- 29 Eylül 2015
- 136
- 59
- 13
- 47
- Konu Sahibi dilber akin
-
isim onerırsen cok sevinirim. ankarda mısın?erkekler malesef ki böyle canım hep ağırdan alırlar
varikosel ileri dereceyse eğer sıkıntı yapar ve
morfolojide sıkıntı var canım
başta morfoloji olarak dr dediği ismi de yazarak araştır
dr önerebilirim istersen canım
olay yeni ise biraz zaman tanı üstüne gitme.
tüp bebek tedavisinde bütün yük kadında.
eşin bunu bilmeli.
eşin biraz toparlansın sonra bir merkeze gider sonucu gösterirsiniz.
Canım ben bir aşılama ve 4 tüp bebek tedavisi geçirdim. 6 buçuk yıllık evliyim. Eşimde ciddi bende hafif sıkıntı vardı ve tek çözüm tüp bebekti. Ama o 4 tedavidede doktoru hastaneyi vs ben buldum. Bu süreçt bedenen ve ruhen bayanlar çok daha fazla yıpranmasına rağmen nasıl oluyorsa hazır olmayan erkekler oluyor. Ben tedavi dönemlerimi çok sancılı geçirdim (sonuncusu hariç) eşimde o halimi gördükçe sonraki her denememizde gönülsüzdü ama ben hep emir vaki yaptım. Maddi manevi kendimi hazır hissettikçe denedim. Özellikle son denemede ilk kez ben artık tedavi istemiyorum demesine rağmen dr u buldum randevu aldım. Eşime ben yarın görüşmeye gidiyorum geliyorsan gel yoksa gideceğim dedim. Geldi sağolsun o günde tedaviye başladık pozitifi gördük çok şükürsorun eşim değil..ona yüklenemediğim için onu da dert ediyorum kendime o ayrı. bizim gibi seyler tecrübe eden ve mutlu sona erişen var mıdır onu merak ediyorum??
tedaviye başlayabilecek kadar bir tane de olsa sperm bulunabilmesi çok büyük şans gerçekten.fiziksel olarak kadında ama sperm sıkıntısı erkekte olunca çok ağır geliyor
biz testlerde sıfır sperm sonucu alınca tüp bebek merkezine gittik
eşim kendi araştırdı seçti ve gittik
gitmeden ben uzun yıllar tedaviye katlanamam vs dedi
doktora ne kadar sürer tedavi diye sordu adam 20 gün falan dedi şok oldu eşim
ama orada bile benim yüzümden sen bunları çekiyorsun modunda idi
X bey in hastası deyip beni çağırıyorlardı mesela o bile adamı rahatsız ediyordu hasta benim sen sağlıklısın vs diye
doktorlar bu tarz tüp bebekleri seviyorlar
annede sıkıntı yoksa bebek zaten annede gelişeceği için başarı şansı yüksek diyorlar
bizim tek kaliteli embriyomuz oldu o da şimdi okulda
isteyen herkes en kısa zamanda kucağına alır umarım
biraz sabredin konuşun, bunun onun suçu, seçimi vs olmadığını anlatın
bir de testi uzman kurumda yapmak da önemli
eğer önceki testi tüp bebek merkezinde yapmadı iseniz bir de orada deneyin
zira değerlendirme farklı olabiliyor
İlk sene korunduk.2. sene dr.lar deneyin bir sene daha dedi.3 ve 4. sene ilaç kullandık ve çesitli kürler 4.senenin sonunda hamileydim.zaten sonuç tüp bebek olacaksa o zaman gerek yok dedi doktor. bi tüp bebek merkezine danışın dedi. keçiboynuzunu eşim sevmedi gerçekten cok kotu kokuyor. tozu filan da aynı etkiyi yaratır mı acaba. ben kaynatıp içirmiştim ona onu sevmedi. size olmaz dedikten sonra mı 5 sene sonra oldu? bes sene beklediniz mi yani tüp bebek yaptırmadan? allah bagıslasın kızınızı.
tedaviye başlayabilecek kadar bir tane de olsa sperm bulunabilmesi çok büyük şans gerçekten.
işin bi de bu kısmı var.
hiç spermi olmayıp ta o tedavi merkezlerinden adım atamayan bir yakınım var.
kendim ise tüp bebek tedavisini yakınen biliyorum:))
tabiki ilk etapta erkeklere çok zor gelse de bu açıdan düşünecekler ve morallerini bozmak yerine
tedaviye odaklanacaklar ve eşlerine destek olacaklar.
tüp bebek tedavisi görmek bir şans aslında yukarıda söylediğim sebepten ötürü.
zaten sonuç tüp bebek olacaksa o zaman gerek yok dedi doktor. bi tüp bebek merkezine danışın dedi. keçiboynuzunu eşim sevmedi gerçekten cok kotu kokuyor. tozu filan da aynı etkiyi yaratır mı acaba. ben kaynatıp içirmiştim ona onu sevmedi. size olmaz dedikten sonra mı 5 sene sonra oldu? bes sene beklediniz mi yani tüp bebek yaptırmadan? allah bagıslasın kızınızı.
Psikolojiktir bana onu söyledikten sonra benimde gününde geliyordu ama miktarı azalmıştı.benim hormonlarıma yeni bakıldı her sey cok iyi dedi Dr. ama bi tüp bebek merkezine gidin ve danışın dedi. bi de bende adet düzensizliği de başladı, psikolojik sanırsam. of of..
isim onerırsen cok sevinirim. ankarda mısın?
