Kurban olurum maşallahBiri bu mesela :)Eki Görüntüle 1883691
Kişisel fikrinize saygım sonsuz elbette.Evet kişisel fikrim canım , bilimsel yada değil benim asla yapmayacağım bişey ,kim ne yaparsa yapar beni bağlamaz.hayvanseverlerin hoşuna gitmicek olaya birebir şahit olduğum için.ki bende hayvanları severim ama asla bebekle aynı evde tutmam.aklı olmayan canlı istemsiz zarar verebilir.
Şahit olduğum olay , bebeğe zarar veren eğitilmiş cinsi en bilinen zararsız bir hayvan olunca ,zaten hayvanları uzaktan seven bir insan olarak , bebekle hayvanın aynı evde tutulmaması gerektiğini düşündürüyor ki tutmamda.akılları olup mantıkları olmaması problem zaten.ki akıllarıda gelişmiş değil.bir kardeşin verceği zarar gözardı edilebilir çnkü mecburiyet var,aynı evde yaşamak gibi.ama bir hayvanı evde tutarak bile bile en ufak ihtimali bile göze alamam.hayvanseverlere sonsuz saygım var.ama bir kuşun ufacık tüyü bile uçup gelip bebeğinize zarar verebilir.nyse bu konuşma uzar.herkes mantığına ne yatıyosa onu yapar.Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldırsın.Hepimizinkinide tabi.Kişisel fikrinize saygım sonsuz elbette.
Lakin kalkıp bize bu durumu farklı anlatmış olsaydınız o zaman size karşı tepki verirdim.
Ayrıca hayvanlar için aklı olamayan demeyelim de mantığını kullanmayan canlı diyelim. Zira hayvanların da aklı var fakat mantıkları yok.İç güdülerine ve fıtratlarına göre yaşıyorlar.Genetik yapısın fa saldırganlık yoksa ve sürekli insanlarla yaşamış büyümüş olan bir kedi yada köpeğin bir bebeğe zarar verme olasılığı bir insanın zarar verme olasılığından her zaman daha düşüktür.
Hayvan bakmak duygu içgüdü sabır bilgi sevgi ister.Zaten evinizde bir hayvan besliyorsanız o hayvanı her anlamda tanımanız ve bilmeniz gerek.
Ben aşırı derecede bir hayvan severim evimde şu anda hayvan beslemiyorum fakat sokakta beslediğim onlarca köpek ve bahçemde bir dolu kedi var.Yaşıma bilgime tecrübeme rağmen dışarıda ki o hayvanlara karşı her daim temkinli davranıyorum çünkü sokakta kendi içgüdüleriyle yaşayan tüm canlıların korunma mekanizmaları dediğiniz gibi ne zaman ne yapacağını belli olmayacak şekilde çalışıyor. Bu bir tehlikedir.Elbette bir bebeğin böyle hayvanlarla yakın temasta bulunması risktir.
Fakat yıllarca evinizde yaşayan bir hayvan için sizin söylediğiniz gibi bir tehlike yok.
Evdeki hayvanın bir bebeğe zarar vermesi ile o bebeğin bir kaç yaş büyük kardeşinin bebeğe zarar vermesi aynı derecede tehlike arz ediyor.
Yok canım konu neden uzasın?Şahit olduğum olay , bebeğe zarar veren eğitilmiş cinsi en bilinen zararsız bir hayvan olunca ,zaten hayvanları uzaktan seven bir insan olarak , bebekle hayvanın aynı evde tutulmaması gerektiğini düşündürüyor ki tutmamda.akılları olup mantıkları olmaması problem zaten.ki akıllarıda gelişmiş değil.bir kardeşin verceği zarar gözardı edilebilir çnkü mecburiyet var,aynı evde yaşamak gibi.ama bir hayvanı evde tutarak bile bile en ufak ihtimali bile göze alamam.hayvanseverlere sonsuz saygım var.ama bir kuşun ufacık tüyü bile uçup gelip bebeğinize zarar verebilir.nyse bu konuşma uzar.herkes mantığına ne yatıyosa onu yapar.Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldırsın.Hepimizinkinide tabi.
Evet benim son konumda paylaşmisti fotoğraflarını7side sultan mı
Hamileyim muhabbet kusum var.
Bebegim dogdugunda da beraber yasamaya devam edicez.
Kusuma surekli oglum sana kardes geliyor abi oluyorsun diyorum.
Sakinilan gize cop batar bu kadar evhama gerek yok fikrimce.
Bizde de durum bu.
Üstelik biri kesinlikle ele gelmiyor ama tepeden inmez aşırı şımarık bir şey, diğeri ise aşırı yabani çılgınca ısırıyor falan. Yine de vermeyi düşünmüyorum Minnacık kuş ne zarar verecek.
Konu sahibi naptı acaba, sultan papağanlar çok güzel oluyor.
Bir de belki de size ugurlu gelir.ben bebek icin 3 yil ugrastim tedavi tup vs..olmadi.kedimi yolda cocuklar hirpalarken buldum avucum kadardi ayni sizin gibi gonlum razi olmadi onu birakmaya aldim geldim eve.ve sonra ikizlerime hamile kaldim.ben onun uguruna inaniyorum.hatta ikizler 1 yadindayken 3.ye hamile kaldim kendiliginden ama kalbi durdu.yani kedisten sonra kavustum bebekletimeAy canim eve almakla en dogrusunu yapmissiniz.cunku havalar soguk ve yazik gunah bu sogukta disarida yasayamazdi zaten.benimde vardi biekac yil once sultan papaganim ve esim ben papagan ayni odada uyumuslugumuz cok olmustur.hic bir rahatsizligimiz olmadi.o zaman cocugumuz yoktu ama simdi 2 yasinda ikizlerimiz ve bir de kedimiz var.kedimi cocuklarimdan hic sakinmadim bugune kadar.surekli alt alta ust usteler.bazen beraber uyurlar vs...birakin zarari olmasini dogumundan itibaren evde kedi kopekle buyuyen cocuklarda astim bronsit gibi solunum yolu hastsliklatina yakalanma orani yari yariya azalir.kus konusunda kesin bir bilgim olmamakla birlikte bebege bir zarari olacagini sanmiyorum ama kusun kafes temizligi zor oluyor.yemleri etrafa dokuluyor falaan.ama bu sogukta disari birakmayin ne olursa olsun.bakamam derseniz de birine verin
Benimkiler kedi gibi, kucak severler, çok yaramaz değiller. Ağaç gibiyiz evde hep üzerimizdelerBende 1 tane jako var bazen cildircak gibi oluyorum inanılmaz yaramaz anlatsam satırlar yetmez nasıl başa çıkıyorsunuz hayret ettimKoalina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?