Bebek yapmalı mıyım kararsızım

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.950
989
373
34
Hanımlar merhaba.
Şimdi bebek yapmayı da buraya mı soruyorsun demeyin soracak kimse yok aklı başında. Herkes rızkıyla gelirden başka yorum yapmıyor. Onu ben de biliyorum ama çektiğim sıkıntıları gözardı edemiyorum malesef.
5 senelik evliyim bu zamana kadar çocuk düşünmedim düşünemedim. İlk sene hadi evlilik otursun faslıyla geçti. Daha sonra eşim bi borcun altına girdi ailesi yüzünden konularım var orasını es geçiyorum. O sebeple de üç buçuk dört senedir de yapmadım. Bir buçuk senedir çalışıyorum işim güzel şükür. Psikolojik olarak çok yıpranmıştım işe girince kendime geldim ve maddi olarak da toparlandık sayılır. Ama ödediğimiz borç daha bitmedi ne zaman bitecek bilemiyorum eşimin maaşı hacizli kesinti oluyor biraz.
Maddi açıdan yetememekten eve geri dönüp sıkıntıları tekrar yaşamaktan korkuyorum.
Bu arada bi sıkıntı var mı diye ara ara doktora da gittim. Bu zamana kadar bir sıkıntı çıkmadı her şey normal. Eşim de gitti,onların tarafında çocuk sıkıntı çünkü.Amcasının yok, anasının altı sene sonra olmuş. Eşim de kontrolden geçti.En son 1 ay önce gittim başka bir şikayetle.Gitmişken tekrar konuştum doktorla bakalım dedi tahlil yaptı prolaktin hormonum azcık yükselmiş ilaç verdi kullan gel bakalım dedi. Şimdi ben nolur nolmaz diye kullanıyorum ama karar vermekte zorlanıyorum hala.
Borç bitmeden çocuk yapsam mı yapmasam mı tekrar tekrar maddi sıkıntıları yaşamak istemiyorum hele ki o yaşadığım psikolojik sıkıntıları hatırlamak bile istemiyorum,gelecek kaygısı yaşıyorum. Eşim de garibim ben ne dersem o.Benim ne hallere geldiğimi gördüğünden çocuk diye ağzını bile açmıyor arada konuşunca sadece gözüme bakıyor o zaman da üzülüyorum. Ne yapsam bilemedim.

(Yaşadığım sıkıntıları unutamıyorum konularım var onlarla birlikte yorumlasak daha doğru olabilir.)
Aslında ciddi bir şekilde psikoterapiye de ihtiyacım var İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz bir yer var mı? Hepsini bir araya sıkıştırdım ama kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Ya keske rızkıyla gelse ama cocuk cok buyuk masraf tabiki cok guzel bisey ama harcamalar 2 katina cikiyor bence yasinizi ve doktorunuzun dediklerini göz onunde bulundurun olmama ihtimali varsa beklemeyin hersey yolunda gidiyorsa borc biraz daha azalana kadar bekleyebilirsiniz

Borcunuz. ne zaman bitiyor?
Ben yerinizde olsam maddi açıdan rahatladıktan sonra çocuk sahibi olurdum, öyle herkesin dediği gibi çocuk rızkıyla gelmiyor maalesef.

Borcun bitmesine galiba bir buçuk sene belki daha fazla var kesinti olduğu için bilemiyorum. Banka hacizi kaldırmak gibi bir şeyden bahsetmiş tam gidip görüşmedi eşim inan bilemiyorum.
Evet rızkıyla gelir belki ama benim 5lirayı bulamadığım zamanlar oldu ne biliyim ben sıkıntı çekerken çocukta benimle çeksin istemedim.

Borcun bitmesine galiba bir buçuk sene belki daha fazla var kesinti olduğu için bilemiyorum. Banka hacizi kaldırmak gibi bir şeyden bahsetmiş tam gidip görüşmedi eşim inan bilemiyorum.
Evet rızkıyla gelir belki ama benim 5lirayı bulamadığım zamanlar oldu ne biliyim ben sıkıntı çekerken çocukta benimle çeksin istemedim.
Canım benim,o zamanlar geçti sanırım takılı kalma❤

Daha bir yıl olmuş çalışmaya başlıyalı borcunuzda bitmemiş
Biraz daha oturmasını bekleyin
Bebeğinizle geçireceğiniz güzel günleri çileye dönüştürmekte var
Borcunuz bitsin birkimde yapın hatta

1.5-2 sene çok değil bilmiyorum yaşınız kaç ama bence beklemeniz daha mantıklı.
Özellikle aynı sıkıntıları tekrar çekip psikolojik sıkıntılarınız tetiklenirse çocuğunuz da etkilenebilir belki, rahat olamazsınız.

