Merhabalaaar :)
Bebişe gitmeye çalışan yollarımdan bahsetmek istedim.
4 ay önce arkadaşımın önerdiği bir doktora gittim, iyi bir doktor. Bu arada denemeler 10 aydır devam ediyor.
İlk ay normal yumurtlama takibi yapıldı testler vs tabi, ama sonuca ulaşamadık.
Sonraki ay çatlatma iğnesi yapalım dedik 2 yumurta oluştu 17mm ve 18 mm, rahim kalınlığımda çok iyiydi sonra çatlatma iğnesi ilişki falan, progesteron testim güzel bir sonuçla çıktı ama yine sonuca ulaşamadık.
Bir sonraki ay baştan başladık sürece, hatta bu sefer iğnelerden vs karnımda çatlaklar oluştu deri sertleşmesi yapıyormuş buralardan öğrendim bende :/ bu ay da 1 yumurtam vardı 19 mm rahim kalınlığımda iyiydi ama bu ayda sonuç alamadık.
Adet olunca doktora gittim, doktor 3 senede 25 kilo alma hikayemden sonra, sana şu kadar kilo vermen gerekiyor demiyorum ama insülini oynatmadan beslenmen lazım bir diyetisyenle görüş, istersen hem ilaçlar hem diyet şeklinde ilerleyebiliriz istersen bu ay diyet olmazsa bir sonraki ay dozları yükselterek devam edebiliriz dedi.
Ben 2. seçeneği kabul ettim çünkü biraz arama vermek istedim, ilaçlar beni kötü ediyor, duygusal ve fiziksel anlamda.
Şu an 2. haftadayım 4 kilo verdim.
Ovulasyon testi ile yumurtlamamı takip ederek ilişkiler oldu.
Tedirginim, kaygılıyım, belirsizim..
İnsanların yanlışlıkla oldu hikayelerinin yanında yaklaşık 1 senedir deniyor olmak :) Zaman kaybediyor gibiyim, henüz süreç bitmedi ama bir yandan da aşılama ve tüp bebek kısımlarına gelirsem olumsuz sonuçlar almaktan çok korkuyorum. Stressss, benim göbek adım olabilir. NE YAPACAĞIMMM