- 30 Mart 2014
- 305
- 203
- 103
Sizin 2. Geliyor ha:) Allah kolaylıklar versin. Kendi yemeğini yiyebilip, tuvaletini kendi yapabildiği vakit kolaylık diye düşünürdüm:) sanırım o da yetmiyorKesinlikle ben de 5 yil beklerdim.2 yas sonrasi çok zor,suan 4 yasinda herhalde zorlugu giderek artacak bana öyle geliyoo
28 yaşında hamile kaldım. Biz bir de 2-3 düşündüğümüz için çok geç kalmasın dedik. Şuan sor bi tane çocuk yeter diyorummaddi olarak zorlandık , ben bekleme taraftarıydım düğün borçları bitsin biraz dedim.eşim çok istedi. Hem bebekle gelen masraflar ;hem benim çalışmadığım süreden kaynaklı gelmeyen maaş:) maddi olarak zorladı. Bir de oğlum sağolsun, kolikti. 2-6 ay arasını hatırlamak istemiyorum bile çok zor günler geçirdim gerçekten. Allah eksikliğini göstermesin, ama biraz daha bekleyip çocuk sahibi olsaydım oğluma daha mutlu bir anne olabilirdim sanıyorum
çocuk işi aceleye gelmez, kimseden etkilenmeyin, acele etmeyin, eşinizin planı çok mantıklı.
Korkulacak bisey yok ki Allahin izniyle ilerde olur.Once evliligin tadini cikarin, evinizi alin.Çocuk olunca ise ara vermen gerekecek belki hamileliğin zor gececek yani hersey olabilir.Ev alinmasa bile bana göre 4 ay çok erken.Esimle basbasa kalmak için cocugu zar zor uyutuyoruz.Simdi ikinci de geliyor bakalim napacaz,bu durumlar 4 aylik evliyken yasansa illaki yipratici olurdu
Hahha, doğru dedin bakgeçmiş olsun canım, haklısın gerçekten, bende hep böyle düşünmüşümdür ama bazen aklım çeliniyor bide yaş mevzusu korkutuyor işte dediğim gibi. eşim de erken diyor zaten, tek başıma yapamayacağıma göre beklemem lazım zatenevlendikten kaç ay sonra hamile kaldınız?
bende öyle düşünüyorum ama ailem çok üsteliyor bende ben de mi gariplik var demeye başladım, evi alıp çocugu öyle düşünmek istiyorum ama bir yanım da korkuyor
Yok canım ev için erken dememiş orda. Ev olayı olmasa da Bebek için erken demişçok haklısınız gerçekten, tamamen hazır olmak lazım bu sürece, maddi manevi. peki ev için neden erken sizce? maddi açıdan mı?
Yok canım ev için erken dememiş orda. Ev olayı olmasa da Bebek için erken demiş
Yok nerdee. Simdiden genc kiz tripleri atiyo,evde bizim kadar sozu geciyor.Gidecegimiz yeri,yiyecegimiz yemegin yerini genelde o seciyor,kiyafetine sacina bise demiyotum zaten asla karistirtmaz.Bise konusuyosun ne oldugunu merak ediyor sorup duruyor muhabbete dahil olmaya calisiyor.Böyle uzar gider çok fettan çok. Ikincinin gelmesine sayili gun kaldi bana nedense daha kolay olacak gibi geliyor,tek çocuk zor gibi geliyor.Ama dedigim gibi evlendikten 5-6 yil sonra dusunebilirmisiz çocuk fikrini,bunu kizim buyudugunde anladimSizin 2. Geliyor ha:) Allah kolaylıklar versin. Kendi yemeğini yiyebilip, tuvaletini kendi yapabildiği vakit kolaylık diye düşünürdüm:) sanırım o da yetmiyor
Eşiniz mantıklı düşünüyor bizde öyle düşünüyorduk 3-4 sene bekliyelim derken ben istiyordum. Neyse hamile kaldım çok şükür zorlanmadık maddiyatda. Ama taşınmış olsaydık bir kaç sene bekleseydik daha farklı olurdu kim bilir ama bizde başka faktörlerde vardı sonuçta bizim için en hayırlısı bu oldu. Bizde 7 aylık evliydik hamile olduğumu öğrenince. Bana kalırsa sizde 1,5 sene bekleyin çünkü 1,5 sene fazla değil hemen geçer zaman yaşınız da genç. Ben böyle düşünüyorum olacağı olsa zaten olur kader yazgısı
Olacaksa olur . Bence akışına bırakın .
Menopoza girmediğiniz sürece sorun varsa şimdide vardır .
Bir de onun bunun lafıyla çocuk olmaz . Vebalini düşünün çocuk baskısı yapıldığında
Maşallah,Allah bağışlasın:) bence çok güzel ablalık yapar böyle bir cimcime. Kardeş konusunda evet genelde gördüklerim dediğiniz gibi. Daha rahat oluyor, birbirleriyle ilgileniyor, arkadaş oluyor falan. Ama tırsıyorum yine zor bi çocuk olursa diyeYok nerdee. Simdiden genc kiz tripleri atiyo,evde bizim kadar sozu geciyor.Gidecegimiz yeri,yiyecegimiz yemegin yerini genelde o seciyor,kiyafetine sacina bise demiyotum zaten asla karistirtmaz.Bise konusuyosun ne oldugunu merak ediyor sorup duruyor muhabbete dahil olmaya calisiyor.Böyle uzar gider çok fettan çok. Ikincinin gelmesine sayili gun kaldi bana nedense daha kolay olacak gibi geliyor,tek çocuk zor gibi geliyor.Ama dedigim gibi evlendikten 5-6 yil sonra dusunebilirmisiz çocuk fikrini,bunu kizim buyudugunde anladim
Şuan ülkemizde bile ortalama bir insanın ömrü 80 yıl . ( Evet biraz küçümsedim )evet insanlar bakmayacak neticede biz bakacağız. bende erken dediğimde yaşımı söylüyorlar
Kızlar 4 aylık evliyim, eşimle bir sorunum yok, yani artık kafam o konuda rahat. İlk başlarda evlilik oturana kadar çocuk olmaz diyordum şimdi öyle bir sorunum kalmadı.
Evimiz yok kiradayız ve 3-4 aya kredi çekip bir ev almayı düşünüyoruz. Eşim 1,5 yıldan erken çocuk istemiyor, ben de istemiyordum ama bu ara hep bu konuyu dşünür oldum, aslında yaşım küçük olsa istemezdim ama bilmiyorum kafam karışık
Evimizi alalım, yerleşelim ve kendi evimde çocuk yapayım istiyorum, hani bebekliyken taşınma gibi bir derdim olmaz, hemde çocuk doğana kadar kredinin bir kısmı ödenir, ama ya ev mevzusu uzarsa ve hemen ev alamazsak? yada mesela 1 yıl daha beklersek sonra Allah korusun 2*3 yıl çocugumuz olmazsa? aklıma hep böyle şeyler geliyor, sizce biraz daha beklemekte fayda var mı yoksa bu fikri yavaş yavaş eşimle konuşup, ortak bir karara mı varmalıyız?
Şuan ülkemizde bile ortalama bir insanın ömrü 80 yıl . ( Evet biraz küçümsedim )
32 yaşında doğursanız 80 yıl yaşasanız çocuğunuzu 50 yaşına getirirsiniz .
İnsanlarda hala 60 ımda gidiciyim düşüncesi var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?