bebek olduktan sonra hayatınızda neler değişti iyi ve kötü anlamda???

Canım öncelikle korkun çok normal bir arkadaşımız da doğu da görev yapıyordu eşi kuran kursu öğretmeni kendisi polis nasıl olduysa daha 2 Yılları varken Batıya aldırdılar tayinlerini hemen hamile Olduğunu öğrendikleri gibi Herşeyin Hayırlısı ve takdiri ilahi diyebilirim en fazla ..
Anne adayıyım 23 yaşındayım anneliğin yaşına bir standart getirmek Saçma geliyor her zaman bana 30 Yaşında doğurup kavrayamayan da bar 20 Yaşında Gül gibi büyütüp eğiten de tamamen senle alakalı birşey bu .. Herkesin karakter yapısı psikolojik durumu Kişiliği farklı önemli olan senin ben anne olmaya hazırmıyım düşüncen , ben anne olmaya HAZIRIM dedim ama hamileliğe hazır değilmişim vücudum kaldıramadı sorunlar şikayetler birden gelen değişimler 4. Aydayım yeni kendime geliyorum ve daha yeni ilk defa hamileliğim de kendimi sevip kahkaha attım . Eşinle duygusal olarak yakınlaşıyorsunuz fakat bir çok konuda uzaklaşıyorsunuz eskisi gibi vakit geçirmek gezip dolaşmak olmuyor sen acabalarla doluyken o biraz daha geç kavrayabilir babalığı bu sende aşırı sorumluluk yükü bindirebilir üstüne psikolojik Açıdan yorucu bir dönem ki annelik daha da zorlayıcı olabilir ..

evlendikten 5 yıl sonra isteyerek kızıma hamile kaldım ama ozaman da aklımda soru işaretleri vardı şimdi kızım 6 yaşında ikinciyi çok istiyorum ama yine kafamda soru işaretleri var insanız sonuçta endişelerimiz korkularımız hep olucak konu çocuksa eğer illaki düşünüyorsun düşünmelisinde zaten, çocuk büyütmek zor iş rahme düştüğü andan itibaren bütün duyguları sana aynı anda yaşatıcak olan tek varlık korku endişe mutluluk huzur vijdan azabı bunları büyütürken de yaşıyorsun ve bence bir ebeveyinde olması gereken ilk özellik sabır sabırlı olmayı öğreniyorsun tehammül etmeyi çok sinirliykende tatlı bir ses tonuyla konuşmayı öğrenmen gerekicek :) biz çok zorlu bir ikiyaş sendormu ve 5 yaş sendormu atlattıkta bebekken çektiğim uykusuzluk devede kulak kaldı daha bunun okul dönemi ergenliği var
sözün özü çocuk hayatın rengi kalbinizin dışarda atan kısmı ve tabi zorluklarıda var iyi düşünülüp karar verilmeli

bende 23 yaşında anne oldum buarada hamileyken ve kızımın bebeklik dönemimde çalıştım çalışan anne olmak ekstra enerji isteyen bi iş ben beceremedim ama 3 çocukla çalışan sporunu yapıp çocukları okula bırakıp işe gidende tanıyorum
bu biraz da size bağlı hayat enerjınıze evliliğinizin gidişatına eşinizle aranızdaki sevgi saygı bunlar çocuk için uygunsa neden olmasın

Ben ıkı yıllık evlıyım ve 10 aylık bır bebegım var.. Înanın okadar guzel bı duygu kı hamıle olmak doğurmak ve kucağınıza aldığınız o ılk an.. Harıka duygular.. Ve bnce ertelemeyın bnde hazır degılım dıyordum esım cok ıstıyor dıye kabul ettım. Iyıkı kabul etmısım herseyım suan o Bnm :).. Iyıkı doğurmuşum dıyorum.. Ilk aylar zorlanıyor ınsan tabı ama ısteyıpte cocuk sahıbı olamayan bır Sürü ınsan var..Allah'ım herkese yaşatsın bu duyguyu.. Bnce gec kalmayın :)

Oncelikle Rabbim zor kosullarda vatan millet menfaatine calisan ya da vatani gorevini ifa eden herkese yardim etsin, ben devamli dua ediyorum sizler gibiler icin. Sen olayin icinde oldugun icin cok duygusal bakiyosun musadenle ben biraz mantik cephesinden yorumlayacagim.

Ecel birdir degismez yani kimin ne zaman vefat edecegi bellidir Allaha inaniyorsak. Ama ölen insan icin dunya meselesi biter. Yani ölenin tek derdi kendisi ve gunahi sevabi olur geride kalanlar degil. Geride kalanlar ugrasir dunya meseleleriyle. Rabbim saglik sihhat versin esine bir sey olsa sen cocukla yapayalniz kalacaksin, cocuk da babasiz kalacak ki zor bi imtihan olacak. Ama ölen bi mefta yaaa tuhh cocugum olaydi demez zaten sehit olmus cennet bahcesinde yasiyo olur vatani hizmette can verirse. Bu vesveselerin yersiz.

