Bebek :)

öyle haklısın her şey nasip kısmet, sağlıcakla büyütürsünüz inşallah

yaşım 30 olacak çift maaş olacam
4 aylık evlilikte mutlu olucam
valla ben yapardım hemen bir tane pıtırcık

4 aylık evlilikte çocuk nasıl düşünülür aklım almıyor.
Bir evlilik otursun aceleniz ne ki?
Eşiniz makul düşünmüş.

acelem yaşım, yoksa başka bir sıkıntı yok. ama bakın burada bekleyin dyen herkeste 1 yıldan önce hamile kalmış

bende 3 aylık evliyken düşünmeye başladım ilk ay hamile kaldım bence olmalı diyorum ben eğer sorunsuz bi evlilik varsa yapın

eşin haklı şuan hem erken hemde bebeğin masrafı ile evin kredisi çok zorlamasın

eşin haklı şuan hem erken hemde bebeğin masrafı ile evin kredisi çok zorlamasın

canım evin kredisinin bitmesini beklemek zaten imkansız çünkü evi almamıza nerden baksan 5 ay var ee krediyi de en az 4 senelik çekeceğiz ben o zamana 35 yaşında olurum, yani her halükarda bebek varken ev kredisi olacak, ben sadece taşınma vs. işleri çocuk olduktan sonraya kalmasın istiyorum, bide onun eşyalarını kendi evimize göre almak istiyorum, yoksa borçlar bittikten sonra çocuk zaten çok geç olur

çocuğun o kadar masrafı oluyor mu birde? yani yaklaşık ne kadar bir bütçe gidiyor aylık olarak?

bende öyle düşünüyorum ama ailem çok üsteliyor bende ben de mi gariplik var demeye başladım, evi alıp çocugu öyle düşünmek istiyorum ama bir yanım da korkuyor
Ben 2. Ayda düşündüm yaptım hiç de pişman olmadım hatta çok memnun kaldım geçen hafta 2. Yi doğurdum :)

bence cocuk ısıne gırebılırsınız yaşım 32 31 de anne oldum, 30 da evlendim ve evlendikten 1,5 ay sonra ham,le kaldım 6 ay sonra ev aldık, 6-7 aylık hamile iken tek başıma eşimle birlikte ev taşıdık evi kendim yerleştirdim , sonrada doğum yaptım .....
zaten bebekler bereketi ile geliyor, şimdi evin kredisini ödeyeli bir yıl doldu, kaldı 8 yıl kızımda bir yaşına girmek üzere...
1 yılda evlendim ev aldım hamile kaldım kısacası

Canim bence yapmanizda bi sakinca yok :) ben ilk 9 ay korundum sonra hemen hamile kaldim ama bos gebelikdi sonra iki ay sonra yine hemen hamile kaldim bu seferde düsük yapdim sonra bayaa olmadi tutmadi neticede 2,5 yillik evliyim 6,5 aylik hamileyim suan bide derler ya yas gectikce zorlanir nekadar dogru bilmiyorum tabi örnek kuzenimde 3 yildir istiyor olmiyor büsürü tedavi falan derken zaman geciyor.
hakkinizda hayirlisi esinle konusup ortak karar alman daha mantikli :)

anne sutu alırsa ilk etapta tek masrafın bez ve kıyafet , doktora ben 3 aydan sonra goturmedım gerekte yok saglık ocagında rutın kontrollerını yaptır aşılarını olsun, ekstrem testler yada hastalık vs olursa hastaneye götürmen yeterli...
ama mama ile beslenirse aylık ortalama 150 mama masrafında eklenır ....
bızım aylık bebek masrafımız kıyafet-yemek-bez ortalama 300 TL.

Ben 7 aylık evlıydım hamıle oldugumu ogendıgımde 30 yasımda dogum yaptım
Kirada oturuyorum
2 aylık dogum yapmıstım tek basıma evı topladım ve yerlestım hemde tek basıma esımden baska kımsem yoktu

Yanı bebek kararı ıcın evın olmasına tasınmana falan gerek yok
Evlılıgınızı sız daha ıyı bılırsınız 4-7 ay arasında sadece 3 ay var benım evlılıgım oturmustu hıc pısman olmadım bunu en ıyı sız bılırsınız

Bu arada bebek masrafına gelınce herseyını bız yaptık ne aılemden ne aılesınden tek kurus kabul etmedık
6 ay anne sutu aldı bebek bezımızde ucretsız
7 aya kadar her ay genel kontrole goturdum doktora
Antebın kışı cok sert bu sebeple cocuk var dıye kışın aylık 900 tl dogalgaz faturasını da ek dusersek
Ivır zıvır derken aylık 300 net gıderı vardı
Sımdı nerdeysr 1 yasayacak aylık 700 gıderı var kuzumun ömürlü olsun

Yanı bebek demek para demek bunu bılın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…