Bebekle dısarı çıkmak

Yagmur Selen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
148
68
48
36
Slm kızlar 17 ekimde dogum yaptım oglum su an 1 bucuk aylık. Benim problemim dışarı çıkarken hasta olcak korkusu. Sırf bu yüzden eve tıkılıp kaldım. Şimdi yeni yeni gezmelere başladım cok şükür henüz hasta felan olmadık. Benim merak ettigim evdeyken zaten kuzumun üzerinde 1 kat kıyafet oluyo. Dışarı çıkarken üzerine 1 kat daha giydiriyorum kadife felan sıcak tutsun diye. Üzerine mont giydiriyorum. Montun sapkasıyla başı felan kapanıyo tamam ama acaba bu havalarda battaniyeye sarmadan ana Kucağı felan olmadan dışarı çıkarsam agzını kapatmadan yani ağzından dısardaki soguk havayı soludugu için hasta olur mu ? Bunu sormamın nedeni çevremin beni çok bunaltması. Dışarı çıkarken eşim dahil montunu giydiriyorum daha bi de battaniyeye sardırıp ana kucagının içine koyduruyolar çocugu sırılsıklam oluyo çocuk terden. Ben çok fazla esirgemek istemiyorum ama bilmiyorum ya. Fikir verin bana nasıl giydirip çıkarıyosunuz kuzularınızı dışarı ? Bu arada nereye gitsek arabayla gidiyoruz zaten.

Vallahi havalar tam hastalık havası ve ayrıca minicik bebeği mümkün mertebe kalabalığa sokmamaya çalışın ki mikrop kapmasın. Böyle havalarda salgınlar kol geziyor. 1 buçuk aylık. Bence çok küçük daha. Birde bebeklerde ilk 6 ay çok önemli eğer bu dönemde hasta olmazsa diğer dönemlerde hasta olsa da daha çabuk atlatıyor. Benim kızımda 15 ağrustosta doğmuştu ve ben bu havalarda kızıma mont giydirmeyip sadece kalın bir battaniyeye sarardım. Ve tabiki Arabaya binene kadar yüzünü gözünü de kapatırdım ki soğuk gelmesin yüzüne. Biraz daha büyüdüğünde kalın kar tulumu almıştım 4-5 aylık olduğunda. Ama çok soğuk havalarda kar tulumunu giydirip birde battaniyeye sarardım. Arabaya felan binice açardım battaniyeyi. sonuçta arabalar sıcak oluyor. Ayrıca ben küçük bebeklerde mont olmasını sevmiyorum sonuçta onların ayaklarıda bacakları da üşüyor. Bence en güzeli kar tulumları.

YENİ DOĞMUŞ BEBEKLER İLK 1 YIL HASTALIKLARA ÇOK DAHA KOLAY YAKALANIYORLAR MÜMKÜN OLDUĞUNCA DIŞARI ÇIKARMA ÇIKARIYORSAN DA AĞIZ VE BURNUNU SOĞUK GİRMEYECEK ŞEKİLDE MUHAFAZA ET SEN ÇOK GEZMEK İSTİYORSAN EŞİN BEBEĞE BAKSIN SEN HAVA ALMAYA ÇIK AMA BEBİŞİNİ ÇIKARMA İLK DÖNEMLERDE Bİ HASTALANIRSA ARKASI GELİR SIK DİŞİNİ GEZECEĞİN GÜNLER DE OLACAK BU KIŞ BİRAZ EVDE KAL ANNESİ

YENİ DOĞMUŞ BEBEKLER İLK 1 YIL HASTALIKLARA ÇOK DAHA KOLAY YAKALANIYORLAR MÜMKÜN OLDUĞUNCA DIŞARI ÇIKARMA ÇIKARIYORSAN DA AĞIZ VE BURNUNU SOĞUK GİRMEYECEK ŞEKİLDE MUHAFAZA ET SEN ÇOK GEZMEK İSTİYORSAN EŞİN BEBEĞE BAKSIN SEN HAVA ALMAYA ÇIK AMA BEBİŞİNİ ÇIKARMA İLK DÖNEMLERDE Bİ HASTALANIRSA ARKASI GELİR SIK DİŞİNİ GEZECEĞİN GÜNLER DE OLACAK BU KIŞ BİRAZ EVDE KAL ANNESİ
Tavsiyene uyucaz mecbur ben cok bunaliyorum uykusuzluk bi yandan birden bire üzerime yüklenen sorumluluk bi yandan biraz daha battaniyeyle gezelim teyzesi napalim :KK46:

Slm kızlar 17 ekimde dogum yaptım oglum su an 1 bucuk aylık. Benim problemim dışarı çıkarken hasta olcak korkusu. Sırf bu yüzden eve tıkılıp kaldım. Şimdi yeni yeni gezmelere başladım cok şükür henüz hasta felan olmadık. Benim merak ettigim evdeyken zaten kuzumun üzerinde 1 kat kıyafet oluyo. Dışarı çıkarken üzerine 1 kat daha giydiriyorum kadife felan sıcak tutsun diye. Üzerine mont giydiriyorum. Montun sapkasıyla başı felan kapanıyo tamam ama acaba bu havalarda battaniyeye sarmadan ana Kucağı felan olmadan dışarı çıkarsam agzını kapatmadan yani ağzından dısardaki soguk havayı soludugu için hasta olur mu ? Bunu sormamın nedeni çevremin beni çok bunaltması. Dışarı çıkarken eşim dahil montunu giydiriyorum daha bi de battaniyeye sardırıp ana kucagının içine koyduruyolar çocugu sırılsıklam oluyo çocuk terden. Ben çok fazla esirgemek istemiyorum ama bilmiyorum ya. Fikir verin bana nasıl giydirip çıkarıyosunuz kuzularınızı dışarı ? Bu arada nereye gitsek arabayla gidiyoruz zaten.

