Bebekle desteksiz çalışmak.

Hanımefendi insanlar bir memur olabilmek için yıllarca okuyor, sınavlara giriyor, dirsek çürütüyor, masraf ediyor , mülakatlara giriyor.Bakıcılık ile aynı şey mi ... Nasıl ücretler birebir veya yakın olabilir .Ülkedeki ekonomik algı bozulduğu gibi ,okuyan insan ile okumayan arasında ki statü farkıda yok oldu
Özel sektör arz talep dengesine göre çalışır yani haftalık o rakam olmasa da , haftalık 7,8 verenler var. 20 yaşında çocuk bakmasını bilmeyeni sigortasız aylık 15 bine de çalıştırırsınız ama işte o zaman o kadına nasıl çocuk emanet edilecek. Siz , sizin evinizde bakacak, düzgün , çocuğun peşinden koşturabilecek kadar genç ama küçük bebek bakma deneyimi olan, çok hastalığı olmayan, sigara içmeyen, çevresi düzgün, sabıkasız , temizliğine dikkat eden ( WC den sonra ellerini yılamayanlar var ) , konuşmasını bilen ( 3 kelimesinin 4’ ü küfür olmayan), çocuğunuza nazik ve şefkatli davranacak, acil durumlarda müdahale etmesini bilen( boğaz tıkanması, düşme gibi durumlarda) ve sayamadığım bir sürü özelliği taşıyan bir kadın arıyorsunuz. Ayrıca bu bakıcı büyük olasılıkla sigortasız çalışacak.
Memurları gözünüzde büyütmeyin, gerekli yerlerde tanığınız varsa kolaylıkla memur olursunuz.

Özel sektör arz talep dengesine göre çalışır yani haftalık o rakam olmasa da , haftalık 7,8 verenler var. 20 yaşında çocuk bakmasını bilmeyeni sigortasız aylık 15 bine de çalıştırırsınız ama işte o zaman o kadına nasıl çocuk emanet edilecek. Siz , sizin evinizde bakacak, düzgün , çocuğun peşinden koşturabilecek kadar genç ama küçük bebek bakma deneyimi olan, çok hastalığı olmayan, sigara içmeyen, çevresi düzgün, sabıkasız , temizliğine dikkat eden ( WC den sonra ellerini yılamayanlar var ) , konuşmasını bilen ( 3 kelimesinin 4’ ü küfür olmayan), çocuğunuza nazik ve şefkatli davranacak, acil durumlarda müdahale etmesini bilen( boğaz tıkanması, düşme gibi durumlarda) ve sayamadığım bir sürü özelliği taşıyan bir kadın arıyorsunuz. Ayrıca bu bakıcı büyük olasılıkla sigortasız çalışacak.
Memurları gözünüzde büyütmeyin, gerekli yerlerde tanığınız varsa kolaylıkla memur olursunuz.
memurluğu gözümde büyüttüğümden değil ama ben bana bu fiyatı veren kadına benim de evde olacağımı ve müsait oldukca bebekle benim ilgileneceğimi zaten söyledim. yani bu bahsettiğiniz yeterlilikler çok da gerekli değil. bildiğiniz ben çalışırken çocuğu eyleyecek birini istedim.

ülkede gercekten ekonomik dengesizlik var. mesela bir öğretmen de bu bahsettiğiniz şeyleri bilmeli, bunu yanında eğitmenlik yapar. bence düsünceniz yanlış.

ama işte bu üllede her sey de olduğu gibi bunda da saçmalık var. bana bu fiyatı söylerken de borçlarını ileri sürüyor. biraz kendini de bilmek lazım, insan olmak lazım.

maalesef her emek kendi karşılığını alamıyor. ama emeksiz çok şey alan var. biz de enayi değiliz ama. yani bunun haklı, mantıklı bir yanı yok.

ailem bakmaya çok istekli. ailemin işletmesi var ama sezonluk. onlar da sezonda gel sen çalış biz bebeğe bakalım diyor ama bu sefer de esimden ayrı kalmış olucaz. 100 km mesafe var. izin günlerinde vs gelebilir evet ama ne biliyim ben çok gönüllü değilim
Niye sen hamileyken kocandan hep ayrıydın gittin ailenle yaşamadın mı saçma bir biçimde

