- 8 Kasım 2013
- 141
- 48
- 43
- 35
- Konu Sahibi biri_biricik
-
ben bebeğim 6 aylık olunca başladım.kayınvalıdem bakıyordu sorun olmadı.bırde saat 3 saat süt izni vardı sıkıntı olmadı.tabı kıme baktıracaksın bebeğı ve sut ıznı kullanacakmısın bunlarda onemlıArkadaşlar merhaba... Benim 20 günlük bir bebeğim var ve ekimde raporum bitiyor daha sonrası için süreyi uzatıp 6 aya kadar bebegimi getirip ondan sonra işe başlayım diyorum ama bir tarafımda acaba daha fazlamı yanında kalsam diye beni kemiriyo.Patronum benden bir cevap bekliyo ya şubata kadar bekliyecek yada ben daha fazla kalıyım dersem benim yerime işçi bakacak ve ben işten ayrılcam.Anne olmadan kesin çalışırım gözüyle bakıyordum fakat kucağıma alınca herşey değişti.Bana ihtiyacı var ya bişeyleri eksik kalırsa diye düşünmeye başladım.Olumsuz etkilenirse bunlar insanın önünü kesiyo hep.Bakacak kişide annem eminim benden daha iyi bakacak ve sevgisini asla esiğemeyecek ama ben de tereddütler var.Diğer tarafdan işten ayrılsam belki çocuklu oldugum için iş bulmakda sıkıntı çekcem ve şimdiki işimde 3 yıldır çalışıyorum patronumla işi olsun izinleri olsun bir şekilde dengeliyoruz.1 yaşına gelip bebek ben tekrar çalışınca yeni iş buldugumda izin sıkıntı olursa bunlarda korkutuyo beni.Başınızdan geçen tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim çok kararsızım
Ben de bu tür şeyler okuduğum için mi yoksa değiştiğim için mi bilmem giderek daha yumuşak düşünmeye başlıyorum bu konuda.Arkadaşlar merhaba... Benim 20 günlük bir bebeğim var ve ekimde raporum bitiyor daha sonrası için süreyi uzatıp 6 aya kadar bebegimi getirip ondan sonra işe başlayım diyorum ama bir tarafımda acaba daha fazlamı yanında kalsam diye beni kemiriyo.Patronum benden bir cevap bekliyo ya şubata kadar bekliyecek yada ben daha fazla kalıyım dersem benim yerime işçi bakacak ve ben işten ayrılcam.Anne olmadan kesin çalışırım gözüyle bakıyordum fakat kucağıma alınca herşey değişti.Bana ihtiyacı var ya bişeyleri eksik kalırsa diye düşünmeye başladım.Olumsuz etkilenirse bunlar insanın önünü kesiyo hep.Bakacak kişide annem eminim benden daha iyi bakacak ve sevgisini asla esiğemeyecek ama ben de tereddütler var.Diğer tarafdan işten ayrılsam belki çocuklu oldugum için iş bulmakda sıkıntı çekcem ve şimdiki işimde 3 yıldır çalışıyorum patronumla işi olsun izinleri olsun bir şekilde dengeliyoruz.1 yaşına gelip bebek ben tekrar çalışınca yeni iş buldugumda izin sıkıntı olursa bunlarda korkutuyo beni.Başınızdan geçen tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim çok kararsızım
bende 6 aylıktan 9 aylık olana kadar relax calıstım
babamın dukkanında daha sonra ıse gırdım
şimdi dönüp bakıyorum
benim baska sansım yoktu mecburdum 2 aylıkken bebegım eskı esım tarafından terk edılmıstık. maddı manevı yanımızda degıldı
mecburdum baska bır hıssıyat yazmaya gerek varmı bılmıyorum
sımdı 2.cocugu dusunuyorum.
vallahi para durumu rahat olsa veya olursa calısmam dıye dusunuyorum
Ben de bu tür şeyler okuduğum için mi yoksa değiştiğim için mi bilmem giderek daha yumuşak düşünmeye başlıyorum bu konuda.
Ben kızımı dünyaya getirdikten tam 2 hafta sonra bir fiil 8-18:00 işe başladım.
Şimdi değmeyeceğini düşünüyorum.. Diyorum ya forumda bu tür yazıları çok okuduğumdan mı, değiştiğimden mi acaba?
Aslında bebeğe annem bakıyordu o zaman, ben de kendimi iyi hissediyordum, vs vs derken başladım. Bu yönden de bakınca sakıncası yok gibi.
Ben mi çok soğuk kanlıyım acaba?
Canım doğduğunda hiç meme almadı. Ben çok uğraştım ama sütüm de hiç gelmedi nedense. Benim süt damla damla gelene kadar kızım mamaya alışmıştı. Meme ağzına girince avazı çıkana kadar ağlıyordu. Hiç göğüslerimin süt taştığını bilmem mesela. İşe başladım sağmaya başladım. Ama ben çok takıntılı biriyim. Sağma makinasını saatlerde sabah burada yıkardım, sonra tak çıkar vs hep bakteri topluyor gibi gelirdi bana. Bir de bereketi yok ya sanki bizim çaycı kadın dökmüş bir gün. Bir gün eve giderken bir fren yaptım ağzı açıldı döküldü. Makinanın yaptığı yaralar cabası. Yazın sıcağında 1 saat eve gidene kadar mesafe olması, lohusalık sendromu… gün geçtikçe azaldı. Bazen bir gün boyunca 60cc çıkıyordu. Doktoruma dedim artık çok yoruldum psikolojik olarak bu süt işinden dedim. Kasma kendini bırak dedi. 3 ay dayandım yani.neeee 2 hafta sonra mı
oooo çok şaşırttın beni ipek
emmiyor muydu senin kızın yoksa sağdın falan mı?
canım işim çok yoğundu o zaman.buarada ben bı konu acayım
2.bebeği düşenenler diye
buarada ipek bende soracaktım neden 2 hafat sonra?
bundan sonra o kadr cesaretli olamam. kızım var, bebek doğana kadar 5,5 yaşında olacak. yani bri de onun psikolojik ve motor gelişimi var.anladım ıpek
cesaretlısın hakketten
peki ya bundan sonra?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?