Onun harici ben senin yerinde olsam ordan tayin olana kadar dogurmam. Hem evliliginiz otursun hem evliligin tadini cikar hem para biriktirin yatirim yapin e yasin da kucuk zaten. 3-4 yil sonra maddi manevi hazir hale gelirsiniz cocuk icin. Evliligin bile bosanmak gibi bi donus opsiyonu var ama cocugun yok, bir kere dunyaya geldi mi butun hayatin boyunca sorumlulugun o senin. Iyi dusunmeli, iyi planlanmali, maceraya atilmamali

Bebek olumca değişmeyen hiç bir şey yok.en kısa anlatımla hayatının merkezi değişiyor.mesela ben keyfime rahatıma çok düşkün hiçbir şey için kendimi üzmeyeb tabiri caizse hayatımın merkezi kendim olan biriydim.şimdi hayatımın merkezi kızım.eşime aşık olmama rağmen yeri gelir beni üzecek bir şeyde bile ona sınırlarını bildirirdim.kızımdan sonra yemem, içmem, uykum, işim, eşim kendim hep geri planda kaldı.her akşam banyosu var diye dışarı çıkmıyorum çıksak da banyo saatinde mutlaka evde oluyoruz.kızımız doğana kadar (5yıl bitmek üzere evliliğimizde) bebekten önce eşimle sevgili gibiydik şimdi anne babayız arada bir karı koca:))
Çok yeni evliliğin bence biraz evliliğin keyfini sürün .çocuk çok büyük sorumluluk ama dünyanın en güzel duygusu.

Bir bebeğinin olmasi Tarif edilmez bir duygu ama hazir hisetmeden yapma derim. Esin ister evet dogunca butun bakimi sana kalicak esin yardimda etse annenin yerini tutmuyor hic kimse. Benim oglum babasiyla oynar mamasini yer ama gel gelelim babasiyla uyumaz benimle uyur. Sana muhtac kucucuk bir melek. Ilk bebegim en zorlandigim uykusuzluk oldu aman Allahim hala var biraz gece mutlaka uyaniyor. Hakkinizda hayirlisi olsun Insallah.

Bu isin hazirlihi olmuyot ne yazikki diyenlerdenim ben.. Zira hayatimiz asla 4 4luk olmuyor ve hep bi erteleme surecinw giriyorsun. 6yil flort+nisan ewresinden sonra 1 yillik ewliyim ben. Ekimde bi melek gelicek evimize. Ailemden coook uzaktayim(onlar turkiyede ben amerikadayim)esimden baska kimse yok yanimda. Su ana kadar hamileyken yapamazsin denilen herseyi tamamiyla yaptim ( kisin esimle kar tatiline, yazin cruise tura karnimda bebisle gittim) seneye maldivler plani yaptim kalan sadece rezervasyon.bunun yaninda
Master programina basladim. Anlatmaya calistigim hem deli gibi gezmeyi hyati yasamayi seviyosaniz, hem de bebisimle aramda cok yas farki olmasin diyosaniz bu konular tmamen size bagli. Tipik turk anneleri( geneli) gibi eve kapanirsaniz elbette cocuk hyati engelleyen bisey olarak gorulecektir.yok aksiyse bu mukemmel heyecani genc yasta yasamak enn guzel sey. Ps 25 yasindayim hakkinizda hangi durum enn iyi olucaksa o olsun dilerim

Ben anne olduğumda 24 yaşındaydım, bebeğimizin olmasını çok istemiştik şükürler olsun Allah bekletmeden nasip etti. Bence emin olmadan,kalbine o his dolmadan karar verme. Ben de eve hapsolan annelerden değilim,kış bebeği olmasına rağmen hayatım kıstılanmadı,eşimle aramızdaki aşkı daha da güçlendirdi,bana bir eksisi olmadı.Şuan 2 buçuk yaşında, gezmeye eğlenmeye insanlar görmeye çok meraklı,şükürler olsun sevgi dolu bir kızım var. Ben onunla daha da sosyalleştim,hayatımız daha da renklendi.Tek olumsuz yanı geçirdiği ameliyat olmuştu. İnan bana gece uyanmak onu emzirmek gibi gözü korkutan şeyler aslında bir lütuf. Şimdi düşünmen gereken şey,önce bir bebeğinizin olmasını gerçekten istiyor musunuz buna karar vermek. Artık 2 kişi olmayacaksınız,eşinden annenden daha çok seveceğin,kendi hayatından daha üstün tutacağın bir melek eklenecek yuvanıza.Sonra da iyi bir bakıcı bulabilecek misin bunu düşünmelisin. 3/4 yaşından sonra kreşe vermelisin, iyi eğitim,iyi çevre olan yerlere atanabilme şansınız nedir bunlar çok önemli. Göz açıp kapayana kadar büyüyorlar.Aslında en güzeli atama durumunu beklemek ama her şey sizin isteğinizde bitiyor,olumlu-olumsuz yönleri bir ölçüp tartın derim.

