- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Canım işi gücü ya da başkalarının düşüncelerini bir kenara bırak.
Sen istiyormusun önemli olan o. Kafanda sorular varsa hamilelikte yada doğumdan sonra çok bunalırsın. Anne olmak en yüce en güzel duygu ama hazır değilsen,anne olayım diye yanıp tutuşmuyorsan acele etme.
Ayrıca iş yerin neden öyle baskıcı ki. Ben doğumdan sonra ayrıldım,bebeğim 14 aylık olunca tekrar döndüm. Belki yanlış bir iştesin,bunu da anlamış olursun zamanı gelince
en önemlisi senin düşüncen
müdürün amirin annen kayınvaliden bunları kenara at bir kere
sen kendini hazır hissetmiyorsan bekle
bebegi karnında taşıyacak doguracak sensin
hazır hissetmememin sebebi anlattığım durumlar zaten. zaten çok fazla sorumluluk sahibiyim, üstüne bir de çocuk... profilimde mesleğim yazılı bankacıyım ve özel bir departmandayım, herkesin istediği bir pozisyondayım. iş değiştir diyenler olacaktır ama bu kadar yoğun bir meslekte olup kpss ye hazırlanıp kazanmak çok zor, ki aldığım puan yetmiyor. arkanızda dayınız da yoksa... o başka bir konu yani şimdilik bir mucize olmazsa iş değiştirme imkanım da yok. sizin işinizi merak ettim, 14 ay izin aldığımı düşünemiyorum gelince kendimi nerde bulurum Allah bilir.... :S
Ben eğitim asistanıyım, normalde 4 ay doğum iznim,6 ay da ücretsiz izin hakkım vardı.Sonrasında dönecektim ama bebeğim 4 aylıkken ameliyat oldu planlar herşey değişti. İşyerim her konuda yardımcı oldu sağolsun ama bebeğimden önemli hiçbirşey olamazdı anlaşarak ayrıldım. Döndüğümde maaşım da arttı ve kadroya da geçtim. Her zaman herşeyde hayır vardır sen de öyle düşün canım. Ama sırf işten dolayı istememen doğru değil,sonuçta illa bir gün düşüneceksin,o zaman da çalışıyor olacaksın
çok şanslıymışsınız,bebeğinize de geçmiş olsun...kafamda o kadar çok şey dolaşıyor ki, annem rahatsız,babam kanserden ameliyat geçirdi, kardeşim yurtdışında, her şeyin sorumluluğu bende. evlendiğimden beri tatil bile yapamadım, o kadar bunaldım ki...belki de bu buhranlar beni şu an sıkıyor, biraz rahatlasam belki duygularım değişecek. ama sürekli üzücü haberler, hastalıklar, stres...Allah daha büyüğünü vermesin, çok şükür diyorum ama daha dün akşam babam benim ömrüm az kaldı hissediyorum deyince insanın aklı uçuyor gidiyor... Şimdilik bu konuyu rafa kaldıracağım sanırım, zaman ne gösterir bilinmez...
Merhaba bayanlar, son zamanlarda buna benzer konular açıldı, ben de size danışmak istedim1,5 yıllık evliyim, eşim benden büyük dolayısı ile anne babalar bir an önce torun sevme isteğinde. Fakat ben kararsızım çünkü; öncelikle kendimi hazır hissetmiyorum bunun sebebi de şu an çok fazla sorumluluk sahibiyim, üstüne birde bebek sorumluluğunu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Rahat biri değilimdir bırakayım dağınık kalsın diyeyem dolayısı ile kendimi yıpratıyorum aşırı sorumluluk duygusundan Eşim ise el bebek gül bebek büyümüş ailesinden hiç ayrılmamış, kayınvalide tarafından tek bir iş bile yaptırılmamış birisi. 1,5 yıldır uğraşıyorum ev sorumluluklarını paylaşma adına ama kadın alalım diyip çıkıyor işin içinden. İşi de çok yoğun geç saatlerde geliyor çok da bir şey diyemiyorum... Defalarca sorun yaşadım kadınlarla halılarım yandı, eşyam kırıldı, maddi manevi zararım oldu... Birde ev almak da istiyorum bebek masraf malum. İş açısından da sıkıntım var, tek çalışıyorum, doğum izni almam 4-6 ay arası yok olmam demek ve zaten yerime göz diken bir çok kişi var mutlaka pozisyonuma birileri atanır (ki zaten müdürüm açıkça belirtti, hamile kaldığın an burdan gidersin diye )...
Siz olsanız naparsınız??
Merhaba bayanlar, son zamanlarda buna benzer konular açıldı, ben de size danışmak istedim1,5 yıllık evliyim, eşim benden büyük dolayısı ile anne babalar bir an önce torun sevme isteğinde. Fakat ben kararsızım çünkü; öncelikle kendimi hazır hissetmiyorum bunun sebebi de şu an çok fazla sorumluluk sahibiyim, üstüne birde bebek sorumluluğunu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Rahat biri değilimdir bırakayım dağınık kalsın diyeyem dolayısı ile kendimi yıpratıyorum aşırı sorumluluk duygusundan Eşim ise el bebek gül bebek büyümüş ailesinden hiç ayrılmamış, kayınvalide tarafından tek bir iş bile yaptırılmamış birisi. 1,5 yıldır uğraşıyorum ev sorumluluklarını paylaşma adına ama kadın alalım diyip çıkıyor işin içinden. İşi de çok yoğun geç saatlerde geliyor çok da bir şey diyemiyorum... Defalarca sorun yaşadım kadınlarla halılarım yandı, eşyam kırıldı, maddi manevi zararım oldu... Birde ev almak da istiyorum bebek masraf malum. İş açısından da sıkıntım var, tek çalışıyorum, doğum izni almam 4-6 ay arası yok olmam demek ve zaten yerime göz diken bir çok kişi var mutlaka pozisyonuma birileri atanır (ki zaten müdürüm açıkça belirtti, hamile kaldığın an burdan gidersin diye )...
Siz olsanız naparsınız??
teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için...Size de çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Ya ben sizi yönlendirmeyi hiç istemiyorum ama asıl durum böyleyken annenize babanıza torun müjdesi vermek daha iyi değil mi? Bence biraz düşünün,etrafınızdaki anneleri gözlemleyin,elinizi karnınıza koyun sevdiğiniz adama ait bir yavrunuz olacağını,onu hissedeceğinizi hayal edin;zamanla siz de imrenirsiniz.Ben 1 yıllık evliydim hiç bebek fikri yoktu kafamızda. Sonra etrafımda hamile görünce, ufaklık görünce zamanın geldiğini anladım ama yine de korkuyordum.Neyse eşimle karar verdik,ilk ay olmadı. Dünyam başıma yıkıldı.İşte ozaman kafama dank etti meğer çok istiyormuşum anne olmayı.Sonraki ay da haberi aldık çok şükür
Hayattaki en güzel duygu rabbim herkese nasip etsin.
benim gibi sürekli bir adım ileriyi, geleceği düşünen, planlama düzen delisi biri için takmamak ve düşünmemek oldukça zor :) hayırlısı...Canım hazır değilsin bunu anladım. ancak bir gün artık yeter. anne olmak istiyorum diceksin. o gün de hiç bekleme ve bebek yap. işyerini de çok takma. 3 sene sonra nerde olacağını sen de bilemezsin.
benim gibi sürekli bir adım ileriyi, geleceği düşünen, planlama düzen delisi biri için takmamak ve düşünmemek oldukça zorhayırlısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?