Bebek olduktan sonra ne zaman çalışmaya başladınız?

biri_biricik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
141
48
43
35
Arkadaşlar merhaba... Benim 20 günlük bir bebeğim var ve ekimde raporum bitiyor daha sonrası için süreyi uzatıp 6 aya kadar bebegimi getirip ondan sonra işe başlayım diyorum ama bir tarafımda acaba daha fazlamı yanında kalsam diye beni kemiriyo.Patronum benden bir cevap bekliyo ya şubata kadar bekliyecek yada ben daha fazla kalıyım dersem benim yerime işçi bakacak ve ben işten ayrılcam.Anne olmadan kesin çalışırım gözüyle bakıyordum fakat kucağıma alınca herşey değişti.Bana ihtiyacı var ya bişeyleri eksik kalırsa diye düşünmeye başladım.Olumsuz etkilenirse bunlar insanın önünü kesiyo hep.Bakacak kişide annem eminim benden daha iyi bakacak ve sevgisini asla esiğemeyecek ama ben de tereddütler var.Diğer tarafdan işten ayrılsam belki çocuklu oldugum için iş bulmakda sıkıntı çekcem ve şimdiki işimde 3 yıldır çalışıyorum patronumla işi olsun izinleri olsun bir şekilde dengeliyoruz.1 yaşına gelip bebek ben tekrar çalışınca yeni iş buldugumda izin sıkıntı olursa bunlarda korkutuyo beni.Başınızdan geçen tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim çok kararsızım

ben bebeğim 6 aylık olunca başladım.kayınvalıdem bakıyordu sorun olmadı.bırde saat 3 saat süt izni vardı sıkıntı olmadı.tabı kıme baktıracaksın bebeğı ve sut ıznı kullanacakmısın bunlarda onemlı

Eğer anneniz bakacaksa bence isten ayrilmayin. Arkadasim da yeni bitti ve dondu ise onun da bebeği 6 aylik ilk birkaç gün çokzorlandi oizledi ama daha sonra emin ellerde olduğunu bildiği için alisti. Eğer bakacak olan annenizse gozunuz arkada kalmadan calismaya devam edebilirsiniz.

Ben de bu tür şeyler okuduğum için mi yoksa değiştiğim için mi bilmem giderek daha yumuşak düşünmeye başlıyorum bu konuda.

Ben kızımı dünyaya getirdikten tam 2 hafta sonra bir fiil 8-18:00 işe başladım.

Şimdi değmeyeceğini düşünüyorum.. Diyorum ya forumda bu tür yazıları çok okuduğumdan mı, değiştiğimden mi acaba?

Aslında bebeğe annem bakıyordu o zaman, ben de kendimi iyi hissediyordum, vs vs derken başladım. Bu yönden de bakınca sakıncası yok gibi.

Ben mi çok soğuk kanlıyım acaba?

annenin bakacak olması çok büyük avantaj...
işyerinden, şartlarından memnunsan ve tekrar çalışmayı düşünüyorsan bence 6 aylıkken işe başlayabilirsin. annen de bakacak madem..
ama dediğim gibi eğer mevcut işyerinden memnunsan..

bende 6 aylıktan 9 aylık olana kadar relax calıstım
babamın dukkanında daha sonra ıse gırdım
şimdi dönüp bakıyorum
benim baska sansım yoktu mecburdum 2 aylıkken bebegım eskı esım tarafından terk edılmıstık. maddı manevı yanımızda degıldı
mecburdum baska bır hıssıyat yazmaya gerek varmı bılmıyorum
sımdı 2.cocugu dusunuyorum.
vallahi para durumu rahat olsa veya olursa calısmam dıye dusunuyorum

cute sende mi düşünüyorsun 2. yi
hadi bakalım az az bende düşünüyorum hayırlısı :)

konu sahibi arkadaşım.. ben 6,5 aylık iken işe döndüm
kvm baktı ve ondan sonra 5 yıl kadar
eğer annen bakacaksa sakın işi bırakma derim
6 ay yeterli bencede...

neeee 2 hafta sonra mı
oooo çok şaşırttın beni ipek
emmiyor muydu senin kızın yoksa sağdın falan mı?

buarada ben bı konu acayım
2.bebeği düşenenler diye
buarada ipek bende soracaktım neden 2 hafat sonra?

Oğlum 3.aylıkken işe başladım. . Elbetteki daha uzun yanında olmak güzel olacaktı ama ne yazıkki izin vermedi patronm. .
Benimde annem baktığı için gözüm arkada kalmadı .Sizin imkanınız varken bakın 6.aya kadar . .
Sonrasında başlarsınız işe

20 aylıkken bakıcıya bırakıp başladım ama benim ikiz olması işi değiştirdi. Bakıcımız eskiden tanıdığım bir ablamdı...şükür onla ilgili hiç sorun yaşamadım...Devlet memuru olduğumdan ücretsiz izin aldım...Aynı şehirde olmamıza rağmen annem yada kayınvalidem bakmadı yani biz teklif etmedik çünkü hiç niyetli görünmediler bende açıkçası karşı taraftan istek gelmeden teklif etmenin zorlama olduğunu düşünüyorum. Annen bakacaksa 6 aylıkken bırakabilirsin bence sorun olmaz ama tanımadığın bir bakıcıya bırakılmaz o ayda bir bebek...

