Bebek rızkı ile mı gelir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O söz anne sütünü hesaba katarak söylenmiş.
Evet rizkiyla geliyor o acıdan.
Ama süt gelmezse mama için para gerekecek mesela.
Ne olacak cepte olmayınca, elden yardım gelsin diye mi bekleyeceksin?
Hediye takıları bozdurarak mi idare edeceksin?
Onlar suyunu çekince ne yapacaksın?
Büyüdükçe ihtiyaçları da büyür.
Topluma karıştikca işin içine istekleri de girer.
Kendin idare ediyorsun ama el kadar çocuk idareyi bilmez.
Bilmek istemez.
Haa öğrenecek dersen ağlaya ağlaya.
O başka..

Ama şunu diyebilirim.
Ben tutumlu, kendime harcarken hep en uyguna yönelen biriyim.
Ama olay evlat olunca en iyisi, en sagliklisini arıyorsun.

Evet bogaz cunku onemli olan hayatta kalmaktir.digerleri sonra gelir.hicmi film.izlemediniz kemal sunal filmlerinde bile herseyi olan ozel ders alan vs cocuklar mutlu olamiyorlar sevgi olmadiktan sonra.ilk oncelik sevgi deseniz anlarim ama herseyi maddiyat baglamak bana gore sacma.insanin bu dunyada ne olacagi belli olmaz.bi gun tepelak olma ihtimalimiz var hep.ayrica nice cobanlik yapark birinci olan cocuklar var.maddiyat hicbi zaman onceligim olmadi olamazda
Gerçekten çok türk filmi izlemişsiniz annem de sizin kafada olduğu için çalışmayan adama 3 çocuk yaptı noldu o rızık olayı biri 33 değeri 30 yaşında evlenemeyen çocukluktan beri o ailenin maddi sorumluluğunu üstlenen hala asgari ücretle çalışan çocuklar oldular nerde o mutluluk pembe hayaller hanfendi nerde bi bize mi uğramıyor bu rızık olayı bu mutlu aile tablosu

Buna pek inanmıyorum doğrusu . Allah yardımcıları olsun hayırlısıyla büyütsünler

Ozur dilemenize gerek yok.ama soylediklerimin sonuna kadar arkasindayim.nice fakirler vardirki elindekiyle yetinmez baskasinin malina goz diker yada hayatini onlara ozenerek gecirir.onemli olan elindekiyle mutlu olmaktir.biz geciniyoruz kirayla asgari ucretle ustune azda olsa birikim bile yapiyoruz elhamdulillah.bu iste berekettir.bizde ev almayi dusunuyoruz bu halde bile size sacma gelsede.cunku Allah yardim etti bize imkansizi oldurdu.ol dese olur cunku.burada Allaha iftira atildigi icin yazma gereksinimi duydum zaten.Evet Allah rizka kefildir.cunku kendisi bizzat soyluyor fakirlik korkusuyla oldurmeyin diyor onalrida sizide doyuran biziz diyor.ben boyle iman ettim bununda bereketini goruyorum elhamdulillah.her cocuk sinemada yada tatilde mutlu olmaz ihtiyacida yoktur.bazen ufak piknik bile yeter.fakirligi overim cunku peygamberim fakir yasamayi tercih etti.varlik icinde yokluk cekti.cunku onlar bu dunyada misafir oldukalrini biliyorlardi.bizde oyle iman ettik.tatiller yada luks evler arabalar umrumuzda degil.sadece zaruri ihtiyaclar.cocuklariminda oyle yetismesi icin elimden geleni yapacam.cok kazanma hirsina arzusuna kapilamalarini degil.tabi muslumanda zengin olmak ister.ama fakirlere yardim icin Allah yolunda harcamak icin.
Fakirlik korkusuyla kim çocuğunu öldürüyor bi hadis var ortada onu da bi yerinizden anlıyorsunuz peygamberimiz zamanında çocuklar diri diri gömülüyordu biz şimdi fakirlik korkusuyla çocuk mu öldürüyoruz haaa ama şu var çocuk öldürmüyoruz da çocuklarına ekmek alamadığı için kendini öldüren çok kişi biliyoruz

Çocuklarınıza sormak lazım.
Ben orta direk bir aile çocuğuyum. Ben çok mutlu bir çocukluk geçirdim derim eşim diyemez. Eşim fakirlik ne biliyor çünkü Gecekonduda büyümüş. Bunun ne olduğunu iyi bildiği için de gece gündüz çalışıyor. İçinde uhdeler var. İçimde kalanları ona yaşatmayacağım diyor.
Çocuk gayet maddi imkanlarla mutlu oluyor. Piknikle de mutlu olur evet. Ama denize gidip yüzmek, kumdan kale yapmak kadar değil. Oğlum yazı iple çekiyor hala tatile gitmek için.
Kendinizi kandırmayın.
Büyüdüğünde fakirlikten gelip de geçmişi mutlu hatırlayan kimseyi görmedim ben.
O pikniğe bile gidemeyen çocuklar var ilk piknigime 33 yaşında gittim :(

Onlar afrikada doğdu ama bu rızık olayı türkiye ye özgü yoksa siz bilmiyor musunuz

Muhafazakar camianin safsatalarindan birisi bu. Kendi cocuklarina rizki veren yaraticinin kemikleri sayilan cocuklarin girla oldugu Afrika'ya hic ugramadigi sonucu cikiyor dediklerinden ki bunda bile celisiyorlar kendilerince.

