Bebek ne zaman doner?

Ben biliyorumda daga erken oldugunu.. ikinci oglum hep bas asagdi o yuzden hic dert etmedim o zaman bu durumu.. zaten gebelik boyuda oyle kaldi sukur.. bu da hic kipirdamiyo yeri rahat galiba :) daha zaman var biliyorum ama hic donmemis olmasindan dolayi tedirgin oldum.. zaten donmezsw o haftalarda disardan mudahaleyle donmesi icin ugrasilcak,, o da olmazsa ya sezeryan ya da popodan dogum.. kibu beni cok korkutuyor.. gerci hepsinden korkuyorum yaaa ):
Sağlıklı bir Doğum dilerim, popodan doğum için birşey diyemeyeceğim, riskli olduğundan çok profesyonel ekip gerekiyor diye duydum sanki, umalım da minik yaramaz son haftalarda dönsün, kimi bebek çok hareketli olur kimi de rahatından ödün vermez:) benim kız çok dönerdi ne zaman nerede olacağı belli olmuyordu bücürün:))

sevgili anneler..etiketimde gordugunuz gibi neredeyse 30 haftalik hamisim.. benim bebek hala kafa yukarda ayaklar asagida.. ne zaman doner sizce?? Dusunmekten helak oluyorum :KK43: bebegin bas asagi donmesine yardimci olacak hareket vs var mi?
35 haftalık kontrolde dönmüştü. 32 haftada hala tersti. Hatta sezeryan günü ayarlayacaktık doktor hala dönmediyse ilk gebelikte zor demişti. Bana döndü mü sence dedi. Dedim dönmedi ters bence. Çocuk takla atmış haberin Yok dönmüş işte dedi :halay: hiçbirşey yapmadım. Döndüğünü de farketmedim. Sadece kontrolden önce son bikaç gün bebeği yukarda hissetmeye başlamıştım ama elleri falandır diye üstünde durmadım. Üstünde bu kadar dertlenecek birşey Yok rahat olun. Dönsede dönmesede karnınızda kalmayacak çıkacak eninde sonunda. Sezeryan olsa ne olur normal olsa ne olur. Yeter ki sağlıklı olsun

35 haftalık kontrolde dönmüştü. 32 haftada hala tersti. Hatta sezeryan günü ayarlayacaktık doktor hala dönmediyse ilk gebelikte zor demişti. Bana döndü mü sence dedi. Dedim dönmedi ters bence. Çocuk takla atmış haberin Yok dönmüş işte dedi :halay: hiçbirşey yapmadım. Döndüğünü de farketmedim. Sadece kontrolden önce son bikaç gün bebeği yukarda hissetmeye başlamıştım ama elleri falandır diye üstünde durmadım. Üstünde bu kadar dertlenecek birşey Yok rahat olun. Dönsede dönmesede karnınızda kalmayacak çıkacak eninde sonunda. Sezeryan olsa ne olur normal olsa ne olur. Yeter ki sağlıklı olsun
Oyle tabii yeterki saglikli sihhatli olalim muhim olan bu

Sağlıklı bir Doğum dilerim, popodan doğum için birşey diyemeyeceğim, riskli olduğundan çok profesyonel ekip gerekiyor diye duydum sanki, umalım da minik yaramaz son haftalarda dönsün, kimi bebek çok hareketli olur kimi de rahatından ödün vermez:) benim kız çok dönerdi ne zaman nerede olacağı belli olmuyordu bücürün:))
Dikisler daha fazla oluyo galiba popodan olunca,, dusunmek icin cok erken biliyorum (: ama kendime dert ettim..insan bilmediginden ve yeni olandan korkar ya tedirginlik benimkide iste.. hayirlisi olsun ne diyelim.. dedim ya ben dogumun her seklinden korkuyorum sanki ilk kez dogum yapicakmisim gibi...

sevgili anneler..etiketimde gordugunuz gibi neredeyse 30 haftalik hamisim.. benim bebek hala kafa yukarda ayaklar asagida.. ne zaman doner sizce?? Dusunmekten helak oluyorum :KK43: bebegin bas asagi donmesine yardimci olacak hareket vs var mi?
Benim.doktorum 33. Haftada donmeye baslar.demisti.. Daha doner merak.etme..

