Bebek mi iş mi?

cheshire kedisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2016
86
24
3
42
Merhaba kk, yaşım 29, 1 senedir evliyim. Evlenip şehir değiştirdim. İşimden ayrıldım. Lise mezunuyum. Aöf den 2 yıllık bir bölümü 3 senedir bitirmeye çalışıyorum. Eşimin maaşı iyi. Sıfır araba aldık martta borcu bitiyor. Kenarda para yok. Eşim 2 yıl zaman verdi, otur kpss ye çalış. Olursa iyi olur olmazsa olmaz diye. Ama hiç ders çalıştığım yok. Şu işi bitireyim, bi dışarı çıkayım diye diye her gün erteliyorum. Çalışırsam 2 maaş olursak sırtımız yere gelmez. Çalışmazsam da eşimin maaşı yeter. Aslında çalışmak istiyorum ev tembelleştiriyor, asosyal oldum, burada hiç çevrem yok, yanlızlaştım.
Tamam oturup çalışayım dediğim de de çocuk fikri kafamı karıştırıyor. Bir an evvel çocuk yapmamız lazım. Bir takım sorunlar var. Doktora göre 1 sene sonunda olma ihtimali var ya da vakit geçirmeden tüp bebeğe yönelmemiz gerekiyor.
Bizi bebek için ne kadar zaman bekliyor bilmiyoruz doğrusu. Belki 1 yıl belki 5-10 yıl. Zaten her ay oldu mu tedirginliği ile 5 yıl da olsa 10 yıl da olsa stresli ve bekleyiş ile geçecek zaman.
Hamilelikle ya da bebekle çalışabilir miyim?( öyle bir durumda annem yanımda olacak, çocuk bakımından anlamaz ama bana bakma da yardım eder)
Vaktim yok bebek fikrini erteleyemiyorum dr kalsa ilk aydan başlamamız lazım tedaviye ama biz ağırdan aldık anca 1 sene kadar.
Elim kolum bağlı. Siz olsanız ne yaparsınız? Zaten hepi topu 1 bebek yapabiliriz.

sağlık sorununuz nedir anlayamadım tam olarak?
evlenmeden önce biliyor muydunuz bebek olmama ihtimalini
kusura bakmayın merakımdan soruyorum

Hamileyken veya bebek varken de kendine çalışmamak için bahaneler üreteceksen zaten ne farkı var ki?
Bebek yaptığın zaman da ders çalışabilirsin eğer istersen.
Hem iş hem bebek düşünüyorsan ikisini birlikte yapman mümkün, ama hazır olman gerek zorluğa.

yiyecek ekmeği varsa o bebeğin mutlaka gelir dünyaya. tabi ki bu demek değil ki otur çabalama.
önlisans mezunları için kpss 2018 yılında var. bence siz bu yıl bir güzel yatın dinlenin hovardalık yapın ;) evliliğinizin tadını çıkarın. önlisansı da bitirin işte.
seneye hem kpss dershanesine gidin, (ha isterseniz bu yıl dershane parasını da kazanabilirsiniz) hem de tedavinizi olun. zira günde 3 saat dolu dolu ders çalışmanız yeterli dershane de hafta da 2 gün yarımşar gün. yani tedavi için de engel değil. sonra da sınavınıza girin. en azından ileri de ikisi için de pişmanlık olmaz.

Merhaba kk, yaşım 29, 1 senedir evliyim. Evlenip şehir değiştirdim. İşimden ayrıldım. Lise mezunuyum. Aöf den 2 yıllık bir bölümü 3 senedir bitirmeye çalışıyorum. Eşimin maaşı iyi. Sıfır araba aldık martta borcu bitiyor. Kenarda para yok. Eşim 2 yıl zaman verdi, otur kpss ye çalış. Olursa iyi olur olmazsa olmaz diye. Ama hiç ders çalıştığım yok. Şu işi bitireyim, bi dışarı çıkayım diye diye her gün erteliyorum. Çalışırsam 2 maaş olursak sırtımız yere gelmez. Çalışmazsam da eşimin maaşı yeter. Aslında çalışmak istiyorum ev tembelleştiriyor, asosyal oldum, burada hiç çevrem yok, yanlızlaştım.
Tamam oturup çalışayım dediğim de de çocuk fikri kafamı karıştırıyor. Bir an evvel çocuk yapmamız lazım. Bir takım sorunlar var. Doktora göre 1 sene sonunda olma ihtimali var ya da vakit geçirmeden tüp bebeğe yönelmemiz gerekiyor.
Bizi bebek için ne kadar zaman bekliyor bilmiyoruz doğrusu. Belki 1 yıl belki 5-10 yıl. Zaten her ay oldu mu tedirginliği ile 5 yıl da olsa 10 yıl da olsa stresli ve bekleyiş ile geçecek zaman.
Hamilelikle ya da bebekle çalışabilir miyim?( öyle bir durumda annem yanımda olacak, çocuk bakımından anlamaz ama bana bakma da yardım eder)
Vaktim yok bebek fikrini erteleyemiyorum dr kalsa ilk aydan başlamamız lazım tedaviye ama biz ağırdan aldık anca 1 sene kadar.
Elim kolum bağlı. Siz olsanız ne yaparsınız? Zaten hepi topu 1 bebek yapabiliriz.
Benim 16 aylık bir kızım var eşim 6 aydır çocuk istiyor ben istemiyorum çünkü sınavlara hazırlanıyorum hatta çevremdekilerin gözü ben de ne Zaman gebe kalacağım diye bir çocuk ama ona bakmalıyım mecbur onun yemeği sütü banyosu uykusu diş Ağrı'sı hastalığı derken ben de aradan kaynıyorum ama bu defa kararlıyım önce meslek sonra çocuk
Senin yerinde olsam yapar mıydım yapmazdım bence önce kendi hayatını garantiye al

