Bebek mi iş mi?

e tek maaşla bir de bebek olunca nasıl geçineceksiniz? önce işini garantile ondan sonra bebek düşünürsünüz. sağlık problemi vs var demişsin detayları bilemeyeceğim ama 1,2 seneden bir şey kaybetmezsin yaşın çok büyük değil.

Hayatta hic bir seyin garanti yok,
Cocugu yok diye surunen gormedim ama issizlikten parasizliktan gordum,
Kocaniza cok bel baglamayin ,sonucta bosanmakta olumde bizim icin ,
Bu topikte hamileyim bosaniyorum,cocuklu ama mutsuzum bosaniyorum diye konular var ,
Once ayaklarinizin uzerinde durun ki cocugunuza saglam bir gelecek saglayin ,
Bebek tedavisi bazen eslerin arasini onarilmaz sekilde acabiliyor
Esinizin degil kendinizin parasimna guvenip hamile kalin

Eğer bebek istiyorsan ve vaktin yoksa ki yok... Bende bebek diyenlerdenim...

Ama iş konusunda senin çalışman gerekiyorsa, bebek olduktan sonra maddi durum daha da kötüye giderse iş fikrini bir daha düşün derim...

kpss ye her giren kazansaydııııı...... bırak herşeyi bebeğini yap, sonra düşünürsün işi gücü. zaten kocanın maaşı yetiyor.

Her giden sene kayıp demek bebek için. .. şimdiden başla çalışmalara hayırlısıyla ikizlerin olur inşallah ......:halay:

saglik sorununuz ne pek bilmiyorum ama drlarin sasip kaldigi çok sey oluyor tip ta
içimden bi ses çalisip kafani ise evririsen hamile kalirisn diyor tedavisiz :)

Korunmadan bekledik 1 sene. Yok. Doktor çok sıkıştırıyor. Aklınız bi karış havada, gençliğinize güvenmeyin diye :KK43:
Tedavine odaklan, ki tüp bebek filan zaten çoğu kısmı zorla yatıp dinlenmekle geçiyor. Opu oldu yat, transfer oldu yat, tuttuysa, gene yat.. Yata yata 1- 2 ay geçiriyorsun yani :D o zamanlar da bile çalışabilirsin, hatta kafan da dağılmış olur, yeter ki iste.

Ben hem okulda çalışıp, hem formasyon alıyordum, bir yandan da çocuğum vardı. Kpss Çalıştım, atanmak için yeterli puanı da aldım, eşim şehir dışına göndermedi diye gitmedim o sıra, pişmanım şimdi. Çünkü her sene beklemediğin bir sürü şey oluyor, fırsat varken kullanmak lazım.

Tek doktorda kalma istersen, istanbul da memorial a filan da bir git, en azından bir seferlik, görüş al ve senin doktorunun dediğiyle aynıysa, tedavini bekletme.

Tedavine odaklan, ki tüp bebek filan zaten çoğu kısmı zorla yatıp dinlenmekle geçiyor. Opu oldu yat, transfer oldu yat, tuttuysa, gene yat.. Yata yata 1- 2 ay geçiriyorsun yani :KK70: o zamanlar da bile çalışabilirsin, hatta kafan da dağılmış olur, yeter ki iste.

Ben hem okulda çalışıp, hem formasyon alıyordum, bir yandan da çocuğum vardı. Kpss Çalıştım, atanmak için yeterli puanı da aldım, eşim şehir dışına göndermedi diye gitmedim o sıra, pişmanım şimdi. Çünkü her sene beklemediğin bir sürü şey oluyor, fırsat varken kullanmak lazım.

Tek doktorda kalma istersen, istanbul da memorial a filan da bir git, en azından bir seferlik, görüş al ve senin doktorunun dediğiyle aynıysa, tedavini bekletme.
Bu arada benim de 1. Çocuktan sonra çok ara verdiğim için olmuyor, arada kpss diye bayağı bir zaman kaybettim. 28 yaşında 2. Yi istedim ama olmuyor. Ve her geçen zaman benim aleyhime şu anda. Normalde bu yaşlar olmayacak yaşlar değil ama eğer sorun varsa olmuyor işte ve zaman kaybetmemek gerekiyor,

Bu arada benim de 1. Çocuktan sonra çok ara verdiğim için olmuyor, arada kpss diye bayağı bir zaman kaybettim. 28 yaşında 2. Yi istedim ama olmuyor. Ve her geçen zaman benim aleyhime şu anda. Normalde bu yaşlar olmayacak yaşlar değil ama eğer sorun varsa olmuyor işte ve zaman kaybetmemek gerekiyor,
Bebek konusunda eşim uzun ve zorlu bir zaman atlatmış. En iyi hocalara gitmiş. Yaşım sebebiyle acele etmiyorum. Normal olsaydı şartlar 30 dan sonra düşünürdüm ama malesef

Bence normal yolla olmuyorsa tedaviye başlayın derim yaş geçtikçe tedavide iseler zorlaşıyor ikinci tüp bebekte hamile kalan biri olarak diyorum eşinizdemi sayı az sizde mi yumurtlama sorunu var arkadaşım bayanın yaşı önemli demişti doktor çok beklemeyin demişti inş nasip olur her isteyene ...

Is her zaman gelir. Öncelik bebeğe diyorum ben. Zaten zaman alacakmis hamile kalman tüp bebek vs. Önce bunları düşün. Zaten 29 yasindasin çok yaş geçmeden de çocugun yapılması fikrindeyim. Kpss her zaman calisilir, is her zaman gelebilir. Yine de siz bilirsiniz.

