Bebek yada ocuklarnza tv seyrettiriyor musunuz?

ya herkes bişeyler yazıyo farklı farklı.ne yapmalıyım baby tv izliyo kızım sevdiği programları sevmediğine bakmıyo günün çoğu baby tv hep açık ilgisini çektimi izliyo acaba izlerde sorun olurmu kızım 11 aylık bana cevap yazarsnız sevinirim tedirgin oldum çok.senağlamakaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5hihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt:asigim:

ya herkes bişeyler yazıyo farklı farklı.ne yapmalıyım baby tv izliyo kızım sevdiği programları sevmediğine bakmıyo günün çoğu baby tv hep açık ilgisini çektimi izliyo acaba izlerde sorun olurmu kızım 11 aylık bana cevap yazarsnız sevinirim tedirgin oldum çok.senağlamakaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5hihoyyythihoyyythihoyyythihoyyyt:asigim:

tatlım bence seyrettirme. fransada bu tip bebek yayını yapan kanalların bebekleri otizme yöneltme nedeniyle yasaklandığını duymuştum.
yeğenim tv seyrettiği için 3 yaşınd akadar konuşamadı. Kral tv sendromu diye bir sendrom söylediler. bebek klip reklam vs seyrederken tiz seslere alışıp diğer sesleri geç algılıyormuş.
ben gündüzleri hiç açmıyorum babası tvkolik olmasına rağmen önemli bi prgramı yoksa o uyuyana kadar açılmıyor. ama hiç mi seyretmiyor hayır misaf,r gelince mutlaka açılıyor.o zaman bile kafasını çevirip bön bön bakıyor deli oluyorum.

Ben doktorları anlamıyorum. Kendi doktorumuza sordum Çınar reklam seyretmeden yemek yemiyor diye. Gülümsedi ve seyretsin benim kızımda seyrediyor, günde 1 saati geçmesin dedi. Zaten yemek yeme özürlü olduğu için 1 saati geçmiyor :)) Sonra göz doktoru pediatrist bir prof. a götürdüm. Seyretsin çok uyaran alır. Sorun yok dedi. Rahatsızlığımız nedeniyle branşı farklı başka bir doktora götürdüm sakııınnn ha nidalarında bulundu. Walla benim oğlan cayır cayır seyrediyor ama ben zararını görmedim. Doktorunu bile şaşırtan bir dil gelişimi var.

Ben doktorları anlamıyorum. Kendi doktorumuza sordum Çınar reklam seyretmeden yemek yemiyor diye. Gülümsedi ve seyretsin benim kızımda seyrediyor, günde 1 saati geçmesin dedi. Zaten yemek yeme özürlü olduğu için 1 saati geçmiyor :)) Sonra göz doktoru pediatrist bir prof. a götürdüm. Seyretsin çok uyaran alır. Sorun yok dedi. Rahatsızlığımız nedeniyle branşı farklı başka bir doktora götürdüm sakııınnn ha nidalarında bulundu. Walla benim oğlan cayır cayır seyrediyor ama ben zararını görmedim. Doktorunu bile şaşırtan bir dil gelişimi var.

tatlım şöylede farklı bir durum var. benim bir arkadaşımın bebeğide babytv ile büyüdü sürekli açıktı kapattıkları anda ağlardı ama oturup yarım saat seyretmemiştir. ve dil gelişimi çok iyiydi.bazı bebekler kendilerini tüm dış uyaranlara kapatıp sadece tvye odaklanıyorlar. sanırım bu durumlarda problem oluşuyor yeğenimde öylleydi.bizde de başlarda hiç gözünü kırpmadan seyrediyordu hatta öyle beslemeye başlamıştık. sonra yavaş yavaş başka uyaranlar vererek tvden alıkoyduk. en azından merakını giderdik ilgisini çekmeyecek kanalları açtık çünkü başlarda kapalı olsa bile ne zaman açılacak der gibi bakardı.yani ben en azından böyle yorumladım kendimce eğer bebek hem oynuyor arada kafasını kaldırıp bakıyorsa sorun yok demektir.ama işi gücü bırakıp tv karşısında dut yemiş bülbül gibiyse konuşma geriliği oluşuyor olabilir.

