• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve tahammul

Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegime :KK43: biraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi :KK43: vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen:KK43:
Lütfen bağırmayın bebeğinize.. ilerde kişiliğine yansır bu onun. Tek bakmak zor evet günde birkaç saat bile olsa bi yardımcı tutma şansınız varsa tutun.

Valla her zaman yapmıyorum aöa cok yorgunsam yapıyorum cayı içiriyorum deliksiz uyuyorlar canım bi dene istersen. Ben zagen alıstım 3 senedır gunde 3 4 saatlık uykuyla yaşamaya :)
Aynen canim bende alismisim artik oglum a kizim da gece hiç uyumadı sınır oldum ya:( bu çocuklar neden uyumaz ki öğlen ikisini aynı anda uyutucam dinlenicem biraz ev isimde yok bugün yemek ütü temizlik tamm:)

Bekara es bosamak kolay hesabi. Allah insallah nasip eder sizinde bir evladiniz olursa ve tek basina herseye yetismek zorunda kalipta yetemezseniz o zaman anlarsiniz. Bakamamak meselesi degil bu elbet herkes cocuguna iyi kotu bakar ama hanimlarin anlatmak istedigi sey baska. Siz su an empati yapamiyorunuz o yuzden gereksiz uzmeyin bu insanlari
Haklısınız ben bile bazen nasıl böyle oldum ben nasıl değiştim diyorum sorumluluk almak çok zormuş iki bebek olunca çok daha zormus kadınlara derdim nesi var bebek bakmanın kardeş yiğen baktım kaç sene ama insanın kendi çocuğu olunca çok farklıymış gerçekten bana dışardan gören sen mi sinirlisin sen mi falan diyolar ama içinde ne fırtınalar kopuyor bilen yok eşim yardım etmese çok daha zor olurdu benim için banyoyu yıkar yeri gelir evi süpürür kahvaltı hazırlar yemek yapar haftasonlari yardım eder çocuklarla ilgilenir elinden geldiği kadar o yüzden eş yardımı da önemli kolay pratik yemek bulur onlardan yap der dert etmez ac kalıcam 4 çeşit olsun diye bi salata yoğurt ana yemek yediğimiz çok olmuştur başlamıyorsan yapma demek çok fazla zor bi yorum

başkalarından medet ummayı bırakarak başla işe.onemlı olan eşin anlayışı.yemek temızlık ertelenebılır.eşin kızarmı temılığe yemek yapmadığında vs.mısafır kabul etceğine sen gtmeyı teklıf et. yada hava soğuk olsada farketmez dısarıya çıkın beş dakıkalığında olsa.kendınde rahatlarsın.bebeği sorumluluk olarak gorme..yedır içir altını temızle uyut gıbı...yatakta yuvarlanın beraber oynayın.ne bılım bır suru şey var yapacak.çocuk huzurlu ve mutlu olduğunda uyur zaten..sen onun meleğisin.kızma daha küçük annesi

Bebeğinizin biraz sakinleşmesi için bence öncelikle siz sakinleşmelisiniz, sizin elektriğiniz o minnoşa geçiyor ve huzursuz ediyor diye düşünüyorum, biraz dha şevkatli yaklaşabilirsiniz, onun sizin koynunuzda sizin kokunuzla uyumaya ihtiyacı var

Bakamiyorum diye bir cmle kurdugumu sanmiyorum cocufuma nasil baktitimi bilmeden yorum yapma sizdeki kapasite bunu algilamaya cok musait onun icin daha fazla uzatmaya gerek yok.Ha bu arada bence siz cocuk yapma planlarini erteleyin once bi psikolaga falan gidin pek normal gibi deilsiniz.
Kus beyinli falan diyerek size verdigi cevaba bakinca bende katildim bir destek almasina. Normal degil bu siniri hic tanimadigi insanlara. Neyse kizmayin uzulmeyin en guzeli bosverin

Bebekler çok çok akıllı. Resmen bize ayna tutuyorlar. Yani ortamdaki negatifliği kesinlikle hissediyolar ve huysuzlaşıyolar. Bence biraz rahatlamayı deneyim. Siz sakinlemeyi başarırsabız eminim bebeğinizde başarır.

