"Bebek yok mu hala?" sorusundan bıkanlar...

chablisss

Su akar yolunu bulur
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.454
16
116
İzmir
arkadaşlar ağustosta iki yıllık evli olucaz. kendi anne babalarımız dışında herkes ama herkes bu soruyu sorup duruyor. hem de evlendiğimizden beri. ama tabi son zamanlarda çok sıklaştı. abartmıyorum hergün biri mutlaka soruyor. duymadığım gün yok. arkadaşlardan tutun akrabalara saçma sapan insanlara kadar.
ben bunaldım. bebek için daha yeni plan yaptık. allah nasip ederse bu yaz istiyoruz, tabi kısmet bu iş.ama herkese bakalım belli olmaz diyip geçiştiriyorum daha fazla deşmesinler diye.
insanlar ne kadar meraklı başkalarıın hayatını eşelemeye.
siz de bıkmadınız mı benim gibi bu saçma sapan sorulardan???klava:

Oooo bence hiç sıkma canını canım...

Bekarkende daha evlenmiyor musun derler...

ılk çocuk olur ikinci ne zaman derler.... derler de derler yani...

Yeter ki hayırlısı olsun duyma bence....

Bende varımmmm bende bıktımm bu tarz sorulardan onları ne ılgılendırıyosaaa ustlerınde gıymeye dogru durust t-shırt bulamazlar ama patır patır dogururlar ondan sonrada allah'tan deyıp gecıstırırler tamam hersey allahtan ona bıseydemıyorum ama bende 2 sene korunmasaydımm belkı benımde olurduu bıde baskalrını deŞerler hayret bısı yanı.kayınvalıdem,kocamın Üvey ablasıı,komsular sohbet kılıtlenınce bı yerlerde mutlaka soruyolar olsa haberınız olur zatenn.korundugumu soledıgımde kayınvalıdeme; kayınvalıdem bana olmuyosa doktora gıt bıle dedı yanı sınır olmustum destek olmaları gerekırkenn bole daha cok strese sokuyolar

Oooo bence hiç sıkma canını canım...

Bekarkende daha evlenmiyor musun derler...

İlk çocuk olur ikinci ne zaman derler.... derler de derler yani...

Yeter ki hayırlısı olsun duyma bence....
haklısın canım aynen öyle oldu evlenene kadar da evlilik ne zaman dediler. üstlerine vazifeymiş gibi
aynen yaa yalnız senin kayınvalidene de bravo. benimki böyle bir şey demeye cesaret edemez heralde. sanki korunuyorum dediğinde yalan söylüyosun. bir de hiç alakasız insanlar meraba diyosun karşılaşıosun bebek varmı diyo. sanane yaa sananee. olsa ya karnımda olur ya kucağımda yada söylerim saklıcak halim yok ya klava:
bir de hiç düşünmezler ya olmuyorsa benim bu sorun ne kadar üzer diye :mymeka:

Evt kesınlıkle katılıyorummm cahılıyet bırazda oda ole bı ınsan ne olcak kayınbabamın 2,karısı 30yıl 3Ü bırarada yasamıslar kuma olmaya musaıt bı kısı bunuda solemeye musaıttır bence oyuzden cvb vermedımmm esıme bıle cok sonraları esprıyle karısık soledım cok kızmıstııı annesınee zaten cok gıdıp gelmıyoruzzzz onlar tokattalar bayramlarda seyranlarda anca gdıp gelırız ornegınn ankaraya ayagımız bastık 1 ay sonra ıkıdbır ne zaman gelıyonuz dıye sorarlarrr ama allah ıcın kayınbabamı sevıyorum dugunde bıle yapmadılar ama olsunnn ııı ınsanlarrr gorduklerı bukadar.yetıstıklerı yer bunları ogretmıs onlara oyle kabullendım ben onları sonucta annesı bana cok sevdıgım kocamı dogurdu saygı duymak zorundayımm fazla sevmesemde

Ben bıdahakıne sorarlarsa olursa solerım dıcem en kesın ve katİİ cvb bu sanırsammm

evet canım en iyi cevap bir daha da sormaz k,imse. hadi gene onlar eşinin ailesi. onlar için torun sahibi olmak önemli. ama benimkiler direk dış kapının mandalları yani yok kayınvalidemin kuzeni yok komşusu yok okuldan hiç görüşmeyip de karşılaştığım bir arkadaşım falan... hayatımda kimseye sormadım bunu sormamda beni ne ilgilendirsin
bazıları düşücesizlikle yapıyor bazıları da art niyetle o da hissediliyor zaten klava:hala doğuramadınmı sen manasında.

Evet evlenırevlenmez doguranlar ozellıkle cok bılıyolarmıs gbııı bıde akıl verıyolarrr bakıslarından bıle anlayabılıyorummm yanı ne demek ıstedıklerını ama evlılıklerı oturmadan doguranlar ornegınn suan esımın bı arkadasının karısı hemen dogurdu evlılıklerı duzene gırmden suanda mutsuzlar ıkıdebır en ufak seylerden tartısıyolar karısıda bıraz kaprıslı zatenn trıplere gırıyoo olur olmadık seylerdenn

DIDININ DIDISI MANASINDA,BIZLER KENDIMIZI BILIYORUZ EN ONEMLISI HADDIMIZI BILIYORUZ ONLARLA KENDIMIZI KIYASLAMAYALIM BENCE:1hug:

uff bıkmak ne kelimee artıkkk kimseyle görüşmek istemiyorummmmmmmmmm
sanki 5 10 yıllık evliyim daha 1,5yıl oldu ve sorular 1,5yıldır devam ediyorrrrrrr sıkıldım artıkkkk
sanki hamurdan bişi yapıyorusss bebe kbu yaaa öle şıp dedinmi olmuyooo