Yiğitte baby tv izliyor ama süresini ben belirliyorum tabiki.genelde çınar gibi bizde yemek yerken açıyoruz..yoksa ilgisi dağılıp,yemek dolu kaşığı tutmaya çalışıyor:)bende doktorumdan onay alarak izletiyorum ve hiçbir zararını görmedim.

Televizyon seyreden cocuklarda konu$ma geriligi olup olmadigi konusunda bir$ey söyleyemeyecem yorumlara göre bu ki$iden ki$iye göre degi$iklik gösteriyor.. Fakat asil önemli olan $u ki; Bazi ara$tirmalara göre Tv`nin cocuklari saldirgan yaptigi ve dikkat daginikligina yol actigi kanitlanmi$..Ayrica televizyon kar$isinda yemeye ali$an ve ne yedigini anlayamayan cocuklarda ileriki dönemlerde obezite sorunlariyla kar$ila$ma riski artiyormu$..
Ben $ahsim adina ogluma televizyon izletmemeye cali$iyorum..Hatta onun icin izledigim bazi programlardan vazgectim..Babasi bazi sabahlari benden habersiz oyalama maksatli cizgi film aciyor..Gördügüm an kapatiyorum..Ogluma da onun icin zararli oldugunu söyleyerek aciklama yapiyorum ve ona fayda saglayabilecek ba$ka $eylere yönlediriyorum..

benim oğlumde akşamları izliyor 19 aylık ama sevdiği bir kaç dizi var onları seviyor arka sokaklar elveda rumeli onlar başladımı adam gibi koltuğa oturup izliyor..diğer programlara bakmıyor..

arkadaşlar çocuk larımızın zeka gelişimi için izletmek doğruymuş fakat konuşmalarını geciktiriyomuş bende bunu bir pedegog'tan duydumbenim kızım da reklam hastası bitince kalkıyo tv önünden sürekli bakmıyo zaten 17.aylık yaşıttlarının kullandığı anne baba vs...kelimeler var bende korktum şimdi konuşması gecikirmi diye sizce ne yapmalıyız ya herkez farlı anlatıyo

0-3 yaş döneminde uzun süre çok aşırı miktarda TV karşısında kalan çocuklarda başka hazırlayıcı nedenler yok ise , başka nedenler de eklenerek bazı psikiyatrik tablolar gelişebilir. Bu tür çocuklarda etrafa karşı ilgisizlik , seslenince bakmama , göz kontağı kurmama , insanlara ve yaşıtlarına ilgisizlik , onlarla duygusal ve sosyal iletişime geçmeme , kendi halinde olmaya çalışma , kendi etrafında dönme , sallanma , aşırı derecede cansız nesneler ile ilgilenme , konuşmama , cümle kurmama , iletişim ve etkileşimde problemler , duygusal olarak karşılık verememe vb. bir çok belirti görülebilir. Bu nedenle ane babaların özellikle bu yaş için TV izleme konusunda sınırlamalar ile birlikte durumu yönlendirmeleri , normal psikomotor ve psikososyal gelişim için uygun olur.
Daha sonraki yaş çocuklarında zihinsel gelişime katkısı olur.ancak anne-baba kontrolünde tv izlenmelidir.çocukların hayal dünyası zengin olduğu için kendini izlediği karakterin yerine koyma uçmaya çalışma gerçek üstü güçlerinin olduğuna inanma gibi durumlar çıkabilir.yetişkinlerde dahil tv karşısında geçirilen süre 1-2 saati aşmamalıdır.bu süreyi aşmak tv bağımlılığına doğru yol almaktır.