Haklısınız ben bile bazen nasıl böyle oldum ben nasıl değiştim diyorum sorumluluk almak çok zormuş iki bebek olunca çok daha zormus kadınlara derdim nesi var bebek bakmanın kardeş yiğen baktım kaç sene ama insanın kendi çocuğu olunca çok farklıymış gerçekten bana dışardan gören sen mi sinirlisin sen mi falan diyolar ama içinde ne fırtınalar kopuyor bilen yok eşim yardım etmese çok daha zor olurdu benim için banyoyu yıkar yeri gelir evi süpürür kahvaltı hazırlar yemek yapar haftasonlari yardım eder çocuklarla ilgilenir elinden geldiği kadar o yüzden eş yardımı da önemli kolay pratik yemek bulur onlardan yap der dert etmez ac kalıcam 4 çeşit olsun diye bi salata yoğurt ana yemek yediğimiz çok olmuştur başlamıyorsan yapma demek çok fazla zor bi yorum
Allah herkese kolayliklar ve celik gibi sabir versin :)

Sizi cok iyi anliyorum, sonradan yasadiginiz pismanligida. Ama bagirmayi lutfen hemen birakin, aliskanlik haline getirmeyin. Kendinizi sartlayin, bir daha asla olmayacak deyin. hem bebeginiz hem siz etkilenirsiniz, psikolojinizin saglikli olmasi herseyden onemli, bir bebegin sorumlulugunu tasiyorsunuz cunku.

Bence sizin gununuzu planlamaya ihtiyaciniz var. Asgari duzeyde ev temizligi cok vakit alan bir sey degil. Basit yemekler yapin. Bebeginiz ogle uykusundayken yemek ve temizlik isini aradan cikartin. Uyumuyor yazmissiniz ama mutlaka ogle uykusuna uyumasi lazim. Once uyku duzenini olusturursaniz cok rahat edersiniz. Erken uyandirin, o uyuyana kadar sadece onunla oynayin, uyudugunda mutfaga girin yemekleri ocaga koyun, asgari temizliginizi yapin, sonra oglunuz uyaninca yine sadece onunla ilgilenin. Her gun 1 saat disarida zaman gecirmesi cok iyi olur. Enerjisini atar ve ilgiye doyarsa, erken uyandigi icin erkende uyur. Bebeginiz uyudugunda sizde uyuyun ama baska bir seyle mesgul olup uyumayi ertelerseniz uyku duzeni olusturamazsiniz siz erken uyanamayacaginiz icin.

Kendinize vakit ayiramamayi bir problem haline getirirsenizde tahammul edemezsiniz. Bir cok anne sizinle ayni durumda, kendimize ayiracak zamanimiz olmuyor ama cocuklarimiz herseyden onemli ve oncelikli.

Hep Boyle olmayacak tabi ki, sadece zamana ihtiyaciniz var. Birde cocugunuzu ve sizi elestirenleri tersleyin, yardim etmiyorlarsa moralde bozmasinlar.

İnanır mısınız, benim o süreçte de şuanda da misafirim eksik olmazdı ve gezmem de bitmezdi.
Çünkü eğer eve kapansaydım kafayı yerdim.
Kucağımda dünyaya geldiği için son derece huysuz, mutsuz, dur durak bilmeyen ve her şeyi sorunlu bir bebek, karnımda doğacak kardeşi ve ben fırttırı fıttırı gündüz ayrı akşam ayrı gezmedeydim.
Canım çıktı mı, mahvoldum ama eğer bunu yapmasaydım süreci atlatamazdım.
Bir bardak çay içemiyordum, garsonlar halime acır çocuğuma türlü türlü şeyler yaparlardı dursun da ben iki lokma yiyeyim diye.
Ama pes etmedim, benim motivasyonum insan içine karışmak dolayısıyla giyinip süslenmek ve kendimi iyi hissetmek oldu.

Şuan hala aynı durumdayım 2 ve 1 yaşlarında zapt edilemeyen evlatlarım var ama olsun, ben gene durmuyorum yerimde.
Sağolsun dışarıda gören herkes gene yardımcı, bu bile insanı mutlu ediyor.
Orasi öyle tabi durmuyor diye ben de eve kapanmadim. Hergun arabayla büyüğü okula götürup getirdim. Böyle böyle yolculuk yapmaya alıştı. Huysuz diye servise vermedim mesela. Hatirimin geçtiği arkadaslara gezmeye gittim. İkram, hizmet, ev düzeni beklemeyenleri evime çağırdım. Sadece bana kötü hissettirenleri çıkardım hayatımdan. Haftasonu eşime bıraktım yarım saatte olsa çıktım. En azından bir yürüdum geldim. Kurslarim vardi birakmadim. Büyük evde sıkılınca parklara gittik. Dışarda ağlıyor diye tuhaf bakan da oldu. Yardım eden de. Rahatsız olan da. Ama haklisiniz çıkmasam ben de kafayı yerdim. Benim kastim dört dörtlük bir kisisel bakım ve ev düzeni olacak diye kasmamak gerek. Bir müddet idare edilebilir. Görmezden gelinebilir. Eşe bağımlı olmak da yoruyor insanı. O yüzden o var ya da yok ben yapacağımı yaptım. Hiçbir imkan yoksa yürüyüş yapmak bile yetiyor. Yoksa evin içinde dön dön dur aynı seyler insanın psikolojisini mahveder.

