Bebek olursa bu evden hiç çıkmam diyen kv

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Kv bugün bana geldi. Oturduk sohbet muhabbet neyse kalkacaktı.. ben kalkayım dedi bende niye dedim kalsaydın gibilerinden. Kalkayım işlerim var hayırlısıyla bir bebeğiniz olsa hiç çıkmam bu evden zaten dedi keyifli keyifli. Bir an dondum böyle sanki o an ağır çekimde geçti. Sinirim bozuldu. Ben nezaketen kalsaydın dedim keşke demesemiydim acaba diye düşündüm valla. Bide daha iki gün önce onlardaydık. Dedi bugün oğlum çalışıyor diye bize gelemezsiniz diye ben geleyim bari dedim dedi. Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi. Görümcemde sık sık onlara gidiyordu şimdi şehir dışına gitti bir kaç günlüğüne... kv dedi o da gitti alışmışım kalabalığa şimdi bir tuaf oldum.. eşimle onlara gittiğimizde de muhakkak tembihler haftada bir iki gelin diye. İşlerimiz oluyor fırsat buldukça geliyoruz zaten demiştim bir keresinde.. ne bitmez işleriniz varmış dedi. Bunlar beni yavaştan germeye başladı... bide gelir gelmez eve karışır bunu niye hala yaptırmadınız, şu niye şöyle, bak halıyı şöyle yap, perdeyi böyle yap... ses etmiyorum diye güleryüz gösteriyorum diye mi oluyor bunlar ? Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi. Sanki ben 5 yaşında çocuğum yani.. dedim anne kız arasında olabilir bazen böyle şeyler ne o bana alınır ne ben ona. 5 dk sonra unutur gideriz. Cidden ortada bir şey yok yani. Aksine ben susup içime atan biriyim, rahatsız olduğum şeylere aman saygısız olmayayım kötü olmayayım diye diye zaten hep bu yüzden oluyor ya kendi kızı saygısız saygısız konuşur bağırır çağırır ben en ufak bir şey dedim diye kötü oldum. Sinir oluyorum artık ve böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum eşime anlatsam şimdi ortada bir şey yokken yine ben suçlu olurum kesin annemi istemiyor diye... sizce kendimi nasıl ifade etmelimiyim ? Bir kaç kez eşime söylemiştim bu ve daha bunun gibi bir çok rahatsız olduğum şeyleri.. susmuştu dinlemişti ama. bir şey dememişti en sonunda da bizim bir çevremiz var tek miyiz dünya senin etrafında dönmüyor gibi saçma sapan konuşmuştu. Eşim böyle konularda hep susuyor ne beni haklı buluyor ne annesini, çekiliyor kenara, aranızda halledin diyor. Şimdi ben biraz tepki göstermeye başlasam saygısız gelin mi olurum acaba... ses çıkar diyenler olacaktır ama nasıl işte ?

Kv bugün bana geldi. Oturduk sohbet muhabbet neyse kalkacaktı.. ben kalkayım dedi bende niye dedim kalsaydın gibilerinden. Kalkayım işlerim var hayırlısıyla bir bebeğiniz olsa hiç çıkmam bu evden zaten dedi keyifli keyifli. Bir an dondum böyle sanki o an ağır çekimde geçti. Sinirim bozuldu. Ben nezaketen kalsaydın dedim keşke demesemiydim acaba diye düşündüm valla. Bide daha iki gün önce onlardaydık. Dedi bugün oğlum çalışıyor diye bize gelemezsiniz diye ben geleyim bari dedim dedi. Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi. Görümcemde sık sık onlara gidiyordu şimdi şehir dışına gitti bir kaç günlüğüne... kv dedi o da gitti alışmışım kalabalığa şimdi bir tuaf oldum.. eşimle onlara gittiğimizde de muhakkak tembihler haftada bir iki gelin diye. İşlerimiz oluyor fırsat buldukça geliyoruz zaten demiştim bir keresinde.. ne bitmez işleriniz varmış dedi. Bunlar beni yavaştan germeye başladı... bide gelir gelmez eve karışır bunu niye hala yaptırmadınız, şu niye şöyle, bak halıyı şöyle yap, perdeyi böyle yap... ses etmiyorum diye güleryüz gösteriyorum diye mi oluyor bunlar ? Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi. Sanki ben 5 yaşında çocuğum yani.. dedim anne kız arasında olabilir bazen böyle şeyler ne o bana alınır ne ben ona. 5 dk sonra unutur gideriz. Cidden ortada bir şey yok yani. Aksine ben susup içime atan biriyim, rahatsız olduğum şeylere aman saygısız olmayayım kötü olmayayım diye diye zaten hep bu yüzden oluyor ya kendi kızı saygısız saygısız konuşur bağırır çağırır ben en ufak bir şey dedim diye kötü oldum. Sinir oluyorum artık ve böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum eşime anlatsam şimdi ortada bir şey yokken yine ben suçlu olurum kesin annemi istemiyor diye... sizce kendimi nasıl ifade etmelimiyim ? Bir kaç kez eşime söylemiştim bu ve daha bunun gibi bir çok rahatsız olduğum şeyleri.. susmuştu dinlemişti ama. bir şey dememişti en sonunda da bizim bir çevremiz var tek miyiz dünya senin etrafında dönmüyor gibi saçma sapan konuşmuştu. Eşim böyle konularda hep susuyor ne beni haklı buluyor ne annesini, çekiliyor kenara, aranızda halledin diyor. Şimdi ben biraz tepki göstermeye başlasam saygısız gelin mi olurum acaba... ses çıkar diyenler olacaktır ama nasıl işte ?
Sen susmaya devam edeceksin.
O yüzden böyle devam et.

