bebek özlemi

dilber akin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2015
136
59
13
47
Kızlar çok moralim bozuk.. inşallah tecrübe eden birilerinden rahatlatıcı birşeyler duyarım.

Şöyleki, 2 yıllık evliyiz, bir yıla yakındır bebek istiyoruz.. ben sürekli doktora gittim, anormal bsy yok dedi, herşey yolunda dedi.. bi süre olmayınca eşin de konntrole gitsin dedi. O çok ağırdan aldı ama bu isi, gidip sperm vermek çok iğrenç bisey nasıl yapıcam diye diye.. neyse sonunda gitti.. varikosel dedi doktor ama ameliyata gerek yok dedi. Sonra kruger yaptırdı. O testte baş anomalisi %90 çıktı. Kendi doktoru hiçbirsey demedi, engel değil, denemeye devam edin dedi. Ama Ben kadın doğumcuma gösterdim, sperm sayısı ve hızı iyi, onda sorun yok, ama baş anomalisi bu kadar yüksekken, o spermler yumurtayı dölleyemez, çok çok düşük ihtimal, olsa bile sağlıklı olmaz dedi. O yüzden aşılama vs de işe yaramaz bu durumda, direk bi tüp bebek merkeziyle görüşün dedi.

Şimdi yine eşimin kendisini hazır hissetmesini ve gitmeyi bekliyoruz. Ben olsam ertesi gün giderdim ama onun da üstüne gitmek istemiyrum. Çaresiz hissediyorum. Yakınlarımızdan baskı vs görmüyoruz ama etraftan sürekli hadi yok mu düşünmüyor musunuz, istemiyor musnuuz soruları çok üzüyor beni…

Bu durumda olup güzel haber verecek kimse var mıdır? Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var.
 
siz kendiniz için rahim filmi çekindiniz mi?
 
doktora sordum, rahim filmine su aşamada gerek yok, esinden kaynaklı tüp bebek tek yol olacaksa, zaten size rahim filmi tüp kontrolü vs gerek olmauacak dedi. direk tüp bebek olacaksa yani.
 
Tüp bebekse ,eşin neye hazır olmayı bekliyo acaba?bütün sıkıntı kadında o süreç boyunca.maddi ise ona lafım yok.ben iyi bir doktora daha görünmeniz ve fikir almanız taraftarıyım.tüplerine bakıldı mı? Açık mı kapalı mı diye?
 
maddi sorun da yok.. kendini kötü hissediyor sanırım ne bilim.. benim doktorum tüp bebek yapılacaksa kadının rahim filmi tüplerinin açık vs olması önemli değil çünkü tüp bebekde senin tüplerine ihtuiyac olmayacak dedi.
 
çok istiyor hem de ama sanırım sorun kendinde çıkınca şok oldu.
 
erkekler böyle biz kadınlara göre cocuk konusunda daha geri plandalar

üzülmeyin Allah herseyın hayırlısını versin inşallah
 
çok istiyor hem de ama sanırım sorun kendinde çıkınca şok oldu.
olay yeni ise biraz zaman tanı üstüne gitme.
tüp bebek tedavisinde bütün yük kadında.
eşin bunu bilmeli.
eşin biraz toparlansın sonra bir merkeze gider sonucu gösterirsiniz.
 
bırak çocuk çocuk diye kıvransın kılını kıpırdatma.bir süre sonra benim çocugum olmuyor dye dusunmeye başlayacak.bırak zor olsun bu erkekler kolayı sevmez zaten
 
sorun eşim değil..ona yüklenemediğim için onu da dert ediyorum kendime o ayrı. bizim gibi seyler tecrübe eden ve mutlu sona erişen var mıdır onu merak ediyorum??
 
erkekler malesef ki böyle canım hep ağırdan alırlar
varikosel ileri dereceyse eğer sıkıntı yapar ve
morfolojide sıkıntı var canım
başta morfoloji olarak dr dediği ismi de yazarak araştır
dr önerebilirim istersen canım
 