Sizin yanınızda desteğe ihtiyacınız var eşiniz yada başka bir yardımcı olmalı yaninizda.hersey üst üste gelmiş ve Tukenmislik sendromu içinde hissediyorsunuz kendisinizi ama sizinle aynı durumu yaşayan birçok anne var annelerin yarısi böyle. Aslında kafanizi dinlemeye gitseniz bebeginizden uzak bir gün olmadan keşke gelmeseydim bebeğimi özledim onsuz yapacağınızı göreceksiniz ne kadar zor bir bebek olsa da.annelik iç güdüsü olarak. Sizin bebeğiniz anlaşıldığı kadarıyla zor bir bebek. Ne yapalım iki üç yaşına kadar böyle sizi zorlayacak. Kucukken böyle olan çocuklar büyüyünce çok sakin olur derler. Çocuğunuzun akışkanlarıni değiştirmeye çalışın. Sizde kendi beslenmenize dikkat edin kalsiyum özellikle almaya dikkat edin siz kendine iyi bakmazsaniz çocuğunuza kim bakacak.

Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegime :KK43: biraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi :KK43: vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen:KK43:

Emin olun kolay çocuk yok, kendi çocuğumuzla 24 saati geçirdiğimiz için bize daha zor geliyor sadece. Çalışmak uzaklaşmak annenin sabrını artırıyor. Tüm gün evde olunca daha zor elbette. Bence de ev işlerini minimumda tutun. Eşiniz varken haftasonu bebeği oyalama durumu olduğunda temizlik yapın. Kolay tencere yemekleri yapın en pratiklerini yemek işine çok takmayın. Mecbur kalmadıkça misafir ağırlamayın ağırlarsanız da kolay şeyler yapın mesela hazır kekten tramisu ya da tava böreği gibi.

Bebeğiniz bilerek yapmıyor neticede yalnızca 1 senedir bu dünyada be ne olduğunu anlamaya çalışıyor, o kadar masumlar ki.

Sizin şu yaşadığınız suçluluğu ve öfke krizini emin olun her anne yaşıyor, sosyal medya da fink atan blogger momlar bile hepsi yani çocuğuma kızmadım diyen bir anne varsa bence yalan söylüyordur. Biz insanların içinde malesef kötülükte var, hem de en sevdiğimize bile öfkelenecek kadar. Çocuğu olunca insan bunu fark ediyor.

Ama önemli olan bu durumdan rahatsız olmak ve değiştirmeye çalışmak. Yani çocuğunuza öfkeleniyorsunuz, bu durumdan rahatsızsınız değiştirmek için bir çaba gösterip bu konuyu açmışsınız. Evladına öfkelenip bu durumdan rahatsız olmayan, hatta marifet sayan o kadar çok insan var ki. Şiddet korku içinde büyüyen büyüyüp şiddete meyilli hale gelen ya da kişilik bozukluğuna sahip o kadar çok çocuk var ki. Belki bizim nesil de öyle büyüdü o yüzden bu içimizdeki öfke ama bunu biz bu neslin anneleri kırabiliriz.

Farkında olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Kendinize zaman ayırmaya çalışın bunu bir şekilde yapın emin olun iyi gelecek. Bu konu ile ilgili yazıları pedagog görüşlerini vs okuyun kendinizi telkin etmeye çalışın.