Dikisler daha fazla oluyo galiba popodan olunca,, dusunmek icin cok erken biliyorum :-) ama kendime dert ettim..insan bilmediginden ve yeni olandan korkar ya tedirginlik benimkide iste.. hayirlisi olsun ne diyelim.. dedim ya ben dogumun her seklinden korkuyorum sanki ilk kez dogum yapicakmisim gibi...
Popodan doğummu :KK57:
Benim ilk bebeğim en son kontrolümde bebek ters dedi dr.
Dönmezse sezeryan dedi.
Ama popodan doğumu hiç duymadım nasıl oluyor popodan doğum hiç bilmiyorum.

Dönmezse sezeryan dedi.
Cocuk poposuyla geliyo yani..normalde kafa omuz gecince normal dogumda gerisi geliyo bu sekildede ilk poposu gozukuyo ve cikiyo.. ama daha zor oldugunu dusunuyorum malum normali bu degil, dikislerdaha fazla olur,..

Bebegin dondu mu buarada?

Cocuk poposuyla geliyo yani..normalde kafa omuz gecince normal dogumda gerisi geliyo bu sekildede ilk poposu gozukuyo ve cikiyo.. ama daha zor oldugunu dusunuyorum malum normali bu degil, dikislerdaha fazla olur,..

Anladım canım
Bu hafta kontrolüm var.dönmüşmü bakıcak dr.
Eğer dönmemişse sezeryan yapıcak

Dönmezse sezeryan dedi.

Popodan Doğumun riskini şöyle açıklamıştı doktorum. Bebeğin başı 10 cm açıklıkla geliyormuş. Makattan gelirken de 8 cm açıklık yeterli oluyormuş. Bu sefer bebeğin başının içerde sıkışması riski var demişti. Bu konuda gerçekten tecrübeli bir ekip bebeği döndürebilirmiş ama ben bunun riskini almıyorum demişti. Benim bebeğim de 35 hafta aynı pozisyondaydı hatta o daha önce de yazdığım gibi döneceğine hiç ihtimal vermemiştim. Çünkü hala yüzünü bile göremedik her usg de yüzü dönük aynı pozisyonda. O yüzden no stres :) kordon dolanması gibi engelleyecek bir durum söz konusu değilse genelde dönüyormuş bebekler.

Popodan Doğumun riskini şöyle açıklamıştı doktorum. Bebeğin başı 10 cm açıklıkla geliyormuş. Makattan gelirken de 8 cm açıklık yeterli oluyormuş. Bu sefer bebeğin başının içerde sıkışması riski var demişti. Bu konuda gerçekten tecrübeli bir ekip bebeği döndürebilirmiş ama ben bunun riskini almıyorum demişti. Benim bebeğim de 35 hafta aynı pozisyondaydı hatta o daha önce de yazdığım gibi döneceğine hiç ihtimal vermemiştim. Çünkü hala yüzünü bile göremedik her usg de yüzü dönük aynı pozisyonda. O yüzden no stres :) kordon dolanması gibi engelleyecek bir durum söz konusu değilse genelde dönüyormuş bebekler.

İnşaallah sağlıklı olsunda herşeye hazırladım kendimi :)
Çok şükür kordon problemimiz yok inşaallahta olmaz.

Canım bebeğin döndü mü acaba

Vala canikim 28 haftalikken gitmistim donmemisti daha suan 32 haftaligim.daha hastaneye gitmedim insallah donmustur :) senindemi bebegin ters yoksa
Evet canım 25. Haftada tersti halende ters çünkü tekmeleri aşağıda 32de tekrar gidecem hayırlısı artık

Back
X