıcık zorlanınca bebege yaramaz dıyen ıkızı olunca ne der acaba

acele etmeyın ılk cocugunda gunahına gırmeyın hem yaramaz dıye yaftalayarak hemde arayı acmadan ard arda dogurarak. sıze sevgınıze ılgınıze cok muhtac bunu bılerek bolmeyın

Oglum 2.5 yasinda. Maddi olarak ihtiyaclarini karsilayabiliriz ikincinin belki ama kendimi o zorluğa sokmazdim manevi acidan.
Zaten 2.cocuk dusunmuyorum ama dusunseydim aralarinda en az 5 6 yas olmasini isterdim.

Biri konu açmış bebekleri arasında çok az fark varmış çok zorlanıyormuş, annem yardım etmiyor diye hayıflanıyordu. Yapacaksanız da her ihtimali düşünüp yapın. Bence çocuk 4-5 yaşına gelene kadar yapılmamalı zira sadece maddi ihtiyaçları karşılamak bir çocuğu yetiştirmek adına yeterli değil... Çocuğun psikoseksüel gelişimin temeli bile ilk 5 yılda oturuyorken bence bu süreçte tek çocukla ilgilenmek daha sağlıklı olur.

Bence çok erken ayrıca daha yürümeyen çocuğa yaramaz diyorsanız biraz daha büyüdüğünde ne olacak acaba birde ikinciyi istiyorsunuz daha öteki anneye muhtaç iken neden ikinci istenir anlamıyorum. Parayla çocuklarınıza anne sevgisi veremezsiniz ki maddi dururumum iyi diyorsunuz.

8 aylık bebek nasıl.yaramaz oluyor? Daha yürüme konuşma bile yok bebekte. Napıyor düşünce gücü ile mi yaramazlik yapıyor?
Hemen anlatayım konu sahibinin yerine 🙋
Şöyle ki, sürekli ağlar, gece uyumaz, gündüz uyumaz, yuruyemese de sıralar, koltuklara tırmanır, arkanızı dönüp su icseniz düşer.
Hep bir hareket halindedir.
Yetişebildigi her yeri asılır, ortuleri, eşyaları, tirmanabildigi her yere tırmanır, mesela çekmecelerin içine girer..
Mutfak dolapları ayrı olay zaten...
Gibi gibi.
Tabi hiçbirini yaramazlık olsun diye yapmaz, meraklıdır, hareketlidir, aktiftir.
Ama sonuçta yapar mı yapar, tecrübeyle sabittir 😄

Back
X