Bebek sahibi olmak istiyorum :(

şekerım ben konuya ıyıce uzagım ne evlıyım ne bebek yapabılecek konumum var bekarken ancak eşin 10 yıl kredıden bahsedıyor o zaman bılseydım ben evı almayı verırdık deseydın
de hatta bunu, evı satalım ben bebek ıstıyorum gelecegım de onemlı ama bebek de ıstıyorum de,
ayrıca bak burada da o kadar ınsan var kı bebek ısteyıp ama tedavı olmak durumunda kalan, o yuzden sen de düşün ya ıstedıgınızde bı kac yıl da oyle ötelenır bebek sahıbı olmanız gecıkırse? bunları planlamıs mı o beyfendı hıc , bır kadını bebekten uzak bıraktırıyor.
evet tamam para cok onemlı ama işyerınde eşi hamıle olan adamlara daha cok maas verılıyor bazen jkayırılıyor bunlardan da bahset, olmazsa evı satıp kucuk bı ev alalım de ben boyle ıstıyorum de, konus durmadan cok zormus canım senın konun da kolay gelsın, şey gıbı bu benım yıllarca evlenmek ıstemeyen bır erkek arkadasım vardı onun gıbı he o 10 yıl dıyor du ne 10 yılı 3 yıl de bari dıyordum yok 10 yıl sonra karar verecem dıyordu hanı 10 yıl sonra ıstıyorum bıle demıyordu aah ah ne zor bunlar. oof kolay gelsın sıkıldım walla ben bıle okurken yazarken , kolay gelsın sekerım. ne dıyeyım :delphin:

Ben eşinize hak veriyorum, daha yaşınız da normal.. Yani çok geç kalınmış gibi bir durum yok. Biz eşimle 5 yılık beraberliğin ardından 1,5 yıldır da evliyiz... Daha beraberken bebek ismi konuşuyorduk, evlendiğimizde daha erken biraz keyfini çıkaralım evliliğimizin dedik, bu sene için düünüyorduk ama krizden dolayı erteledik. Ben işten çıkarıldım 2 aydır işsizim, sadece eşimin maaşıyla olmuyor, sonuçta eşim de ben de iyi kazanıyorduk ve ona göre bir hayat standardımız vardı, açıkçası lüks yaşıyorduk, şimdi benim maaş kesilince sudan çıkmış balığa döndük....
Eşimin maaşı normalde 2 çocuklu bir aileyi bile çok rahat geçindirir ama şuan biz ikimiz zorlanıyoruz yettirmede, standartlarımızı düşürdük, bir de bebek düşünemeyiz bu durumda....
Bebek rızkıyla gelir lafına da katılmıyorum kusura bakmayın, ne oluyo bebek doğunca brçlar bitiyo, faturalar gelmiyo mu? yada maaş 2ye mi katlanıyor. Yok böyle bişey....
Eşiniz kendni hazır hissetmiyorsa hissetmiyordur...
Bence siz bu kanuya çok odaklanmışsınız ve başka bşey düşünmüyorsunuz.. Kendinize başka konular başka amaçlar bulun.... Bu konuyu 1-2 sene erteleyin...
Buarada ben 30 eşim 35 yaşında, biz acele etmiyoruz... Ben jinekoloğumla görüşüp testler yaptırdım, bugün korunmayı bırakın hemen hamile kalabilirsin hiç sorun yk dedi. O yüzden rahatız...
Bence sende bir doktora görün, eğer bir sorun yoksa sıkıntı yapma, ama hamile kalman zorsa zaten testlerde çıkıyor o zaman biraz daha acele edebilirsiniz....

canım eşin şimdi biraz endişeleniyor çocuğa bakamayız diye....
ona lafını dinletecek biriyle konuştursan anlaşılan senin istemen onun için pek bi önem teşkil etmiyor....
ama şundan emin ol hamile olunca ve eşin baba olacağını öğrenince senden çok isteyecek doğmasını.....
erkekler işte böyle konularda bizler gibi düşünemiyolar ama sonra.....
kraldan çok kralcı oluyolar.....