Yorum yapan ve fikir/cozum sunan herkese cok tesekkur ederim. Bazi yorumlar cok ferahlatti beni inanin. Bebegime ne olursa olsun anlayisli davranmaya calisacagim artik. Yapacagim en onemli iki sey onunla empati halinde olmak ve onu oldugu gibi kabul etmek. Her bebek uysal olacak diye birsey yok gercekten. Uyku duzenin oturmasi icinde bir sure her aksam saat 8/9 gibi sicak suyla bir dus aldirip uyutmaya calisacagim. Bebegim emme disinda baska sekilde uyumuyor bu yuzden onu uyutmanin tek yolu emzirmek. Gun icerisindede kahvaltidan sonra her gun belirli bir saatte oyun saati yapacagim sonra gunduz uykusuna gectigindede yemegimi hazirlayacagim uyandiktan sonra en az yarim saat disari cikarmaya calisacagim. Bir arkadas ev islerini gece yatmadan yapmami soyledi onu deneyecegim mutlaka gece bir saat gec uyumak gunduz aksama kadar gergin olmaktan iyidir. Bakalim insallah ise yarar butun bunlar. Son olarak arkadasin biri kendime vakit ayiramiyorum dedim diye dert yakindigim icin kendinizi unlulerle karistirmayin demis ama kendine vakit ayirmak sadece unlulerin ihtiyac duydugu birsey degil bunu anlamak bu kadar zor olmamali. Her insan biraz oturup kafa dinlemeye bir kahce icip kendine gelmeye ihtiyac duyar. Neyse herkesin bakis,acisi farkli yapacak birsey yok. Allah butun annelerin yardimcisi olsun ve evlat hasreti ceken herkese evlat sevigisinu tatmayi nasip etsinm.

Emerek uyumayı da hiç kafanıza takmayın, 19 aya kadar emerek uyudu oğlum sonrasında kolaylıkla yanına yatarak alıştırdım uyumaya. Uyku saatini öne çekmek için erken kaldırmak gündüz uykusu 2 ise 1 de düşürmek banyo yaptırmak evet işe yarayabilir. Havalar soğuk gerçi ama dışarı çıkmanız hem size iyi gelir hem de çocuğunuz daha güzel uyur.

Elbette ki kendimize zaman ayırmamız lazım, hatta keşke imkanınız olsa haftasonu falan bebeğinizi annenize bırakıp başbaşa eşinizle dışarı çıksanız bir sinemaya falan gitseniz. Siz mutlu olacaksınız ki bebeğiniz de mutlu olsun.

Allah size, bana ve bütün annelere evladına en sevdiğine karşı maksimum sabır versin inşallah :)

Oncelikle saat bjrden once uyumuyor demissiniz. Ben hergun saat 4den asagi uyumuyorum. 3saatlik uykuyla duruyorum gunde. Benimki birde uyusa sukur ederim hergun. Ikinciside herkes cocugu anne babaya guvenerek yapmasin ne olur. Kimse kimsenin cocuguna bskmaya mecbur degil. Butun gun sen otur mama sandalyesinde mutlumu olcaksin. Ya saliverin ortaliga cocugu az enerji atsin. Sofra bezi serin yere yerde yesin ne yicekse. Kalan isinizde kalsin sonucta cocuklumusun yarimsin. Kimsrye hesap vermek zorunda degilsin. Anliyorum seni uykusuzluktan sinirlerin yiprandi bu yuzden boylesin. Bende senin yaptigini esimden cikariyorum. Dogru birsey degil ama. Hepimize kolay gelsin. Annelik zor zanaat.

Ama o çocuk, ben benimkine hiç bağırmadımcılar doluşmuş. Her insanın sabrı, yaşam şartları bir değil. Konu sahibi çözüm aramış siz bağırdınız mı diye sormamış. Çözümüm yok be yazık ki benim de. Ama olur hanımefendi. Çocuktur ağlar, siz de insansınız sabrınız taşar. Şiddete vardırmayın da geçer bu günler elbet.

önerilerim olacak 1) müzik dinleseniz hem sen hem bebeğin klasık muzık ...bırde çok yorun onu hırpalayın( mıncıklamak mahıyetınde) 2) duş aldırma sıklığını artırın ozellıkle uyku oncesı ...3) ağlasada kucagınıza almayın ağlasın sevın yatagına yatırın en az belkı 20 defa yapıyordum ılk başlarda ben sonra 10 a duştu sonra 2 ye en son kendı uyumaya başladı ... 3) tencere tava koyun onune bu yaş grubu çok sever .. inşallah ışe yarar ne olur kendınızı yıpratmamaya çalışın arada bır kahve ıçın ya da rezene papatya gıbı şeyler... geçicek emın olun geçicek...

