- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi biri_biricik
-
peki evınız bılmem neyınız varmı ipek?bundan sonra o kadr cesaretli olamam. kızım var, bebek doğana kadar 5,5 yaşında olacak. yani bri de onun psikolojik ve motor gelişimi var.
bu kadar rahat olmamam.
bazı planlarım var. eşim ankya tayin olursa bir süre iş hayatından uzaklaşabilirim. bu olurs resmen hayatımı resetleyeceğim.
Biz lojmandayız. Şu an ev sıkıntımız yok ve yaşadığımız yerli değiliz eşim de ben de. O yüzden bankaya birikim yapıyoruz. Lojmana kira vermiyoruz. Kısmet her şey..peki evınız bılmem neyınız varmı ipek?
insanalr hep bıseyler ıcın calısıyor malum
hm anladım cok guzel vallahı ıpekBiz lojmandayız. Şu an ev sıkıntımız yok ve yaşadığımız yerli değiliz eşim de ben de. O yüzden bankaya birikim yapıyoruz. Lojmana kira vermiyoruz. Kısmet her şey..
bebeğim 7 aylıkken işe başladım ücretsiz izin aldım.. kızımın yanında ne kadar fazla kalsam kardı çünkü...Arkadaşlar merhaba... Benim 20 günlük bir bebeğim var ve ekimde raporum bitiyor daha sonrası için süreyi uzatıp 6 aya kadar bebegimi getirip ondan sonra işe başlayım diyorum ama bir tarafımda acaba daha fazlamı yanında kalsam diye beni kemiriyo.Patronum benden bir cevap bekliyo ya şubata kadar bekliyecek yada ben daha fazla kalıyım dersem benim yerime işçi bakacak ve ben işten ayrılcam.Anne olmadan kesin çalışırım gözüyle bakıyordum fakat kucağıma alınca herşey değişti.Bana ihtiyacı var ya bişeyleri eksik kalırsa diye düşünmeye başladım.Olumsuz etkilenirse bunlar insanın önünü kesiyo hep.Bakacak kişide annem eminim benden daha iyi bakacak ve sevgisini asla esiğemeyecek ama ben de tereddütler var.Diğer tarafdan işten ayrılsam belki çocuklu oldugum için iş bulmakda sıkıntı çekcem ve şimdiki işimde 3 yıldır çalışıyorum patronumla işi olsun izinleri olsun bir şekilde dengeliyoruz.1 yaşına gelip bebek ben tekrar çalışınca yeni iş buldugumda izin sıkıntı olursa bunlarda korkutuyo beni.Başınızdan geçen tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim çok kararsızım
Konu Sahibi ni bilemem ama bu mesajınız benim yüreğime su serpti benim ikizlerim 3 aylık ken bende işe başladım aynı şekilde bakıcı ve annem var 3 saat te süt izni okulda 3 saat derse girip gelicemoğlum 3 ylıkken işe başladım..üstelik oğlum kolikti..bakıcım vardı,annem de devamlı yanındaydı..işyerinde devamlı süt sağıyordum...süt iznimi günde 3 saat kullnadım,4,5 ay kullandım..günde toplsan 1-2 saat uykuyla işe geliyordum..ama bana iyi gelmişti işe başlamak..moralim yükseldi..evde sadece oğlumu emziriyordum..ağlamasını susturmak içn çünkü..benim moralim yükselince oğlumunki de yükseldi,ikimize de daha iyi geldi çok şükür..tabii güvenecek birine bırakmak en önemlisi..hem bakıcı hem sağolsun annem çok yardımcı oldular bana..
bugün de tam gün kreşe başladı kuzuşum..
atlamış olabilirim ama yavrunuza kim bakacak? bu sorunun yanıtı çok önemli.
ben 4 aylıkken başladım çalışmaya ama sağolsun annem benden iyi bakar desem yeridir.
gözüm arkada hiiiç kalmaz da özlem oluyor.
eğer bakacak kişi sağlamsa, içinize siniyorsa şimdiki işiniz rahatsa bence yakmayın gemileri.
6 aylıkken bırakmak ta inanın çok büyük bir şans. hem 1 sene boyu da süt izniniz var. çalışmaya alıştıysanız zor gelir eve bağlanmak diye düşünüyorum.
Canım doğduğunda hiç meme almadı. Ben çok uğraştım ama sütüm de hiç gelmedi nedense. Benim süt damla damla gelene kadar kızım mamaya alışmıştı. Meme ağzına girince avazı çıkana kadar ağlıyordu. Hiç göğüslerimin süt taştığını bilmem mesela. İşe başladım sağmaya başladım. Ama ben çok takıntılı biriyim. Sağma makinasını saatlerde sabah burada yıkardım, sonra tak çıkar vs hep bakteri topluyor gibi gelirdi bana. Bir de bereketi yok ya sanki bizim çaycı kadın dökmüş bir gün. Bir gün eve giderken bir fren yaptım ağzı açıldı döküldü. Makinanın yaptığı yaralar cabası. Yazın sıcağında 1 saat eve gidene kadar mesafe olması, lohusalık sendromu… gün geçtikçe azaldı. Bazen bir gün boyunca 60cc çıkıyordu. Doktoruma dedim artık çok yoruldum psikolojik olarak bu süt işinden dedim. Kasma kendini bırak dedi. 3 ay dayandım yani.
Ben de çok isterdim böyle süt taşsın kızım seve seve emsin diye ama olmadı canım. Bilmiyorum neden.