O pikniğe bile gidemeyen çocuklar var ilk piknigime 33 yaşında gittim :(
Yaaaaa gerçek mi? Allah yasayamadıgın ne varsa içinde ne kaldıysa kat kat yaşatsın sana insallah. Güzel huzurlu günler dilerim

Tabiki rizki Allah verir.akli dusuncesi olmayan hayvanlarada verdigi gibi.bir cocugun olmasi dunyaya gelmesi sadece onun elindedir.genelde zaten dogar dogmaz emme icgudusuyle anne sutuyle doyarlar.ama Allah kullarini imtihan eder .sizin dediginizde imtihani kaybeden ve gucsuz insanlarin topraklarini mallarini isgal ederek onlari fakir birakanlarin sucudur.onlar yaptiklarinin karsiligini gorecekler.yoksa dunyada kac milyar insana yetecek kadar rizik varmis ama dunyanin super gucluleri zenginleri alip cope atiyor.fazla fazla yiyerek bu insanlarin haklarinida aliyorlar. bu dunya Allah katinda degerli olsaydi kafirlere bir yudum su icirmezdi.gunu geldiginde su anda acliktan olen cocuklarda haklarini sonuna kadar alacaklardir.ama degerli alemde tabi.
Düşüncesi olmayan dediginiz hayvanlar bile insanlardan düşünceli örnek vererek anlatayım zira bilimsel anlatsam anlayacağınızı sanmıyorum arkadaşımın babasının kedisi vardı adam o kadar seviyordu ki kedi için özel et alıyor hiç biseyini eksik etmiyor bu kedi yavruladı da yavrula dı(evleri müstakil köy evi) neyse bir kedi oldu 15 _ 20 kedi adam vefat etti kalp krizi ile aniden kimse adam gibi bakmadığı için hayvan üremeyi durdurdu şimdi bu hayvana rızık mı vermedi Allah ondan mı üremedi hayır yine aç kalmadı ama eski bakımı yoktu hayvan bunun farkında ama insan değil maalesef

kazara olur ve zaten günün birinde bebek istiyolardır doğurmalarından yana olurum. ama zaten fakir bi aile bile bile çocuğu sefalete doğurmuş olurlar. bencillik

Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım Bebek planlıyor ama durumları çok iyi değil çevresindekiler sürekli Bebek rızkı ile gelir diyolarmis sizce de öyle mi bebek dogduktan sonra ciddi maddi sıkıntılar yaşayan oldu mu
Arkadaşına söyle hayır gelmiyor. Maddi sıkıntı yaşamadım ama sor neden yaşamadım? Yaklaşık 40-50 bin gibi bir hazırlık yapmıştım. Hastane hastane gezip döktüğüm para, çocuğun ihtiyaçları, doğum sonrası sağlık sorunları, çalışmaya ara vermem nedeniyle kenardaki parayı yememiz sebebi ile uçtu gitti. Heralde hiçbir birikim yapmadan çocuk rızkıyla gelir deseydim istediğim şekilde bir ortam sağlayamazdım. Ha sadece karın doyurmaksa anne sütü var işte çocuk rızkıyla gelir derken belki bundan bahsediliyor. Hadi 6 ay anne sütü aldı sonra ne olacak? Bunun bir standardı yok bak kimisi 6 aydan sonra kendi yediği yemeğin suyuna ekmek banıp bebeğine bunu yediriyor biz de böyle büyüdük de gerçekten layıkıyla güzel şekilde beslemek istersen bir bebeğin aylık yemek masrafı tek başına 300-400 lira

Allah'ım büyük sözüme tövbe de dün bir yardım sayfasında ana kucağı paylaşılmış birisi altına yorum yazmış eşim çalışmıyor 4. Çocuk yolda bana verin diye. Ondan bundan toplarsan o da rızık oluyor mu mesela? Geçen müge anlıda çıkan birileri vardı 4-5 çocuk aç sefil duruyorlardı öyle onun bunun verdiği erzakla

Bir bebeğin yemesi gereken en temel şeyleri sayıyorum 1 kilo kuzu kıyma 100 lira, 1 kilo avokado 40 lira. 1 kilo hakiki iyi bir peynir 80 lira. 1 kilo organik zeytin 50 lira.Diğer sebzeleri balıkları filan yazmıyorum bile
yok sarıl, bol bol sarıl, sonra da pirinç ununu daya, öyle doyuyormuş. yoksa mutsuz oluyormuş çocuk.

Bebek doğunca pahalli diye bir çeyrek takmayacak insanlar konuşuyor bikbik, doğur rızkı gelir diye.
Bir aylık bez olmuş 150 lira, çocuk emmezse anne sütüne yakın formül mamalar el yakıyor.. Allah vermesin ama bir seyden suphelense doktor testler,tahliller, tahlillerin yurtdisina gidip gelmesi vs vs insana araba sattirir. Hala üç kuruş birikim olmadan genç yaşta çocuk yapmak mı istiyorlar? Bari azıcık birikim yapıp özel sağlık sigortası yapsın kadın kendine, bir sure geçtikten sonra hamile kalırsa en azından sağlık masrafından korkmazlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X