Kv bugün bana geldi. Oturduk sohbet muhabbet neyse kalkacaktı.. ben kalkayım dedi bende niye dedim kalsaydın gibilerinden. Kalkayım işlerim var hayırlısıyla bir bebeğiniz olsa hiç çıkmam bu evden zaten dedi keyifli keyifli. Bir an dondum böyle sanki o an ağır çekimde geçti. Sinirim bozuldu. Ben nezaketen kalsaydın dedim keşke demesemiydim acaba diye düşündüm valla. Bide daha iki gün önce onlardaydık. Dedi bugün oğlum çalışıyor diye bize gelemezsiniz diye ben geleyim bari dedim dedi. Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi. Görümcemde sık sık onlara gidiyordu şimdi şehir dışına gitti bir kaç günlüğüne... kv dedi o da gitti alışmışım kalabalığa şimdi bir tuaf oldum.. eşimle onlara gittiğimizde de muhakkak tembihler haftada bir iki gelin diye. İşlerimiz oluyor fırsat buldukça geliyoruz zaten demiştim bir keresinde.. ne bitmez işleriniz varmış dedi. Bunlar beni yavaştan germeye başladı... bide gelir gelmez eve karışır bunu niye hala yaptırmadınız, şu niye şöyle, bak halıyı şöyle yap, perdeyi böyle yap... ses etmiyorum diye güleryüz gösteriyorum diye mi oluyor bunlar ? Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi. Sanki ben 5 yaşında çocuğum yani.. dedim anne kız arasında olabilir bazen böyle şeyler ne o bana alınır ne ben ona. 5 dk sonra unutur gideriz. Cidden ortada bir şey yok yani. Aksine ben susup içime atan biriyim, rahatsız olduğum şeylere aman saygısız olmayayım kötü olmayayım diye diye zaten hep bu yüzden oluyor ya kendi kızı saygısız saygısız konuşur bağırır çağırır ben en ufak bir şey dedim diye kötü oldum. Sinir oluyorum artık ve böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum eşime anlatsam şimdi ortada bir şey yokken yine ben suçlu olurum kesin annemi istemiyor diye... sizce kendimi nasıl ifade etmelimiyim ? Bir kaç kez eşime söylemiştim bu ve daha bunun gibi bir çok rahatsız olduğum şeyleri.. susmuştu dinlemişti ama. bir şey dememişti en sonunda da bizim bir çevremiz var tek miyiz dünya senin etrafında dönmüyor gibi saçma sapan konuşmuştu. Eşim böyle konularda hep susuyor ne beni haklı buluyor ne annesini, çekiliyor kenara, aranızda halledin diyor. Şimdi ben biraz tepki göstermeye başlasam saygısız gelin mi olurum acaba... ses çıkar diyenler olacaktır ama nasıl işte ?