şimdi o alttan alttan söylediği yaptığı için sen açıkça söylesen suçlu olursun. sen de mimiklerinle suratınla mesafenle vereceksin cevabını. öyle bi sessizce mesafe koy ki bebek olursa evden çıkmam demeye cesaret edemesin mesela. ya da ev işine karışmaya.
mesela iki geliyorsa birinde kapıyı açma ses çıkarma. çalsın çalsın gitsin telefonunu da sessize al. sonradan konuştuğunuzda da evde değildim, müsait değildim, banyodaydım zili duymadım vs bahaneler sun.

ayrıca gülerek "daha 2 gün önce ordaydık" diyebilirsin bunda bişey yok.

evinde bişeye karıştığında ben böyle seviyorum de. değiştirirse o gidince eski haline getir bidahaki geldiğinde görsün eski haline getirdiğini.

eşin bişey derse de "benim de bi hayatım var her zaman müsait olamıyorum dünya annenin etrafında dönmüyor" dersin.

Sen ona kızı gibi davranmaya başla. Yani sen de ona karışmaya başla. Ay bu böyle olmaz şöyle olur gibisinden konuş. Ukala, çok bilmiş gelin ol. Yavaş yavaş yap bunu. Sonra da o senin bu tavrına alışmaktan başka bir çare göremeyecektir. Sayısız olmayın ama çok da tapmayın. Ufak tartışmalar yaşanır; BÖyle durumlara takılma anne İnsan annesiyle tartışabilir falan de geçiştir. Eleştiren ama eleştirilince kafaya takmayan gelin olursanız sevilirsiniz

Çocuk olunca sizden çıkmam deyince ay sağ ol anne çocuk olunca evin işine yemeğe yetişemem belki gelir yardımcı olursun çok makbule geçer de bi dahakine. İşi duyunca gelmez 🤪

Bi de eşine bi şey deme. Adam zaten durumun farkındadır salak değil erkekler. Tepki verecek olsa verir. Söyleyip de kendini kötü gelin moduna düşürme. Taraf seçtirmeye çalışmaya gerek yok. Kendin hallet dediği gibi.

Benim kv dede 5 aylık hamile iken “bana öyle geliyor ki ben çocuğu sütten kesip götürürüm” demişti. Çoçuğum 6 aylık olduğunda tayinimiz çıktı şimdi yılda 1-2 kere görüyor o yüzden şimdiden kafanızı takmayın bu sözleri ama yeri geldiğinde lafınızı da söyleyin.

Şu kv lerin gelinlerine ve oğullarına sülük gibi yapışma fantazisini hiç anlamıyorum 🙄

Eşinize açık aöık bak ben annenin öz kızı değilim, ufak tefek şeylerde zaten ben hallediyorum ama bazı konularda senin araya girmen senin söylemen gerek bazı şeyleri ben söylersem alınır ama sen söylersen normal karşılar deyin. Denendi onaylandı bu, çalışıyor :)).
Kayınvalideniz karışmaya mı başladı yada böyle abuk sabuk laflar söylemeye mi başladı, duymazdan gelin. Diretirse, duyurmaya çalışırsa hareketlerinizle belli edin rahatsız olduğunuzu. Baktınız hala işe yaramıyor mesafe koyun, geldiğinde kapıyı açmayın bahane uydurun evde yoktum diye, her aradığında açmayın müsait değildim diyin. Ne bileyim bu akşam gelin yada gelcez dediğinde biz plan yaptık diyin.
Eğer susmaya birşey yapmamaya devam ederseniz evet evinizden çıkmaz, kendi evi gibi eşyaları değiştirir.

Sanırım herkes böyle dönemden geçiyor, bende yaşadım. Keşke onu oraya koysaydın dediği zaman ben böyle istiyorum veya burda olması kolayıma geliyor dedim. Kötü kişi olmazsınız merak etmeyin, ama en başından ipleri verip susarsanız daha kötü olur...

