- 8 Haziran 2015
- 299
- 217
- 103
- Konu Sahibi Vakana-pan
-
AMİN canım
çok zor gibi geliyor
eşim tedaviyi kabul etmiyor
anlayacağın keyfini bekliyorum
tereddüt konusunda uzman birinden
destek almalısın bu dr olabilir
neden mesela tereddüt ediyorsun
bakamayabilirim, iyi bir gelecek sağlayamabilirim..
bence 2 sene bebek için yeterli bir zaman..çünkü nekadar sonra olursa yıllar geçtikçe insanın tahammülü sabrı azalıyor...
kesinlikle iki tarafında hazır olması gerekiyor bebek için..
korkmayın bebek bakmaktan..
ben çok istemiştim bebek eşim istememişti...şuan 5 yıllık evliyim ve 9 aydır deniyoruz olmuyor..
yaşın kaç bilmiyorum ama evliliğinde sorun yoksa çokta geç kalma..
sanada hayırlı cumalar canım...[/QUOTE
iyide evlilkte 2 sene kızın kafasında daha oturmaıs seyler olabilir yani sahsen ben 7 senelik evli olucam daa evlilige kafam bu sene alıst evli olunca 2 3 senede cocuk yapmak gerekmez insna ruhsal bakımdan ne zaman kafası rahat ederse o zaman yapmalı
kafan rahat degilse düsün ve yapma cnm cünkü baka 2 sene cokkk erken cokkk hemdeeGünın, Hayırlı cumalar..
Bir süredir eşimle gündemimizde olan konu; bebek..
Daha doğrusu onun konusu. Çünkü çok dile getirmeye başladı. 2 senelik evliyiz ve ben hala erken olduğunu düşünüyorum. Belki de korkuyorum bilmiyorum. O cesaret şuan yok bende. Ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Rahatıma da düşkünüm biraz. Gezmeyi,tozmayı çok seviyorum.. ve zamanımın çoğunu eşime ayırmak istiyorum. Bebek olduğunda bunları rahatlıkla yapamayacağız,biliyorum..
Artık arkadaşlarımızın çoğunun bebeği var.Buluştuğumuzda çok sıkıntı yaşıyorlar.Bebek ağlıyor, yemiyor falan.Bunları görünce aman biraz daha duralım diyor ama yaklaşık 1 aydır sürekli istediğinden bahsediyor.
Konuşmaya çalışıyorum erken diyorum pek umursamıyor. Ne şekilde bu süreci biraz daha ileri atabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum
Bende senin düşüncelerine katılıyorum. Çocuk olduktan sonra, evimin huzuru kaçar diye korkuyorum. Hatta eşimle eskisi gibi olamamak ta korkutuyor. Ben böyle çok mutluyum. Çocuk olmasa da gül gibi geçinir gideriz. Ama çocuk olunca sorumlulukların çok artıyor.. Çocuk ilgi bekler, sevgi bekler, bakım ister.. Maddi manevi yükümlülük ister.. Çok zor ya..3.5 senelik evliyim, evliliğimin huzuru kaçar diye korkuyorum. şimdi sakin sakin yaşıyoruz ne güzel. gerçi bu gece rüyamda gördüm. bembeyaz tenli bir bebeğim oluyordu. hoşuma gitmedi değil. ama annem hasta kayınvalidem de başka şehirde, evim arabam ve kenarda birikmiş param yok. bu durumda bebek sahibi olmak benim için bir hayallll :)
ancak 30 civarında olur gibime geliyor.
siz zaten istiyormuşsunuz karşılıklı, sadece zaman üzerinde anlaşamıyorsunuz.
Vallahi kimse benim kadar rahatına düşkün değildir herhalde :) ben bile bakmaktan zevk alıyorsam kesinlikle düşün derim..
. bazılarında hemen olurken bazılarında uzun sure olmuyor
bu işler belli olmuyor yani. gündemdeyken deneyın bence
rahatına düşkün insanlar hiçbir zaman kendını hazır hıssetmez kı.. ben hamıleyım ve ben hala hazır degılım. 50 yasında bıle olsam hazır olmayacagım, çünkü ben cok fazla rahatıma düşkünüm
ama evlendık bari düzene uyalım dedık napalım
hadi diyelim bir bebeğiniz oldu eşiniz de bazı özgürlüklerinden feragat edecek mi yani size yardımcı olacak mı bunu sorun bence
ama çevremde bebek düşünmeyen çoğu insan anne olduktan sonra çabuk alıştılar şimdi neden bu kadar geç kaldım diyorlar:)annelik duygusu oluşuyor sanırım
Canim bende hazir degildim en az 3 sene bekleyelim diyordum ama suan hamileyim 27 yasindyim 4 aylik evliyim : ) nasip boyleymis demek bende cok korkuyodum halada korkuyorum bakabilck miyim diye yakinimda kimse yok ama allah yardm eder ins. Bi yandan iyi oldugunu düşünüyorum cunku 30 uma geldigimde ins 3 yaslarinda bi çocuğum olacak. Cok ertelememeye calis erteledikce rahata alisacaksn. Bende cok rahatm bakalm bebek gelince napcam
iki sene kimine gore coktur kimine gore erkendir.. 'bence yeterli bi sure' demek anlamsiz..
ozellikle ruhen hazir hissetmek onemli.. sonucta cocuk oldumu her sey ona bagli oluyor artik..
esinle ortak karar vermelisiniz, guzelce anlat, hazir olmadigini ve hazir olmadan bu ise girersen mutlu olmayacaginizi soyle.. eger nedensiz yere korkuyorsan, bi uzmandan da fikir alabilirsin..
Rabbim evladin varligiyla da yokluguyla da imtihan etmesin.. hayirli vakitte hayirli evlat versin inşaAllah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?