Bebek :)

Meral Ak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
2.111
2.022
63
Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.

Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık

Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?

Eşiniz mantıklı düşünmüş. Ama olurda bir gün çocuk sahibi olmak isterseniz bu düşüncelerle zaten çocuğunuz olmaz. Önce bu şekilde düşünmeyi bırakmalı, rahat olmalısınız. . Çocuk zaten zamanı gelince olur, sizin ayarlamanızla olmaz..

Sende işe gir çalış evinizi alın yükünüzü hafifletin bebeği rahat bir hayat beklesin

canım ikimizde çalışıyoruz, gelirimiz iyi, o konuda bir sıkıntımız yok çok şükür, evimiz yok sadece

4 ayda çocuk dusunulmemeli bence.

bende öyle düşünüyorum ama ailem çok üsteliyor bende ben de mi gariplik var demeye başladım, evi alıp çocugu öyle düşünmek istiyorum ama bir yanım da korkuyor

Biraz daha beklemeniz taraftarıyım . Sonuçta Bebek de beraberinde bir sürüü masrafla gelecek:) Ev alın yerleşin, borçlarınız biraz hafifler biraz düzen kurarsınız. Daha iyi olur gibime geliyor. Tabi Allah yazdıysa, planlar da boş o ayrı en hayırlı vakitte gelsin inşallah

Sen neye karar verirsen ver Allah isterse yarın hamile kalır aynı anda ev de alabilirsin.
Sen kafana takma yeter ki.

doğru her şey nasip kısmet, ne zaman olacaksa o zaman oluyor her şey. ama işte bir arkadaşımız bebek istemeye başladıktan 2 sene sonra hamile kaldı, o yüzden bende de bu korku oluşmaya başladı.

ohh yaa iyiki konu açmışım kafam rahatladı ben zaten böyle düşünüyordum ama insanlar kafama girmye başladı yok 30 uma gelmişim bebeği yap kurtul vs. diye yoksa bende evimize yerleşelim, kredimizi hafifletelim ondan sonra yapayım istiyordum.

bende öyle düşünüyorum ama ailem çok üsteliyor bende ben de mi gariplik var demeye başladım, evi alıp çocugu öyle düşünmek istiyorum ama bir yanım da korkuyor
Ayyy benim annem de ben henüz erken dedikçe öyle deme 1 tane olsun ikinciyi düşün derdi, pehh.. şuanki aklım olsa bi 5 yıl beklerdim

Ayyy benim annem de ben henüz erken dedikçe öyle deme 1 tane olsun ikinciyi düşün derdi, pehh.. şuanki aklım olsa bi 5 yıl beklerdim

siz kaç yaşında hamile kaldınız? :) çocuk zor değil mi? bende en çok zorluğundan korkuyorum, yani gerçi kendi evladın ama yine de yük gibi geliyor mu? yoksa sıkıntısı bile tatlı mı? bu duyguyu bilmediğim için karar vermekte zorlanıyorum ama en çok istediğim kendi evimize yerleştikten sonra çocugumuz olsun.

Korkulacak bisey yok ki Allahin izniyle ilerde olur.Once evliligin tadini cikarin, evinizi alin.Çocuk olunca ise ara vermen gerekecek belki hamileliğin zor gececek yani hersey olabilir.Ev alinmasa bile bana göre 4 ay çok erken.Esimle basbasa kalmak için cocugu zar zor uyutuyoruz.Simdi ikinci de geliyor bakalim napacaz,bu durumlar 4 aylik evliyken yasansa illaki yipratici olurdu

Kesinlikle ben de 5 yil beklerdim.2 yas sonrasi çok zor,suan 4 yasinda herhalde zorlugu giderek artacak bana öyle geliyoo

28 yaşında hamile kaldım. Biz bir de 2-3 düşündüğümüz için çok geç kalmasın dedik. Şuan sor bi tane çocuk yeter diyorum maddi olarak zorlandık , ben bekleme taraftarıydım düğün borçları bitsin biraz dedim.eşim çok istedi. Hem bebekle gelen masraflar ;hem benim çalışmadığım süreden kaynaklı gelmeyen maaş:) maddi olarak zorladı. Bir de oğlum sağolsun, kolikti. 2-6 ay arasını hatırlamak istemiyorum bile çok zor günler geçirdim gerçekten. Allah eksikliğini göstermesin, ama biraz daha bekleyip çocuk sahibi olsaydım oğluma daha mutlu bir anne olabilirdim sanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…