Yine hariçten gazel okuyam bir üye.
Siz zor çocuk ne demek bilmiyorsunuz.
İşte biz de buna sinir oluyoruz ya!
Hah siz yaptınız, biz kötü olduğumuz için beceremedik!
Bizlerin çocukları durmuyor yemiyor uyumuyor sürekli ağlıyor, ruh hastasıyız!
Siz premsesler dünyanin en sempatik ve empatik insanları olduğunuz için muhteşem bir çocuk yetiştiriyorsunuz.
Ben her böyle konuşana ne diyorum biliyor musunuz, hodri meydan!
Aha çocuk burda bilgi sizde, buyrun eğitin öğretin diyorum.
Yok yatağa koyunca uyurmuş da yok masaya oturtunca yermiş de!
Bir sofradan tabağı kafama ya da yerlere fırlatmadan kalkarsa oğlum mutlu oluyorum.
Evde sürekli biz sirtaki oynadığımız için, bizden gördü öğrendi elbette ki!
İşte bundan diyorum başkalarının adı da anne, benimki de!
Hak mı ya bu...

Evet ben de diyorum ki hah iste bir bilinçsiz anne daha! Ben size dedim mi ki çocuğa yemeyi oturmayı uyumayı şöyle öğreteceksin böyle öğreteceksin diye? Yazdıklarımın özüne inip anlasanız belki deneyeceksiniz. 2 tane çocuğum var. Melek mi? Hayır tabi ki. Diyorum ki yeter ki gerilme annesi. Yeter ki çocuğa bağırıp çağırma. Evde sürekli sınırlı sınırlı dolaşan patlamaya hazır bir bomba gibi olma. 2 tane oglum var. Ilkini büyütürken neler çektim yalnızım ve eşim çok yoğun çalışır. Görenler zombi gibi olmuşsun diyordu ama sabrettik arkadaşım napalim çocuktan mi çıkaralım? Ah keşke bu kadar önyargılı olmasanız, benim çocuk yaramaz demeden önce bi deneseniz çocuğa kınamayı, bağışlamayı, hareketlerini sürekli kontrol etmemeyi, başkasının yanında terbiye etmemeyi, hata ettiğinde " tamam şimdilik sorun değil ama lütfen..." gibi cümleler kurmayı. Siz çok acımasız yazmışsınız ama ben size yine de açıklayayım oğlumla biyere gidince vallahi sokakta en az 2 kişi " allah size sabır versin" derdi. Çünkü çok hareketli ve sabırsız bir çocuk. Bu onun yapısı bunu degistiremeyiz ama ben sakin kaldıkça o zamanla söz dinlemeyi, uyumlu olmayı öğrendi ve inanin biraz olsun yavaşladı. 1 tık. Ben sınır krizleri geçirmedim mi sanıyorsunuz? Of neler yaşadım ama o uyuduktan sonra oturup ağlıyordum hırsımı eşime anlatarak atmaya çalışıyordum. Ben de böyle böyle öfkemi bastırmayı ogrendim. Inanın anne sakinleşince bebek de çocuk da sakinleşiyor.

Zor bebek hep zor oluyor maalesef
Benim büyük oğlum öyleydi zordu uyumaz durmaz sürekli mızmız büyüdü ama hala huysuzluğu devam ediyor.
Tavsiyem yükünüzü hafifletecek kadar kadın alın çocuk için yapacak bişey yok maalesef
Birgün ağlaya ağlaya doktorunu aramıştım bana çocuğunuzu kabullenin size yardımcı olması için bir psikolok arkadaşım var onu tavsiye edebilirim demişti

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. 8 aylık oğlum ve her gün düzelir diye bekledim ama hala çok huysuz. Ne yediğimden içtiğimden anlıyorum ne de uyku var. Ne bir yere gidebiliyorum ne de misafir çağırabiliyorum. Bende hamile kalmadan önceki kilomdan bile zayıfım. Çalışmaya başladım işyerinde dinleniyorum ama gündüz emmediği için gece sabaha kadar 10 defa uyanıyor meme istiyor. Gün içerisinde beni görmediği için aksam daha sakin oluyor, eşim de her fırsatta dışarı çıkıyor sağolsun :KK12: olabildiğinde bebeğime karşı sakin olmaya çalışıyorum eşime patlıyorum sonra çok sinirlisin diyor bana hiç biraz destek olayım demek yok ama, gerçekten 8 ay da o kadar yoruldum ki.. Birinin desteğinin olması çok önemli ama sanki sadece benim bebeğim gibi davranıyor eşim bakalım nereye kadar böyle gidecek :anne:

Back
X