0-3 yaş döneminde uzun süre çok aşırı miktarda TV karşısında kalan çocuklarda başka hazırlayıcı nedenler yok ise , başka nedenler de eklenerek bazı psikiyatrik tablolar gelişebilir. Bu tür çocuklarda etrafa karşı ilgisizlik , seslenince bakmama , göz kontağı kurmama , insanlara ve yaşıtlarına ilgisizlik , onlarla duygusal ve sosyal iletişime geçmeme , kendi halinde olmaya çalışma , kendi etrafında dönme , sallanma , aşırı derecede cansız nesneler ile ilgilenme , konuşmama , cümle kurmama , iletişim ve etkileşimde problemler , duygusal olarak karşılık verememe vb. bir çok belirti görülebilir. Bu nedenle ane babaların özellikle bu yaş için TV izleme konusunda sınırlamalar ile birlikte durumu yönlendirmeleri , normal psikomotor ve psikososyal gelişim için uygun olur.
Daha sonraki yaş çocuklarında zihinsel gelişime katkısı olur.ancak anne-baba kontrolünde tv izlenmelidir.çocukların hayal dünyası zengin olduğu için kendini izlediği karakterin yerine koyma uçmaya çalışma gerçek üstü güçlerinin olduğuna inanma gibi durumlar çıkabilir.yetişkinlerde dahil tv karşısında geçirilen süre 1-2 saati aşmamalıdır.bu süreyi aşmak tv bağımlılığına doğru yol almaktır.

benim kızımda yazdıklarınız bir kısmı var
bakıcıyı bırakalı 1,5 ay oldu gündüzleri nerdeyse hiç açmıyorum akşamda biz izlerken reklamlarda ilgisini çekerse izliyor yaz gelince iyice azalır zaten hep dışarlarda oluruz
ama bakıcıdayken hep televizyon izlemiştir
seslenince duymuyor bazen,
kendi etrafında dönüyor,
18 aylık tam olurak kelimeleri çıkartamıyor ama 2 kelimeyi çıkartıyor çok nadir 3 kelimeyide birleştiriyor

benim kızımda yazdıklarınız bir kısmı var
bakıcıyı bırakalı 1,5 ay oldu gündüzleri nerdeyse hiç açmıyorum akşamda biz izlerken reklamlarda ilgisini çekerse izliyor yaz gelince iyice azalır zaten hep dışarlarda oluruz
ama bakıcıdayken hep televizyon izlemiştir
seslenince duymuyor bazen,
kendi etrafında dönüyor,
18 aylık tam olurak kelimeleri çıkartamıyor ama 2 kelimeyi çıkartıyor çok nadir 3 kelimeyide birleştiriyor

0-3 yaşındaki çocukların tv ye olan ilgisi oradaki hareketli ve sesli ögelerin dikkatini çekmesi.çoğu bakıcı çocuk bakmak konusunda bilgi sahibi olmadığı ve çocuğu bu şekilde daha iyi kontrol edeceğine inandığı için çocuğu tv karşısında kontrol etmeye ya da kadın porgramları seyrederken çocuğu da yanında bulundurma çalışıyor.anne ve babalar bu konuda çok titiz davranmalı.ilerki dönemlerde çok daha önüne geçilmez sorunlarla karşılaşmanız muhtemel.sizin şuandan sonra yapacağınız çocuğun dikkatini birebir çekecek faaliyetler bulmak.logo birleştirmek,size karşılık vermesini sağlayacak sizin onunla birebir temas kurabileceğiniz aktivitelerden yararlanmak.reklam izletmek ya çok arada bir iki klip izletmekle çocuğunuz böyle durumlar sergilemez.anladığım kadarıyla tv başında bayağı bir vakit geçirmiş.bu zaman içerisinde kendisiyle iletişime geçilmemiş çocuk çevreden kopup tv ye odaklanmış.

