Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebek odası

gozdesu89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
328
434
33
35
Arkadaşlar dert değil belki ama bi konuda fikrinizi almak istiyorum. Bebek odasını bebek doğmadan mı hazırladınız yoksa hazırlamayıp bir iki yıl sonra mı odasını yaptınız? Oda sıkıntım var ve oturma odasını iptal edip etmeme konusunda çok kararsızım

Uzun zaman sadece bir beşikte yatacak bir bebek için odaya gerek yok diyorum ben. Ben bir beşik bir dolap bulunduruyorum yattığı odada... Kendini bilecek yaşa geldi mi elinden tutup istediği odayı almayı düşünüyorum. Önce bebek odası sonra çocuk odası almak bana göre boşa masraf.

Bir iki yıl sonra yapsanız ev mi değiştireceksiniz yani oda sıkıntınız olmayacak mı ?

Yok değiştirmeyeceğim ama iki yıl daha oturma odasını kullanırım düşüncesiyle kafam karışık. Çünkü eşyalarım vs da Yeni.
Bence boşuna yapmayın oda nasıl olsa doğduğunda kullanamayacak
Ve bebek odası değil de bebek ve çocuk odası birlikte olanlar var yani büyüğü zaman eşyaların düzenini değiştirince çocuk odasına dönüşenler var onlardan alırsanız daha az masraf edersiniz
Hayırlı olsun :)

Allah o günleri sağlıkla gösterirse inşallah ben Doğumdan sonraki yıl falan ancak yapıcam. Yeni taşındık buraya ve yıllardır bebek olmadığı için bebeği planlara hiç dahil etmemiştik evi tutarken. Şimdi de maalesef oda kalmadı kıyafetleri için minik bir dolap alırım ama ayrıca oda burdan taşınana kadar mümkün görünmüyor. Boş yada boşaltılabilecek odam Yok çünkü.

Doğmadan önce hazırladım ve pişman oldum, çünkü beşikte almıştım. 7-8 ay beşikte yattı odaya hiç girilmedi. Ama kıyafet koyacam gardırop , şifonyer lazım vs derseniz de işte oda o bakımdan kullanışlı oldu. İlk çocuk olunca herkes alıyorda alıyor maşallah koyacak yer sıkıntı oluyor.

Üç çocuk olana kadar dolap bile almadım, üçüncü doğunca 4 kapaklı bir dolap aldım,ilk çocuğuma aldığım karyola ucunu de büyüttü,şimdi bir bazaya ihtiyacım var sadece

Ben oda yapmadım iyiki yapmamışım beşikte bile yatmıyor çünkü.Çok döndüğü için kafası beşiğe çarpıyordu yer yatağı yaptım orda yatıyor. Bebek odasını gereksiz buluyorum biraz büyüsün öyle yapacağım. Oda için acele etme bence sağlıkla gelsin bebişiniz.

Uzayabilen beşik ve çift kapılı bir dolap aldım. Beşiği yatak odamızda duruyor şuan, doğduktan sonra baya bir sürede öyle kalacak. Dolabını başka bir odaya koydum. Şuanlık kendi odası yok yani. Ne zaman ki uyku düzeni oturur, bende yanımdan ayırmaya hazır hissederim ozaman kendi odası kurulu olacak. :)

Ben cocuk dogmadan kocaaa bir oda hazirladim 3 kapakli dolabi 90×190 yataga donusen besigi 4 çekmeceli sifonyeri ve oyuncak sandigi hatta kitapligi bile var. Gel gelelim hayaller hayatlar boyutuna. Ilk 6 ay zaten anne yani besikte bizim odada yatti sonra direkt hooop bizim aramizda yatirdik 18 aylik oldu hala o odada bir kez yatmis degil. Pisman misin dersen evet pismanim. Simdiki aklim olsa hemen almazdim ve oyle koca bir takim alacagima montessori tarzi bir oda kurardim.

doğmadan hazırladım zaten birsürü giysisi, eşyası oluyor, onları koyacak bir oda lazım,
ilk günden itibaren gündüzleri odasında yatırdım (büyüyebilen beşikliydi odası) 6aylık olunca tamamen odasında yatmaya başladı,
daha 1 yaşındaydı eve gelen herkesi elinden tutar odasına götürür oyuncaklarını, odasını gösterirdi, hala da öyle :)
imkan varsa her çocuğun kendi odası olmalı. sadece uyumak için değil, aidiyet, özel yaşam alanı gibi kavramlarının da gelişebilmesi için, o yüzden 1 yaşını geçirmeyin bence.

Sadece bir beşik almanız yeterli bence.
Onu da kendi yatak odanıza koyacaksınız nasıl olsa.
Kıyafetleri için de kendi gardrobunuzun bir bölümünü ona tahsis edersiniz.
Birkaç yıl sonra da çocuk odası alırsınız.

Bebek icin oyle eni konu oda duzmek sacma geliyor bana. Akli basina gelene kadar oda umurunda bile olmayacak. O susler falan hep baskasi gorsun diye zaten. Ben sadece kiyafetleri icin kucuk bir dolap ve park yatak aldim. Biraz buyuyunce park yatagin seviyesini alta indirip orada yatirdim ve hatta basibos birakmak zorunda oldugum zaman icine koyuyorum gozum arkada kalmiyor. Ama onun icin bile erken bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…