Bebekle ayni odada mi yoksa ayri odada mi????

Oğlum nerdeyse dört yaşa kadar sorumluydu uykusu.gece terörleri bile yaşadık.çok zor zamanlardı .onu da 9aylıkken Yanıma almıştım Adem hocayla tanışınca ama o zamana kadar geçen sürede kendisi uyuması için elimden geleni yapmıştım.çok ağladığı zamanlar olmuştu.yani uyku fobisi oluşmuştu artık.ama şimdi kızım çok farklı ve babası da bende onunla uyumaktan çok mutluyuz.emzirmek ve beraber yatmaktan daha güzel bir duygu yok.tabi rahat edemezseniz ayrı.ben de ÇOĞU gece tutulmuş halde oluyorum ama dert etmiyorum.en azından uykum bölünmüyor ve her istediği anda yanındayım.[/QUOpeki yanlis anlamazsaniz affiniza siginmak istiyorum sonucta esinizle de birlikteliginiz olmak zorunda bu durumda ayni yatakta olmak sakincali olmaz mi

gözünüzü korkutmak istemem ama bu düşünceler için daha çok erken.bebeğinizin uyku durumuna bağlı.düzenli uykusu olan bir bebekse size kalmış bir durum ama saat başı uyanan sürekli ağlayan sizi görmeden aynı odada olduğunuzu bilmeden uyuyamayan bir bebek için aynı odada istemeseniz de yatırmak durumunda kalabilirsiniz.yeri gelecek 5 dk daha fazla uyumak için o gece sersemliğiyle herşeyi yapabilirsiniz. :confused: öyle uykusuz kalınabilirki o an hiç mantıklı düşünerek hareket edemezsiniz sadece uyumak istersiniz o yüzden bence buna bebeğiniz sağlıklı bir şekilde doğduktan sonra karar verin. :KK66:
:KK43:evet bu da baska bi acidan Bakis tesekkürler cevabin icin

Benim kizim 6 bucuk aylik.ayni odada o besiginde ben koltukta babada diger odada yatiyo sik uyaniyor bazen oksuruk oluyo tukurugu bogazinda kaliyo hemen mudahele ediyorum buyuk ihtimal iki yasindan incede ayri yatamam

Kızım 9aylık benımle beraber yatıyor babası da ıcerıde cunku esım gece calsıyo restornda bebekle aynı odada kalmak zorundayım ve zaten bebekler sık sık uyandıgı ıcın vb annede sureklı uyanıp uyanıp gerı uyumaya calıstıgı ıcın bence aynı oda en azından 1sene de olsa sart baska odaya gıdıp gelmektense bıde ben korkuyorum ya hırsız gırer yada bısey olur kalkar sesını duymazsam flan dıye o yuzden benımle yatıyo ama oyle bı baglandıkı artk gunduz bıle odadan cıksam aglıyo
hmm. tesekkürler

Ben de bebeğimi 14 aylıkken falan odasını ayırdım ama emzirirken zor olsa da uzun süre dayandım yani bebek doğunca düşünürsün duruma göre. Bu arada Allah sağlıkla kavuştursun.

Benim kizim 6 bucuk aylik.ayni odada o besiginde ben koltukta babada diger odada yatiyo sik uyaniyor bazen oksuruk oluyo tukurugu bogazinda kaliyo hemen mudahele ediyorum buyuk ihtimal iki yasindan incede ayri yatamam
peki bu durum esinizle olan iliskinizi birbirinize olan baginizi etkilemiyor mu

Güven de çocuktan çocuğa değişiyor bence.. Bi tanıdığım 2 buçuk yaşnda ayırdı çocuk anne ve babasının ortasnda yatıyodu acayip özgüven patlaması vardı bilemiyorum nasıl içiniz rahat ederse ben daha önce ayıramadm memeden kestm ayırdm 20 aylık idi

Güven de çocuktan çocuğa değişiyor bence.. Bi tanıdığım 2 buçuk yaşnda ayırdı çocuk anne ve babasının ortasnda yatıyodu acayip özgüven patlaması vardı bilemiyorum nasıl içiniz rahat ederse ben daha önce ayıramadm memeden kestm ayırdm 20 aylık idi
sagol cevabin icin.

