Bebek olursa bu evden hiç çıkmam diyen kv

:KK70::KK70::KK70:Yok canım daha çok var bize. Ama nasip olurda böyle gelinim olursa yolarım. Anlayışlı olamam bu kaynana gibi. Bak şimdi bokunu ben temizliyorum yarın evinede gitmiycem öylemi. Ozaman oğlanıda yolarım. :skandal:Kaynana işte yapıpta kötü olacağına yapma kötü ol. Ben kötüsü olurum net.

Çocuğunuz kendisi mı istedi dünyaya gelmeyi?Yoksa siz mi karar verdiniz ?

Dünyaya getirirken altini temizlemeyi hesaba katmadınız mı?Kim temizlicekti başka.

Kayinvalidene evet bence de hiç çıkmayın, çocuk bakmak zor, tek kisilik is değil, aynı zamanda ev temizlemek, yemek yapmak hele daha zor. Ben zaten bana sürekli yardım etmeyecekseniz dogurmam ona göre de. Hatta sağlama al birkaç kez soyle.

Yorgun ve uykusuz bir 20 aylık annesiyim. Haftada Beş gün çalışıyorum. Çalışma saatlerim uzun. Yurtdışında yasiyorum. Bu ülkeye başka bir yabanci ulkeden 15 ay önce tasindik. Akraba arkadas komşu yok. Bizim eve Gelen giden yok. Annem gelmez kardeşim gelmez. Kizım gündüz kreşe gider. Akşam yemek yapmaya çoğunlukla vakit bulamam, makarna gibi seyler yer kızım benim.

Bir tek iki üç ayda bir KV gelir arada, güzel yemekler yapar. Geldiklerinde herşeyin yeri değişir, fırının çok pisti, dolapların çok pisti der ama karı koca sıkıntıdan ne yapacaklarını sasirip evimi temizlerler. Gelsinler diye yollarını gözlerim, hep kibar saygılı davranırım ki, isterim rahat etsinler, kızları gibi görsünler yine gelsinler.

Olmadı gönder kayinvalideni bana...

Eşinize açık aöık bak ben annenin öz kızı değilim, ufak tefek şeylerde zaten ben hallediyorum ama bazı konularda senin araya girmen senin söylemen gerek bazı şeyleri ben söylersem alınır ama sen söylersen normal karşılar deyin. Denendi onaylandı bu, çalışıyor :)).
Kayınvalideniz karışmaya mı başladı yada böyle abuk sabuk laflar söylemeye mi başladı, duymazdan gelin. Diretirse, duyurmaya çalışırsa hareketlerinizle belli edin rahatsız olduğunuzu. Baktınız hala işe yaramıyor mesafe koyun, geldiğinde kapıyı açmayın bahane uydurun evde yoktum diye, her aradığında açmayın müsait değildim diyin. Ne bileyim bu akşam gelin yada gelcez dediğinde biz plan yaptık diyin.
Eğer susmaya birşey yapmamaya devam ederseniz evet evinizden çıkmaz, kendi evi gibi eşyaları değiştirir.

Sanırım herkes böyle dönemden geçiyor, bende yaşadım. Keşke onu oraya koysaydın dediği zaman ben böyle istiyorum veya burda olması kolayıma geliyor dedim. Kötü kişi olmazsınız merak etmeyin, ama en başından ipleri verip susarsanız daha kötü olur...
Mesafe candır kim olursa olsun. Sınırların olacak

