Bebek olursa bu evden hiç çıkmam diyen kv

Bu sözü bile gösteriyor herşeyi. Evi benimsemiş kendisi ev sahibi anneniz misafir.

hayır dünya sadece 'gelinlerin ' etrafında dönüyor . cevabı buydu .
Gelinlerin etrafında dönmüyor tabiki.Dunya kimsenin etrafında dönmüyor ama lohusa insanın evine gelip hizmet bekleyen,abuk sabuk laflarla hormonlari alt üst olmuş insanin üstüne gidecek kadar şuursuz ve cahil kaynanalarin etrafında hiç donmuyor.

Benim kayınpeder böyle yapar. Aksam oturmasına gelirler. Kapıda geçirirken yine gelin derim laf olsun diye. 'Tabi gelecez burası da bizim evimiz' der. İnsan diyemiyor ki b*k senin evin burası da 😂
Cehalet,görgüsüzlük,kendini bilmezlik.icim daraliyor böyle insanlardan.Allah aydın insanlarla karşılaştırsın herkesi..

Kesinlikle. Cahil yaşamış cahil ölecek.Bu saatten sonra.değişmez.
Cahil yaşasalar iyi.Bir tane de bende var.Kendini alım zannediyor.Her konu hakkında bilgisi var.Hele sağlıkla ilgili bir şey varsa batıl inançlarıyla beni öldürüyor :)Önceden saygimdan susuyordum.Baktim iyice kendini bir şey sanmaya başladı.Bozuyorum,kibarca alay ediuorum.Oyle değil diyorum.Sinir oluyor:)Kendisi gibi davranıyorum ona.

Cahil yaşasalar iyi.Bir tane de bende var.Kendini alım zannediyor.Her konu hakkında bilgisi var.Hele sağlıkla ilgili bir şey varsa batıl inançlarıyla beni öldürüyor :)Önceden saygimdan susuyordum.Baktim iyice kendini bir şey sanmaya başladı.Bozuyorum,kibarca alay ediuorum.Oyle değil diyorum.Sinir oluyor:)Kendisi gibi davranıyorum ona.
Cahilliğin en büyük göstergesi bu zaten her şeyi bildiğini sanmak ve yanlışında ısrar etmek. Benimki de öyle ben artık hı hı deyip geçiyorum önceden anlatmaya çalışırdım zaman kaybı olduğunu farkettim.

Mecbur araya mesafe koyacaksın.Gitme sen o da bir süre sonra ayağını keser. Yoksa cidden sizden çıkmaz ileride.

Neden cocuk olduğunuda evden cıkmaması gereken kv değil anne ?
cocukla eşit düzeyde kan bagları olacak farkındasınız değil mi?
Kan bağı değil konu insan en çok kendi annesi yanında rahat eder bu kayınvalide hiç gelmesin demek değil tabi ki gelir yardıma..ama annesine misafir demesi ben evden hiç çıkmam demesi bence çok yüzsüzce...ben evde kalmasını istesem bile evden çıkmam diyen birine gıcık olurum istediği kadar kan bağı olsun torunuyla farketmez

