• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve tahammul

Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegime :KK43: biraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi :KK43: vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen:KK43:

Merhaba,

Allah güç kuvvet versin öncelikle. Öğlen uyuyor mu? Benim bebeğim de öğlen uyuduğu zaman gece 1de yatardı. Şimdi kendiliğinden kesti öğlen uykusunu ve 9buçukta yatıyor sabah 9buçukta kalkıyor. 21 aylık benimki.

Biraz kendinizi rahatlatın lütfen ve ne olursa olsun onun bir melek olduğunu hatırlatın kendinize. Bazı sevdiği oyuncakları gün içinde kaldırın ortadan ağlamaya başlayınca çıkarın. Mesela ben legolarını kaldırıyorum. İş çığrından çıkınca hemen çıkartıyorum. Biraz da koyverin sakin olun.

1- gece uyandığında yataktan čıkmayın, çıkarmayın.
2- bol temiz hava. Yağmurda bile çıkıyoruz. Yağmurluk, Yağmur pantolonu, Yağmur çizmesi.
3- tek çocuk tek başına oynayama4- sakın z. Mecbur aile ile oynayacak.
4- görev verin. Ben hayrını görüyorum. Birşeyler oynamak istiyor, önce bunları toplamlamalısın. Çok küçuk beceremese bile niyetlenebilir. Bunlar görev insanı genelde )))
5-cok çabuk büyüyor. Size şu an uzak gelse de hepsi bir solukta geçiyor. Bir daha bebek olamayacak, ağlamak isterse ağlasın. Siz uzaklaşın.

burada sizi en iyi ben anlarim dediginiz gibi ne annem ne kayinvalidemden destek yok
ve bende iki bebe var kucuk 19 buyuk 36 aylik :))
gece uykulari yook, kucugum dediginiz gibi hep ziril ziril
benimde asabilestigim cok an oluyor yalan soyleyemem ama o anlarda ya da sikayet edecegim zaman donup bakiyorum vallahi de yapiyorum iki kucuk bebege tek basima bakiyorum, evimi kendim temizliyorum, yemegi yapiyorum cok sukur Allahim beni kimseye muhtac etmiyorsun, kucagimi cocuksuz birakmiyorsun diye dua edip sakinlesiyorum
burada hergun yaziliyor bebek hasretiyle yanip tutusan
merak etmeyin geciyor hersey geciyor
Allah yardimciniz olsun biliyorum cok zor ama Allah dagina gore kar veriyor yapacaksiniz eminim :)

Sizden daha değerlisi yok unutmayın. Siz iyi olmazya çabalamazsanız bebeğinizde iyi olmaz eşinizle ilişkinizde iyi olmaz evinizin huzuruda olmaz...
Bebeğinizle ilgili birkaç tavsiyem olabilir. Lütfen deneyin. Uykularını düzenleyin. Her akşam aynı saatte aynı şeyleri yapın. 8de banyo sonrasında pijama hikaye uyku veya 8de el yüz yıkama(suyun rahatlatıcı etkisi öenmli) gıdıklamalarla pijama giyme hikaye uyku. Bunlara benzer aynı saattlerde aynı şeyleri yapacağınız bir düzen oturtmaya çabalayın. Başlarda isyan edecektir istemeyecektir ama sonunda alışır ve alıştığı bu düzen onu da sakinleştirir. Bebekler, çocuklar her ne.kadar sınırları zorlamayı çok iyi başarsalarda aslında düzen severler ve düzenin içinde kendilerini güvende hissederler. Bunun dışında şu an böyle enerjisiz mutsuz ve kötü hissetmenizin sebebi bebeğiniz değil. Bunu tekrarlayın kendinize hep. O henüz çok küçük sizin aklınız onunkinden bin kat gelişmiş ve içinde bulunduğunuz bu kaosu durdurmaya gücü olan sizsiniz bebek değil. Ve en önemlisi unutmayın içinde bulunduğunuz bu durumlar geçici. Zor bir dönem ama geçici. Eninde sonunda Geçecek buna inanın.

Sevgili arkadaşım ; hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz benimde kızım var 10 aylık hem çalışıp hem ona yetmeye çalışıyorum.inanir misin geçen yıl 23ocak ta doğdu bebeğim saçımı 3-5 kez bile tarayamadim.tuvalete bile rahat giremedim.daha nelerden mahrumum sayabilsem size fakat kızım bana bı gülüyor bana yetiyor.
Problemleri problem etmezseniz problem diye bişey olmaz.cocugunuzun güzel anlarını getirin aklınıza ona kızınca birgün onunla gurur duyacağınızi unutmayın.onu evcilleştirmeye çalışmayın enerjisini boşaltmasina yardımcı olun.siz sakin olun ki bebek sakın olsun.
Nasıl saçınızı bile tarayamıyorsunuz ben anlamıyorum ki! Eşlerini neden destek değil size? Benim bebeğim 7 aylık ve eşim bakar ben kendi ihtiyacımı karşılarım. Alır dışarı götürür bir kaç saat ben kafa dinlerim ya da uyurum. Neden saçlarınızı dahi tarayamayacak kadar büyük fedakarlıkları hep kadınlar gösteriyor?
Keyfimden 1 saat duştan çıkmam, eşim bakmak zorunda! O bebeği sadece ben yapmadım. Benim de insanca yaşamaya, uyumaya, dinlenmeye ihtiyacım var. Doğrusu tuhaf geliyor böyle şeyleri okuyunca.
Erkeklere bu kadar yüz vermeyin. Bırakın babalık görevlerini de yapsınlar bir zahmet!