neeee 2 hafta sonra mı
oooo çok şaşırttın beni ipek
emmiyor muydu senin kızın yoksa sağdın falan mı?
Canım doğduğunda hiç meme almadı. Ben çok uğraştım ama sütüm de hiç gelmedi nedense. Benim süt damla damla gelene kadar kızım mamaya alışmıştı. Meme ağzına girince avazı çıkana kadar ağlıyordu. Hiç göğüslerimin süt taştığını bilmem mesela. İşe başladım sağmaya başladım. Ama ben çok takıntılı biriyim. Sağma makinasını saatlerde sabah burada yıkardım, sonra tak çıkar vs hep bakteri topluyor gibi gelirdi bana. Bir de bereketi yok ya sanki bizim çaycı kadın dökmüş bir gün. Bir gün eve giderken bir fren yaptım ağzı açıldı döküldü. Makinanın yaptığı yaralar cabası. Yazın sıcağında 1 saat eve gidene kadar mesafe olması, lohusalık sendromu… gün geçtikçe azaldı. Bazen bir gün boyunca 60cc çıkıyordu. Doktoruma dedim artık çok yoruldum psikolojik olarak bu süt işinden dedim. Kasma kendini bırak dedi. 3 ay dayandım yani.

Ben de çok isterdim böyle süt taşsın kızım seve seve emsin diye ama olmadı canım. Bilmiyorum neden.

buarada ben bı konu acayım
2.bebeği düşenenler diye
buarada ipek bende soracaktım neden 2 hafat sonra?
canım işim çok yoğundu o zaman.

Ben doğum iznine çıkmadan önce benim yerime çok donanımlı birini almışlardı. En azından ben gelince birlikte götürecektik göyaaaa( yani o işe hakim olursa bana yol görünecekti belki.) sonra dayanamadı bu 1 hafta sonra benden 10 yaş büyük bilmem nerelerde yıllarca okumuş adam kendi bıraktı gitti. Şaka gibi. Yani plan yapsam adam gitmezdi düşün. Her şey kısmet meselesi tamamen. Öyle olunca yeni bir rakip düşüncesi o lohusalıkta çok zor oldu ve tercih meselesi haline geldi. Ama maaşımı kat ve kat fazla aldım çalıştığım aylarda.

anladım ıpek
cesaretlısın hakketten
peki ya bundan sonra?

Maddi zorluğunuz yoksa ve emziriyorsanız işi sonraya bırakın derim. İş her zaman bulunur, evladınızın size ihtiyacı var.Kokunuz bile yeterli ona. Ben doğum iznindeyken bebeğim ameliyat oldu,çok zor günlerdi.Şirketim beni çıkarmak istemedi ama ben anlaşmalı olarak ayrıldım. Kızım 14 aylık oldu ve biraz maddi sıkıntılarımız oldu,tekrar döndüm. 4 aydır çalışıyorum,eski işime döndüm yine ama çok zor,hem anne için hem bebek için.

oğlum 3 ylıkken işe başladım..üstelik oğlum kolikti..bakıcım vardı,annem de devamlı yanındaydı..işyerinde devamlı süt sağıyordum...süt iznimi günde 3 saat kullnadım,4,5 ay kullandım..günde toplsan 1-2 saat uykuyla işe geliyordum..ama bana iyi gelmişti işe başlamak..moralim yükseldi..evde sadece oğlumu emziriyordum..ağlamasını susturmak içn çünkü..benim moralim yükselince oğlumunki de yükseldi,ikimize de daha iyi geldi çok şükür..tabii güvenecek birine bırakmak en önemlisi..hem bakıcı hem sağolsun annem çok yardımcı oldular bana..
bugün de tam gün kreşe başladı kuzuşum..

bu arada zaman su gibi akıp geçiyor, 4yaşına geldi de okula gidiyor.işi bırakmış olsaydım,şimdi bulması çok zor olurdu..o kadr ara verdikten sonra..ilk 1-2 sene zor geçiyor ,sonrası daha kolay..6 aylıkken işe başlamanız süper olur bence..işinizi kaybetmeyin derim ben..çalışan anne favorim

kızım 4 ayını bıtirmişti
tabi ki çok isterdim hep yanında olmayı hala bile istiyorum
2 yaşına kadar emzirdim
sütümü sağıp buzdolabına koyuyordum biberonla
akşam giderken alıyordum

annem baktığı için sorun yaşamadım
ama hala içimde kaldı
ola ki 2. çocuğum olursa kendin bakıcam tabi herşey nasip

anladım ıpek
cesaretlısın hakketten
peki ya bundan sonra?
bundan sonra o kadr cesaretli olamam. kızım var, bebek doğana kadar 5,5 yaşında olacak. yani bri de onun psikolojik ve motor gelişimi var.
bu kadar rahat olmamam.
bazı planlarım var. eşim ankya tayin olursa bir süre iş hayatından uzaklaşabilirim. bu olurs resmen hayatımı resetleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…