Yaksamlar herkese cıkıyorum ben
iyi akşamlar canım görüşürüz

kaydirigubbakcemile3 ilahi canım ya güldürdün beni ben mesela çamurdan yapıyorum makinası ve fırını var evde özel :roflol:
bunu soranlarda zaten geelde çocuğu olan kadınlar yada büyükler. bana daha yeni evli çocuksuz biri denk gelmedi .

chablisim hislerime tercüman oldun arkadaşımm
biliyorsun bizim de eylülde 3 yıl doluyor nasipsee

dediğin gibi annemiz babamız dışında, üzerine vazife olmayan herkes saçma sapan soruları olmayacak ortamlarda soruyorlar
daha geçen gün bir yere ziyarete gitmiştik annemle
eve geldim eşime yeteerrrrrrrrrrrrrr artık bu insanlar çıldırtır insanııı diyerek haykırdım
kalabalık ve rahat cvp veremeyeceğim bir ortamda nasılsın iyi misinin hemen ardından, arkadaşın biri, bebek??? sorusunu yapıştırmaz mı :1shok:
deli oldummm ne diyeceğimi bilemedim Çok üzgünüm çoook
herşeyin bi adabı var yahuuu yasakkelime

yaniii ben de bıkmış, hatta bunalmış durumdayımmm :1ninca:

evet dimple cım biz gene iyiyiz daha yolun başındayız. ya senelerce çocuk sahibi olmak için uğraşanlar napsın. kimbilir onlar ne çok çekiyordur bu sorulardan. ne üzücüdür :sinifsinif:
benim de bugün adliyede okuldan (erkek!) bir arkadaşım sordu merhaba dedi ve ee bebek yokmu daha dedi. yuh dedim yüzüne direk. bir kişi de sormasın şunu bir gün de duymıyım dedim. yapınca nolcak acaba. alıp kendileri bakcaklar sanki

selam chabliss burada da karsılastık kaydirigubbakcemile5
herkes soruyo artık bana da fenalik geldi, 1.5 haftaya bizim de 2. evlilik yıldonumumuz ve millet artık beni gorur gormez otomatikman o soruyu soruyo anlamiyorum hep bir "next level" meselesi mi olacak yani?? yani hep bi beklenti mi olacak bu insanları doyurmak icin?
hele bebiş denemelerine basladıgımızdan beri artik iyice canım sıkılır oldu (bu ay 2. denemeydi tutmadi yine ama daha yolun cok basındayım)

"hamile misin yuzune nur gelmis" diyen mi istersin? "dıdısının dıdısının cocugu olmus siz ne zaman dusunuyorsunuz "diyen mi? "ay kızım yaşın gelmis artık bir an evvel dogur" diyen mi? (bu arada daha yasım 27 )

size ne ya???????? cocugum olsa zaten karnımda olur gorursun 2-3 ay icinde şişerim sabret bekle di mi.. daha kendi annem babam- kayınvalidemler sormamıs siz kimsiniz?!?!?klava:klava:

bende varım bende bende :)
benimde kaynanam kaynım evlendiğim günden beri soruyorlar bıktım artık bıktım

patavatsızlıkk işte cnm :1ninca:

haklısın arkadaşım her zaman derim yine diyeyim o zaman
Rabbim aratmasın inşaallah Şeniz

katiliyorum size kizlar ama bukadar takmayin kafaniza. banada cok sIk soran oluyo, ama ben, biz daha düsünmüyoruz deyip gecistiriyorum.yerimseniben evet kiziyorum bende hemde cok kiziyorum ama napalim cahil insanlar iste. hem biz esimle kimseye söylememeye karar verdik. sürpriz olucak herkese. :kedi:coook yakin arkadaslarim bile bilmiyo korunmadigimizi niye bilsinlerki onlara ne.. ailemden de birtek annem biliyo... annecigim destek oluyo bana..

insallah insallaaahh en yakin zamanda kavusuruz bebelerimize..:Saruboceq:

benim 9 yaşında oğlum varr..4 senedir 2. için uğraşıyorumm..olmuyoo daakafamçokkarıştı...inanın kimi görsem aynı soru bebek yokmuu..artık soranlara yapmıyoruz 1 tane yeter diyorumm...ama dün annemle konuşuyoruz baban kız torun istiyo kızım 1 tane daha yap hem oğlanada kardeş olur dedii..anne bebeğim olmuyo diyemedimm:gitme:yawww kızlar benim ne yapıp ne edip bi kız doğurmam lazımm..babam çokkkk istiyo kız torunn..5 erkek torunu varr..diğerleri artık çocuk yapmıyo..2.şer tane yaptılarr..yani ihale bana kaldııı..kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

selam tatlımmm
eğer insanların soru sormasına takılıyosan hayatının her evresinde karşılaşırsın inan
evlendiğimizde ilk bir yıl bebek düşünmedik ikinci yılımın dolmasına yakın kızım oldu
o süre zarfında hep sordularr bebek yokmu diyeee
ilk bebeğim oldu ikinci olana kadar tam 5 yıl sordular ikinci nezaman olcak diyeee bunada amenna dedikk
şimdide herkes soruyo iki kızın var üçüncü erkek istemiyomusun diyeeee
artık bıktım sorulardannn
herkesin ağzının payını veriyorummm
eğer eşimin tarafındansa soran üçüncü erkeği yapcaz ama sizin oğlunuzda sorun var erkek yapamıyo diyorummm
çünkü artık bıktımm
yaklaşık 11 yıldır herkes habire bişey soruyooo
kısacası bebeğin olsada sorular bitecek sanmaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…