bebeğe sert davranıyorum demissiniz ama bu istemediginiz kazalar doğurabilir o daha çok küçük siz çok güçlüsünüz bunu unutmayın sonra çok pişman olursunuz. benim önerim bebekle gezmeniz hepimiz zaman zaman bu duyguları yaşıyoruz ben yaz kış demeden dolmuşa binip avmye gittim oğlumu oyun alanlarına götürdüm yazın parklarda caddelerde gezdik ikimizede iyi geliyordu. o dışarda uyuya kalınca hemen bi kuaföre giriyodum mesela

Nasıl saçınızı bile tarayamıyorsunuz ben anlamıyorum ki! Eşlerini neden destek değil size? Benim bebeğim 7 aylık ve eşim bakar ben kendi ihtiyacımı karşılarım. Alır dışarı götürür bir kaç saat ben kafa dinlerim ya da uyurum. Neden saçlarınızı dahi tarayamayacak kadar büyük fedakarlıkları hep kadınlar gösteriyor?
Keyfimden 1 saat duştan çıkmam, eşim bakmak zorunda! O bebeği sadece ben yapmadım. Benim de insanca yaşamaya, uyumaya, dinlenmeye ihtiyacım var. Doğrusu tuhaf geliyor böyle şeyleri okuyunca.
Erkeklere bu kadar yüz vermeyin. Bırakın babalık görevlerini de yapsınlar bir zahmet!
eşim de yapıyor fakat yine de bu haldeyiz çocuğum olmadan önce bence sizin dediğiniz gibi yapmayı planlıyordum mesela 1saat duşta kalmayı fakat fakat çok ağlayan bı bebekti.simdilerde ise isden gelip onunla sadece oyun oynuyoruz.

cocuklarınız değerini bilin. ben 5. tedavımde nasip olursa ikizlerime kavusacagım. o kullandıgım ığneler, psikolojikmen depresif haller bi ben bilirim yasadıgımı. degerini bilin o yuzden cocukların

Alerjiyi önlemek için ne yaptınız? Sperme alerjiniz olduğunu nasıl anladınız?gebe kalmak için bu alerji yi nasıl atlattınız
19 yıllık evliyim hala var . Alerjiyi atlatmadım . İlk oğluma plansız hamile kaldım . İkinciyi bir kez denedik .ama kaşıntıdan yanmadan duramadım . Duş aldım .İçimi yıkadım bin bir zahmet .Yine de kalmışım

13 aylık bebeğe bağırıyorsunuz? anne olmaya çok da hazır değilmişsiniz. anlattığınız şeyler çok da olağandışı şeyler değil üstelik,normal bir bebek profili. diğer bebekler bütün gün kendi halinde öylece duruyor mu sanıyorsunuz? zaten kendi halinde öylece sessiz duran çocukları da otizmli mi, bir sorunu mu var acaba diye hastaneye koşturuyor anneleri. Biraz rahat olmayı ve gevşemeyi öğrenin. İlk çocuk da bu kadar stresli ve tecrübesiz olmanız normal ama bağırarak onun sağlığını bozabilirsiniz. sağlıklı bir çocuğunuz olduğu için şükredin o uyurken uyuyun, iyi beslenin. bir bebek sahibi olmayı kabul etmek kendi hayatını ikinci plana atmak demek, zamanla düzeniniz oturur

Sizi çok iyi anlıyorum bnm çocuğumun uykusu genel olarak iyidir geceleri rahat ederdim ama.bazen uyumak istemiyor ve ben o rahata öyle alışmışım ki çok sinirleniyorum alıştığı saatte uyusun istiyorum siz ki bunu her gün yasiyosunuz yardimciniz da yok
Maddi durumunuz nasıl yarım gün oyun ablası tarzında birini tutsanız ünv öğrencisi bile olabilir
Eşinizi bosverin. Söyle düşunun eşinizin size söylenmesi mi önemli yoksa bebeginizi aglatmaniz mi ? Ev işlerini yemeği bosverin bebek herseyden önemli ve ilerde siz isteseniz de o özgür bı birey olduğunda sizle vakit geçirmek istemicek o zaman bugünleri düşünüp üzüleceksin iz yeterince yanında olamadm diye

Merhaba. Benim de bebeğim 13 aylık. Bu dediklerinizi her gün yaşıyorum. Bağırmamak için kendimi tutuyorum. Çocuk uyuyakalınca başka odaya gidip ağlıyorum. Böyle rahatlıyorum. Ben işe başlayarak biraz kafamı dinledim. Benim kızım da çok meraklı olduğu için uyumak istemiyor. Çıt çıksa da uyanır. Allah hepimize kolaylık versin.

yaa ben çocuklara çok üzülüyorum.. onun suçu nee :( bide gülmüş önce siz yine bağırmışsınız.
yazık. onun suçu ypok yapmayın :(

adı üstünde bebek, sizi suçlamıyorum,ama neye sahip olduğunuzun farkında değilsiniz. uyumayacak, ağlayacak, gecenin ortasında kalkacak, olur olmaz yerde bağıracak, bi yere gitseniz paçanıza asılacak, biraz daha büyüyünce belki bütün duvarlarınızı boyayacak, en sevdiğiniz örtünüze en geçmez lekeleri dökecek, tuvalet eğitimi gelince bütün halıya koltuğa işeyip kaka yapıp dolanacak, bunlar akla gelenler daha neler neler yapacak :) bir çocuğa sahip olduğunuzu kabullenip yola devam edin güçsüzüm diye kenara çekilmektense çocuğum için en güçlü ben olmalıyım deyin. bir süre sonra vücut uykusuzluğa da alışıyor tv izlemeden yaşamanın daha güzel olduğuna da.

Back
X