bebek ve iş

Simdilik cikartmazlar ama kontratiniz süresiz degilse bittiginde cikarta bilirler...
kontrat yapan yerler var mı hala ya? Bu insan hakların ayrıkırı aslında?
Sözleşmesi bitince ne olacak?
Şahsen ben öyle bir işte çalışmak istemezdim.
Bundan yıllar önce de konu sözleşmeler cahil işçilere tarihsiz imzalatılırdı. Kolayca çıkış vermek için.
Allahtan bunlar tarih oluyor artık

Vallah ben almanyada oldugum icin yanlis yazmis olabilirim, kontratla kast ettigim hani ise girince biseye imza atiyorsunuzya sizin dediginiz sözlesme galiba Yani iste orda tarih oluyor ya bi senelik iki senelik, yada süresiz... Arkadas bir sene olmus gireli ise normalde ozaman direk süresiz yapmazlar ki ben haksizda bulmuyorum bu durumu, isverenleride düsünmek lazim eger yeterli bi eleman degilse süresi dolunca uzatmazlar ve cikartirlar, arkadas icinde onu sordum eger süreli olsaydi, doldugunda cikarta bilirdiler ama zaten süresizmis anlasmasi böylece daha cok yasal haklari vardir unarim...

kimseye demeyin .Tazminat hakkınız bir yıldan önce çıkarılırsanız yok .Agzınızı sıkı tutun .Hayırlı olsun

Burada genelde önemli bir posizyonda değilsen süreli sözleşme olmuyor. süresiz olunca da eleman çıkartamazlar anlamına da gelmiyor. Ama eskisi kadar kolay da çıkartamıyorlar artık bu da bir gerçek.Yine de çıkartacak olduktan sonra bir kılıfı bulunur, gerekirse iş veren tazminatını verir yine çıkarır.

Orasi öyle cikartmak isterse istersen 30 senelik ol cikartirlar, ama iste ugrasli olur eger sözlesmede süre varsa zamani gelince sebepsiz cikartir yani uzatmaz, ben o anlamda sey ettiydim

bir ay sonra senem dolacak zaten çıkarırsa da tazminatımı verir ama çıkarmasa iyi olur ayy aklım karıştı iyice bilemedim.

Hamile olduğunuz için sizi işten çıkartamazlar. Ancak başka bir bahane öne sürerek çıkarmak isterlerse çıkarabilirler. Sizin yine bir yıl dolmak üzereymiş ben eski çalıştığım yere istifamı vermiş yeni başlayacağım şirketle anlaşmamı yapmıştım, tam da o sırada hamile olduğumu öğrendim. Yeni çalışmaya başlayacağım işyerinin sahibini aradım ve sizinle 1 hafta sonra işe başlamam konusunda anlaştık fakat ben bugün hamile olduğumu öğrendim ve bilmeniz gerektiğini düşünüyorum, çünkü henüz yeni açılan bir şirket belki işler oturmadan ben doğum iznine ayrılmak zorunda kalacağım. Eğer bu sizin için sorun teşkil ediyorsa anlaşmayı fes edebiliriz dedim. Patronum öncelikle çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, herhangi bir sorun teşkil etmez benim için dedi ve ben işe başladım normal doğum iznimi de kullandım ikinci çocuğumda da aynı şekilde ve 13 yıldır hala aynı yerde çalışıyorum.

bizim şirkette de genelde öyle herkez çok seviniyor yeni doğum yapan mimar bir arkadaşımız var. hatta geçen karnım ağrıyordu karnımı tutuyordum arkadaşada karnım ağrıyor dedim. yönetim kurulu başkanımız gördü o esnada gülerek ne o hamilemisin dedi. aman şu an allah korusun .... bey dedim.. niye öyle diyorsun çocuk güzel şey dedi. herhalde bir şey olmaz ama şirkette kraldan çok kralcı var bilmiyorum.

Hayır çıkaramazlar..9ay daha çalışınca yaklaşık 2sene olacak sonrada müsaitsen 4ay sonra gene başlarsın. Bu senin kanunİ hakkın ..içini rahat tut ve bebeğinesevin bence herşeyden önemlisi o şimdi..

az önce insan kaynaklarında aramın iyi olan personele sordum bir allahın kulu çıkaramaz artı çıkarmazlar zaten kafan rahat olsun dedi. içim rahatladı biraz. kesin sonucu da 1 saat sonra alacağım inşallah kan testi yaptırdım.

canım öncelikle hayırlısı olsun,hamilesin seni işten çıkaramazlar diye bir kanun yok bunu bilmeni isterim.ben bir fabrika da muhasebeciyim ve hamileyim :) iş yerin hamile çalışanları sorun etmiyorsa sende eğer hamile oluşunu kullanıp sık sık rapor almazsan sorun olmaz. ama sen işini yapmazsan hamileliğini kullanıp işini aksatırsan iş yeri fazla tazminat ödeyerek seni işten çıkarma hakkına sahip.

kızlar kan testi yaptırdım sonuç 171,60 çıktı doktorumu aradım yeni bir gebelik 2 gün sonra birdaha yaptırın dedi...

E yani bu böyledir boşuna dertlenme ...haydi hayırlısı..

kızlar kan testi yaptırdım sonuç 171,60 çıktı doktorumu aradım yeni bir gebelik 2 gün sonra birdaha yaptırın dedi...
yaptırma bnce sadece 10gün bekle tabi bekleyebilirsen:) sonra direkt doktora gidersin

ilk hamileliğim sorunsuz geçmişti bunu bilemiyorum yaş 36 :) departman asistanıyım yerime mutlaka birini alırlar diye düşünüyorum.
Ay masallah ya.bende 33yasindayim cocuk olmuyo.cikarirlarsa cikartsinlar evlat herseyden onemli.ama Ilk 3ay soylemeyun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…