evet söylediklerinizde haklısınız
şimdi kitaptan kelimeler, hayvanlar ve çıkarttıkları sesler üzerinde yoğunlaşıyoruz
başka ne yapılabilir

evet söylediklerinizde haklısınız
şimdi kitaptan kelimeler, hayvanlar ve çıkarttıkları sesler üzerinde yoğunlaşıyoruz
başka ne yapılabilir

endişelenmeyin bu o yaştaki çocuklar için hemen kalıcı hasarlar bırakmaz.çok uzun vadede bu dediklerim olabilir.siz doğru olanı yapmaya başlamışsınız zaten.mümkün olduğu kadar anlıyormuş gibi onunla aktiviteler yaparken konuşun.mümkün olduğu kadar göz temesi kurun.o zaten çabuk unutacaktır tv nin etkilerini bir süre sonra bırakacaktır olumsuz etikelerin sebep olduğu davranışları.çoğu anne yemek yedirmek için tv yi kullanıyor ama hiç doğru bir yaklaşım değil.tv nin bulunduğu oda da aktivite yapmaktan kaçının.siz akşam tv izlerken aynı oda da bulunmamasına özen gösterin.birlikte vakit geçirdiğiniz esnada dikkatini dağıtacak ses olmamalı.piyasa da o yaştaki çocukların konuşmasına yardımcı kitaplar var.bu kitaplarda resimli ögeler sökme takma metoduyla yapılıyor.onlardan edinin.birlikte hem siz ona anlatın hem de birlikte söküp tamkaya çabalayın.mutlaka etkisi konuşmasına olacaktır.endişelenmeyin.ciddi bir sorun olduğunu sanmıyorum.kısa vadede aşılacak bir durum.

teşekkürler benim ilk sözlüğüm diye kitabımız vb.
patates kafa,logolar
ve bul taklarla oynuyoruz pcdende oyunlarda yararlanıyoruz
teşekkürler

kanında 1600 cıkıyo alerjisi neye karşı olduğu bulunamadı ağısdan fıs fıs veriyom birde hap ama ben bitkisel olarak önerilerinisi bekliyom öksürüğe ne iyi gelir şimdiden teşekkürler

kızım çizgi filmlere bayılıyor.yaratıcılığı gelişsin diye kendi seçtiğim ona yararlı olabilecek programları seyrettiriyorum.

varya anlayamıyorum bazen anneleri biz tvyle büyüdükte bu hastalıkların hangisine sahibiz allah aşkına bir deyiverin ya.ben 2 çocuğumuda yumurcak tv yle büyüttüm ordaki kayu ve üçüzler luiyi tarçını hiç kaçırtmadım çocuklarıma resim yapmayı sayıları oturmayı kalkmayı,hatta büyük kızım 5 yaşında saati bile biliyor.harflleri.adını yazmayı,arkadaşlığı hepsini onlardan öğrendi.yumurcaktaki kayu öğretmenler sitesinde faydalı olduğu için bütün bölümlerini vermişler şuan dijitürk var yumurcağı izleyemiyoruz internetten hala kayuyu bulup izlettiriyoruz.eskiden böyle şeylere hurafe derdik cahil insan saftası derdik.aama artık uzmanlar diyor izletmeyin geri zekalı olurlar diye acaba biz izledik gerizekalımı olduk.yapmayın arkadaşlar günde birkaç saat tv izlemeyle zekaya bişey olmaz.sıkılıyor çocuklar evde 4 duvar arasında.

valla benim kzımda da konuşma geriliği var ama neyse inadımız hep tvmiz açık.nedense hiç inanmıyorum tvnin konuşma vs. üzerindeki etkisine ben.

benım oğlum 8 aylık reklamarı çok seviyo arada izlettiriyorum.. reklam çıkınca yemek yemıyo oraya bakıyo yemek yerken kapatıyorum tv yi az az izlediği sürece bi sakıncası yok benceee..

benim oğluşumda tv seyredince inanın daha cok konuşuyoooo
yani faydalı proğramları izlemeleri cocuklar için zararlı olacağını zannetmiyorummmmCADIARZU

Back
X