Anket Bebek oto koltuğu arıyorum öneriler

Araba bebek koltuğunuzu satın aldığınızda, en önemli karar verme 3 faktör neydi?


  • Ankete Katılan
    27
bu elbise gibi büyüdükçe değişen bir şey mi?

arkadaş işi gücü bıraktık bu adamamı çalışacağız vay ki vay
0-36 kg olanlardan alınca böyle bir ayrım olmuyor. Şuradaki hanım abla aynı oto koltuğunu üç farklı yaş grubundaki çocuğunda nasıl kullandığını göstererek anlatmış. Diğer marka ve modellerde de 0-36 olanlarda aşağı yukarı aynı mantık vardır herhalde. Biz indirim kovalayıp aldık ama beyefendiyi oturmaya ikna edemiyoruz mesela. İşin bir de öyle bir yanı var
 
Bu arada aklıma gelmişken bu oto koltukların altı pamuk değil, arabanın döşemesine zarar vermiyor mu?
Deri döşeme benim koltuklarım,oglum 3.5 yaşında,2.5 senedir takılı sorun olmadı. Hos altına bakmamıştım yerini değiştirmediğimiz için ama oto yıkamada sökmüş adam alti pislenmişti abla dedi arabayı teslim ederken(takamamış geri ),ben takarken baktım en ufak bir sorun olmamıştı.
Kolay kolay yıpranmaz döşeme, deride sorun olmadıysa klasik döşemede sorun olacağını hiç sanmıyorum. Kımıldamıyor zira oturunca yerinden koltuk izofixle bağlanınca.
 
Son düzenleme:
Bu arada ben 2 oto koltuğunu da çocukla gidip deneyerek aldım. Adac testleri ve diğerleri satıcının/üreticinin insiyatifinde diye biliyorum,isteyen götürüp teste sokuyor,en bilinen test adac,ben e bebek'in kendi markası olan koltuğu aldım oğluma,kraft üretiyordu koltuğu, ECE R44 onaylı ki bu da az bilinir ama koltuk test edilmiş ,adac testi değilde bu test yapılmış. Zaten bilinen markalar adac olmasa da başka test sertifikasyonuna sokuyorlar koltukları I Sıze R129 muş şimdi baktım joje 'de var bu ,alırken onada bakmıştim mesela aklımda kalmış.
Deneyip en konforlu oturduğu koltuğu almıştım. Hala da kullanıyorum memnunum,kilolu bir bebekti ben rahat edebileceği,sıkismayacaği bir model araştırmıştım o dönem.
 
bu elbise gibi büyüdükçe değişen bir şey mi?

arkadaş işi gücü bıraktık bu adamamı çalışacağız vay ki vay
Evet maalesef, biraz büyüyünce küçük geldi, daha büyüğünü aldık.
Allah yardımcınız olsun. Biz büyük oğlumun bütün eşyalarını saklamıştık, küçüğüne hiçbir şey almıyoruz neredeyse bez ve ıslak mendil dışında, mama da kullanmadık. Yine de e-Bebek’e her gidişimizde bir servet yatırdık. Ki fiyatları diğer yerlere göre daha uygun.
 
İkincinelmoto koltuğu alınır bence neden alınmasın .Güzelce yıkayıp onu strelize ettikten sonra Mia gibi olur alt tarafı birkaç yıl oturacak sonra depo bekleyecek .En mantıklısı ki fiyatlarda almış başını gidiyor
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu uzunca bir süre araştırmış biri olarak,size önerim sıfır almanız yönünde. Ikıncı el alacaksanız da, garanti süresi bitmemiş bir ürün bulmanızı öneririm. Oto koltuklarının zaman içinde iklimsel koşullardan (güneş vs.) etkilendigini, kemerleri tutan hareketli mekanizmanin zaman icinde yıprandığını, firmaların garanti süresi belirlerken bu konuları dikkate aldığını okumuştum. Kozmetik olarak yeni gibi görünen bir koltuğun işlevselliği azalmış olabilir.
 
Önemli bir konunun da firmanın servisi olduğunu düşünüyorum. Bir sorun olduğunda veya parça lazım olduğunda yaklaşımları nasıl? Britax römer, joie ve maxi cosi bu konuda nasıllar bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
 
işte efsane bir konu ile bugün burada olacağım : ) şimdilik içeriği boş bırakıyorum, bir dişçi randevum var hemen sonra hangi kriterlere sahip bir bebek oto koltuğu aradığımı paylaşacağım. Siz dilerseniz yorum bırakabilirsiniz... Yaz geliyor bebek oto koltuğu şart.

İkinci el bebek oto koltuğu alır mısınız?
  • Konu bebek olunca hijyen ve güvenlik ön planda asla aklımdan bile geçirmem
  • Sonuçta ciddi bir ekonomik kriz var neden olmasın?
  • Bazı ürünlerde ikinci el evet ama oto koltuk ne bileyim? dökülen mamalar, güvenlik vs kararsızım

Ebeveyn olarak Çocuk Oto Güvenlik Koltuğu hakkında bilgileri nerelerden aldınız?
  • Internetten araştırdım
  • Yakın çevre, arkadaş görüşleri
  • TV, Internet vb reklam kanalları
Eşimle beraber puset ve bebek arabası çok araştırdık.. Fiyatlar malum.. Biz de 2. El olarak aldık, şansımıza iyi bir marka ve 2 kez kullanılmış bulabildik.. Ürün iyi kullanılmışsa neden alınmasın😌
 
Kraft in hangi modeli acaba bende şuan 9-36 kg arası Kraft Techno fix kere bakiyorum alsammi diye
Ya kusura bakmayın evde değildi koltuk, ancak bakabildim, bizimki de techno fix miş modeli. Memnunduk biz küçüğüne daha kullanmadık, büyük oğlum kullandı. 6-7 sene olmuştur alalı.
 
