Bebek olduktan sonra ne zaman çalışmaya başladınız?

peki evınız bılmem neyınız varmı ipek?
insanalr hep bıseyler ıcın calısıyor malum

atlamış olabilirim ama yavrunuza kim bakacak? bu sorunun yanıtı çok önemli.
ben 4 aylıkken başladım çalışmaya ama sağolsun annem benden iyi bakar desem yeridir.
gözüm arkada hiiiç kalmaz da özlem oluyor.

eğer bakacak kişi sağlamsa, içinize siniyorsa şimdiki işiniz rahatsa bence yakmayın gemileri.
6 aylıkken bırakmak ta inanın çok büyük bir şans. hem 1 sene boyu da süt izniniz var. çalışmaya alıştıysanız zor gelir eve bağlanmak diye düşünüyorum.

peki evınız bılmem neyınız varmı ipek?
insanalr hep bıseyler ıcın calısıyor malum
Biz lojmandayız. Şu an ev sıkıntımız yok ve yaşadığımız yerli değiliz eşim de ben de. O yüzden bankaya birikim yapıyoruz. Lojmana kira vermiyoruz. Kısmet her şey..

Biz lojmandayız. Şu an ev sıkıntımız yok ve yaşadığımız yerli değiliz eşim de ben de. O yüzden bankaya birikim yapıyoruz. Lojmana kira vermiyoruz. Kısmet her şey..
hm anladım cok guzel vallahı ıpek
masallah
onumuzdekı ay haber et bızı

bebeğim 7 aylıkken işe başladım ücretsiz izin aldım.. kızımın yanında ne kadar fazla kalsam kardı çünkü...

Hepinize tek tek cevap yazamasamda teşekkür ediyorum yorumlarınız için.Annem bakacağı için içim rahat zaten başkasına bırakmak söz konusu olsaydı büyük ihtimalle çalışmaya ara verirdim.Diğer mesajımda da yazdıgım gibi eminim benden iyi bakacak ama çocuk anne ve anneanne ayrımı olacak muhakkak korktugum erkenden yanından ayrılmam onda olumsuz duygulara sebeb veriri mi diğer tarafdan okudugum bir yazıda da bebeklerde 9-12 ay arası terk edilme korkusu oluyormuş ve anne çalışmaya başladıgında adeptasyonları daha zor uluyormuş.Kadınlar için hayat ne kadarda zor.Zaman geçipde işten ve çalışma hayatından uzaklaşmak da istemiyorum.Eşim geçimimizi sağlar şüphem yok fakat hayatta herşey geçimde değil.8 yıldır çalışıyorum.İyi bir işim var onuda kaybetmek istemiyorum.İlerde ona daha iyi imkanlar sunmak açısından da önemli onunda farkındayım.İnşallah herşey yolunda gider.Bir arkadaş 2 haftalıkken başladım demiş.Ben olsam yapamazdım iyi idare etmişsiniz.Sadece bebek açısından değil doğum sonrası annede yıpranmış oluyo.Lohusalıkda zor bir süreç hiç kolay değil.Kızlar birde işe başladıgımda süt sağmak gerekiyor mu gündüzleri sütüm kesilmesin diye.Bu sıkıntı olabilir iş yerimde.Süt izni verecek patronum gerçi.Gündüzleri anne sütünden kesilmesin diye kaşıkla beslemek gerekiyormuş galiba.Çalışan anneler siz ne yaptınız birde onlara değinirseniz sevinirim.

Konu Sahibi ni bilemem ama bu mesajınız benim yüreğime su serpti benim ikizlerim 3 aylık ken bende işe başladım aynı şekilde bakıcı ve annem var 3 saat te süt izni okulda 3 saat derse girip gelicem
Konu sahibi arkadaş bana işe başlamak çok iyi geldi açıkçası gerçi kuzularım ilk başta çok Üzgün duruyorlar dı canım çok sıkıldı ama alışıyorlar

Annem bakcak.Benimde gözüm arkada kalmaz sağolsun benden ii bakar bende eminim.İşim iyi daha iyi bir işde bulabilirim fakat şartlar göz önüne alındıgında zaman ve izin sıkıntım olmayacak işleri düzgün idare ettiğim sürece.oO çok büyük etken.Evet çalışmayada alışıgım uzun zamandır çalışıyorum da.

kısmet canım
kızının nasibi pek yokmuş anne sütünde
ne yapalım çok şükür mamalar var
genetik derler bide.. annen nasılmış acaba sütü bol olur muymuş
sorduğum soruya bak benimde :)

bakarsın 2. de dolar taşar çocuğun da bol bol emer...