Bacım hem hamileyim hem de ne kadar zor olsada markette çalışıyorum hamileler çalışamaz diye bi kural yok doğumdan sonrada baktın çok zor olcak bebek daha çok ufakken ise dönmek ücretsiz izni yapıştırır hazır olduğunda devam edersin calismak gibisimi var ya

Dogumumdan 1 gün once bile dersaneye gittim.kizim olinca kpss ye ara verdim.sonra 1.5 yasina gelince tekrar basladim. Suan kizim 3 yasinda ve krese gidiyor bende ders çalışıyorum. Yaşım 25.
Nasipse 35 e kadar yolu var. Zor oldugu noktalarda var mesela ilk 1.5 2 yil kres yerine anneanne babaanne baksa cok iyi olur.ben ara vererek kendim baktim başka sehirde oldugum icin.krese basladiktan sonra kpss ye hazirlanmak cok rahat.kendi adıma ben gayet iyi calisiyorum.ha bu sene olmadi o ayri.
Hamileligin rahat gecerse hamileyken de calisabilirsin.
Ev isine gelince.ben biraz rahatim hicbir zaman titiz bir insan olmadim hatta daginigim bile diyebiliriz.mutfak kirli tabaklarla dolu olur yatak daginik olur ama ben takmadan ders çalışırım aklima bile gelmez. Esim gelince ikimiz birlikte eve girisiriz.
Eğer cok titizseniz hem evim derli toplu olsun hemde gunde 8 saat calisayim olmuyor.
Yaşın 29 ve risk varsa bence cocuk düşün ama bir an once disiplin sagla kendin icin.yoksa hep bir bahanen olur o masaya oturmamak icin.

Hamileyken cok da rahat calisabilirsiniz. Zaten bir sorun olursa veya zorlanirsaniz doktor rapor veriyor. Ben 29. Haftaya kadar calistim doktor agir iste calistigim icin dinlen sen artik calisma diye rapor verdi.
Memur olursaniz cok fazla imkan var zaten dogum sonrasi. 3 saat sut izni var yarim gun calisma imkani var. Yani is konusunu halletmeye calisin. Bu arada bebek oluraa zaten bir cok kolaylik saglaniyor. Dusunsenize ben 6 ay raporluydum, evde yattim. Bu surecte sgk dan maasima yakin para aldim. Suan her gun eksik saat calisiyorum tam para aliyorum

Merhaba kk, yaşım 29, 1 senedir evliyim. Evlenip şehir değiştirdim. İşimden ayrıldım. Lise mezunuyum. Aöf den 2 yıllık bir bölümü 3 senedir bitirmeye çalışıyorum. Eşimin maaşı iyi. Sıfır araba aldık martta borcu bitiyor. Kenarda para yok. Eşim 2 yıl zaman verdi, otur kpss ye çalış. Olursa iyi olur olmazsa olmaz diye. Ama hiç ders çalıştığım yok. Şu işi bitireyim, bi dışarı çıkayım diye diye her gün erteliyorum. Çalışırsam 2 maaş olursak sırtımız yere gelmez. Çalışmazsam da eşimin maaşı yeter. Aslında çalışmak istiyorum ev tembelleştiriyor, asosyal oldum, burada hiç çevrem yok, yanlızlaştım.
Tamam oturup çalışayım dediğim de de çocuk fikri kafamı karıştırıyor. Bir an evvel çocuk yapmamız lazım. Bir takım sorunlar var. Doktora göre 1 sene sonunda olma ihtimali var ya da vakit geçirmeden tüp bebeğe yönelmemiz gerekiyor.
Bizi bebek için ne kadar zaman bekliyor bilmiyoruz doğrusu. Belki 1 yıl belki 5-10 yıl. Zaten her ay oldu mu tedirginliği ile 5 yıl da olsa 10 yıl da olsa stresli ve bekleyiş ile geçecek zaman.
Hamilelikle ya da bebekle çalışabilir miyim?( öyle bir durumda annem yanımda olacak, çocuk bakımından anlamaz ama bana bakma da yardım eder)
Vaktim yok bebek fikrini erteleyemiyorum dr kalsa ilk aydan başlamamız lazım tedaviye ama biz ağırdan aldık anca 1 sene kadar.
Elim kolum bağlı. Siz olsanız ne yaparsınız? Zaten hepi topu 1 bebek yapabiliriz.
Kusura bakmayın ama ne işte ne de okumakta gözünüz var, eşinin parasını yemek tatlı gelmiş :KK51:

Kusura bakmayın ama ne işte ne de okumakta gözünüz var, eşinin parasını yemek tatlı gelmiş :KK51:
10 yıl gocunmadan asgari ücretle çalıştım. Şimdi de olsa çalışırım. Derse gelince evet ders çalışmaya gözüm yok belli. Eşimin parası bemim param diye ayrım yapmıyoruz. Şükür kazanıyor. Birlikte yiyoruz

10 yıl gocunmadan asgari ücretle çalıştım. Şimdi de olsa çalışırım. Derse gelince evet ders çalışmaya gözüm yok belli. Eşimin parası bemim param diye ayrım yapmıyoruz. Şükür kazanıyor. Birlikte yiyoruz
Sizin yazılarınıza dayanarak dedim, çizdiğiniz profil bu maalesef.
Para ayrımı yapmak başka, çalışıp ayaklarının üstünde durmak başka.
Tabi ki gocunmayın yine çalışın. Kocan bugün çalışıyor yarında düşünün, hayat çok pahalı maalesef

Bende hem kpss ye çalışıp hem çocuk için uğraşıyorum . Hiç bir şey ikisi içinde engel değil . Rabbim nasip etmez o ayrı . Ama tedbir benden takdir Allah tan . Eşimin maaşı gayet iyi ama yarının ne getireceği bilinmez kendi maaşım olsa çocuğuma daha iyi gelecek hazırlasam ne çıkar . Herşeyin başı önce istek ....

Back
X