Ya keske rızkıyla gelse ama cocuk cok buyuk masraf tabiki cok guzel bisey ama harcamalar 2 katina cikiyor bence yasinizi ve doktorunuzun dediklerini göz onunde bulundurun olmama ihtimali varsa beklemeyin hersey yolunda gidiyorsa borc biraz daha azalana kadar bekleyebilirsiniz

Doktor bi sıkıntı yok herşey normal dedi biraz prolaktin azcık yüksek çıktı ama sıkıntı yok dedi ilaç verdi kullan dedi. Bu arada yaşım 26

Çocuk rızkıyla gelmiyor dedim, yanlış okumuşsunuz.
Az kalmış sayılır, ben yerinizde olsam borcu bitirip yapardım.
Masraf çok çocuk olunca.

Daha bir yıl olmuş çalışmaya başlıyalı borcunuzda bitmemiş
Biraz daha oturmasını bekleyin
Bebeğinizle geçireceğiniz güzel günleri çileye dönüştürmekte var
Borcunuz bitsin birkimde yapın hatta
Borç bitecek gibi durmuyor ne bileyim en azından benim umudum yok bankaya bulaştı faiz üstüne faiz. Üstüne maaş haczi. Az az kesiliyor ne kadar daha kesilecek bilemiyorum ki anlayamıyorum. Ben de biraz daha beklemeliyim diyorum ama evleneli de beş sene olacak ekimde

Borç bitecek gibi durmuyor ne bileyim en azından benim umudum yok bankaya bulaştı faiz üstüne faiz. Üstüne maaş haczi. Az az kesiliyor ne kadar daha kesilecek bilemiyorum ki anlayamıyorum. Ben de biraz daha beklemeliyim diyorum ama evleneli de beş sene olacak ekimde
Allah kolaylik versin. Umarim faize daha bulasmazsınız.faiz evin bereketini aliyor. Hepsini gectim huzurunuzuda alir. Bebegi falan bir kenara birakin psikologa gidin. Inanin daha sonra cok guzel saglikli emin kararlar verebilirsiniz. Rabbim yuvanizdan huzuru bereketi eksik etmesin.

Allah kolaylik versin. Umarim faize daha bulasmazsınız.faiz evin bereketini aliyor. Hepsini gectim huzurunuzuda alir. Bebegi falan bir kenara birakin psikologa gidin. Inanin daha sonra cok guzel saglikli emin kararlar verebilirsiniz. Rabbim yuvanizdan huzuru bereketi eksik etmesin.
Amin Allah razı olsun. Malesef eşimin ailesi yüzünden bulaştık. Onların yaptığı hatayı ben çektim. Bereketini de aldı huzurunu da aldı benim psikolojimi sağlığımı da aldı. Beş senedir beni benden aldı neler çektim. Psikoloğa da gitmek istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz biri var mı? Aslında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin var danışma merkezi ama randevu almak çok zor iki kere gittim devam edemedim.

Yasin küçük psikolojin iyi değil yapma.cocuk için sadece para değil sağlam psikolojide gerekiyor.hamileliği lohusaligi gazi dişi çiş i okulu dersi ergenligi daha sayarım da tamamen vazgecersin diye korktum.35 e gelmeden yaparsın bekle derim ben.

Yasin küçük psikolojin iyi değil yapma.cocuk için sadece para değil sağlam psikolojide gerekiyor.hamileliği lohusaligi gazi dişi çiş i okulu dersi ergenligi daha sayarım da tamamen vazgecersin diye korktum.35 e gelmeden yaparsın bekle derim ben.
35de çok geç o saatten sonra olacağının garantisi yok hoş şimdide yok 5senelik evliyim zaten otuz beşe 15senelik evli oluyorum o kadar da bekleyemem heralde.

Back
X