Tek tek okudum hepsini.Burda en onemli olan şey niyettir. Benimde kayinvalidem cok karisir bana ama kotuniyetli degildir, yardimci olur elinden geldigince .O yüzden cok takilmam eger ola ki arada takilirsam anne bana karisma derim kibarca.Zaten o cok karistiginin farkinda, elinde degil cenesini tutamaz pek, kizina da yapar ayni seyi.Napalim kotu olmaya gerek yok bence.Torunu olunca sevmeye sık sık gelirim demesinde bir sey yok.Torun baldan tatliymis ozleyecek gelecek tabiu diye dusunuyorum
Bu arada kayinvalidem baska sehirde .Senede 2 ay kalmaya gelirler kayinpederle.Mutfagi bildiginiz ele gecirir kendi duzenini kurar ama yemekleri cok lezzetlidir.Ben o gidince eski duzenime donerim.Benim ailem burnumun dibinde, esimin de ailesiyle vakit gecirmeye ihtiyaci var.Bilemiyorum belki de ben cok anlayisliyim.Herkesin yapisi farkli

Eşinize açık aöık bak ben annenin öz kızı değilim, ufak tefek şeylerde zaten ben hallediyorum ama bazı konularda senin araya girmen senin söylemen gerek bazı şeyleri ben söylersem alınır ama sen söylersen normal karşılar deyin. Denendi onaylandı bu, çalışıyor :)).
Kayınvalideniz karışmaya mı başladı yada böyle abuk sabuk laflar söylemeye mi başladı, duymazdan gelin. Diretirse, duyurmaya çalışırsa hareketlerinizle belli edin rahatsız olduğunuzu. Baktınız hala işe yaramıyor mesafe koyun, geldiğinde kapıyı açmayın bahane uydurun evde yoktum diye, her aradığında açmayın müsait değildim diyin. Ne bileyim bu akşam gelin yada gelcez dediğinde biz plan yaptık diyin.
Eğer susmaya birşey yapmamaya devam ederseniz evet evinizden çıkmaz, kendi evi gibi eşyaları değiştirir.

Sanırım herkes böyle dönemden geçiyor, bende yaşadım. Keşke onu oraya koysaydın dediği zaman ben böyle istiyorum veya burda olması kolayıma geliyor dedim. Kötü kişi olmazsınız merak etmeyin, ama en başından ipleri verip susarsanız daha kötü olur...
Aynen ipleri ellerine verdin mi ipin ucu kaçıyor

Kalkan insan kal otur diye ısrar etme boşver ben hic kal diye teklifte bulunmam.. Biz ayrı şehşrlerdeydik ilk evlendiğimde, kaynanmların şehrine taşıncaktık kaynanamda taşının buraya hergün gelirim diyordu taşındık ayda 1 anca geliyor oda davet edersem 🤣🤣 yani her söylediğini tınlama bazen sinir etmek İcin konuştuklarını düşünüyorum o yüzden bu eş ailesini cok ciddiye alma.. Baktın korktuğun basına geldi ver eline bebeği ağlasın ugrastırsın kacar gider iki güne zaten 🤣

Konu sahibi burda seni çok iyi tanıyan biri var galiba baksana bir sonraki adımını bile tahmin edebiliyor zekice 😃
Yahu susmayayım bende istiyorum ama nasıll kötü olan ben olucam sanki içime garip bir korku siniyor ama diğer türlüde olmuyor. Bişey dedin mi sen kötü oluyorsun. Toplum nasıl işlemişse beynimize...

Yahu susmayayım bende istiyorum ama nasıll kötü olan ben olucam sanki içime garip bir korku siniyor ama diğer türlüde olmuyor. Bişey dedin mi sen kötü oluyorsun. Toplum nasıl işlemişse beynimize...
Özgüvenle ilgili kitaplar oku. Youtube da binlerce video var, izle.
Kendini aşmaya çalış.
Sustukça mutsuz olacaksın çünkü.

Eşiniz karışmamakta haklı. Yetişkin insansınız. Yaşadığınız problemi çözmek sizin göreviniz. Eşiniz veliniz mi gelip sizi savunsun? Verin cevabını, saygısız derse desin. Sen gelemezsin diye ben geldim mi dedi örneğin zaten 2 gün önce görüştük ya anne diyin. Haftada 2 gün gitmeye mecbur değilsiniz çok istiyorsa eşiniz kendi gitsin. Ne bitmez işleriniz mi var dedi, evet öyle işlerim yoğun diyin. Eve mi karışıyor ben böyle seviyorum, bence gayet güzel diyin. Üstelerse herkesin ev düzeni kendine dersiniz.

Annemle tartıstım kayınvalıde ıcerıden duydu demıssınız. Orda kaldım ben.
Annenizle kayınvalıde duyacak sekılde ne sebeple tartıstınız.?

Tepki vermek saygısızca olur ama çok samimi olmamaya çok konuşmamaya çalışın..Ben de bu gibi durumları eşimin ailesinden sezdiğimden beri soğuyum...Kime yüz verirsen tepene çıkar bu herkes için geçerli...Çocupun oldupunda evden çıkmaması gereken kv değil annen...Annenize misafir demesi bide bilmiş bilmiş tartışmanız hakkında konuşması çok sinir bozucu..

Back
X