Merhaba kızlar,
Bebek mevludu yapmak caiz mi ya da zorunlu mudur? KV tutturdu illa yapılacak diye evim çok küçük. Üstelik bebeğimin bir sürü insanla temas etmesini ve hasta olmasını istemiyorum. Bebeginiz kac gunlukken yaptiniz? Dışarıda mekanlarda yapan var mı? Ne kadar tuttu? Evde kaç kişiyi ve kimleri cagirdiniz? Neler ikram ettiniz? Sanırım tek avantajı lohusayken tek tek evde insan ağırlamak yerine toplu bir şekilde misafir ağırlamak. Kayınvalidem kendi arkadaşlarına ve komşularına bebeği ve evi göstermek için çağırmak istiyor yani gösteriş. Gerek yok dememe rağmen inatlaşıyor. Anneler ne önerirsiniz? Yardımcı olur musunuz?
bizim ramazana denk gelmisti o yuzden 3 aylikken yapildi kayinvalidem ben mevlut yapicam diye soyledi surekli,kendi evinde yapti hep kendi akrabalarini konu komsunu cagirdi masrafini kendi yapti pilav tavuk yaprak sarma tatli gibi seyler ikram edildi.bende misafir gibi gittim ama mevlut bitene kadar orda kalmak zorunda kaldim.zaten ben istemiyorum desem bile kvalidem beni dinlemez sormamisti bile bana yapiyimmi diye bildigini okur sadece benim evim kucuk oldugu icin kendi evinde yapildiEn azından kayınvalideniz kendi evinde yapmış. Sizi yormamış. Eve bir misafir geliyor ya da sadece kendi de gelse evde karışmadık yer kalmıyor. Bebeği insanların yanına sokmayayım yatak odasında oturayım desem eminim yine her yeri açıp bakacak insanlara gösterecek
bızde altı aylık kınası dıye bısey var o olur kuran okunur ıkram yapılır ısteyen oynarda sonucta kınakına falanda yakılıyordu sanırım cok eglencelı oluyor hem bebek 6 aylık oldugu ıcın bırazda toparlanmıs oluyr
Merhaba kızlar,
Bebek mevludu yapmak caiz mi ya da zorunlu mudur? KV tutturdu illa yapılacak diye evim çok küçük. Üstelik bebeğimin bir sürü insanla temas etmesini ve hasta olmasını istemiyorum. Bebeginiz kac gunlukken yaptiniz? Dışarıda mekanlarda yapan var mı? Ne kadar tuttu? Evde kaç kişiyi ve kimleri cagirdiniz? Neler ikram ettiniz? Sanırım tek avantajı lohusayken tek tek evde insan ağırlamak yerine toplu bir şekilde misafir ağırlamak. Kayınvalidem kendi arkadaşlarına ve komşularına bebeği ve evi göstermek için çağırmak istiyor yani gösteriş. Gerek yok dememe rağmen inatlaşıyor. Anneler ne önerirsiniz? Yardımcı olur musunuz?
Baby shower çok saçma değil mi ya. Daha bebek doğmadan parti yapıp hediye toplamak falan.. Ne olacağı belli mi allah korusun belki doğumda sorun olacak. Bebek doğmadan yapılan bu tantanayı anlamıyorum.Bence bundan 500 yıl sonra farza dönecek şey baby shower olur. Ki bu topraklara ait birşey de değil...
Merhaba kızlar,
Gösterişi seven bir toplumuz. Artık hastane odaları süsleniyor. Baby showerlar yapılıyor, diş buğdayı partileri yapılıyor. İnstagram dolu böyle şeylerle.Baby shower çok saçma değil mi ya. Daha bebek doğmadan parti yapıp hediye toplamak falan.. Ne olacağı belli mi allah korusun belki doğumda sorun olacak. Bebek doğmadan yapılan bu tantanayı anlamıyorum.
farzını vs bılmem o konulardan pek anlamam adettendır dedım, evde de dua okunmus olur dıye 3 aylıkken evde aıle arası okuttuk. sadece bırıncı derece akrabalarım katıldı, ıkı de yakın arkadasım geldı yaklasık 30 kısı falandık... ıkamlık avuk pılav , hazır paketler höşmerım tatlısı ve ayran dagıttık. hedıyelık olarak mevlut sekerı ve kokulu sabun ve havlu dagıttık(havlular gorumcemın hedıyesı ıdı)Merhaba kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?