İnşallah tedaviye gerek kalmadan güzel sonuçlarınızı alırsınızkızlar çok ilginç. sanırım yazmıştım bunu, kadın doğumcu sızın olmaz, olsa da sağlıklı olmaz, asılama da fayda etmez, direk bi tup bebek merkezine gidin demişti. esimle bi urologa gittik tavsiye üzerine, tam aksını soyledı, doğal yolla olabılır, biraz daha deneyin tup bebek son care fln dedi.. su an sıkıntı gorunmuyor deneyin olur dedi. kime güvenecegini sasırıyor ınsan.
fiziksel olarak kadında ama sperm sıkıntısı erkekte olunca çok ağır geliyor
biz testlerde sıfır sperm sonucu alınca tüp bebek merkezine gittik
eşim kendi araştırdı seçti ve gittik
gitmeden ben uzun yıllar tedaviye katlanamam vs dedi
doktora ne kadar sürer tedavi diye sordu adam 20 gün falan dedi şok oldu eşim
ama orada bile benim yüzümden sen bunları çekiyorsun modunda idi
X bey in hastası deyip beni çağırıyorlardı mesela o bile adamı rahatsız ediyordu hasta benim sen sağlıklısın vs diye
doktorlar bu tarz tüp bebekleri seviyorlar
annede sıkıntı yoksa bebek zaten annede gelişeceği için başarı şansı yüksek diyorlar
bizim tek kaliteli embriyomuz oldu o da şimdi okulda
isteyen herkes en kısa zamanda kucağına alır umarım
biraz sabredin konuşun, bunun onun suçu, seçimi vs olmadığını anlatın
bir de testi uzman kurumda yapmak da önemli
eğer önceki testi tüp bebek merkezinde yapmadı iseniz bir de orada deneyin
zira değerlendirme farklı olabiliyor
amiiinnnnnn....Allah kucağını boş bırakmasın canım, hayırlısı olsun...
Kızlar çok moralim bozuk.. inşallah tecrübe eden birilerinden rahatlatıcı birşeyler duyarım.
Şöyleki, 2 yıllık evliyiz, bir yıla yakındır bebek istiyoruz.. ben sürekli doktora gittim, anormal bsy yok dedi, herşey yolunda dedi.. bi süre olmayınca eşin de konntrole gitsin dedi. O çok ağırdan aldı ama bu isi, gidip sperm vermek çok iğrenç bisey nasıl yapıcam diye diye.. neyse sonunda gitti.. varikosel dedi doktor ama ameliyata gerek yok dedi. Sonra kruger yaptırdı. O testte baş anomalisi %90 çıktı. Kendi doktoru hiçbirsey demedi, engel değil, denemeye devam edin dedi. Ama Ben kadın doğumcuma gösterdim, sperm sayısı ve hızı iyi, onda sorun yok, ama baş anomalisi bu kadar yüksekken, o spermler yumurtayı dölleyemez, çok çok düşük ihtimal, olsa bile sağlıklı olmaz dedi. O yüzden aşılama vs de işe yaramaz bu durumda, direk bi tüp bebek merkeziyle görüşün dedi.
Şimdi yine eşimin kendisini hazır hissetmesini ve gitmeyi bekliyoruz. Ben olsam ertesi gün giderdim ama onun da üstüne gitmek istemiyrum. Çaresiz hissediyorum. Yakınlarımızdan baskı vs görmüyoruz ama etraftan sürekli hadi yok mu düşünmüyor musunuz, istemiyor musnuuz soruları çok üzüyor beni…
Bu durumda olup güzel haber verecek kimse var mıdır? Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var.
Kızlar çok moralim bozuk.. inşallah tecrübe eden birilerinden rahatlatıcı birşeyler duyarım.
Şöyleki, 2 yıllık evliyiz, bir yıla yakındır bebek istiyoruz.. ben sürekli doktora gittim, anormal bsy yok dedi, herşey yolunda dedi.. bi süre olmayınca eşin de konntrole gitsin dedi. O çok ağırdan aldı ama bu isi, gidip sperm vermek çok iğrenç bisey nasıl yapıcam diye diye.. neyse sonunda gitti.. varikosel dedi doktor ama ameliyata gerek yok dedi. Sonra kruger yaptırdı. O testte baş anomalisi %90 çıktı. Kendi doktoru hiçbirsey demedi, engel değil, denemeye devam edin dedi. Ama Ben kadın doğumcuma gösterdim, sperm sayısı ve hızı iyi, onda sorun yok, ama baş anomalisi bu kadar yüksekken, o spermler yumurtayı dölleyemez, çok çok düşük ihtimal, olsa bile sağlıklı olmaz dedi. O yüzden aşılama vs de işe yaramaz bu durumda, direk bi tüp bebek merkeziyle görüşün dedi.
Şimdi yine eşimin kendisini hazır hissetmesini ve gitmeyi bekliyoruz. Ben olsam ertesi gün giderdim ama onun da üstüne gitmek istemiyrum. Çaresiz hissediyorum. Yakınlarımızdan baskı vs görmüyoruz ama etraftan sürekli hadi yok mu düşünmüyor musunuz, istemiyor musnuuz soruları çok üzüyor beni…
Bu durumda olup güzel haber verecek kimse var mıdır? Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var.
Bursa Acıbadem Şahin zeteroğluAllahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin siz hangi doktor ve hangi tüp bebek merkezine gitmiştiniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?