Kv bugün bana geldi. Oturduk sohbet muhabbet neyse kalkacaktı.. ben kalkayım dedi bende niye dedim kalsaydın gibilerinden. Kalkayım işlerim var hayırlısıyla bir bebeğiniz olsa hiç çıkmam bu evden zaten dedi keyifli keyifli. Bir an dondum böyle sanki o an ağır çekimde geçti. Sinirim bozuldu. Ben nezaketen kalsaydın dedim keşke demesemiydim acaba diye düşündüm valla. Bide daha iki gün önce onlardaydık. Dedi bugün oğlum çalışıyor diye bize gelemezsiniz diye ben geleyim bari dedim dedi. Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi. Görümcemde sık sık onlara gidiyordu şimdi şehir dışına gitti bir kaç günlüğüne... kv dedi o da gitti alışmışım kalabalığa şimdi bir tuaf oldum.. eşimle onlara gittiğimizde de muhakkak tembihler haftada bir iki gelin diye. İşlerimiz oluyor fırsat buldukça geliyoruz zaten demiştim bir keresinde.. ne bitmez işleriniz varmış dedi. Bunlar beni yavaştan germeye başladı... bide gelir gelmez eve karışır bunu niye hala yaptırmadınız, şu niye şöyle, bak halıyı şöyle yap, perdeyi böyle yap... ses etmiyorum diye güleryüz gösteriyorum diye mi oluyor bunlar ? Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi. Sanki ben 5 yaşında çocuğum yani.. dedim anne kız arasında olabilir bazen böyle şeyler ne o bana alınır ne ben ona. 5 dk sonra unutur gideriz. Cidden ortada bir şey yok yani. Aksine ben susup içime atan biriyim, rahatsız olduğum şeylere aman saygısız olmayayım kötü olmayayım diye diye zaten hep bu yüzden oluyor ya kendi kızı saygısız saygısız konuşur bağırır çağırır ben en ufak bir şey dedim diye kötü oldum. Sinir oluyorum artık ve böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum eşime anlatsam şimdi ortada bir şey yokken yine ben suçlu olurum kesin annemi istemiyor diye... sizce kendimi nasıl ifade etmelimiyim ? Bir kaç kez eşime söylemiştim bu ve daha bunun gibi bir çok rahatsız olduğum şeyleri.. susmuştu dinlemişti ama. bir şey dememişti en sonunda da bizim bir çevremiz var tek miyiz dünya senin etrafında dönmüyor gibi saçma sapan konuşmuştu. Eşim böyle konularda hep susuyor ne beni haklı buluyor ne annesini, çekiliyor kenara, aranızda halledin diyor. Şimdi ben biraz tepki göstermeye başlasam saygısız gelin mi olurum acaba... ses çıkar diyenler olacaktır ama nasıl işte ?

Vaalla hiç çıkmam dediyse çıkmaz haberin olsun. Hayretler içindeyim bugun benimki gelmedi 🙄 bunaltiyorlar beni iyice. Sana da öyle dediyse çikmaz hiç otursaydin biraz daha falan deme oturuyorlar yoksa

Ne kadar akıllı eşiniz varmış hiç üzmüyor kendini. Aranıza girmiyor. Akışına bırakın derim şuan için sorun yok bence kv lik yapıyor işte. Çocuk olunca çok karıştırmayın ama bildiğinizi okuyun. Yorulsanız da çok ellerine vermeyin. Burda bir üye demişti kv ve görümceye kaptırmış bebeği resmen tek emzirmeye almış.

Oğlunun b..kunu yıkadın diye gelinin ağzına s...çma hakkını kendinde bulma bence eyy kv aday adayı😃😃 benim.de bir oğlum var b..kunu seve seve yıkıyorum çünkü onu ben yaptım dolayısıyla yıkamak benim görevim diye düşünüyorum.
Ben yorumumda öyle birşey mi demişim. Ha eve almazsa onuda yapabilirim tercih onun. Huzur isteyen aile gibi davranacak. Netim.

