Bebek ve korkular

Loresiima

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2018
91
58
3
34
Herkese merhaba 27 yasinda 1 yillik evliyim.esimde 32 yasinda.atamam olmadigu icin ucretli ögretmenlik yapiyorum ve seneye ozel bir kurumda baslayacagim bu arada hazir yogunda degilken bebek istiyoruz da benim psikolojim sanirim iyi degil.daha neyle karsilasacagiz cocugumuz hemen olacak mi bilmiyoruz tabii ki bir yandan bu yuzden hemen olsun istiyor bir yandan dogumdan asiri korkuyorum.ne yalan soyleyeyim sanki dogumda bana ya da cocuga bir sey olacak hissi hep var.özel egitim ogretmenligi yaptim lutfen ozel yakinlari cocuklari olanlar beni yanlis anlamasin serebralpalsiliydi cocuklarimin hepsi ve hikayelerini dinledikce daha cok etkilendim misal birtanesi dogum basladigi halde doktoru eve yolluyor ve cocuk oksijensiz kaliyor konusamasada muthis bir zekasi vardi.kafa sallayarak ders isledik evet mi hayir mi.soyleddigim her seyi anliyordu cocugum bunun gibi bir suru hikaye.annelerin o fedakarliklari o zorluklara gogus gerebilmeleri zaman zaman isyan etmeleri bile takdire şayandi.hicbirne engelli gozuyle bakmadim ama uzuldum hep annelerin yerine koydum kendimi

Siz cocuk beklediginizde sizide boyle olumsuz dusunceler aldi mi? Nasil olacak nasil yapacagim? Ya cocuguma bir sey olursa?

Ayni duygulari esime karsida yasiyorum hemen hemen sarildigimda dua ederim ya olmasa ne yaparim derim.biran basina bir sey geldigini dusunurum.( genc yasta abimi kaybettim,baba ozlemiyle buyudum) sebep bu mu bilmiyorum ama bunu yenmeyi,evladimin olmasinida cok istiyorum

Son düzenleme:
Hamileyken herkes aynı duyguları hisseder. iyi bir doktor bulup, sık sık dua edip kalanları Allaha bırakmaktan başka çok da yapacak bir şey yok.

Merhaba, tabiki korkuyorum. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilecek miyim, gelse bile sağlıklı şekilde büyütebilecek miyim, kendim ya da eşim ölürse ne olur? Gibi düşüncelerim var.
ama olumlu bir insanımdır her şeyin yolunda gideceğine dair umut taşıyorum. Elinden geldiğince tedbirli olup gerisini evrenin akışına bırakmak zorundayız.
İşinden dolayı etkilenmen çok normal. Başımıza da böyle şeyler gelme ihtimali var tabiki. Ama bazı şeyleri öngöremezsin. Kontrol de edemezsin. Annem 52 yaşında engelli oldu hem de sapasağlamken. Her gün evden adımını bile atmadan ev kazası geçirip başına bişey gelebilir. Bütün kötü olasılıkları haddinden fazla düşünürsek anksiyeteye davet çıkarırız.
Sen tedbirini alıp gerisini hayata bırakacaksın, başka yolu yok...

Gercektende öyle saniyelik hayat yasiyoruz 2 dk icinde arkadssimizi kaybettik bir hafta önce cok kisa bir süre ama ne olacagimiz belli degil.soylediklerinizi dusunup telkin ediyorum kendimi ama dogum bambaska olay gibi geliyor cidden zamaninda evde nasil ustesinden gelmis bu kadinlar :)

Bu dediklerin çok normal hemen hemen hepimiz düşünüyoruz bunları cann senin psikolojinin kotu olduğu anlamına gelmez bence doguma aglayarak girdim ben ya masada kalırsam vb... bir sürü şey geçiyordu aklımdan yani bu bence çok normal

Basardiniz ama dimi:))) fazla korkack bir sey yok

Basardiniz ama dimi:))) fazla korkack bir sey yok
Evet canim sürekli bunu düşünerek yasiyamiyorsun aklıma gelince kovuyorum bu düşünceleri iki hamileliğimde de aynıydım üçüncüye hamile olayım yine gelir bu korkular ama bunun için bebek fikrinden vazgecmezdim

Yani suan nasil bir duygu oldugunu bilmedigim icin o bebek aski yok annelik nedir bilmiyorum cunku.siz tattiginiz icin benden cok farkli bakarsiniz :) kendi kendimi telkin edecegim artik:)

Bende cocuk istiyorum ve benzer seyler düşünüyorum
Ha dersen ki durum nedir bekliyoruz biseler değişmez ise eylül sonunda aşılama yaptıracam
Hayat gec kalanlari affetmiyor..
Allah hepimizin yardimcisi olsun
Dusunme boyle seyler yoksa cok üzülürsün
Ben gece ağladım. Sebebi de ben hamileyken canim birsey ceker de esim o an almazsa ne olur du
Artık ben sacmaliyorum
Bazen de esimin nefesini kontrol ediyorum uyurken
Üzgünüm

Olacağın onune gecemeyiz,iyi düşünelim iyi olsun Allah hepimize sağ salim ve hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsin bizimle birlikte...
Umarim en kisa zamanda hayaline kavursursun
Biz bekleyenlerde
Canım cok yanıyor geceden beri ara ara ağlıyorum birazdan yine doktor a gidecegim,tsh im icin
Bu arada cocuk icin doktora gidip bütün muaynelerini ol. Eşin de olsun.