Anneniz mi çocuk bakımından anlamaz..
Memur olursanız devlette sırtınız yere gelmez, hamimelik sürecinde de zorlanmazsınız..
Bebeği ön plana alıp işi de bırakmayın derim..

Esinizde bebek istiyor mu?

Simdi calisamiyorsan bebekle ders calisman daha zor olacak.

dr soylediklerini dusununce ben bebek yapardim herhalde. Dunyada sahip olunabilecek en guzel sey.

nasip diyorumm... Evlendikten sonra şehir değiştirdim tam 1 sene iş aradım bi türlü istediğimiz gibi bir fırsat gelmedi meğer nasibim bebekmiş şimdi 4,5 aylık hamileyim ...

Ya sanki hemen atanacaksın. Otur dersine çalış. Hamileyken atanırsan bile 2 sene ücretsiz izin alır çocuğu büyütürsün. Önce bir deneme çöz ne durumda olduğuna bak. Sonra dersine çalış. Çocuk da olursa olur. 2018de sınava girince hemen atanmayacaksın. Önce kurumlar kadro açacak falan derken 2019u geçer.

Özelde çalışmayı hiç düşünmüyorsunuz anladığım kadarıyla. Şimdi önce okulu bir bitirmeniz gerek eğer onlisanstan atanmak istiyorsaniz. Liseden bile olsa sınav 2018de. Genelde Eylül ekim ayında yapıldığını düşünürsek yaklaşık 2 sene var. O arada bebeği yapıp buyutursunuz bile. Tabi o da hemen olursa. Siz ikisine de çalışmaya başlayın. Sınava girdikten sonra bir de atama bekleyeceksiniz ki ilk üç atama olmazsa yine 2020yi bulacak atanmaniz. Hamileyken çalışıyor olma ihtimaliniz pek olası değil yani. Denk gelse bile kamuda fazla zorlanmazsiniz. Hayırlısı olsun.

Ben oğlum bebekken kpss çalışmaya başlamıştım ..1 yaşındaydı sanırım..sınava girdim puanımı aldım atama bekle vs derken 1 sene geçti kızıma hamile kaldım ..hamileyken başladım ve doğumdan sonrada ücretsiz izin kullandım ..yani yapılmayacak bir şey değil hamileykende çalışabilirsiniz...eşinizin dediği gibi 2 sene içinde atanman lazım diye kendinizi strese sokmayın bence

Esinizde bebek istiyor mu?

Simdi calisamiyorsan bebekle ders calisman daha zor olacak.

dr soylediklerini dusununce ben bebek yapardim herhalde. Dunyada sahip olunabilecek en guzel sey.
Eşim bebek fikrine benden daha uzaktı ama şartlar onu da zorladı arkadaşları da bebek bekleyince sanırım kendini hazırladı, şimdi kesin dille istediğini söylüyor tabi yine altını çizerek söylüyorum şartlar bebeğe zorladığı için. Normal olsaydı 2-3 sene ses çıkarmazdı.

Sınav çalışmak, kazanmak, atanmak öyle kolay bir iş değil artık Türkiye de yanlış anlamayın kesinlikle sevkinizi kırmak istemiyorum ama net karar verin ikisi bir arada biraz zor

Bana kalsa sınava çalışmayı tercih ederim

Ben şuna takıldım anneniz cocuk bakmaktan neden anlamasın sizi kim bakıp büyüttü ??

Neyse bence ilk önce bebek düşün hemen olacağının garantisi Yok bi yandan da ders çalışın.

Çoğu kişiden duymuşsunuzdur. Bebek yapmaya sartlaninca stresten olmadı ne zaman aklımdan attım o zaman oldu diye. Siz de KPSS calisin. O süreçte bebek olursa olur. KPSS ye kadar süre vermiş olursunuz kendinize. Sınava girip çıkınca da tedavi gerekiyorsa o süreci başlatırsiniz. Ben de hamileyken çalıştım. Bebeğimi büyütürken de çalışıyorum. İkisini bir arada yapabilirsiniz. Annenize yardım edecekmiş. İkisinden birini seçmek zorunda değilsiniz bence

Back
X