Çok komik yorum yapan arkadaşlarımız var .Yok iyi niyetli bilmem ne.Had bilmek çok güzel şey. Annesiyle olan tartışmasına ne diye karışıyor,akıl veriyor .Onun dışında eşinizin duruşu gayet normal .Karismaması daha iyi .Siz kendiniz halledin
Yorumumuza katilmayabilirsiniz elbette ama katilmadiginiz yorumlara komik dememeyi bilmekte bir had işidir. Yani had bilmek her ortamda güzel şey haklisiniz 😊

Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi.
Neden diyemiyosunuz siz de artık bir ailesiniz zırt pırt gitmek zorunda değilsiniz, siz susmaya devam ederseniz buda böyle sürer gider sanırım erkek anneleri hep böyle benim kayınvalimde söylenir haftada 1-2 saat zor görüyoruz yüzünüzü diye bende ikimizde çalışıyoruz evimizde dinlenmek istiyoruz dedim, eşimde sürekli buraya geleceksek ne diye ayrı evimiz var birlikte otursaydık o zaman benim evim otelmi dedi annesine şimdi birşey demiyorlar haftada 1 gidiyoruz iş çıkışı yemeğimizi yiyip kalkıyoruz, canımız isterse başka zamanda yine kendi isteğimizle gidiyoruz kimse zorla çağırıp gelin diye baskı yapmıyor. Velhasılıkelam söyliceksin canım kardeşim susarak olmaz bu işler.

Kv bugün bana geldi. Oturduk sohbet muhabbet neyse kalkacaktı.. ben kalkayım dedi bende niye dedim kalsaydın gibilerinden. Kalkayım işlerim var hayırlısıyla bir bebeğiniz olsa hiç çıkmam bu evden zaten dedi keyifli keyifli. Bir an dondum böyle sanki o an ağır çekimde geçti. Sinirim bozuldu. Ben nezaketen kalsaydın dedim keşke demesemiydim acaba diye düşündüm valla. Bide daha iki gün önce onlardaydık. Dedi bugün oğlum çalışıyor diye bize gelemezsiniz diye ben geleyim bari dedim dedi. Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi. Görümcemde sık sık onlara gidiyordu şimdi şehir dışına gitti bir kaç günlüğüne... kv dedi o da gitti alışmışım kalabalığa şimdi bir tuaf oldum.. eşimle onlara gittiğimizde de muhakkak tembihler haftada bir iki gelin diye. İşlerimiz oluyor fırsat buldukça geliyoruz zaten demiştim bir keresinde.. ne bitmez işleriniz varmış dedi. Bunlar beni yavaştan germeye başladı... bide gelir gelmez eve karışır bunu niye hala yaptırmadınız, şu niye şöyle, bak halıyı şöyle yap, perdeyi böyle yap... ses etmiyorum diye güleryüz gösteriyorum diye mi oluyor bunlar ? Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi. Sanki ben 5 yaşında çocuğum yani.. dedim anne kız arasında olabilir bazen böyle şeyler ne o bana alınır ne ben ona. 5 dk sonra unutur gideriz. Cidden ortada bir şey yok yani. Aksine ben susup içime atan biriyim, rahatsız olduğum şeylere aman saygısız olmayayım kötü olmayayım diye diye zaten hep bu yüzden oluyor ya kendi kızı saygısız saygısız konuşur bağırır çağırır ben en ufak bir şey dedim diye kötü oldum. Sinir oluyorum artık ve böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum eşime anlatsam şimdi ortada bir şey yokken yine ben suçlu olurum kesin annemi istemiyor diye... sizce kendimi nasıl ifade etmelimiyim ? Bir kaç kez eşime söylemiştim bu ve daha bunun gibi bir çok rahatsız olduğum şeyleri.. susmuştu dinlemişti ama. bir şey dememişti en sonunda da bizim bir çevremiz var tek miyiz dünya senin etrafında dönmüyor gibi saçma sapan konuşmuştu. Eşim böyle konularda hep susuyor ne beni haklı buluyor ne annesini, çekiliyor kenara, aranızda halledin diyor. Şimdi ben biraz tepki göstermeye başlasam saygısız gelin mi olurum acaba... ses çıkar diyenler olacaktır ama nasıl işte ?
bi kac sene bebek dusunme evide uzaga tasi

Ben yorumumda öyle birşey mi demişim. Ha eve almazsa onuda yapabilirim tercih onun. Huzur isteyen aile gibi davranacak. Netim.
Doğmamış çocuğa don biçmek sizinkisi . Şimdiden gelecekteki gelininizi yolma dersindesiniz bu da benim tezimi doğruluyor kusura bakmayın yani 😉

