Bebek konusunda eşimle anlaşamıyoruz.

Vallahi kimse benim kadar rahatına düşkün değildir herhalde :) ben bile bakmaktan zevk alıyorsam kesinlikle düşün derim..

tam zamanı bence bebek bakmaktan korkma 2 sene geçmiş zaten yaşın geçtikçe hamile kalmanda zorlaşabilir

AMİN canım
çok zor gibi geliyor
eşim tedaviyi kabul etmiyor
anlayacağın keyfini bekliyorum
tereddüt konusunda uzman birinden
destek almalısın bu dr olabilir
neden mesela tereddüt ediyorsun

bakamayabilirim, iyi bir gelecek sağlayamabilirim..

bakamayabilirim, iyi bir gelecek sağlayamabilirim..

Niye aksini düşünmüyorsun peki
Doğum sancısından ben korkuyorum
ama yinede doğurmak istiyorum
Ben yeni doğan bebeği elime almaktan korkardım
Şimdi ise değil biberonla emzirmekten korkardım şimdi değil
NEDENİ ÇOCUĞUMUN OLAMAYACAĞI DÜŞÜNCESİ
bazen insan geç kalabiliyor
ben 29 eşim 27 yaşında
Daha ne kadar yaşayacağımı bilmiyorum
o YÜZDEN HAYAT ÇOK KISA NELER YAŞACAĞIMIZI BİLMİYORUZ
ÖMRÜNÜN SONUNA KADAR KORKAMAZSIN CANIM

Çok zor durumdasınız.
Maalesef ülkemizde herkes çocuk sahibi olması gerekirmiş gibi bir tutum var. Çocuk sahibi olmayı istemiyor olabilir insanlar olamaz mı :)

Benim genel düşüncem şu şekilde.
Eğer çocuk istemiyorsanız erteleyin.

ama çocuk istiyor ve bir takım sebeplerden ötürü (maddiyat ya da gezme tozma) erteliyorsanız, hiç ertelemeyin değmez. Çocuk rızkıyla gelir lafına inananlardanım. Gezmek derseniz de artık günümüzde heryerde bebk bakım odaları, çocuk eğlence odaları var, çocuğunuz olunca zaten algıda seçicilik hemen buluyorsunuz oraları. İstediğiniz gibi alışverişinizi, gezmenizi yapabiliryorsunuz. Tek sadece yetişkinler için olan aktivitelerden uzak kalıyorsunuz, sinemaya falan gidemiyorsunuz çocukla, onun dışında sorun olmuyor ki. Tabi biraz geniş olmak gerekiyor. Dışarı bayramlık giyinip çıkıp, eve çamurlu bir şekilde dönüyorsunuz :)

O korku hep oluyor. Ben isteyerek hamile kaldım ama ilk öğrendiğimde yinede hazırmıyım acaba diye korktum. Hayatın asla eskisi gibi olmuyor. Biryere gitsem ne oturduğumdan birşey anlıyorum ne yediğimden. 15 aydır bütün çaylarımı soğuk içiyorum ama prensesimin sabah babasını yataktan atıp bana sarılması varya yada başını omuzuma koyup uyuması işte bunları dünyalara değişmem. Az önce yine kaka harbi yaşadık. Kakalı poposuyla kaçtı. Oda güzel ama yaaaaa

kafan rahat degilse düsün ve yapma cnm cünkü baka 2 sene cokkk erken cokkk hemdee
simdi burdakıler ne duruysun falan dicek sana ama o kafada olmayan anlayamaz psikolojık olarak annelige hazır degilsin muhtemelen bende 7 senelik evli olucam ama bu sene daha kafam rahat oldu yani hazır olmadan düsünse sen yıpranırsın erkege göre nolcak sabaj ise giderken sevcek aksma gelince sevcek bu kadar

Bende senin düşüncelerine katılıyorum. Çocuk olduktan sonra, evimin huzuru kaçar diye korkuyorum. Hatta eşimle eskisi gibi olamamak ta korkutuyor. Ben böyle çok mutluyum. Çocuk olmasa da gül gibi geçinir gideriz. Ama çocuk olunca sorumlulukların çok artıyor.. Çocuk ilgi bekler, sevgi bekler, bakım ister.. Maddi manevi yükümlülük ister.. Çok zor ya..

Canim bende hazir degildim en az 3 sene bekleyelim diyordum ama suan hamileyim 27 yasindyim 4 aylik evliyim : ) nasip boyleymis demek bende cok korkuyodum halada korkuyorum bakabilck miyim diye yakinimda kimse yok ama allah yardm eder ins. Bi yandan iyi oldugunu düşünüyorum cunku 30 uma geldigimde ins 3 yaslarinda bi çocuğum olacak. Cok ertelememeye calis erteledikce rahata alisacaksn. Bende cok rahatm bakalm bebek gelince napcam

hadi diyelim bir bebeğiniz oldu eşiniz de bazı özgürlüklerinden feragat edecek mi yani size yardımcı olacak mı bunu sorun bence
ama çevremde bebek düşünmeyen çoğu insan anne olduktan sonra çabuk alıştılar şimdi neden bu kadar geç kaldım diyorlar:)annelik duygusu oluşuyor sanırım

. bazılarında hemen olurken bazılarında uzun sure olmuyor
bu işler belli olmuyor yani. gündemdeyken deneyın bence
rahatına düşkün insanlar hiçbir zaman kendını hazır hıssetmez kı.. ben hamıleyım ve ben hala hazır degılım. 50 yasında bıle olsam hazır olmayacagım, çünkü ben cok fazla rahatıma düşkünüm
ama evlendık bari düzene uyalım dedık napalım

haha uyalım düzene mecbur

yardımcı olucam diyor ama hiç sanmıyorum.. fırıncı olduğu için gece kalkıyor mesela. eve gelecek yorgunum vs bütün yük bana

Yok canım ya max 6 ay erteleyeceğim :)
Sağlıkla kucağına alasın inşallahhhh

iki sene kimine gore coktur kimine gore erkendir.. 'bence yeterli bi sure' demek anlamsiz..
ozellikle ruhen hazir hissetmek onemli.. sonucta cocuk oldumu her sey ona bagli oluyor artik..
esinle ortak karar vermelisiniz, guzelce anlat, hazir olmadigini ve hazir olmadan bu ise girersen mutlu olmayacaginizi soyle.. eger nedensiz yere korkuyorsan, bi uzmandan da fikir alabilirsin..
Rabbim evladin varligiyla da yokluguyla da imtihan etmesin.. hayirli vakitte hayirli evlat versin inşaAllah..

İnşallah canım, Allah isteyen herkese zamanında, sağlıkla versin inşallah
Şimdilik yıl sonuna kadar uzattık süreyi bakalım, zaman ne gösterir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…