bende 1 seneye yakın evliyim..
7,5 aylık da hamileyim..
eşim istedi çocuk.. bende kabul ettim.. bide çalışıyordum..
kayınvalidemle alt-üstteyim... yemegimi bile onlarda yiyorum.. o konuda şimidden çok rahatım...
bebek doğsun bakalım ne degişiklikler görüncem..

Simdi cok farkli bi konudan yaklasicam dun duydum bunu bulundugumuz sark gorevindeki ilde olmus..esi hamile olan polis abimiz mudurunden izin istiyor is yogunlugundan dolayi vermiyor daha snra esi erken dogum yapiyor ve beklenmeyen sonuc burda yeni dogan bebek yogun bakim unitesi yok!! Bebegi baska il'e sevk ediyorlar baba ,anne sütü goturmek istiyor ama mudur yine izin vermiyor..cok sknti yasamislar..Hastane sartlari inanin ki iyi degil..imkansiz mi burada cocuk dogum yapip buyutmek degil ama bi bati gibide dgl ortam..Bakıcı konusuna gelirse ben babasina emanet edemiyrm yarn sizde öyle olacaksiniz yani bu konu cok basite alinabilecek bi durum degil..
Ben senn yerinde olsam dusunmezdim..zaten disari cikip gezmek falan yok buralarda bide bebek olanca iice sklyr insan evde otur otur ..bnm 9 aylik bir kizim var bu yil geldik doguya batida dogum yaptm erken dogumdu kuvezde yatti 1 ay ben burda olsaydm o gordugu tedavileri asla bu sehirde olamazdi..ben ailemin yanina gitmek zorunda kalirdm babasina asla izin vermezlerdi..Bunlar hep sknti maalesef..siz 2 kez dusunun bu hamileligi

çok güzel bir duygu olmakla beraber çok sancılı bi durum.ancak eşin adam akıllı ise o sancılı durum olmuyor.bence kocaların hazır olması lazım kadınlar kucağına alınca anında hazır kıta oluyolar.benim eşim desteklik bir yana köstekti.ama zor zamanları bitince yani çocuklar buyunce harika bir baba oldu.bunada şükür.

Bizde ailelerden uzaktayız ben ücretsiz izin aldım kendim bakıyorum

Bebek bize ne kattı...artısı fazla oldu daha da bağlandık tam anlamıyla şimdi aile olduk 2 kişi iken yuva değildi sanki bu ev, temiz düzenli tertipli ama şimdiki gibi sıcak değildi, eşim beni anne yaptı kalbimi büyüttü ona minnettarım herseyden önce, daha sorumlu bireyler olduk hayata farklı gözle bakar olduk, daha planlı yaşıyoruz

Olumsuz şeyler ise uykusuzluk pazar günü bile 7 ya da 8de kalkmak istediğin an ve yerde sevişememek vs ki bu bile heyecanlı aslında