Banada iyi gelecek aslında farkındayım daha yeni anne oldugum için şuan pek anlamasamda zamanla rutine binecek herşey ve belki o zamanda mutsuz bir anne olcam.Bizim burda sesi gelen bir kadaın var henüz kim oldugunu çözemedim ama çocuga öyle bir baırıyorki tahammülü kalmamış belli.İnsan öyle olmaktanda korkuyoKonu Sahibi ni bilemem ama bu mesajınız benim yüreğime su serpti benim ikizlerim 3 aylık ken bende işe başladım aynı şekilde bakıcı ve annem var 3 saat te süt izni okulda 3 saat derse girip gelicem
Konu sahibi arkadaş bana işe başlamak çok iyi geldi açıkçası gerçi kuzularım ilk başta çok Üzgün duruyorlar dı canım çok sıkıldı ama alışıyorlar
Açıkçası çocuğuma kendim baktım aman psikolojisi önemli deyip kendi psikolojisi bozulan kadın çok gördüm bende.... sonra mutsuz çocuk lar.. ee ne anladın ki ben huzurlu oldukça bebiş lerimde daha mutlu şu anBanada iyi gelecek aslında farkındayım daha yeni anne oldugum için şuan pek anlamasamda zamanla rutine binecek herşey ve belki o zamanda mutsuz bir anne olcam.Bizim burda sesi gelen bir kadaın var henüz kim oldugunu çözemedim ama çocuga öyle bir baırıyorki tahammülü kalmamış belli.İnsan öyle olmaktanda korkuyo
biz 4 kardeşiz annem hepimizi baya baya emzirdi. Yani taşan cinstenmiş. Eskilerin süt sorunu pek olmuyormuş nedense..kısmet canım
kızının nasibi pek yokmuş anne sütünde
ne yapalım çok şükür mamalar var
genetik derler bide.. annen nasılmış acaba sütü bol olur muymuş
sorduğum soruya bak benimde :)
bakarsın 2. de dolar taşar çocuğun da bol bol emer...
Konu Sahibi arkadaş a yazıyorsunuz ama benim içim rahatlıyor iyi ki işe başlamışım diyeilk bebeğimi 3,5 aylık ikinci bebeğimi ise 4 aylık bırakıp işe başladım. İkisinide anneme bırakmıştım. Tabiki ilk işe başlamak zor ama bir hafta sonra alışıyorsunuz ve daha sağlıklı oluyor herşey. İnsanın kendinede vakit ayırması insan içine karışması iyi geliyor. Üstelik onların geleceği için çalışıyoruz. Büyük kızımı gönderdiğim okula ben çalışmıyor olsam gönderemedik. daha ucuz bir okul seçmem gerekirdi. Annem okadar bağlı ve seviyorki çocuklarımı bir gün bile gözüm arkada kalmadı. :Tabi benim en büyük şansım annemin bizimle yaşaması ve eşiminde bundan çok memnun olması. Büyük kızım annemede anne diyor banada anne diyor. Kulağa sinir bozucu geldiğinin farkındayım ama inanın yaşayınca öyle değil. Annemi ne kadar sevdiğini biliyorum. Büyük kızımı ilk 5 ay küçük kızımıda ilk 6 ay anne sütüyle besledim. Çalışmma rağmen sorun olmadı üstelik süt iznimi günlük kullanmadım. Sağıp akşam getiriyordum. Küçük 13 aylık oldu hala günde bir kere sağıyorum işyerinde. İkisinede biberon verdim hiç meme başı sendromu yaşamadılar. İlk aylarında biberon kullanmaya başlamıştık. Hem emzirdim hem biberon kullandık. Biberona alışmasın diye uğraşan bütün arkadaşlarım kaşıkla beslemeye çalışan hepsi sorun yaşadı. Bebekler alışamadı sağmadıkları içinde sütleri azaldı. Ben kasmadım bu konuda hiç iki kızımda da sıkıntı olmadı
biz 4 kardeşiz annem hepimizi baya baya emzirdi. Yani taşan cinstenmiş. Eskilerin süt sorunu pek olmuyormuş nedense..
Çalışma hayatının stresi mi dersin, yoksa genetiği bozulmuş gıdalar mı dersin ne dersen de. Benim göğüslerim büyümedi bile sen düşün yani. Nasıl doğumsa bu.
annem de çok çalışmaktan dinlenmemekten diyor. bu da stres getiriyor tabi. o sıra pimi çekilecek bomba gibiydim.Allah Allah
hiç sordun mu doktora peki?
benim teyzemin gelininin de hiç olmadı sütü
ya şoktan ya aşırı kokrmaktan da süt olmayabilirmiş
o biraz erken doğurmuştu aşırı korktum bişey olcak diye demişti...
annem de çok çalışmaktan dinlenmemekten diyor. bu da stres getiriyor tabi. o sıra pimi çekilecek bomba gibiydim.
makarna ptesi doğumum vardı ben cuma akşama kadar çalıştım.
yani iyi dayanmışım diyorum.
2. çocuk benim için balayı olacak. acısını çıkartacağım Allah izin verirse.
öğretmen olmanız da büyük avantaj.saatleriniz uzun değil.ben pazarlama satış bölümündeyim.ihracat yapıyorum..arada iş seyahatlerim de oluyordu.8 aylıktı ilk defa y.dışında gitmiştim..5 gün sürdü.emmeyi de bırakmadı üstelik 1,5 yaşına kadar emzirdim de..Konu Sahibi ni bilemem ama bu mesajınız benim yüreğime su serpti benim ikizlerim 3 aylık ken bende işe başladım aynı şekilde bakıcı ve annem var 3 saat te süt izni okulda 3 saat derse girip gelicem
Konu sahibi arkadaş bana işe başlamak çok iyi geldi açıkçası gerçi kuzularım ilk başta çok Üzgün duruyorlar dı canım çok sıkıldı ama alışıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?