- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
Oturma odasındaki eşyalarımı bi ihtiyaç sahibine verip salonda oturmaya başlayacağım eğer şimdi oda hazırlarsamBen bir beşik bir şifonyer aldım. Oda sıkıntım yok. Evimiz 4+1. Ama tayinciyiz. Kiracıyız. Kızım 2-2,5 yaşına gelince şehir değiştireceğiz. Hayalil memlekete atanıp ev almak. Odayı da o zaman yaparım diye düşündüm. Doğacak olan kızım için de ayrı bir beşik alacağım. Bu beşikler biz taşınana kadar iki kızıma da yeter.
Peki diyelim ki oda yapmaya karar verdiniz. Oturma odasını ne yapacaksınız?
Aynen öyle her harfine katılıyorum bizde de aynısı oldu ilk 4_5 ay gece odamızda beşiğinde yattı onun dışında hep odasindaydik 4 buçuk aylıkken odasını ayırdım geceleride odasinda yatmaya başladı şuan 18 aylıkdoğmadan hazırladım zaten birsürü giysisi, eşyası oluyor, onları koyacak bir oda lazım,
ilk günden itibaren gündüzleri odasında yatırdım (büyüyebilen beşikliydi odası) 6aylık olunca tamamen odasında yatmaya başladı,
daha 1 yaşındaydı eve gelen herkesi elinden tutar odasına götürür oyuncaklarını, odasını gösterirdi, hala da öyle :)
imkan varsa her çocuğun kendi odası olmalı. sadece uyumak için değil, aidiyet, özel yaşam alanı gibi kavramlarının da gelişebilmesi için, o yüzden 1 yaşını geçirmeyin bence.
Uzun süre beşikte yatacağı için ben bir beşik birde dolap almayı düşünüyorum sadece odasına onun dışında benimle uyuması için minik bir beşikte kendi odama alacağım bu yatağın hemen yanına konumlandırılan küçüklerden sizde öyle yapabilirsinizArkadaşlar dert değil belki ama bi konuda fikrinizi almak istiyorum. Bebek odasını bebek doğmadan mı hazırladınız yoksa hazırlamayıp bir iki yıl sonra mı odasını yaptınız? Oda sıkıntım var ve oturma odasını iptal edip etmeme konusunda çok kararsızım
Oda sıkıntınız varsa kesinlikle park yatak uygun bence. Hem bebek odamız var hem de park yatak şimdi diyorum bebek yatağına ne gerek varmışArkadaşlar dert değil belki ama bi konuda fikrinizi almak istiyorum. Bebek odasını bebek doğmadan mı hazırladınız yoksa hazırlamayıp bir iki yıl sonra mı odasını yaptınız? Oda sıkıntım var ve oturma odasını iptal edip etmeme konusunda çok kararsızım
Aynen öyle her harfine katılıyorum bizde de aynısı oldu ilk 4_5 ay gece odamızda beşiğinde yattı onun dışında hep odasindaydik 4 buçuk aylıkken odasını ayırdım geceleride odasinda yatmaya başladı şuan 18 aylık
Gelenlerin elinden tutup odasına götürüyor oyun oynuyor kendi kendine gidip odasında yatıyor bunun çok faydasını gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?