Ayyy canım bende daha 1 aY öncesine kadar aynı dertten müzdariptim. Ama benim eşim çocuk olursa çocuğa kendimi kaptırıp eşime ilgisiz davranmamdan korktuğu için istemiyordu. Nitekim çocuk olsada ona ilgimin alakamın azalmayacağının farkına vardı. Ben bebek çok istediğim halde hiçbir zaman üstüne gitmedim. Hep bana şu vakitten sonra bekleyelim bu vakitten sonra dedi hep erteledi. Bende çok üzülüyordum acaba olursa bebeğimizi sevmezmi çocuk sevmiyo mu falan diye. Eminim üstelesem ters teperdi. Bende başka bir taktik uyguladım. Hep yeni bebeği olan arkadaşlarımıza birlikte gittim. Arkadaşlarımın bebeğini kucağına verdim. Herkese kucağına çok yakıştığını söleyin çok güzel duygu falşan deyin diye tembihledim. :)) Şansıma bu aralar onunda benimde arkadaşlarımızın çoğu arayla doğum yaptılar. En son ziyarete gittiğimizden dönüşte bana artık aramıza bir bebiş katılsın çok istiyorum dedi şok oldum :)) Şimdi geçen aydan beridir istiyoruz inşallah. Allah bu duyguyu yaşamak isteyen herkeze yaşatsın.
Son kez birşey söylemek istiyorum tatlım asla gizli gizli gebe kalma çabaları içine girme. Eşinin ağzından istiyorum kelimesi çıkana kadar sakınn.

arkadasım bizde ev alacaktık ve 10 yıl borç ödeyecektik 1 yıllık evliyim eşim daha
nişanlıyken birikim yapmadan ev almadan 3-4 yıl çocuk istemem dedi yasım 27 olmaz o kadar
beklemem deyince daha genç evlenseydin baskasıyla doğursaydın dedi çok üzüldüm
daha sonra arkaslarının çocuğu yeğeni oldu şimdi oda istiyor bende ilacı bıraktım nasip dedik
ilaç kullanıyorsan bırak kilo yaptı tansiyonumu yükseltti göğüslerim ağrıyo karnım ağrıyo depresyona soktu beni hep sinirliyim de ilaçtan kurtul ve başının çaresine sen bak de seni tatmin edeceğim mutlu edeceğim diye vücuduma hormon alıp sağlığımdan olamam bencillik yapma de cek restini sen korun niye hep ben de erkeklerinde tam korunacağı garanti değil zaten :)

arkadasım bizde ev alacaktık ve 10 yıl borç ödeyecektik 1 yıllık evliyim eşim daha
nişanlıyken birikim yapmadan ev almadan 3-4 yıl çocuk istemem dedi yasım 27 olmaz o kadar
beklemem deyince daha genç evlenseydin baskasıyla doğursaydın dedi çok üzüldüm
daha sonra arkaslarının çocuğu yeğeni oldu şimdi oda istiyor bende ilacı bıraktım nasip dedik
ilaç kullanıyorsan bırak kilo yaptı tansiyonumu yükseltti göğüslerim ağrıyo karnım ağrıyo depresyona soktu beni hep sinirliyim de ilaçtan kurtul ve başının çaresine sen bak de seni tatmin edeceğim mutlu edeceğim diye vücuduma hormon alıp sağlığımdan olamam bencillik yapma de cek restini sen korun niye hep ben de erkeklerinde tam korunacağı garanti değil zaten :)

Ayyy eşinize hayret ettim doğrusu o nasıl sözz ben olsam yok sana çocuk
falan derdim cnmm kusura bakma
ama sen hala bu adamdan çocuk mu
düşünüyosunn bence
beklet inim inim inlesin bebek
die ozaman doğurr
ayrıca ben 8 aylık evliyim eşim korunudu
sürekli ben hiç korunmadım ama
şükürler olsun bi şicik te olmadı
bencede nie kaadınlar hap alır hiç aklım almazz
sengözlerimebaksanab

sonra özür diledi üstüme çok geldin dedi bi bakıma haklı çok konuşmuştum
bazen çocuk isteğinden bahsederken bende daha erken boşver gerek yok diyodum
o da hüzünleniyodu:)ama çok üstelemedim zaten pişmandı

ii bari cnm sen bilirsin tabi
senin hayatın ama ayıp etmiş sana
başkasıyla falan demiş bende ona bozuldum

