Bebekle ayni odada mi yoksa ayri odada mi????

ebrykp

karagül
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2014
145
24
18
merhaba arkadaslar benim bu ara arastirmaktan yoruldugum bi cikmazim var. sizce bebek ilk iki yil anneyle mi uyumali yoksa ayri odada mi kalmali? pedagog adem günes iki yil anneyle kalmali diyor güvenle baglanma icin psikolog özgül piyade ise hemen ayri odada yatiriabilir diyor aitlik duygusu icin simdi ben hangisini yapmaliyim sizce yorumlarinizi bekliyorum

çocuğum yok ama 1 yıl bana daha uygun geliyo 1 yıldan sonra daha çok şey öğreniyolar. Alışıp ayrı yatırmak daha zor olabilir. Gözlemlerime göre söylüyorum

2 yil ayni oda icin cok.
Anneyle mi uyumali darken kastettiginiz sirf oda mi, yoksa ayni yatakta birlikte yatmak mi bilemedim, ama bebeklerin yetiskinle ayni yatakta uyumasi kesinlikle cok tehlikeli ve onerilmeyen bir durum. Onu da ekleyeyim.

çocuğum yok ama 1 yıl bana daha uygun geliyo 1 yıldan sonra daha çok şey öğreniyolar. Alışıp ayrı yatırmak daha zor olabilir. Gözlemlerime göre söylüyorum
bilmiyorum esimde bir yil kalsin diyor. tesekkür ederim

Kızım 9aylık benımle beraber yatıyor babası da ıcerıde cunku esım gece calsıyo restornda bebekle aynı odada kalmak zorundayım ve zaten bebekler sık sık uyandıgı ıcın vb annede sureklı uyanıp uyanıp gerı uyumaya calıstıgı ıcın bence aynı oda en azından 1sene de olsa sart baska odaya gıdıp gelmektense bıde ben korkuyorum ya hırsız gırer yada bısey olur kalkar sesını duymazsam flan dıye o yuzden benımle yatıyo ama oyle bı baglandıkı artk gunduz bıle odadan cıksam aglıyo

Çokmu fazla düşüyoruz çocukların üzerine acaba. Mesela annem ne bana ne kardeşime bu tarz şeyler düşünmedi. Zaten eskiden ewler 2 odalıymış. Birinde sona yanarken diğer oda buz gibi. Yere bi yatak atılır herkes orada sıcak odada uyurmuş. Bende 3 yaşıma kadar annemle babamın arasında uyumuşum. Daha snra nasıl tek yatmaya alıştık hatırlamıyorum tabi ama bazı şeyleri çok kafaya takıyoruz şimdiki anneler olarak. Biz annelerin koynunda uyudukta ne oldu. Psikolojimiz falanmı etkilendi yani. En azından kendi adıma sorunum yok çok şükür kendimi bilene kadar annemle uyuduğum için. Zaten belli bi yaştan snra istesekte birlikte uyuyamayacağız. Bebişlerin tadını almak varken daha doğmadan nerde yatırsam derdi yaşamamalı bence bir anne. Biraz rahat olmalıyız bukadr incik cincik olmamalı bu kadar kusursuz annelik yapmaya çalışmamalıyız. Tabiki bu benim naçizane düşüncem herkes kendi bebişini tabiki özgürce büyütebilir. Yani demek istediğim eski anneler harıl harıl bizim gibi netten ne yedirsem nasıl uyutsam nasıl davransam falan araştırmamışlar eee bizlerde bi kusurda oluşmamış biraz oluruna zamanı gelince yaşanması gerektiği gibi yaşamaya bırakmak lazım bence.

Biraz da bebisine bagli canim
Yani daha dogdugunda bir karakteri oluyor bunlarin ben dogum yapinca anladim degistiremiyorsun, bebisin cani nasil uyumak isterse seni de oyle yonetiyorlar merak etme
Bir dunyaya gelsin hayirlisiyla zaten turlu turlu yontem deneyeceksin, bakar gorursun hangisiyle daha rahat ettiysen onunla devam edersin
Benim oglum 3,5 aylik, hep ayni odada uyuyoruz hatta ayni yatakta

1 yıl kafidir bence. Ben 1 yıl aynı odada tuttum sonra ayırdım odasını. Bir gece korktu rüyasında esimde aynı odada yapalım dedi korkuyo dedi yanımıza aldık yatağını çektirdi bize gidin ben tek yatmam odamda diye geri götürdük :)

deneyerek ve kendi hayat şartlarına göre değerlendir

eşim çok pimpirikli

aslında biz önce kendi odasında yatıracaktık hemşirenin biri yarım saatte bir bakarsanız olur dedi

eşim de bizim odada beşikte yatsın dedi

bir süre yattı ama yatak odası soğuk oldu

ben onun odasına taşındım

oğlum gece dönünce uyandım emzirdim, gece bile ağlamadan memesini emdi ve ikimiz de uyduk böylelikle, gece uykumuz az bölündü

sonra iki yaş civarında ben odama taşındım, o hep odasında olduğu içi hiç yabancılamadı, hatta bir yıl sonra başka eve taşındık ama odası eşyaları aynı olduğu için yabancılamadı

herkesin kendi yaşayışı farklı ama burada çoğu kişi ayrı yatmayın aranıza soğukluk girer diyor mesela bizde olmadı öyle şeyler

2 yil ayni oda icin cok.
Anneyle mi uyumali darken kastettiginiz sirf oda mi, yoksa ayni yatakta birlikte yatmak mi bilemedim, ama bebeklerin yetiskinle ayni yatakta uyumasi kesinlikle cok tehlikeli ve onerilmeyen bir durum. Onu da ekleyeyim.
benim pedagogun anlattiklarindan anladigim ayni yatakta cünkü bir konusmasinda sizinde söylediginiz gibi tehlikeli olmaz mi diye sorduklarinda olmadigini bu tür vakalar incelendiginde örnegin bazi ilaclari kullananlarda antideprasan gibi yada uyku sorunlari olan insanlarda olan vakalarmis yoksa saglikli olan kisilerde olmazmis bilmiyorum inanin cevabiniz icin tesekkür ederim ayrica. cocugumun egitim temellerini Saglam atmak istiyorum ne yapacagimi bilemiyorum annelik güzel oldugu Kadar zormus gercekten

Kücücük bebek ayrı odada yatırıyorum mi gece kusur falan insan nasıl uyursa ya en az bir yıl aynı.odada kalmalı

1 yıl kafidir bence. Ben 1 yıl aynı odada tuttum sonra ayırdım odasını. Bir gece korktu rüyasında esimde aynı odada yapalım dedi korkuyo dedi yanımıza aldık yatağını çektirdi bize gidin ben tek yatmam odamda diye geri götürdük :)
tesekkür ederim.

Benim 6 aylık beşiğinde yanınızda yatıyor zaten gece hep battaniyesini üstünden atıyor

Back
X