- 4 Nisan 2017
- 140
- 37
- 13
- 36
- Konu Sahibi bbasakk_88
-
selam kızlarr kızım 6 aylık oldu ve artık tadımlara başladık yogurt mayalıyorum ama ekşi oluyor süt cok sıcakda deıl ama gene ekşi oldu? Şimdi yeni mayalıcam ama eski mayadan kullansam ekşi mi olur gene? Bir de şeker koy dienler var ama kızım daha kucuk sekerde koymak istemiyorum sizce çözüm nedir bana fikir verir misiniz? Bir de keçi sütünden mayalıyorum oda ekşi yapar mı acaba
Evet ekşi olur yine içine şeker atılması gerek öyle durumda ama bebeğiniz küçük çok sıcak yada çok soğuk olmayacak ve kaç kaşık katıyorsunuz ve kaç saat bekletiyorsunuz.Misal 5 kg yoğurt için en fazla 2 yemek kaşığı yetiyor.ve 3 saate mayalanıyor bilemedin hadi 4 saat olmazsa hazır yoğurt alın onunla mayalayın.selam kızlarr kızım 6 aylık oldu ve artık tadımlara başladık yogurt mayalıyorum ama ekşi oluyor süt cok sıcakda deıl ama gene ekşi oldu? Şimdi yeni mayalıcam ama eski mayadan kullansam ekşi mi olur gene? Bir de şeker koy dienler var ama kızım daha kucuk sekerde koymak istemiyorum sizce çözüm nedir bana fikir verir misiniz? Bir de keçi sütünden mayalıyorum oda ekşi yapar mı acaba
Ben yarım lt veya 1 ltden mayalıyorum annem 1 lıtreye 1 corba kasıgı maya koyar ve cok guzel olur bende yarım ltden yapıcaksam 1 tatlı kasıgı atıyorum bide arzumun yogurt makınası var onda mayalıyorum 8 saat tutuyoruöEvet ekşi olur yine içine şeker atılması gerek öyle durumda ama bebeğiniz küçük çok sıcak yada çok soğuk olmayacak ve kaç kaşık katıyorsunuz ve kaç saat bekletiyorsunuz.Misal 5 kg yoğurt için en fazla 2 yemek kaşığı yetiyor.ve 3 saate mayalanıyor bilemedin hadi 4 saat olmazsa hazır yoğurt alın onunla mayalayın.
8 saat çok uzun süre değil mi eski usul mayalıyorum annemde öyle yapar tencerenin üzerine süzgeç gibi birşey koyarız onun üzerinede ince sofra gibi kullandığımız bir örtü var yoğurt için kullanıyoruz ve 3 saate mayalanıyor 8 saatte mayalandığı için ekşime yapıyor o zaman.Ben yarım lt veya 1 ltden mayalıyorum annem 1 lıtreye 1 corba kasıgı maya koyar ve cok guzel olur bende yarım ltden yapıcaksam 1 tatlı kasıgı atıyorum bide arzumun yogurt makınası var onda mayalıyorum 8 saat tutuyoruö
Arkadasımda onda mayalıyor hiç ekşi olmuyor benmkı nie oyle oldu anlamadm8 saat çok uzun süre değil mi eski usul mayalıyorum annemde öyle yapar tencerenin üzerine süzgeç gibi birşey koyarız onun üzerinede ince sofra gibi kullandığımız bir örtü var yoğurt için kullanıyoruz ve 3 saate mayalanıyor 8 saatte mayalandığı için ekşime yapıyor o zaman.
Bilemiyorum ama 8 saat çok uzun süre geldi bana sulanma falan olmuyor mu birde bizim yaptığımız gibi mayalayın hazır yoğurt alarak 3-4 saat en fazla.Arkadasımda onda mayalıyor hiç ekşi olmuyor benmkı nie oyle oldu anlamadm
Bugun yeni süt alıcam bide öyle deniyeyim bakayımmarketlerde satılan bir markanın prebiyotik yoğurdu var, dörtlü küçük pakette ben arasıra mayamı onunla değiştirerek devam ediyorum. yoğurt uzamıyor ve güzel mayalanıyor.
selam kızlarr kızım 6 aylık oldu ve artık tadımlara başladık yogurt mayalıyorum ama ekşi oluyor süt cok sıcakda deıl ama gene ekşi oldu? Şimdi yeni mayalıcam ama eski mayadan kullansam ekşi mi olur gene? Bir de şeker koy dienler var ama kızım daha kucuk sekerde koymak istemiyorum sizce çözüm nedir bana fikir verir misiniz? Bir de keçi sütünden mayalıyorum oda ekşi yapar mı acaba
Mayasiyla ilgili muhtemelen. Bide keci sutunun yogurdunun tadi zaten normal yoğurt gibi olmuyor benim bebegim begenip yemiyor bile cok nadir cici bebeli falan anca. Bide cook sulu oluyor azcik inek sutu mi karistirsan?selam kızlarr kızım 6 aylık oldu ve artık tadımlara başladık yogurt mayalıyorum ama ekşi oluyor süt cok sıcakda deıl ama gene ekşi oldu? Şimdi yeni mayalıcam ama eski mayadan kullansam ekşi mi olur gene? Bir de şeker koy dienler var ama kızım daha kucuk sekerde koymak istemiyorum sizce çözüm nedir bana fikir verir misiniz? Bir de keçi sütünden mayalıyorum oda ekşi yapar mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?