Bebek Mevlüdü

bebeğine ve sana allah sağlık,sıhat versin canım
yapılmasına elbetteki gerek yok ,doğru düşünmüşsün,sevmek isteseler sevme diyemezsin,
kayınvaldene eşinle anlatın hastalanmasından korktuğunuzu,oda istemez heralde bebiş hastalansın,allah korusun çok küçük daha

ya canım söyledik daha küçük mikrop kapar hastalanır dedik siz odanızdan çıkmıcaksınız orda yatcaksınız dedi e odaya girmek isteyen beni bebeği görmek isteyen olcak ee gelen hocalarda bebeği alıyolar gösteriyolar aman çok canım sıkkın valla bu konu yüzünden şimdiye kadar hiç bişeyi sorun etmedik bundan sonrada sorun yaşamak istemiyorum bu zamana kadar herşeye he dedim hiç bişeye hayır demedim şimdi hayır deyince zoruna gitti sanırım ama benimde yapcak bişeyim yok sonuçta bebek benim ev benim olup olmucağına benim karar vermem lazım bide hafta başında bana geldi ee biz ablanla konuştuk cumartesi mevlüdü yapıverelim dedik demezmi benim şarteller temelli attı bana sormuyoki musaitmisin sen ne diyosun iyi hissediyomusun kendini ne zaman yapalım demiyo insanın yapcağı varsada yapmıyo işte

mevlüt olurken sen bebeğinle yatak odanda durursun.
kimsenin eline vermessin.
bnce anlayışla karşılarlar.
ben şahsen 40 günü dolmamış bebeği elime bile almam
ama herkez tabi bnm gibi değil.
ama tek tek görmeye gelicekler öyleside zor olur.

Canim öncelikle hayirli olsun allah anali babali büyütsün bebisini. Eger esinde istemiyorsa mevlütü sorun yok ama sen söyleme kayinvalidene esin söylesin mevlüt yapmak istemediginizi. Ben olsam Mevlüt yapardim ama tabii ki 100 kisiyle degil sadece en yakin akraba ve arkadaslarla. Üstelik yapsan bile Mevlüt icin henüz cok erken daha bebegin 15 günlük simdiden ne mevlütü en erken 1-2 ay sonra yapilir bence.

Ama sen Mevlüt yapmak istemedigin sürece yapmazsin tabii ki kendi tercihin kaynanan karisamaz. Kizip bozulmasina da hakki yoktur rahat ol.

zaten eşimde söyledi canım inşallah bu konu bidaha açılmaz deseki 20 25 kişi çağırırız hadi neyse olsun madem yapalım dicem ama öyle demiyoki birini çağırsak birini çağırmasak olmuyo diyo yengedir haladır komşudur derken 100 tamamlıyoz e benim anneminde çağırmak istedikleri var hepsi bir 100 kişi oluyo zaten o kadar insan nasıl ağırlanır nereye sığar düşünen yok

Boşverin.
Akika kurbanını kestirdiğinizde, bebeğinizin şükrünü eda etmiş oluyorsunuz zaten.
Mevlid yada tevhid yapmak şart değil.
Siz ve eşiniz yapmak istemiyorsanız yapmayın.
Kayınvalidenize de sizin kararınıza saygı duymak düşer. Israr etmek değil.
Hala konuyu açmakta ısrar ederse siz de kararınızda ısrar edin.

tabiki mecbur değilsin istersen yaparsın istemessen yapmassın benimde oğlum 55 günlük bizim mevlüt bu cuma günü özellikle 2 aylık olmasını bekledim bu arada sen kararlı olduktan sonra kimseye bebeğini göstermessin yani elden ele geziyor evet mevlütte ama anne istemesse hiç biri olmuyor, hocayla bu konuyu konştum bile elinize aldıktan sonra bebeğe dua ediliyor ya hemen anneme verin dedim yani kimse kucağına almayacak ve ben yatak odasından çıkmayacağım kapıdan görmelerininde o kadar sakıncalı olduğunu düşünmüyorum,

canım 40 ı dolunca yapılır çocuk mevlüdü.ama çokta şart değil .illa yapılacaksa çok yakınlar toplansın sülalesi değil.toplanıldığındada odandan çıkma bebekte beşikte yatsın çıkmasın.benim yiğenim 40 günlüktü mevlüt olduğunda herkeste aldı kucağına o zaman hastalık yoktuu çok şükür bişide olmadı.kurani kerim okunsun iyidir.ama zamanını kolla güzel bi dille anlat kayınvalidene.hayırlı olsun bebişin.

canımm çok abartıosun benceee seni seviokii böle bişey istiyorr...benim ablamlarda çokk kalabalık mevlütler yaptılar bebeklerine bazı şeyler Allaha emanettirrrr bugün burrda olmaz yarın eşinden geçerrr sakınan göze çöp batar ayrıcaa bencee ilerde çok şerefli ve güzel oluyorr hele bebeğinize o verilen değeri görmek dahada güzel...bence işkence yapıcağına kendine olayın keyifini çıkarmalısınn..