Neden diyemiyosunuz siz de artık bir ailesiniz zırt pırt gitmek zorunda değilsiniz, siz susmaya devam ederseniz buda böyle sürer gider sanırım erkek anneleri hep böyle benim kayınvalimde söylenir haftada 1-2 saat zor görüyoruz yüzünüzü diye bende ikimizde çalışıyoruz evimizde dinlenmek istiyoruz dedim, eşimde sürekli buraya geleceksek ne diye ayrı evimiz var birlikte otursaydık o zaman benim evim otelmi dedi annesine şimdi birşey demiyorlar haftada 1 gidiyoruz iş çıkışı yemeğimizi yiyip kalkıyoruz, canımız isterse başka zamanda yine kendi isteğimizle gidiyoruz kimse zorla çağırıp gelin diye baskı yapmıyor. Velhasılıkelam söyliceksin canım kardeşim susarak olmaz bu işler.
Benim eşimde sizinki gibi konuşsa belki daha cesaretli olabilirdim çok güzel ifade etmişsiniz kendinizi darısı başımıza...

Senin yerinde olsam asla çocuk yapmazdım.

Oğlunun b..kunu yıkadın diye gelinin ağzına s...çma hakkını kendinde bulma bence eyy kv aday adayı😃😃 benim.de bir oğlum var b..kunu seve seve yıkıyorum çünkü onu ben yaptım dolayısıyla yıkamak benim görevim diye düşünüyorum.
Harikasınız ya :)

Sende benim gibi icine atanlardansin konussan saygisiz gecimsiz olursun brn sustum sustum iki kere patladim esimin annrmlerin gozunde gecimsiz saygisiz oldum kadinlarin kaderimi herseye susmak
Benim elti kv benden uzak 2 senede bir gorurum iyiki uzaklar ayda bir tlf da konusuruz
Eltiyle kv nin yanina gittigimizde eltim kv ye hep saka uzerinden bir suru laf soyler kimsede ses cikarmaz kimsede saygisiz demez
Acaba bazi seyleri sakayla gulerek mi soylemek gerekiyor anlamiyorumki

:KK70::KK70::KK70:Yok canım daha çok var bize. Ama nasip olurda böyle gelinim olursa yolarım. Anlayışlı olamam bu kaynana gibi. Bak şimdi bokunu ben temizliyorum yarın evinede gitmiycem öylemi. Ozaman oğlanıda yolarım. :skandal:Kaynana işte yapıpta kötü olacağına yapma kötü ol. Ben kötüsü olurum net.

Sizin çocukla evlenecek kız çıkmaz zaten rahat rahat ömür boyu bokunu temizleyin süttende kesmeyin. Bide sürekli sürekli evine gidince ne oluyor anlamıyorum siz en iyisi birlikte yaşayın yorulmazsınız.

Son düzenleme:
Sende benim gibi icine atanlardansin konussan saygisiz gecimsiz olursun brn sustum sustum iki kere patladim esimin annrmlerin gozunde gecimsiz saygisiz oldum kadinlarin kaderimi herseye susmak
Benim elti kv benden uzak 2 senede bir gorurum iyiki uzaklar ayda bir tlf da konusuruz
Eltiyle kv nin yanina gittigimizde eltim kv ye hep saka uzerinden bir suru laf soyler kimsede ses cikarmaz kimsede saygisiz demez
Acaba bazi seyleri sakayla gulerek mi soylemek gerekiyor anlamiyorumki
Valla öyle belkide canım aynen başkası saygısız olmuyor sen oluyorsun anlamıyorum sanırım sürekli bu halimize alışkın olduklarından da olabilir.. ama bakıyorum aynı senin anlattığın gibi şakayla karışık ya da ukala ukala neler yapanlar var onlara bir şey denmiyor nedense korkuyorlar belki

Back
X