Bebekle ev işi

armchair99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
53
28
38
32
Herkese merhaba. Şu izinde evde bebeğine bakan bir anneyim. Bebeğim sürekli ilgi istiyor. Ona kahvaltı zor hazırlıyorum bacağıma yapışıyor ağlıyor. Mama sandalyesine oturmuyor. Önüne oyuncak koysam bile 5 dakikadan fazla oynamıyor. Ben evi tertemiz her taraf kusursuz olsun diye uğraşan biri değilim ama evi artık b*k götürüyor çok affedersiniz. İlk uykusunda ancak kahvaltı yapıp mutfağı topluyorum. İkinci uykusunda da ancak akşam yemeği hazırlayabiliyorum. Gece uyuyunca da seslere karşı çok hassas olduğu için pek bir şey yapamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Büyüdükçe düzene giriyor. Şimdi yapacak bir şey yok.

İmkanınız varsa robot ve kurutma makinesi alın bunlar işi baya hafifletiyor. Sabah bebeğiniz ilk uykuya yatmadan bir sepet alın o odaya ait olmayanları sepete doldurun bebekte sepete bir şeyler atarak oyalanır. Hatta akşamdan şöyle bir evi gözden geçirip toplamak eşinizin görevi olsun,size sabah çok iş kalmaz. Sonra ait olduğu odalara götürürsünüz eşyaları. Robot çalışıp sırayla odaları süpürür,böylece her gün yerler süpürürlünce toz olmaz. Çamaşırları kurutmadan alıp akşamları eşinize verin o katlasın.. Yerleri gündüz robota sildirirsiniz ayrıntılı isterseniz haftada bir akşamları siz de sizlersiniz buharlıyla falan.

Mesela bir odayi toplaman gerekiyorsa arkadaşın dediği gibi. Bir sepete hepsini at bebeginde küçük değilmiş hatta ona göster oda atsın hem ona oyun olur. Sonra birlikte yerlerine koyun. Yemek yapılacak zamanda malzemeleri temizleyin koyun önüne baksın incelesin onları. Artık yavaş yavaş anlamaya başlamıştır. Mesela ona iş verin dağıttığı oyuncakları ve ya başka şeyleri yerine koymasını söyleyin. Hatta emredin. Benimkide 14 aylık olmak üzere artık anlıyorlar siz iş yaparken şarkı açın sizde yüksek sesle söyleyin sizi taklit edecektir. Dans edin oynayın. Bol bol konuşun.

yardımcı alabılırsınız Maddiyat varsa

Eşiniz yapabilir akşam gelince

öbür türlü çocuk babayla vakit gecırebiliyorsa siz yapın dicem akşam , ama siz zaten tüm gün yoruluyorsunuzdur miniği oynatırken

Sizinle aynı odada vakit gecırebiliyorsa yanınıza alıp yapabilirsiniz

Herkese merhaba. Şu izinde evde bebeğine bakan bir anneyim. Bebeğim sürekli ilgi istiyor. Ona kahvaltı zor hazırlıyorum bacağıma yapışıyor ağlıyor. Mama sandalyesine oturmuyor. Önüne oyuncak koysam bile 5 dakikadan fazla oynamıyor. Ben evi tertemiz her taraf kusursuz olsun diye uğraşan biri değilim ama evi artık b*k götürüyor çok affedersiniz. İlk uykusunda ancak kahvaltı yapıp mutfağı topluyorum. İkinci uykusunda da ancak akşam yemeği hazırlayabiliyorum. Gece uyuyunca da seslere karşı çok hassas olduğu için pek bir şey yapamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Hergün 1 oda şeklinde yapın hem kendinizi yormazsınız hem eviniz düzenli kalır eşinizin evde olduğu bir gün komple evi temizleyin daha sonra mutlaka hergün süpürge için kendinize 10 dk verin üstten de olsa süpürün, daha sonra hergün bir odayı detaylı temizleyerek evi düzenli tutabilirsiniz, hergün mutlaka 1 makine çamaşır yıkayın akşamdan makineye koyup sabah direk çalıştırın, benim oğlumda asla tek başına oynamayan benim peşinden ayrılmayan bir bebekti ben bu şekilde evimi düzenli tutardım örn banyomu temizlenecek mama sandalyesine koyardım çocuk şarkıları açardım hem dans edip onu oyalar hem işimi yapardım.

Merhaba, benim de bebeğim 1 yaşında ve çok hareketli bir bebek.ayrica tüm gün ikimiz olduğumuz için bana ve memeye çok düşkün o yüzden ne zaman yanından kalksam bacağıma yapışıyor 😅 bu gün içinde işlerim varsa çok can sıkıcı olabiliyor ama ben genelde onun yemek hazırlığını ve bizimkini onu uyutmadan yapıyorum. Önüne yiyecekleri, büyük silikon kaşık cezve vs. Koyuyorum o sırada hallediyorum. O uyuyunca sadece pişirme kısmı kalıyor rahat oluyor. Makine boşaltma çamaşır yıkama ve kurutmaya atma, çamaşır katlama hep onunla yapıyorum oyunlastirarak müzik açarak vs. Birde havalar ısındığı için balkon mutfaktaysa balkona çıkıyoruz( tüm güvenlik önlemleri alınarak tabiki) o oyalanirken ben mutfakta iş yapıyorum. Tabi uzun yazdım ama günün çoğunda iş yapmam onunla olurum oynama gezme kitap vs. Çoğu şeyi üstünkörü yaparım temizlikte falan. Yemeklere Önem veriyorum bir tek. Bu geçici bir süreç ama çok yorucu yalan yok 😊

Oğlum 1 yaşındayken evi beraber temizliyorduk. Kendi elime bir bez, ona da bir bez veriyordum. Konuşarak siliyorduk. Çamaşır asarken ve bulaşık makinesini yerleştirirken yardım ediyordu. Süpürürken de aynı şekilde. O uyurken ben de uyurdum.

Back
X