Banada iyi gelecek aslında farkındayım daha yeni anne oldugum için şuan pek anlamasamda zamanla rutine binecek herşey ve belki o zamanda mutsuz bir anne olcam.Bizim burda sesi gelen bir kadaın var henüz kim oldugunu çözemedim ama çocuga öyle bir baırıyorki tahammülü kalmamış belli.İnsan öyle olmaktanda korkuyo

Açıkçası çocuğuma kendim baktım aman psikolojisi önemli deyip kendi psikolojisi bozulan kadın çok gördüm bende.... sonra mutsuz çocuk lar.. ee ne anladın ki ben huzurlu oldukça bebiş lerimde daha mutlu şu an

ilk bebeğimi 3,5 aylık ikinci bebeğimi ise 4 aylık bırakıp işe başladım. İkisinide anneme bırakmıştım. Tabiki ilk işe başlamak zor ama bir hafta sonra alışıyorsunuz ve daha sağlıklı oluyor herşey. İnsanın kendinede vakit ayırması insan içine karışması iyi geliyor. Üstelik onların geleceği için çalışıyoruz. Büyük kızımı gönderdiğim okula ben çalışmıyor olsam gönderemedik. daha ucuz bir okul seçmem gerekirdi. Annem okadar bağlı ve seviyorki çocuklarımı bir gün bile gözüm arkada kalmadı. :Tabi benim en büyük şansım annemin bizimle yaşaması ve eşiminde bundan çok memnun olması. Büyük kızım annemede anne diyor banada anne diyor. Kulağa sinir bozucu geldiğinin farkındayım ama inanın yaşayınca öyle değil. Annemi ne kadar sevdiğini biliyorum. Büyük kızımı ilk 5 ay küçük kızımıda ilk 6 ay anne sütüyle besledim. Çalışmma rağmen sorun olmadı üstelik süt iznimi günlük kullanmadım. Sağıp akşam getiriyordum. Küçük 13 aylık oldu hala günde bir kere sağıyorum işyerinde. İkisinede biberon verdim hiç meme başı sendromu yaşamadılar. İlk aylarında biberon kullanmaya başlamıştık. Hem emzirdim hem biberon kullandık. Biberona alışmasın diye uğraşan bütün arkadaşlarım kaşıkla beslemeye çalışan hepsi sorun yaşadı. Bebekler alışamadı sağmadıkları içinde sütleri azaldı. Ben kasmadım bu konuda hiç iki kızımda da sıkıntı olmadı

biz 4 kardeşiz annem hepimizi baya baya emzirdi. Yani taşan cinstenmiş. Eskilerin süt sorunu pek olmuyormuş nedense..

Çalışma hayatının stresi mi dersin, yoksa genetiği bozulmuş gıdalar mı dersin ne dersen de. Benim göğüslerim büyümedi bile sen düşün yani. Nasıl doğumsa bu.

Konu Sahibi arkadaş a yazıyorsunuz ama benim içim rahatlıyor iyi ki işe başlamışım diye

Allah Allah
hiç sordun mu doktora peki?
benim teyzemin gelininin de hiç olmadı sütü
ya şoktan ya aşırı kokrmaktan da süt olmayabilirmiş
o biraz erken doğurmuştu aşırı korktum bişey olcak diye demişti...

annem de çok çalışmaktan dinlenmemekten diyor. bu da stres getiriyor tabi. o sıra pimi çekilecek bomba gibiydim.
makarna ptesi doğumum vardı ben cuma akşama kadar çalıştım.
yani iyi dayanmışım diyorum.
2. çocuk benim için balayı olacak. acısını çıkartacağım Allah izin verirse.

inşallah inşallah canım

öğretmen olmanız da büyük avantaj.saatleriniz uzun değil.ben pazarlama satış bölümündeyim.ihracat yapıyorum..arada iş seyahatlerim de oluyordu.8 aylıktı ilk defa y.dışında gitmiştim..5 gün sürdü.emmeyi de bırakmadı üstelik 1,5 yaşına kadar emzirdim de..
alışıyorlar merak etmeyin.şimdi oğlum,annesi arkasından ağlayan çocuk gördüğünde,ağlama anneler işe gider,çocuklar okula diyor..ayrıca her anne çalışıyor sanıyor.1 yaş civarı bitraz sıkıntı oluyor sadece,farkına vardıkları için..onu da atlatırsınız merak etmeyin..herşey onların geleceği için..

Konuyu takip ediyorum. Ben de 2.5 ay sonra bebis 10 aylik oldugunda işe donmek istiyorum.. emen ve bu sekilde büyümüş bebeklerde işler nasil oluyor, gun icerisinde bir kez sagmak yeterli olur mu, yoksa ise gitmeden once ve aksam geldikten sonra emmesi kafi gelir mi? Isimin pompayla süt sagmaya imkan verecegini pek sanmiyorum, memeden de kesmek istemiyorum. Onerisi tecrubesi olan var mi konu sahibi konunu baltalamis oldum biraz kusurabakma

sanırım küçükken bırakmak çocuğun alışması açısından daha kolay olur..ben kızım 2.5 yaşındayken tekrar çalışmaya başladım.annemle aynı sitede oturuyoruz zaten tüm gün anneanne ve dedeyle gezip tozuyordu ben de bana ihtiyacı kalmadı nasılsa diyerek işe döndüm..ilk aylarda bayağı bi tavır yaptı , işten geldiğimde yaklaşmadı,eve gelmek istemedi birkaç ay sürdü bu durum..şimdi 4 yaşında ama hala zaman zaman annecim işe gitmesen ben seni çok özlüyorum diyor ( bende senin için çalışıyorum istediklerini alabilelim falan diyorum ama ben bişey istemiyorum herşeyim var diyor ( ayrılmakta istemiyorum zaten güzel vakit geçiriyorlar evde de olsam yine anneanne ve dedeyle olmak isteyecek,yakında yarım gün kreşe de başlayacak ama vicdan azabı çektiriyo bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…