bebek olduktan sonra hayatınızda neler değişti iyi ve kötü anlamda???

yapayalniz1

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
3.780
6.379
358
35
Merhaba kizlar ben bir karar aşamasındayim ve sizin fikirleriniz benim için çok önemli...
Biz 9 aylik evliyiz ben 25 yaşındayım eşim 24 yaşında. Şükür aramızda yaşla alakalı bir sorun olmadı. Eşim yaşına göre çok olgun. Hatta benden daha olgun diyebilirim.
Eşim ilk günden beri çocuk istiyor. Ama ben hala emin değilim yani evliligimden eşimden eminim ama çocuk fikri beni korkutuyor.
Ailemden ve eşimin ailesinden uzakta bir doğu şehrinde oturuyoruz. 3 yıl daha bu şehirde yaşayacağız. Ben öğretmenim eşim polis şükür maddi açıdan da sıkıntımız yok.

Sizce ne yapmalıyım yani bu çocuk fikrine hazır olunduğu bir zaman var mıdır yoksa beklemenin anlamı yok mu ??

emin değilsen hazır olana kadar bekle

ilk cevap hazır olana kadar bekle

İkincisi bakımına dair görüşün ne

Ücretsiz izin alırım bakarım mı diyorsun alternatifin ne

Bir çok kişiden doğuda bakımı sıkıntılı olacağı için çocuk yapmadıklarını duymuştum

Geçen birine de yazdım; çocukla birlikte yaşanacak uzun süreler var ama baş başa olan zaman geri gelmeyecek

5 yıl çocuksuz 5 yıl da çocuklu 10 yıllık evliyim

Çocuk olunca her türlü karada öncelikle onu düşüneceğinin garantisi var; geçen yazdım da beni topa tuttular; çocuğuna bağımlı yaşıyorsun diye

Oysa çocuk memnuniyetsiz olunca seni de rahatsız ediyor hali ile gideceğin lokantadan tut da gideceğin tatile kadar çocuğuna göre karar veriyorsun

Bir de ay bebek sevelim vs diye düşünmeyin zira hemen büyüyorlar eğitimi vs vs düşünmeye başlıyorsun

Iste beni düşündüren şeylerde bunlar aslinda. Ama daha 3 yil dogudayim sonrasinda ailemin olduğu yere tasinacagimin garantisi de yok. Beklersem yasim 28-29 olacak. O saatten sonra da daha zor olacak

Cok kafam karışık aslında bende istiyorum bebek ama tam da emin değilim...

Bakım olayı da arkadaşım daha yeni bakıcı buldu bebeğine 550 liraya gayet uygun geldi bana. Ben ucretsiz izne ayrılmayı düşünmüyorum evim okuluma çok yakın bir bakıcı bulup az ders alıp çalışmak istiyorum.

Bebek olunca hersey degisiyor. İyi yanlari da var zor yanlari da var. Sorumluluk sahibi olmak yorucu. Kocanla bebeginle evinle ilgileneceksin. Belli bi zamana kadar makyaji bile unutmustum. Ama bebek olayi dunyanin en guzel seyi. Onunla vakit gecirince tum zorluklari unutuyorsun.

İkinizde istediginiz anda yapin. Cok mutlu olacaksiniz. İnan bana.

Hazır oldugunuzu hissedebilirsiniz ya da tam tersini. Ama bebek dünyaya gelince hazır olup olmadığınızı anlarsınız.
Ben 10 aylık evliydim kızım doğduğunda. Erken olmuş vs demedim. Çok da güzel oldu bana göre. Eğer istiyorsanız evliliginiz sorunsuz ise bence beklemeye gerek yok. 2. Çocuk içinde iyi olur. Yaşım geçiyor hemen 2.yi yapayım düşüncesi olmaz.

Ben hamilelik surecinden cok etkilendim mesela. O kilolar (minyon tipliyim sadece 57 kg olmustum) giydigim kiyafetler psikolojimi acayip bozdu.

Erkenden hamile kaldigim icin evliligimin tadini cikartamadim. Daha 2 yasinda ve uzun sureli tatil yapamadik beraber cunku cok zor.

Cook guzel bir duygu olmasinin yaninda uykusuz geceler,bi suru sorumluluk seni bekliyor olacak.

Ben de dogudayim benim bebegime de bakici bakiyor fakat sıkıntı para degil sıkıntı iyi ve temiz birini bulabilmek malesef o da cok zor.

