Bebekle Angels Peninsula ??

FatElephant

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2016
843
739
103
Merhaba hanımlar, direk konuya giriyorum ;agustosta tatile gidiyoruz, 5 aylık oğlum var ilk defa bebekle olunca nasıl olur diye endişelendim. Eşimde biraz pinpiriklidir. Çocukla tatili güzel geçenler biraz fikir verebilir mi? Mesela plajda güneşlenirken, yemeğe giderken cocuklarınızı uyku saatlerini nasıl ayarladınız? Simdiden tesekkurler hepinize

kızımın 3 aylık oluşu ile çıktığımız tatiller uzun tatil, kısa tatil, deniz tatili, dağ tatili, kar tatili... şeklinde devam ediyor, etsin de.
öncelikle rahat olun. siz rahat oldukça bebek te rahat olacak.
yolculuğu karayolu ile yapacaksanız arabada bebeğin sıkılması durumu var. belki uyur sizinki ama benim kızım hiiiç uyumaz. sık sık mola verin. en önemli şey bu. zamana, saate takılmayın. saat başı mola verin.
uyku saatlerini kendileri ayarlıyorlar. mesela deniz soktunuz, çıktınız arabasını götürürseniz (ki götürün) hemen yıkayın, temiz giydirin koyun arabaya hafifçene sallanırken denizin sesiyle, sıcakla uyur o.
denize/havuza sıra ile girersiniz eşinizle. biraz üçünüz de takılırsınız.
daha detay sorarsanız fikir vermek isterim.

Benimki şuanda 6 yaşında.
Sabah 8 gibi kalkıyoruz tatildeyken , öğlen uyumuyor şuanda daha büyük ama daha küçükken bebek arabasında uyutuyorduk havuz kenarında
Şimdi akşam üstü 4 gibi odaya gidiyoruz hemen uyuyor zaten ben o sırada bulent ersoy kıvamına gelmeye calısıyorum ve yemek saatınde uyanmıs oluyoruz tekrar dus aldırıyoruz kı uykusu acılsın.
5 aylık bebekte nasıl olur bılmıyorum ama aksam canımıza okumasıan dıye gunduz ne dedıyse bir dediği iki olmuyor ki akşama mutlu devam edebilelim. Buarada yükü üzerine alma kocana bırak derim sonucta yeni dogum yaptın biraz sezlongta yayılıp uyuklaman lazım

Hiç korkma
Bir tane şezlong tahsis edin kuzuya
bol bol uyuyacak zaten :)
Uyanık oldugu zamanlarda suya sokarsınız
Emziriyorsan emmeye devam eder.
Mama veriyorsan biberonla beslersin.
Tavsiyem bir tane termal çantan olsun.
Ek gıdaya geçtiyseniz
Meyvesini, yoğurdunu orada muhafaza edersin.

Güneşlenirken sen eşin ilgilenir,
Eşin güneşlenirken sen.
Yemek yemeye giderken zaten yanınız da olur.
Mama sandalyesi mutlaka olur gittiginiz otelde.
Hafif yatar pozisyonda içine koyarsınız.

valla çocukla tatilden yeni geldim, burnumdan geldi uykusuzluktan. azıcık büyüse de rahat tatil yapsak diye bekliyoruz eşimle. ama şunu söyleyeyim eğer anne sütü alıyorsa sizi sorunsuz emiyorsa daha rahat edersiniz. ek gıdaya başladıktan sonra oteller daha zor geliyor bana. yedirecek düzgün bir şey bulmak için uğraşıyorsunuz.

şimdi o size bağlı

mesela ben asla bana uysun demedim

çocupum uyuyacağı zmaan odaya gititm

uyuttum kitap okudum balkona takıldım vs vs

biraz büyüyünce bu süreyi dönüşümlü geçiridk

ben dışarıda eşim odada ya da eşim dışarıda ben odada

ben güneş altında çocuk uyutulması tarafdtarı değilim yani kendim de gidip 12'de birde sahilde oturmam zaten

gece çocuğumun uykusu gelince de alır yatırım odada

bayram tatilinde küçük bir yerde idik bir aile daha vardı 1,5 yaşındaki bebeği uyutup gelip oturdular mesela kalkıp kontrol bile etmediler ben huzursuz oldum bir sorun oldu mu olmadı onlar öyle alışmış ve bebeği de alıştırmış ben 6 yaşındakini yatırıp bırakıp inemedim aynı yerde

çözüm sizde ve bebekte sıcaktna bunalabilir bir de ona göre saat ayarlaması yapın tüm gün plaj ya da havuz başı zorunluluuğ yok ki arada da serin serin odada takılmak da olabilir

5 aylık emiyorsa hiç sıkıntı yok en kolay besleneceği zaman

Bence çocukla tatile gitmeyin
Yeni tatilden geldim her yer çocuk. Çocuktan deniz gözükmüyordu
Şaka şaka gidin gezin en çok sizin ihtiyacınız var tatile.
Bebenin düzenine uyarsınız mecburen başka türlüsü olmaz sanki

Daha da korktum şimdi yeni gectık ek gıdaya bide tatilde tek ilgilenicem inşallah korktugum gibi olmaz

Buyuk cesaret öncelikle ben gecen sene cikmadim ki yazlik var denize 0 a yakin benim oglum 17 aylik gittik bu bayramda 3 saat uyumuslugu var gunduz gozu masallah diyeyim sorun cikmadi pek diyebilirim zaten yemeyen bir bebek ordada yemedi bebek kucuk ya pek bilemedim inşallah guzel gecer yaz bize

Deneyimli bir anne bulmusken sorayım ; yatagını falan nasıl ayarladınız ? Yorum icin tesekkurler ayrica umarım güzel ve kolay geçer:)

İnşallah ..

bakalım öyle yaramaz bebekte degil ama esim pek ilgilenmez o yuzden tek olunca zor olur gibi geliyo

Bende inemem bi yere odada uyurken.. tabi tabi yuzmekten güneslenmekten ziyade gezeriz zaten değişiklik olsun diye ama uyku saati maması vs gözüm korktu biraz yeni ek gidaya gectik bide uyku duzeni bozulur vs onları dusune dusune zehir edicem kendime tatili simdiden

Ben çocuklarımla tatil yapıp eğlenenlerdenim. Tabi eşinizde yardımcı olacak. Öyle yemek saati uyku saati diye ayarlamadım hiç. Tatilde özgür bırakırdım ve çok güzel geçerdi. Hatta oğlum 6 yaşındayken 5 aylık kızımda vardı gitmiştik. Hemde pansiyona gitmiştik yani yemek falan işleride bana bakıyordu. Ama her şeyi sorun etmezseniz tatil güzel geçer. Biraz relaks olmak iyidir.

işte zehir etmemek için uyacaksın uyku düzenine vs

atıyorum sabah kalktı gidecek kahvaltı edeceksiniz saat uygun ise denize gideceksiniz

uykusu geldi uyutacaksınız eşiniz havuzda takılacak

öğlen uyandı emdi yedi her neyse sonra yine uyuyacak uyutup eşinize bırakıp deniz havuz idare edeceksiniz

uyanınca arayacak sizi ya da mesela bizim denize bakan bir odamız vardı eşim perdeyi açıyordu tele suda bakamayacağım için perdeye bakıp denziden çıkıp gitmişliğim vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…