Merhaba kızlar,
Bebek mevludu yapmak caiz mi ya da zorunlu mudur? KV tutturdu illa yapılacak diye evim çok küçük. Üstelik bebeğimin bir sürü insanla temas etmesini ve hasta olmasını istemiyorum. Bebeginiz kac gunlukken yaptiniz? Dışarıda mekanlarda yapan var mı? Ne kadar tuttu? Evde kaç kişiyi ve kimleri cagirdiniz? Neler ikram ettiniz? Yardımcı olur musunuz?
zorunlu değilMerhaba kızlar,
Bebek mevludu yapmak caiz mi ya da zorunlu mudur? KV tutturdu illa yapılacak diye evim çok küçük. Üstelik bebeğimin bir sürü insanla temas etmesini ve hasta olmasını istemiyorum. Bebeginiz kac gunlukken yaptiniz? Dışarıda mekanlarda yapan var mı? Ne kadar tuttu? Evde kaç kişiyi ve kimleri cagirdiniz? Neler ikram ettiniz? Yardımcı olur musunuz?
6 aylikken yaptim. Yapmak istemedim fakat kayinvalidem istiyordu. O yuzden onun evinde yaptirdim. Yemegide kendi hazirladi, diger hazirliklarida. Misafirde kendi istedigi kisileri cagirdi. 20yi gecmesin dedin sadece ben. Gittik oturduk, kizimi insan icine 10 15 dakika cikardim geldim. Oda zaten butuuuuun gun agladi, brnde yaninda oturdum. Ne kadar gereksiz oldugunu gormus oldu kayinvalidemde.
Bence bundan 500 yıl sonra farza dönecek şey baby shower olur. Ki bu topraklara ait birşey de değil...Bundan 500 yıl sonra bebek mevlüdü farza dönecek yapmayınya gelecek nesile bu kadar yüklenmeyin zaten yükümüz ağır
Gelenekler görenekler boğuyor insanı en azından beni
Soyleyin sizde o zaman. "Anne sen buyuksun. Kayinvalide evinde yapmak daha uygun olur. Torun mevludunu artik herkes evinde yapiyor, arkadaslarini cagiriyor. Sende cagirirsin arkadaslarini. Bize de ev oturmasina gelirler sonra" dersiniz. Benim kayinvalidem cok sever boyle seyleri. Her seyi kendi yapmak ister. O yuzden bu fikir cok hosuna gitmisti.En azından kayınvalideniz kendi evinde yapmış. Sizi yormamış. Eve bir misafir geliyor ya da sadece kendi de gelse evde karışmadık yer kalmıyor. Bebeği insanların yanına sokmayayım yatak odasında oturayım desem eminim yine her yeri açıp bakacak insanlara gösterecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?