Ben sanırım hala durumu içselleştirmiş değilim.

Yani evet vücudumda abik gubik etkilerini hissediyorum ama duygusal olarak boşluk ve dehşet içindeyim. Tek fark sizin gibi doğumdan değil, sonrasında olacaklardan, olabileceklerden.. Ufacık, kımıl kımıl bir canlıyı verip "bunu insan yap" diyorlar ve bu çok zor. Tek tedirginliğim mutlu bir birey yetiştirebilir miyim/miyiz? Başarı, statü, toplumsal normlar vs umrumda değil.

Sorunları önlemek adına üzerime düşen her şeyi yapmaya çalışmak dışında doğum, ölüm gibi üzerinde etkim olamayacak şeylerden korkmuyorum açıkçası, değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmekte iyiyimdir.

Canim ya gel sarilalim ben de zaman kaybetmek istemiyorum belki uzun sure olmaz tedavi de zaman istiyor cunku

canim ben bir tek öleceğim günü bilmiyorum. Eger icinde boule şeyler var ise dogrudur. Insallah dogru degildir (temennim) Ben hep esime hadi dedim doktora git dedim doktoa git dedim beni kaale almadi birinde gitti devlet e rezil orasi dedi sonra randevu aldi özel e randevuya yetisemedi uyanamadi beni hep oyaladi ben bu surecte hep gittim ve 8 aylik evliyim. Sonuc ortada gecen carsamba da baska bir ile gittim muhteşem bir hekim e burada bana yanlis tani koymuslar yanlis ilac vermisler bazi seyleri ultrosonda gorememisler bile yaziklar olsun paramizla rezil olmak boyle birsey demekki

Sen vakit kaybetme git vajinal muayne ol ultroson baktir kan baktir. Allah gonlumuze gore verecek insallaaah guzel aklini kotu seylerle mesgul etme..
Canim ya gel sarilalim ben de zaman kaybetmek istemiyorum belki uzun sure olmaz tedavi de zaman istiyor cunku

Çünkü doğal bir şey
Bütün memeliler doğuruyor. Kocaman filler bile
Doktor aslında gerekmedikçe müdahale etmiyor vajinal doğumda.
Doğumu sen kendin yapıyosun :)
Yanındakiler yardımcı oluyor. Ben de biraz korkuyordum sonra bir doğum simülasyonu izledim bir doktorun youtube kanalında
Şimdi yapabileceğimi düşünüyorum:)

Bunlarda korkutur insani tabiiki ama egitimci oldugum icin bu bana heyecan bile veriyor cunku bir nesil yetistirirken verdiginiz seylerin geri donusumunu bile gordugunuzde cok farkli duygular yeseriyor icinizde.diger konu ise tamamen sevdiklerimi kaybetme korkusu.kac aylik :) bir de bazi insanda olmuyor o duygular misal bazilaro cocugu asiri ister ben zaman kaybetmek istemiyorum evet bi cocuk istiyorum ama tereddutlerden mi nedir bilmiyorum ama biraz duygu eksikligi tasiyor gibiyim.hamile kaldigimda neler hissederim bilmiyorum tabii.

Kiz sen hamile misin ben anlamadim ya

6 yıllık evlıyım. Şuana kadar hiiç çocuk düşünmedim. Bu korkularımdan ve bazı engellerden dolayı .
Ama artık eşim çocuk ıstedıgını bellı etmeye başladı . Hatta 3 4 ay daha düşün sonra gereken neyse yapalım dedi
Sanırım artık kaçınılmaz sona geldık . Allahım evlat ısteyen herkese ıstedıgı vakıt sağlıklı sıhhatlı evlatlar nasıp etsın. Korkularımızla yüzyüze getirmesin inşallah.

Evlenmeden once gittim herhangi bir kist sorunum yoktu duzenli reglde oluyorum ama esim alkol sigara sagliksiz beslenme :)))) banada b12 demir ve folikasit verdi aile hekimim once vitaminlere ayar cekeyim biraz:)

Zaten o sanciya cekene kadar diyorlar gerisi biranda oluyormus :)

Açıkçası hic hamile değilken korkuyordum.hamile olunca son zamanlara doğru illa çıkacak bi şekilde diye düşünüyorsun.hatta bi an önce dogsun istiyorsun. Çünkü son zamanları uykusuzluk ter idrar kacirma ile doğum agrin filan büyümüyor gözünde.ben gebelik okuluna gitmedigim icin üzgünüm.tek derdim.su son 3 haftayı iznime eklemekti çünkü.aslinda calisan kadinlari 8 aylıkken izne çıkarıp.4.5 aylıkken işe geri çağrılmali.8aylik çıkıp 2 aylik bebeyi nere vereceksin.sanki kurallar emen bebeklere göre degil de doğduğu andan beri mama yiyenlere göre.suan ben bile kara kara düşünüyorum.emen kizim biberonumdaki sütü içmeye nazlanıyor.mecburen bir öğün mama yedirtmek zorunda kalablirim.sözde bi de 6 ay anne sütü sart.ben napiyim. Bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…