Ayyy canım bende daha 1 aY öncesine kadar aynı dertten müzdariptim. Ama benim eşim çocuk olursa çocuğa kendimi kaptırıp eşime ilgisiz davranmamdan korktuğu için istemiyordu. Nitekim çocuk olsada ona ilgimin alakamın azalmayacağının farkına vardı. Ben bebek çok istediğim halde hiçbir zaman üstüne gitmedim. Hep bana şu vakitten sonra bekleyelim bu vakitten sonra dedi hep erteledi. Bende çok üzülüyordum acaba olursa bebeğimizi sevmezmi çocuk sevmiyo mu falan diye. Eminim üstelesem ters teperdi. Bende başka bir taktik uyguladım. Hep yeni bebeği olan arkadaşlarımıza birlikte gittim. Arkadaşlarımın bebeğini kucağına verdim. Herkese kucağına çok yakıştığını söleyin çok güzel duygu falşan deyin diye tembihledim. :)) Şansıma bu aralar onunda benimde arkadaşlarımızın çoğu arayla doğum yaptılar. En son ziyarete gittiğimizden dönüşte bana artık aramıza bir bebiş katılsın çok istiyorum dedi şok oldum :)) Şimdi geçen aydan beridir istiyoruz inşallah. Allah bu duyguyu yaşamak isteyen herkeze yaşatsın.
Son kez birşey söylemek istiyorum tatlım asla gizli gizli gebe kalma çabaları içine girme. Eşinin ağzından istiyorum kelimesi çıkana kadar sakınn.

offf bu sözü eşimden duymayı okadar çok isterim ki senağlama
Hep konuşmaya çalışıyorum ama olmuyor konuşmuyor.
Bebeği olan arkadaşlarımıza gidiyoruz,bebekleri seviyor görümcemin bebeği var onunla oynuyor zıplıyor.Banada onunla idare et diyor.
İnsanın kendi çocuğunun yerini tutarmı yaa:1no2:
Ama yinede bu sözü duyamadım ondan.Uzun bir zamanda duyamayacağım galiba.

ben 28yaşımda evlendim önce evlenmekten korkuyordum çevremdeki evliliklere bakıp.neyse güvendiğim biriyle evlendim. iyide yapmışım sonra başımızdan çok kötü bir kaza geçti. derken hastaneden çıktım. benim durumum biraz farklıydı kazadan sonra hastanede verilen ilaçlar menepoza erken girmeme neden olabilir dediler. ama önce sağlık derken kaza ile hamilelik 2. ayında farkettim hamile olduğumu herkes önce tedavini olsa sonra bebeği düşün dedi. doktorumuz ise ben ce hiiiç birşey olmaz tedavini sonrada olabilirsin hamilelikte vücudun için iyi olur ben seni sürekli takip ederim madem doğudasınız ve şuan çalışmıyorsun en güzel çocuk büyütme yeride orasıdır karışan olmaz gidip geleceğin kimse olmaz birebir çocuğunla ilgilenirsin doğumdan 1-ay önce gel doğumuna da ben girerim sürekli beni arayabilirsin dedi ev iş cep telefonu tüm numaralarını verdi ve beni kürtaj olmamam konusunda ikna etti. bende aslında düşünmüyordum zaten kürtajı. iyi de oldu şimdi buralarda eşim görevdeyken benim can yoldaşım oldu arkadaşım oldu. keşke daha erken evlenip anne olsaymışım diyorum. baksana 32 yaşımdayım ve kızım 23 aylık. bundan 6-7 yıl öncede eşim evlenme teklifi etmişti ama korkumdan kabul edememiştim. şimdiye kadar 2 çocuğum olmuştu (( fazlasınıda istemem)) eeşimdi de herkes kızına bir kardeş lazım yaşın 32 oldu diyorlar ama yine bir kaza olmadan düşünmüyorum.

ev almışsınız iyi etmişsiniz ama eşinle aranızda geçinememe gibi bir durum yoksa daha çok gençsin 1-2-3 ay eşine hiç bebekten bahsetme sonra kendi başına birşeyler yap yani korunma bir süre doğum kontrol hapı kullanıyormuş gibi yap ilacı wccye at canım. eee sonra hamile kaldığında aldır diyen olursa kusura bakmayın ben o günaha giremem. kürtaj olursan günah benim günahım olur size birşey olmaz de.

amma takıyorsun kafana.

eşinede kızma o daha yüzeysel ve bilinçli yaklaşıyor olaylara bence. ama aranızda sorun yoksa korunmaaaaa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X