Son düzenleme:
İşte ülkenin yegane anlayış bütünlüğü. Tamam sizsiniz

Niye sen hamileyken kocandan hep ayrıydın gittin ailenle yaşamadın mı saçma bir biçimde
sanki sizden ayrı yaşamışım gibi konuyu unutmayıp gelip burda laf sokmaya calismanız çok hoş 😂😂

ama o zaman sağlık meselesiydi sorun ve bebeğime sağlıklı bir sekilde kavusmak. kavustuktan sonra zaten esimle evime geldim. sapla samanı karıştırıyorsunuz ki amacınız da bu gibi duruyor 😂

Ben çoğu annenin dediğine katılmıyorum açıkcası.
Bir bebeğin mizacı iyiyse o hep öyle gidiyor ki sanırım sizin bebeğiniz de öyle, kendi deneyimim ve çevremden gördüklerime de bakınca bir bebek en başından beri nasılsa o şekilde de büyüyor. Tabi ki bebek bu huysuzlanacak, hastanalacak yapacak bir şey yok ne yapalım hayatımızı mı donduralım?

Bence eğer evinizde bakacaksa çocuğa tanıdık olmasına gerek yok zaten gözünüzün önünde olacak. Ki tanıdık olursa suistimaller de olabilir gelip gitme saatleri vs. Ben anne kendini hazır hissediyorsa çalışması taraftarıyım çünkü bana çalışmak çok iyi geliyor, yorucu mu evet ama iyi hissettiriyor.

Kızlar 4 aylık bir bebeğim var ve biz temmuz ayında batıya tasınacağız. Ailemize komşu şehire çıktı tayinimiz.

İş alanı geniş bir alandan mezunum ve işletme yönetimi konusunda tecrübem var. Tasındığımızda bebeğim 5.5 aylık olacak. Bebekle ne iş yapabilirim?

Bankaların müsteri temsilciliğine baktım ama eğitim için istanbula çağırıyorlar. Öyle bir imlanım yok. Ama çalışmam lazım cünkü ev ve araba borcuna girdik. Gideceğimiz sehirde de kiralar 20-25 arası iyi bir ev istiyorsak. Bu arada bebeği bırakacağım kimse yok. Bakıcı tutsam diyorum ama bakıcı maasları da yüksek. Çalıştığımın hepsi bakıcıya gidecekse de bir anlamı yok ki.

Bebeği olup çalışan varsa fikir verebilir mi? Esim mağaza falan açalım sana diyor ama ya tutmazsa? Açıkcası riskli bir işe tüm paramızı yatırmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olucam 🥰
Devlet memuruyum. Batıda pahalı bir ilde yaşayıp borcumuz olmasına rağmen 2 yıl ücretsiz izne ayrıldım. Çocuğum 3 buçuk yaşında. Geriye dönüp baktığımızda eşimde ben de iyi ki diyoruz. Söyleyeceklerim bu kadar.

Hanımefendi insanlar bir memur olabilmek için yıllarca okuyor, sınavlara giriyor, dirsek çürütüyor, masraf ediyor , mülakatlara giriyor.Bakıcılık ile aynı şey mi ... Nasıl ücretler birebir veya yakın olabilir .Ülkedeki ekonomik algı bozulduğu gibi ,okuyan insan ile okumayan arasında ki statü farkıda yok oldu

Haklısınız ama siz ne kadar eleştirseniz de torpille kadro alıyorlar.
Ben sizin kıyasınızı anlamadımi, 5 aylık bebeğe bakmakla, memurluk ne alaka?

bana bu fiyatı veren kadına benim de evde olacağımı ve müsait oldukca bebekle benim ilgileneceğimi zaten söyledim. yani bu bahsettiğiniz yeterlilikler çok da gerekli değil. bildiğiniz ben çalışırken çocuğu eyleyecek birini istedim.

Siz arada yardım edecek olsanız da yarım gün gibi bir koşul sunmuyorsunuz ki, bakıcının çalışma süresi değişmiyor.
Ayrıca daha bunun sigortası, yabancı ise çalışma izni gibi teferruatları olacak.
Ev işleri ve yemek gibi yardımlar da talep ediliyor genelde.

Haklısınız ama siz ne kadar eleştirseniz de torpille kadro alıyorlar.
Ben sizin kıyasınızı anlamadımi, 5 aylık bebeğe bakmakla, memurluk ne alaka?