bebeğin terlemesi bebeğin üşümesinden daha tehlikeli. Allah korusun ama terli terli durursa çok daha kötü olur. Valla ben 1. haftadan itibaren her yere götürdüm kızımı. Hereyere derken.Markete gittim, alışverişe ve her gün düzenli yürüyüşe çıkardım. O zaman yazdı tabiki. ama temiz hava her zaman iyidir.

YENİ DOĞMUŞ BEBEKLER İLK 1 YIL HASTALIKLARA ÇOK BebeğDAHA KOLAY YAKALANIYORLAR MÜMKÜN OLDUĞUNCA DIŞARI ÇIKARMA ÇIKARIYORSAN DA AĞIZ VE BURNUNU SOĞUK GİRMEYECEK ŞEKİLDE MUHAFAZA ET SEN ÇOK GEZMEK İSTİYORSAN EŞİN BEBEĞE BAKSIN SEN HAVA ALMAYA ÇIK AMA BEBİŞİNİ ÇIKARMA İLK DÖNEMLERDE Bİ HASTALANIRSA ARKASI GELİR SIK DİŞİNİ GEZECEĞİN GÜNLER DE OLACAK BU KIŞ BİRAZ EVDE KAL ANNESİ

Bu konuda haklısınız ama tamammen katılmıyorum size. bebeği tabiki korumak lazım soğuktan. Ben her gün bebeğimi alıp dışarda geziyorum. ama gidilen yer önemli. Ben açık havaya çıkarıyorum. Temiz hava ve güneşli günlerde güneş görüyor bebişim. Bol oksijen alıyor böylece. Ama sopuktan korumak önemli tabiki.

Bu konuda haklısınız ama tamammen katılmıyorum size. bebeği tabiki korumak lazım soğuktan. Ben her gün bebeğimi alıp dışarda geziyorum. ama gidilen yer önemli. Ben açık havaya çıkarıyorum. Temiz hava ve güneşli günlerde güneş görüyor bebişim. Bol oksijen alıyor böylece. Ama sopuktan korumak önemli tabiki.
ahh bunun ayarını tutturmak cok zor işte .. ama yarın 2. ay bitiyo artık daha az esirgerim güneşli havalarda çcıkarırım dısarı agzını yüzünü kapatmadan nefes alsın cocugum biraz :KK46:

Benimde 34 gunluk bebegim var gunduz on on bes dakika gunes varsa cikariyorum onun haricinde evdeyiz cok bunaldim ama evde olmamiza ragmen burun akintimiz oksurugumuz var disari cikip hasta olsa tamam dicem de fazla kollamama karari aldim . Bu arada mont tulum kullaniyorum cok rahat oluyor sapka atki da takiyorum

Benimde 34 gunluk bebegim var gunduz on on bes dakika gunes varsa cikariyorum onun haricinde evdeyiz cok bunaldim ama evde olmamiza ragmen burun akintimiz oksurugumuz var disari cikip hasta olsa tamam dicem de fazla kollamama karari aldim . Bu arada mont tulum kullaniyorum cok rahat oluyor sapka atki da takiyorum
kız 1 aylık bebise atkı sapkayı nasıl takıyosun zaten bi atkının eni bebisin kafası kadar :D

benim bi sürü arkadasım var böyle 1 aylık bebisi sade üzerinde montla pusete koyup gezdiren elalemin cocuklarına hic de bisey olmuyo vala bizimkiler evde pencereyi acsak hasta olurlar :KK14:

benim bi sürü arkadasım var böyle 1 aylık bebisi sade üzerinde montla pusete koyup gezdiren elalemin cocuklarına hic de bisey olmuyo vala bizimkiler evde pencereyi acsak hasta olurlar :KK14:
aynen öyle oluyor. büyük oğlum da ben aşırı üzerine düştüm. dışarı çıkarken sıkı giydirip battaniyeye sardım. çok küçükken pek dışarı çıkartmadım ama bir yaşına kadar hep hasta oldu. küçük oğlum ocak ayında doğduğunda onbir gün yoğun bakımda kaldı. aman çıkınca dikkat et dediler. 14 günlükken dışarıya kahve içmeye gittim, dışarı çıkış o çıkış ondan sonra pek evde kalmadım. dediğiniz gibi pusetine koyuyordum ince bir de battaniye örtüyordum. hem hava geliyordu hem de içerisi sıcak oluyordu. sonuçta çalıştığım için büyük oğlumla vakit geçirremiyorum hazır izindeyken bir yıl rahatça geçtik :) çok şükür oğlum pek hasta olmadı. ilk antibiyotiğini 18 aylıkken içti. büyük oğlum ise 2 aylıkken antibiyotik iğne vurulmuştu. önlemini aldıktan sonra tabi ki dışarı çıkın bebeğiniz hava alsın. sizin için de çok faydalı. bebekle uğraşmaktan ister istemez evde bunalıyorsunuzdur. Bebeğinizi Allah analı babalı büyütsün

Back
X