Iyi dusun dogru karar ver :)

Ablamin 3 aylık bebeği var " ne zaman hayatım eskisi gibi düzene girecek" diyor. Valla 3 yıl oldu hiçbişey eskisi gibi değil diyorum :) gerek de yok. Anne olarak zaten yeni bir hayatı seçtim. Yoksa çocuk yapmadan yasardim. Zor yanları evlenince biz olmak ben olmamak gibi artık 3 kişilik yaşamak. Sorumluluk. Bi ömür bitmeyecek bi sorumluluk. Eşler uzaklaşır vs derler biz tam tersi çok yakınlaştık. Eşimdi şimdi hem eşim hem kızımın babası :)

Sorumluluğu çok zor. Her anlamda hazır olmalısınız hızlı bir tempoya.. :)

Hayatınıza girdikten sonra önce bir tepe taklak olacaksınız. ( Bazı bebekler çok sorunsuz oluyor uyku ve gaz sancıları konusundan :) ) Sonra yavaş yavaş her saatinizi ona endeksleyeceksiniz. Sonra bir bakmışsınız artık herşey ona göre olmaya başlamış. Ve büyüyorlar hemencecik inşaallah :)

İkinci bebek düşünüyorsanız aslında tam zamanı evliliğinize ve kendinize güveniyorsanız.

Bunun yanında manevi anlamda gerçekten anne baba olabileceğinizi düşünüyorsanız karar verin sonra tevekkül edin.
Ben özellikle bu forumda okuduklarımdan sonra çok etkileniyorum. Sorumsuz anne babaların açtığı yaraları kimse kapatamıyor.

ben 19 yaşında evlendim 20 yaşında ilk oğlumu kucağma aldım ikinci oğlumuda 25 yaşında kucağıma aldım
erkenden anne olmanın hem avantajını yaşadı hemde dezvntajını ilk oğlum çok yormadı diyebilirim ama 2.oğlum hayatımı mahfetti şuan 2 yaşında ama hayatım resmen berbat yemek yemez uyumaz sürekli kucağmda ne iş yapabiliyorum ne yemek keşke diyorum bazen çocuk yapmasaymışım hazır değilsen yapma
ayrıca bakıcılara ben güvenmiyorum çalşışan biri değilim ama arkadaşlrım çalışıyo
bir arkadaşım bakıcıya vermiş çocuğu kadın yemek vermezmiş akşama kadar önlerinde erik yyomuş onlara vermiyomuş halım batacak diye bağırıyormuş kimse senden iyi bakamaz çocuğa ne zmaan hazır hissedersen o zaman düşünün çocuğu eşin istiyo diye yapma valla 5 dakika ağlasın bebek hemen atıyorlar kucağına al şu çocuğu sustur diye

Bekle iki tane peşpeşe yaparsın. Bende mi acaba öyle yapsaydım . Ebeveyn olmak ciddi sorumluluk . bu sorumluluğun altına girmek icin iki yıl daha bekleyebilirsiniz.

24yas cok erken bu ne acele, gelmeyecek bu basbasa gunler geriye..32 de1simdi 34 um 2.geliyor ama hazirim, adadik kendimizi yas geciyor diye napalim.sbh bi gorsen bizi, kizim bizim yatakta, ben salonda, esim kizimin odasinda cekyatta uyuyoruz..mesela suan yatmadi daha bekliyorum mecburen e mide yanmalarimda cabasi:) bunlar en ufak seyler, sikayet degil cok guzel duygu ama aceleye gerek yok. bence tadini cikarin, cocugun tadini da sonra cikarirsiniz..

Hayatında bir çok şey değişecek. Onu uyuturken sen uykusuz kalacaksın. Çocuğunun karnını doyururken kendin aç kalacaksın. Görünümün değişecek, dışarıya her istediğinde çıkamayacaksın vs. anneliğe hazır değilsen bence bi süre bekle diğer türlü o çocuk sana yük gibi gelebilir.

Valla esinle pek zaman geciremion uyku düzenin gidio ama bi yere gidince resmen için gidio ozluyorsun bn hep böyle oluyorum

ya kızlar aslında benim içimde yaşadığım duygu bambaşka. Bunu daha önce kimseye itiraf edemedim edemem de ama burada kimse beni tanımıyor o yüzden şöyle diyebilirim. Ben aslında korkuyorum korkum eşimi kaybetmekten eşim polis ve doğudayız sürekli şehit haberleri geliyor ya diyorum eşimi kaybedersem Allah ım korusun bırak düşünmeyi söylemesi bile nefesimi kesiyor ama Rabbim beni ya bununla sınarsa diyorum. İşte o zaman içimde asla kapanmayacak bir yara olacak eşimin çocuk hayalini gerçekleştirmedim, niye elimde fırsat varken onun çook istediği babalık duygusunu ona tattırmadım ve kendimde ömrüm boyunca çocuk özlemiyle yanıp tutuşurum diye. Kimselere kendime bile itiraf edemedim şey bu işte. Ben en çok bu sebepten çocuk istiyorum...

kötü şeyler düşünme çok ince şeyler düşünürsen işin içinden çıkamazsın allah korusun çocuk yapsan eşine bişey olsa o çocuk babasız büyüyecek ona bakarsan
kağıt kalen al artılarını eksilerini yaz hangisi ağır basıyosa kararını o yönde ver
benim kardeşimde bingölde yayle derede uzman çavuş allah tüm askerlerimizi ve polislerimizi masum insanlarımızı çocuklarımızı sevdiklerimizi korusun

amin canım rabbim hepsini korusun. Dediğini yapıcam canım yarın eşimle oturup artıları ve eksileri yazıcam :) teşekkür ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…