Siz arada yardım edecek olsanız da yarım gün gibi bir koşul sunmuyorsunuz ki, bakıcının çalışma süresi değişmiyor.
Ayrıca daha bunun sigortası, yabancı ise çalışma izni gibi teferruatları olacak.
Ev işleri ve yemek gibi yardımlar da talep ediliyor genelde.
ben bunları talep etmedim ama. sigortası cartı curtunu ben de biliyorum. yıllarca işletme yöneticiliği yaptım yani..

benim demek istediğim iş yükü ağır olmayacaktı zaten. ben de evde olacaktım ve kendisinden tek istediğim bebekle ilgilenmesi. yemek, temizlik zaten istemedim.

akıl var mantık var.. haftanın en fazla 4 günü geleceksin, iş yükü az ve ben buna rağmen asgari ücrete okaydim ama günlük 3 bin istendi. yani mantıklı mı bu?

ben bunları talep etmedim ama. sigortası cartı curtunu ben de biliyorum. yıllarca işletme yöneticiliği yaptım yani..

benim demek istediğim iş yükü ağır olmayacaktı zaten. ben de evde olacaktım ve kendisinden tek istediğim bebekle ilgilenmesi. yemek, temizlik zaten istemedim.

akıl var mantık var.. haftanın en fazla 4 günü geleceksin, iş yükü az ve ben buna rağmen asgari ücrete okaydim ama günlük 3 bin istendi. yani mantıklı mı bu?

Bakım hizmetini asgari ücret ile kıyaslamayın.
Google'a yazınca zaten 40 - 75 arası çıkıyor.

benim bakıcı ücreti asgari + sigorta arkadaşımın eski bakıcısı olduğu için bana da makul ücretten geliyor. haftanın 5 günü yarım gün işe gidiyorum. öğleden sonraları evdeyim. bu işi desteksiz yapmak çok mümkün değil. eşin de gece nöbet tutuyor mu bilmiyorum ama onun da dinlenmesi lazım. bence daha makul fiyatlı bakıcı arayabilirsin. siz tayini trabzona almadınız mı? aklımda öyle kalmış.

Kızlar 4 aylık bir bebeğim var ve biz temmuz ayında batıya tasınacağız. Ailemize komşu şehire çıktı tayinimiz.

İş alanı geniş bir alandan mezunum ve işletme yönetimi konusunda tecrübem var. Tasındığımızda bebeğim 5.5 aylık olacak. Bebekle ne iş yapabilirim?

Bankaların müsteri temsilciliğine baktım ama eğitim için istanbula çağırıyorlar. Öyle bir imlanım yok. Ama çalışmam lazım cünkü ev ve araba borcuna girdik. Gideceğimiz sehirde de kiralar 20-25 arası iyi bir ev istiyorsak. Bu arada bebeği bırakacağım kimse yok. Bakıcı tutsam diyorum ama bakıcı maasları da yüksek. Çalıştığımın hepsi bakıcıya gidecekse de bir anlamı yok ki.

Bebeği olup çalışan varsa fikir verebilir mi? Esim mağaza falan açalım sana diyor ama ya tutmazsa? Açıkcası riskli bir işe tüm paramızı yatırmak istemiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olucam 🥰
Bakici bulmaktan baska bir cozum yok gibi. Ayrica calistiginizin hepsi evet bakiciya gidecek ama ayni zamanda sizin de sigortaniz yatacak. emeklilik zamani geldiginde iyiki calismisim diyeceksiniz. Turkiyede 1 yas alti alan ozel kresler yok mu? Ya da iste 1 yasina kadar bekleyip ondan sonra alan kresler var mi? Her turlu birinizin maasi cocuga gidecek.
Bu devirde magaza acmak bence yapilabilecek en sacma yatirim. Bu ekonomide cok net batarsiniz.

benim bakıcı ücreti asgari + sigorta arkadaşımın eski bakıcısı olduğu için bana da makul ücretten geliyor. haftanın 5 günü yarım gün işe gidiyorum. öğleden sonraları evdeyim. bu işi desteksiz yapmak çok mümkün değil. eşin de gece nöbet tutuyor mu bilmiyorum ama onun da dinlenmesi lazım. bence daha makul fiyatlı bakıcı arayabilirsin. siz tayini trabzona almadınız mı? aklımda öyle kalmış.
hayır trabzona alamadık. bu yıl kütüğünün olduğu ile tayin isteyemezsiniz diye bir kural getirdiler esimin grubuna. mecburen komşu başka bir sehri yazdık

Back
X