Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebek odası

Ben bir beşik bir şifonyer aldım. Oda sıkıntım yok. Evimiz 4+1. Ama tayinciyiz. Kiracıyız. Kızım 2-2,5 yaşına gelince şehir değiştireceğiz. Hayalil memlekete atanıp ev almak. Odayı da o zaman yaparım diye düşündüm. Doğacak olan kızım için de ayrı bir beşik alacağım. Bu beşikler biz taşınana kadar iki kızıma da yeter.

Peki diyelim ki oda yapmaya karar verdiniz. Oturma odasını ne yapacaksınız?

benim yeğenim iki yaşına girdi. daha yeni yaptılar sayılır odasını. bebek odası da sayılmaz. büyüyünce de kullanabileceğid olap baza vs. en mantıklısı o. bebek odası diye çocukça şeyler alıp sonra çöpe atmaya gerek yok bence.

Eğer odanız müsait ise 1 yaşına kadar sizin odanızda kalabilir ama sonrası için bir oda olmalı bence pelin- arkadaşın da dediği gibi kendi odası ve oyun alanı olması gelişim açısından da faydali. Ben doğmadan önce aldım ama pişman değilim. Beşiği büyüyebilen tarzda aldık sonra bir büyük yatak ve diğer parçalardan da masa oldu. Kızım odasında vakit geçirmeyi çok seviyor. Ama dediğim gibi imkânınız yoksa da erteleyebilirsiniz. Ama çok fazla büyümeden ayırın .

Bizim anneannemiz heveslendi güzel bi takım aldı,halısı,perdesi,lambası falan odamızı yaptık.3+1 olduğu için ev yer sıkıntımız olmadı ,kıyafet ve oyuncak çoktu bizde gerekliydi oda..gelgelim iik zamanlar yanımızdaydı park yatak aldık koyduk yanımıza..kızım sadece odasında oynamayı seviyor akşam yanımızda yatıyor..eşya falan çok değilse oda gerekli değil bikaç yıl

Oturma odasındaki eşyalarımı bi ihtiyaç sahibine verip salonda oturmaya başlayacağım eğer şimdi oda hazırlarsam

Doğmadan 3 ay önce odasını aldım az buz eşyası yok dolap şart
Önce tahtaravalli beşik aldım ve gardırop 5 ay kullandı sonra yavrulayan ve büyüyebilen yatak ve 4 büyük raf aldım 18 aylık eşyaları sığmıyor bile ...
İlk günden beri tüm eşyalarını kullandık ilk 4 ay beşiğinde odamızda yattı gece... Sonra hep odasında kaldı .
Tepe tepe kullandık yani

3 yil sonra odasini ayirdim oglumun ama odasi hala tam degil cunku kizim dogdu,kizi da ayirinca odayi duzene sokarim tam anlamiyla.

Aynen öyle her harfine katılıyorum bizde de aynısı oldu ilk 4_5 ay gece odamızda beşiğinde yattı onun dışında hep odasindaydik 4 buçuk aylıkken odasını ayırdım geceleride odasinda yatmaya başladı şuan 18 aylık
Gelenlerin elinden tutup odasına götürüyor oyun oynuyor kendi kendine gidip odasında yatıyor bunun çok faydasını gördüm

Uzun süre beşikte yatacağı için ben bir beşik birde dolap almayı düşünüyorum sadece odasına onun dışında benimle uyuması için minik bir beşikte kendi odama alacağım bu yatağın hemen yanına konumlandırılan küçüklerden sizde öyle yapabilirsiniz

Sonuçta bi dolap ve şifonyer ihtiyacın olacak oda yapmazsan onları koyabileceğin yer var mı?
Oda yapmadım diyenleri ben anlamadım sanırım, park yatak alıp dolap alıp bir odaya koymak da zaten oda yapmak oluyor bence . Takım olmasına gerek yok sonuçta oda yapılmış oluyor. Çocuk odayı kullanmasa da oyuncağı kıyafeti yürüteci şunu bunu orada duracak ve kullanışlı oluyor diye düşünüyorum. İleride beşiği çıkarırsın da baza alırsın atıyorum ama dolap dolaptır şifonyer hep lazımdır. Uyumlu bir yatak alınır ileride ben böyle düşünüyorum. Ama çocuğa aldığım dolabı yatak odasına vs koyabilirim idare ederim dersen o başka.