Bebeğim olsa kesin 10 günlükken mevlüt yaparım..
Neden mi??
O teyze dayı hala konu komşu sen mevlüt yapsan da yapmasan da bebek görmeye diye gelecek.. Hem de tek tek gelecek, tek tek geldiği için de aman 2 kişiyiz zaten bişey olaz deyip daha çok yakınlaşaca bebekle... Ve her gelene ayr ayrı izzet ikram hiç gerek yok.. sen tam yatıp dinleneceksin hoop biri gelcek.. tam bebeği uyutmuşken hoop biri gelcek....
En iyisi herkesi tek seferde toplayıp kurtulmak...
En son teyzem doum yaptı 6 ay önce doğumun 10. gününde mevlüt yapıldı... Dışardan 2şer lahmacun 1 kapalı ayran 2şer dilim baklava alıp dağıttık... Hiç uğraşma da olmadı ohh mis gibi...
Gelenler de zaten bebeği görmek istediklerinde aile büyükleri heen müdahele etti... Aman grip salgını var büyüsün o zaman seversinz, hasa etmeyelim bebeği diye müdahele edince teyzem ve bebek odadan çıkmadan ve bebeği kimsenin kucağına vermeden geçti gitti..
Duanın bir yerinde bebeği ananem tuttu hoca dua okudu sonra tekrar bebeği beşiğine getirdik... Hoca bile kucağına almadı yani...

Bence bir kerede aradan çıkması daha iyi..
Ama 100 kişi çok abartılı bi raam o kadar insan evde ağırlanmaz biz 30-35 kişi falandık...
100 kişi olcaksa bir dernek bnası falan tutun kahvehane kafeterya gibi yerler olur ya mahalle aralarında öyle byer tutsun o zaman kayınvldeniz orada yapsın...

ah ah evlenip cocugum olsa da is buna kalsa keske

odanızdan cikmaz, odaya gelip tebrik edenlerden de bebegi ellemek gormek isteyen olursa uyuyor zor uyuttum falan deyiverirsin herhalde zorla bakacak degiller, o kadar merakli olmaz bence kimse, gordukleri ilk ve tek bebek degildir

ya ne o öyle 100 kişi düğün mü yapıyorsunuz ev saray olsa ancak sığar.. Hem o kadar kişi dolacak dediğin gibi sevmek isteyecek. Ben şimdiden düşünüyorum da hoca kulağına ismini okumaya geldiğinde mevlüdü de okuturum bir de tavuklu pilav ayran felan ikram ederiz zaten fazla kişi gelmez bi apartmandakiler var birde akrabalar o kadar ikisi bir arada çıkar... Büyük mevlide hiç gerek yok artık..

Canım yapmak zorunda değilsin , kimse istiyor diye yapmak zorunda da değilsin. Hele bu 100 kişi konusu.Birşey yaparken kimse kimseyi düşünmüyor valla. Bire bir aynı değil ama kardeşimin sözünde yaşamıştık böyle birşey evde yapmıştık. nerdeyse 60-70 kişi gelinmişti ve bize bu kadar kişi gelineceğide söylenmemişti, bizde insanlara bile hiçbirşey veremeden ikram edemeden gürültü curcuna ne olduğunu anlamadan göz gözü görmeden olup bitmişti birşeyler. O kadar kalabalığın içinde biz büyükler bile bu kadar rahatsız olurken bebek için hiç gereği yok.İnsan birşeyi düşünürken biraz mantıklı ve olurunu düşünür, düşünce varsa tabi...

kızlar artık mevlüt konusu açılmıyor inş.bir kaç aylık oluncada açmazlar evet dediğiniz gibi bizler bile kalabalığa giince sesten gürültüden bunalıyoruz hele bu kşta kapı penceree açılmıyor bir sürü nefes ter hele birde 100 kişi düşününce aklıma geldikçee hala sinirleniyoum bende istemezmiyim mevlüt olsun deselerki şöyle 20 30 kişi en yakınlar teyzeler halalar anlarım ama benii korkutan 100 kişi geçen oturup yazdım gerçektende 100 kişi ki çokta açılmadan hesapladım nereye sığar okadar insan alt alta üst üste olurlar

canım bizm oldu 70 kişi vardı ama çocuğum maşallah çok iyi hiç bir rahatsızlık olmadı tabi beşiği öyle bir yere koydumki bende önünde oturdum birinin gelip görmesi imkansızdı 10 gün önce oldu ve arkadaşımızın dediği gibi çok güzel anlamlı oluyor bence keşke demektense yaptır ha bu arada 100 kiş çok bizim bile 70 ama evim büyük denilebilir ve bazı kişlerde eltime indi yani öyle bunaltıcı olmadı,herşey duayla güzell

kayinvalideler de ozeniyorlar yazik:)) bence anlasin o kadar kalabalik olmasin diyebilirsin mesela.. icinde birakma cocugunun mevlutu okunsun.. grip hastalik mevzusuna da ben pek katilmiyorum... sonucta bu bebekler akvaryumda buyumeyecek....

Merhabalar
Ben de mevlüd ile ilgili çalışmalarımı linkte anlattım.
Ulaşmak için TIKTIK

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…