kırmızı olsun 3 kuruş ucuz olsun : )

son kararımı ; Avova Sperber Fix I-Size Oto Koltuğu 0-18 Kg Maple Red'den yana kullandım. Alman malı, fiyat / performans olarak baktığınızda aynı segmentte koltuklar 8.000 TL'den başlıyor, 60 derece dönüyor ADAC notu yok ama çok güvenli gibi ve kırmızı daha ne olsun : )

Eki Görüntüle 3067204 Eki Görüntüle 3067205 Eki Görüntüle 3067206 Eki Görüntüle 3067207 Eki Görüntüle 3067208 Eki Görüntüle 3067209 Eki Görüntüle 3067210 Eki Görüntüle 3067211
Oto koltuğundan memnun kaldınız mı?
 
o gün ki koşullarda bu demiştim ama biraz daha araştırmak istiyorum bu sebeple size yanlış bilgi vermek istemem....Aklıma takılan 1-2 konu kaldı evet budur diyip yanlış bilgi vermek istemiyorum.
Aldığınızda paylaşırsanız seviniriz 🫠 bende arayış içindeyim ve 360 modellerin güvenlik zaafiyeti var mı diye düşünüyorum
 
Kesinlikle katılıyorum.
Britax römer dualfix i size 360 kullanıyoruz çok memnunuz
Merhaba, britax dualfix 3 i size almayı düşünüyorum da yatış pozisyonu hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım. Üründe yatış pozisyonu var mı? Rahat uyuyor mu bebek
 
Kampanyada Classfix Pro I-Size Isofixli Oto Koltuğu 15-36 kg buldum ve 3.500 TL'ye aldım, çokta memnunum. 45 günde fiyatı 2.000 Tl artarak 5.500 TL'ye gelmiş, artık iyice saçmaladılar. Üründe tek sorun orta tokaya emniyet kemerinin zor girmesi ve zor çıkması. Geri kalan tüm özelliklerinden memnunum.
Diğer bir saçmalıkta gidip bir oto koltuğuna 5-10+ bandında rakamlar ödemek. Sözde fenomen anneleri takip edilip nereye s-ıçsa bu ürünler alınır olmaya başladı ve gerçekten tadı kaçtı. Günün koşullarını, teknolojiyi takip etmek bu değil. Özenti annelerden öteye gidemezsiniz, size özel hiç bir şey yok yok sosyalanne önerdi yok teknoanne önerdi. Yahu işin içindeyim ben nasıl önerdiklerini çok iyi biliyorum.
 
Bebek oto koltuğu test 2023 sonuçları

bak bak bak bunu aratıyor yurdumun araştırmacı annesi. Sanırsın oğlu büyüdü üniversite imtahanına girdi sonuçlar açıklandı onlara bakıyor. Anne bir anda bilir kişi

  • Oooo 4 almış çok iyi bak bunu al
  • ama 4 zayıf değil mi?
  • yok kız sıfıra yaklaştıkça daha sağlam

ama teyzenin arabası tırt, direğe vursa ikiye ayrılacak ama Adac testlerinde koltuk çok iyi!

Yahu geçin bunları sen önlemini al, adam gibi birde oto koltuğu al adac madak hikaye
 
Ben Heyner MultiRelax AERO FIX 9-36kg Isofix Oto Koltuğu almıştım 800tl gibi bir rakama 2 yıl önce. Güvenirliğine göre almış çok beğenmiştim. 6 yaşında ve hala çok rahat kullanıyorum. Satış olarak yüksek satışlarda olan bir koltuk değil ama uzun araştırmalar sonucunda almıştım.
Popüler ürünlerde hep sorun yaşadım
 

Eklentiler

  • 1701348982325.png
    1701348982325.png
    427,5 KB · Görüntüleme: 50
Ben Heyner MultiRelax AERO FIX 9-36kg Isofix Oto Koltuğu almıştım 800tl gibi bir rakama 2 yıl önce. Güvenirliğine göre almış çok beğenmiştim. 6 yaşında ve hala çok rahat kullanıyorum. Satış olarak yüksek satışlarda olan bir koltuk değil ama uzun araştırmalar sonucunda almıştım.
Popüler ürünlerde hep sorun yaşadım


Sevgili Calci....
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla bir şey anlatacağım;
2 sene önce Bu koltuğu 800 TL'ye almışsın şimdi baktım 7.400 TL
Yani neredeyse fiyatı 10 katına çıkmış. Sorum şu bu iş yeri yanında çalışan personelin maaşına bu iki senede 10 kat zam yaptı mı ? Ürüne 10 kat zam yaptı ama .... Yazık günah kriz adı altında insanları böyle yumuşak karnından öpmek hiç adil değil. Bebek, annelik doğum diyince kimse üçe beşe bakmıyor diye böyle kıyım yapılmaz. Yazık, Allah aşkına biri bana anlatsın bu fiyatı yahu 8.000 TL'ye ben ofis koltuğunu ikinci el olarak satılığa çıkardım deri ve hiç kullanılmamış. Bir oto koltuğu nasıl 8.000 TL olur?
Devlet kontrol ediyormuş! Devlet bir bok kontrol etmiyor raf fiyatı ile kasa fiyatı tutuyor mu bunu denetliyorlar.
Yahu arkadaş bu ürün kaç TL'ye girmiş kaça satıyor bunu kontrol etsene. Fahiş bir kar varsa onu alsana vergi dairesine

Bu arada sana nazik hediyen için ayrıca teşekkür ederim
 
X