Ben yaptım oda ve iyi ki yapmışım.

Misafir için salon yapacağıma bebeğim için oda yaparım düşüncesindeyim.

Büyüyebilen yataklı odalardan aldım ve şimdi 6 yaşında hala yatıyor odasında. Kardeşi olunca oğluma baza alıp kızımı beşiğe geçirdim. Onun bebekliği de bitince tamamen tek kişilik yatağa çevirdik beşiği.

Bi şifonyer yeter diyenlere şaşırıyorum. O kadar çok hediye geliyor ki nereye sığdırıyorlar acaba?

Bunun koca koca bez paketleri var, ıslak mendilleri var kangurusu ıvırı zıvırı var. Oda olunca hepsini bir yerde topluyorsun rahat oluyor.

Kendi odama da park yatak aldım 2 çocuğum da sırayla yattı onda da.

Ha bir de doğduğu günden itibaren gündüz uykularını odasında uyudu, gece yanıma aldım.

Ben bi yatak bi dolap alacaktım, baktım takım daha ucuz. Takım aldım, oğlum iki aylık olacak yakında, dün öğlen ilk defa odasında uyudu. :) eşyaları odasında duruyor, odaya girmek bile beni mutlu etmeye yetiyor. :) bir de biz büyüyen beşikli aldık, büyüyünce de kullanabilecek yani.

Neden odasında yatamasın ki?
Ben eşimin genç odasının dolabını ve çekmecesini koydum
Bir uzayabilen beşik
Bir sallanan portatif beşik aldık onlar var
Birde oturma odamdaki kanepenin birini orada bıraktım
Kanepeye yatak yapıp ilk 4-5 ay ben yanında yatacağım hazır olunca ben yatak odasında yatmaya başlarım
Sonradan kendi odasında yatmaya alıştırmak daha zor
Oldukça fazla eşyası var ayrıca dolapsız çekmecesiz olmaz
Bir tek halısı perdesi lambası kaldı onlarıda tamamlayınca mis gibi odası olacak
Bence kendine ait alanı olmalı

Oda sıkıntınız varsa kesinlikle park yatak uygun bence. Hem bebek odamız var hem de park yatak şimdi diyorum bebek yatağına ne gerek varmış

Yeni bebek olunca gelen giden çok oluyor. Eger yatak odaniz musaitse, oraya besik alın. Oturma odasını hemen iptal etmeyin bence.
Benim dogumum da kasimda. Oturma odasi hariç çocuk odam olduğu için oda hazırlıyorum. Ama yine de yatak odasında benim yanimda yatacak uzun sure. Bence o süre içinde oturma odanizi iptal etmeyin

1 yaşından sonra oyuncaklar çığ gibi büyüyor zaten, elimde olsa ayrıca bir de oyuncak odası yapacağım
zaten artık (5.5 yaş) arkadaşları gelince odasına geçip çıkmıyorlar, atıştırmalıklarını bile odasındaki masada yiyorlar :) bir yatak bir dolap bile olsa çocuğun odası olmalı.

Cocuga oda hazirlamadan olur mu? Kiyafetlerini,bezlerini nereye koyacaksiniz odasi olmazsa. Oda dediginizde sadece icinde uyuyacagi bir yer olarak algilamayin. Emzirmek icin,alt degistirmek icin ve giydirmek icin de kullaniliyor. Yaninizda yatirma planiniz da olsa cocuga bir oda sart. Ben dogmadan once duvar boyunca gömme dolap yaptirdim. O kadar fazla esyasi var ki, iyi ki de yaptirmisim. Bir de park yatak aldim, dogumdan sonra da uyudu icinde. Altini degistirmek icin odasina goturdum, banyodan sonra odasinda giydirdim. Simdi 22 aylik ve oranin kendisine ait bir yasam alani oldugunu biliyor.

Kızım doğmadan bebek odası aldım. Ama düz beyaz bir karyola, 3 kapılı gardirop ve şifonyer.
6 ay bizim odada yattı. Sonra odasına geçti.
Ben de oturma odasını iptal ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…