6. Ayında ayırıcam bebek telsizleri ike çok rahat kontrol edilebilir. Anne olduğum kadar bir eşim de daha anne karnında herşeyi duyan bebekler anne baba mahremiyetinede şahit olmasın

6. Ayında ayırıcam bebek telsizleri ike çok rahat kontrol edilebilir. Anne olduğum kadar bir eşim de daha anne karnında herşeyi duyan bebekler anne baba mahremiyetinede şahit olmasın

Benimde 6 aylık bebeğim var ,bende 2yıl ayırmayı düşünmüyorum,gece bir kaç kez kalkıp bakıyorum üzerini açtımı yüzüstü döndü nü diye, mahremiyete gelince zaten bebek uykuda bile olsa onun yanında o iş asla olmamalı.
Biz oturma odasında uyutuyoruz daha sonra beşiğine alıyoruz

Benimde 6 aylık bebeğim var ,bende 2yıl ayırmayı düşünmüyorum,gece bir kaç kez kalkıp bakıyorum üzerini açtımı yüzüstü döndü nü diye, mahremiyete gelince zaten bebek uykuda bile olsa onun yanında o iş asla olmamalı.
Biz oturma odasında uyutuyoruz daha sonra beşiğine alıyoruz
Sizin çocugunuz ister ayırın ister Ayırmayın birlikte yatın beni ilgilendirmez konu sahibi sormuş ben fikrimi paylaştım

Ben ikisini de 1 yaşında odalarında yatırmaya başladım.

Çok kafanıza takmayın. Bazen öyle bir noktaya geliyorsunuz ki uyusun da nerede uyursa uyusun modunda takılıyorsunuz :)

Ben çocuklarımla yatmayı çok severim mesela. Gece geldiklerinde yollamam odalarına,sarılır yatarız. 18 yaşına kadar benimle yatacak halleri yok. Tadını çıkarıyorum bende.

İlk Zamanlar sürekli oda değiştirip emzirmek yorabilir sizi o yüzden yanınızda(yataklar ayrı) yatması daha uygun olur diye düşünüyorum.

3 yaşına kadar aynı odada park yatağında yattı ayırıcak fazladan bir oda yoktu
çokta sıkıntısını çekmedim çok fazla üstünde durmadım açıkçası uzmanlar pedegoglar sürekli birşeyler söylüyor zaten
herçocuk farklı kendine özgü 40 günlükken ayıranıda duydum ben cesaret edemem ozamanlar sürekli kontrol etmeihtiyacı hissdiyordum

canım bunlar kitapla olmuyor ne yazıkki tecrübe ile oluyor...yüreğinin sesini dinle derim ve bebeğinin...:)....

Kesinlikle ilk iki yıl anneyle sonraki iki yıl aynı odada farklı yatakta.Adem hoca ne diyorsa doğrudur.zaten savunduğu şey Anadolu pedagojisi.eskiden Anadolu'da nöyleymiş.oğlumda geç kaldım ama kızım şimdi benimle uyuyo.benimle derken baba da var tabi
Kesinlikle katiliyrm Adem gunesin kitaplarinin hepsini okudum guvenli baglanmadan memden ayirmaya kadar aslinda hepsi eskiden annelerimizin bize uyguladiklari seyler modernize edilmis basmakalip ogretilerden uzak

ben 2 yıl aynı odada yatırdım.ve çok da yerinde bir karardı bence.zaten ilk zamanlar sık sk uyanıyorsun ayrı odada olmasına gerek yok bence hem de ne bileyim minicik bebeği odada tek başına bırakmak bana doğru gelmiyor.

Back
X