Kruger Metodu Nedir?
Sperm değerlendirmesinde bir kaç farklı kriter vardır. “Kruger kriterleri” özellikle spermdeki şekil bozukluklarını göz önüne alan mikroskobik bir değerlendirme metodudur. Özel bir boyama sonrası sperm şekil (morfoloji) özellikleri incelenerek sperm örneğinin fertilite (doğurganlık) kapasitesi belirlenir. Sperm üretimini sigara, alkol, ısı, ilaçlar ve enfeksiyonlar gibi bir çok faktör etkilediği için normal olmayan örneklerin analizi birer ay ara ile iki veya üç kez tekrarlanmalıdır. Sperm analizinde bir fertilite sorunu saptanırsa erkeğin fiziksel ve hormonal açılardan daha ileri muayenesine geçilir. Sperm üretim döngüsü 2-3 ayda bir tekrarlanır. Yani üretilen bir sperm 2-3 ay sonra semene salgılanacaktır. Aynı şekilde kişinin karşılaştığı zararlı etkenler veya tedavi için kullanılan faydalı ilaçlar da sperm üretimini 3 ayın sonunda etkileyebilir. Semen analizi sonuçlarını değerlendirirken bu süreç akılda tutulmalıdır.
 
Öncelikle Allah isteyen herkese nasip etsin.
Lakin rahim filmi çekilmeden tam bir tetkik yapıldığı kanısında değilim.Zira tüpleriniz kapalı ise azıcık olan ihtimalde ortadan kalkar.
Ayrıca eşinize spermiyogram testi yapılmadan önce muayene etmedi mi doktoru?Varikosel teşhisi elle muayenede konulur diye biliyorum.Nacizane tavsiyen keçi boynuzu kürü uygulayın eşinize.
Bize doktor hiç ümit vermemişti (eşimden dolayı).Hemen tüp bebek dedi ve arkasından alacağı meblayı ilaç fiyatlarını sıraladı.
İnan adamcağız 2 hafta kendine gelemedi.Dedim dur hele bir ürolojiye ve yeniden kadın doğumcuya gidelim.
Çok şükür 5.senemizde kızımız doğdu.
 
Her doktorada itimat etmeyin bi kaç ay denememize rağmen bizimde olmuyordu tesadüf gittiğim üroloji kadın doğuma yönlendirdi kadın hemen korunmuyor uz olmuyor deyince hormonlarına bakalım esinede bakalım dedi eşim yanaşmadı ben baktirdin sonuç çıktı neyse kadın hormonların berbat direk tüp bebek filan dedi asla normal yolla çocuğun olmaz filan dedi eşim inanmadı yanaşmadı normal deneyelim biraz daha dedi ve ertesi ay hamile kaldım bu tüp bebek sektöründe deli para var bu kaç doktora daha görünün
 
Bzimde olmadi 2 sene ilk once sorun yok dediler sonra esimde sorun cikti tup bebek olmadan olmaz dediler. Daha sonra tatile gittim dogal yolla hamile kalmisim kizim dogdu sonrada ikinciye geri cekilme yontemiyle hamile kaldim bide emzirirken. Normal olmaz dediklerine bakarmisin insanlar bu yontemle korunurken ben adet olmadigim zaman hamile kaldim. Rabbim veren ol diyen o canim.. bol dua et canim uygun zamanda olur biraz daha sabir insallah. Allahim kimseyi evlatsiz koymasin
 
Allah büyük ne güzel evlat vermiş size.. bize henüz kesin olmaz demediler. ama eşim kendini kötü hissediyor, aslında onun doktoru bebek olur demiş, ihtimal daha düşük tabi.. şimdi nerden nasıl başlamalı bilmiyorum.. kötü hsisediroum ben de. güzel haberler mutlu edior tabi..
 
benim hormonlarıma yeni bakıldı her sey cok iyi dedi Dr. ama bi tüp bebek merkezine gidin ve danışın dedi. bi de bende adet düzensizliği de başladı, psikolojik sanırsam. of of..
 
zaten sonuç tüp bebek olacaksa o zaman gerek yok dedi doktor. bi tüp bebek merkezine danışın dedi. keçiboynuzunu eşim sevmedi gerçekten cok kotu kokuyor. tozu filan da aynı etkiyi yaratır mı acaba. ben kaynatıp içirmiştim ona onu sevmedi. size olmaz dedikten sonra mı 5 sene sonra oldu? bes sene beklediniz mi yani tüp bebek yaptırmadan? allah bagıslasın kızınızı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…