24 yaşında evlendim, 6 ay sonra isteyerek hamile kaldım, şimdi 2 senelik evliyim, kızım da 1 hafta sonra 1 yaşına girecek inşallah =) Ona her baktığımda binlerce şükür geçiyor kalbimden, Allahım bu güzel evladı bize nasip ettiği için, aratmadan verdiği için, bereketiyle gönderdiği için, herşeyi kolaylaştırdığı için, her an yeni birşeyler öğrenmesine tanıklık edebildiğim için... Bu böyle uzuyor, hele de kucağımda uyuduğunda onu izlerken en güzel dualarıma şükürlerime onu da katarak yapıyorum... Hayatımızda ne değişti kısmına gelirsek; akşam 9dan sonra evde olmamız gerek çünkü kendi yatağında uyumak istiyor, bir yere giderken çantamı hemen alıp çıkamıyorum suyunu kaşığını hazırlayıp 5 dk gecikmeli çıkıyorum =) geceleri birkaç sefer uyanıyor hemen yanına gidiyorum emzirip uyutuyorum bir sıkıntı olmuyor gene ondan önce uyanıyorum =) hergün onu nasıl iyi yetiştirebilirim diye kendimi geliştiriyorum yeni şeyler öğreniyorum yapıyorum, birlikte geziyoruz hayatı onunla birlikte bambaşka bir gözle yeniden öğreniyorum, her anımı dolu dolu yaşıyorum. Doğduğu zaman aklıma geliyor, o kadar tecrübesizdim ki annemden ben elifin altını değiştirirken yanımda durmasını yanlış yaptığım yerlerde müdahale etmesini istemiştim =) İlk yalnız kalışımızda öyle korkmuştum ki ağlarsa naparım diye, evimiz ailelerimize çok uzaktı, etrafımızda yardım isteyecek kimsemiz yoktu, eşim vardiyalı çalışıyordu bunları düşündükçe sebepsiz yere korkuyordum halbuki elifim musmutlu uyuyup duruyordu =) Zamanla herşeye alışıyorsun, insan içinde bulunduğu her koşula uyum sağlayıp ayak uydurabilecek şekilde yaratılmış, zamanla kocaman göbeğine alışıyorsun, zamanla anneliği öğreniyorsun, zamanla çocukla yeniden çocuk olmayı öğreniyorsun, zamanla aynı anda hem bebeğine bakıp hem eşinle ilgilenip hem evi toplayıp hem de bunları isteyerek ve mutlu güleryüzle yapmayı öğreniyorsun çünkü hayat mutsuz zaman geçirmek için çok kısa... Geceleri biraz daha yorgun ama çoookk huzurlu ve şükürler ederek yatağa giriyorsun =) Seviyorsan, seviliyorsan, maddi geçim sıkıntısı yoksa, sağlığın yerindeyse çocuk ekstra hiç bir zorluğu beraberinde getirmiyor emin ol. Ama bunlar yoksa insan her kabahati minnacık tertemiz masum bir meleğe yüklüyor ne garip değil mi? Sanki o yokken hayatları düzgün müydü diye durup düşünmek yerine...

kendimce fikrim eger niyet varsa sorgulamadan denemeli...

bende hesap kitap yapardım , olsun mu olmasın mı , erken mi geç mi diye...

sonra hadi deneyelim dedik....

allaha bin şukur insanlar senelerce bekliyor ama bu sefer de 6 ay olmayınca ömrümden ömür gitti desem yeridir...

cunku biraz kapalı kutu gibi...allah nasip ederse oluyor... yoksa herşey yolundayken bile aratıyor...

hakkınızda hayırlısı olsun... allah kimsenin kucagını boş bırakmasın....

ama sunu söyleyebilirim hamilelik durumu bile rutin yerine oturmuş evliliklerde herşeyi değiştiriyor...en azından kimyanız değişiyor cunku...

ama yine de içimde olduğunu bilmek bile çok guzellll... bin şükürr...

Bence beklemelisin daha 13 günlük anne olmama rağmen çok zorlaniyorum. Annem olduğu halde. Hastaligiydi ağlama nobetiydi sanirim kolik bebeğim. Yani tek basina zor. Ama annen gelirse yardima o zaman biraz daha rahat edersin karar sana kalmis. Yasiniz yok daha zaten

Ilk çocuğum evlendikten 5 sene sonra oldu, o zaman 31 yaşındaydım ikincisi 34 de, hiçte zorluk çekmedim üstelik ailelerden çok uzakta oturuyoruz. Bence yaşın daha çoook Genç onu sorun etme

Bu tarz başlıklar altında okuduğum yorumlara değinmek istiyorum ben de.
Buralardan yaş tayini yapanları çok anlamıyorum. Herkesin kişiliği, yaşam stili, ilişkisi kendine has. "Yok 24 yaş erken 30 dan önce yapmayın. Yok 9 aylık evlilik çok az durun ne aceleniz var"
Bu iş tamamen bebeği arzulamak ve hazır olmakla ilgili. Bir çift maddi manevi kendini hazır hissediyorsa, evliliklerine güveniyorlarsa; iki yılınız dolmamış, yok 25 inizden gün almamışsınız diye sınırlandırmak hiç mantıklı değil. Kimisi bebek için 20 sinde hazır olur hiç pişman olmaz. Kimisi evliliğinde 5 sene dolmasını bekler yine de mutlu olmaz.
Önce kadın kendisini hazır hissedecek (en önemli olan bu) daha sonra baba da bu sorumluluğa göğüs gerebileceğine inanıyorsa tamamdır. Bebek aileyi bütünleyen ve tamamlayan bir şey şüphesiz. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Sevgiler...

Ay çok güzel yazmışsın ya okurken gözlerim doldu. Benim de 37 günlük oğlum var bunları duymaya ihtiyacım var :)
Onu yetiştirmek için neler yaptın mesela ?
Ben çocuğum olduğunda ve bazı zorluklarını gördüğümde iyiki ertelememişim zorlukları bir an önce atlatıcam diye düşündüm. Nihayetinde çocuk bakmak evt çok güzel ama sabır işi, ve yaş ilerledikçe sabır azalıyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…