Kv bugün bana geldi. Oturduk sohbet muhabbet neyse kalkacaktı.. ben kalkayım dedi bende niye dedim kalsaydın gibilerinden. Kalkayım işlerim var hayırlısıyla bir bebeğiniz olsa hiç çıkmam bu evden zaten dedi keyifli keyifli. Bir an dondum böyle sanki o an ağır çekimde geçti. Sinirim bozuldu. Ben nezaketen kalsaydın dedim keşke demesemiydim acaba diye düşündüm valla. Bide daha iki gün önce onlardaydık. Dedi bugün oğlum çalışıyor diye bize gelemezsiniz diye ben geleyim bari dedim dedi. Yahu daha iki gün önce geldik ne bekliyordun ki diyemedim tabi. Görümcemde sık sık onlara gidiyordu şimdi şehir dışına gitti bir kaç günlüğüne... kv dedi o da gitti alışmışım kalabalığa şimdi bir tuaf oldum.. eşimle onlara gittiğimizde de muhakkak tembihler haftada bir iki gelin diye. İşlerimiz oluyor fırsat buldukça geliyoruz zaten demiştim bir keresinde.. ne bitmez işleriniz varmış dedi. Bunlar beni yavaştan germeye başladı... bide gelir gelmez eve karışır bunu niye hala yaptırmadınız, şu niye şöyle, bak halıyı şöyle yap, perdeyi böyle yap... ses etmiyorum diye güleryüz gösteriyorum diye mi oluyor bunlar ? Geçen gün benim annem bizdeydi aramızda çok ufak bir tartışma olmuştu tartışma bile değil, anneme kızmıştım biraz. Kv de içerden duymuştu. Bugün kalktı onu söylüyor sen annen geldiğinde böyle böyle yaptın özür diledinmi annen misafir alınabilir dedi. Sanki ben 5 yaşında çocuğum yani.. dedim anne kız arasında olabilir bazen böyle şeyler ne o bana alınır ne ben ona. 5 dk sonra unutur gideriz. Cidden ortada bir şey yok yani. Aksine ben susup içime atan biriyim, rahatsız olduğum şeylere aman saygısız olmayayım kötü olmayayım diye diye zaten hep bu yüzden oluyor ya kendi kızı saygısız saygısız konuşur bağırır çağırır ben en ufak bir şey dedim diye kötü oldum. Sinir oluyorum artık ve böyle giderse ne yapıcam bilmiyorum eşime anlatsam şimdi ortada bir şey yokken yine ben suçlu olurum kesin annemi istemiyor diye... sizce kendimi nasıl ifade etmelimiyim ? Bir kaç kez eşime söylemiştim bu ve daha bunun gibi bir çok rahatsız olduğum şeyleri.. susmuştu dinlemişti ama. bir şey dememişti en sonunda da bizim bir çevremiz var tek miyiz dünya senin etrafında dönmüyor gibi saçma sapan konuşmuştu. Eşim böyle konularda hep susuyor ne beni haklı buluyor ne annesini, çekiliyor kenara, aranızda halledin diyor. Şimdi ben biraz tepki göstermeye başlasam saygısız gelin mi olurum acaba... ses çıkar diyenler olacaktır ama nasıl işte ?

Sesinin çıkar tabi, ama kavga ve tartışmaya meyil vermeden. Bir sonraki girişimin önünü kesecek şekilde.

Evine, perdene, koltuğuna mı karıştı. "Zevkler ve renkler tartışılmazmış anne, ben böyle seviyorum, sen avangarde seversin ben vintage" gibi

Annenle yaşadığın problem hakkında lafmı söyledi görümceni belirtecek şekilde " x sana herşeyi söylüyor, yeri geliyor ben ayıplıyorum annesine çok kırıcı konuştu diye, sen ona o sana küsüyor musunuz hiç" de mesela.

Eşinde ne güzel önünü açmış aranızda halledin diye. İleri ki zamanda sana annem kırılmış gibi bir tepkiyle gelirse, "annende beni çok kırıyor, defalarca sana anlattım çözmek için bir şey yapmadın, sen hallet dedin bende öyle yaptım" diyeceksin.

Tepki göstermek demek illa ki kavga etmek demek değildir, kendine yakışır şekilde tepki verirsen saygısız olmazsın. Fakat tam tersi önünü almazsan, bir gün patlayıp fazla tepki verip, saygısız bir tartışma içinde bulabilirsin kendini.

:KK70::KK70::KK70:Yok canım daha çok var bize. Ama nasip olurda böyle gelinim olursa yolarım. Anlayışlı olamam bu kaynana gibi. Bak şimdi bokunu ben temizliyorum yarın evinede gitmiycem öylemi. Ozaman oğlanıda yolarım. :skandal:Kaynana işte yapıpta kötü olacağına yapma kötü ol. Ben kötüsü olurum net.
ay ciddiye almak istemiyorum bu mesajınızı. herkes durması gereken yeri bilecek. anasının yeri farklıdır karısının yeri farklı. ama sizin gibi düşünen kayınvalidelerin azabından korusun allah bu kızları :D

Iyy gıcık oluyorum yam!! Benim kp de (kv degil kp) eşimle şakalaşıyordum bebege bakması konusunda, lafa girdi ve dedi ki "ben bakarım bebege " şok oldum aynen dedigin gibi dondum kaldım. Bir şey diyemedim resmen.

Demeniz gereken şu " ay anne iyi olur valla gelirsen temizligimi yemeğimi yaparsin bende çocukla rahat rahat ilgilenirim yeni dogum yapmis loğusa kadın daha ne ister sen evle ilgilenirsin ben cocukla." Diip güzel bi kahkaha attim mi bak geleyim diyor mu :))))

Back
X