• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle hayata uyum

10 senedir aktif iş hayatındayım, nöbetli de bir işim vardı. Şimdi evde kapanıp kalmak çok gerdi beni gerçekten. Ve hiiç dışarı çıkma işini beceremeyecekmişim gibi geliyor daha da stresleniyorum. Belki bizim oğlan da sever ama bilemiyorum ya ağlar başedemezsem diye.
Avent alayim bir de
Çok iyi anlıyorum sizi. Kendinizi hapsetmeyin eminim sever o da. Ağlarsa bile 1 gün ağlar 2 gün ağlar alışır. Yakın mesafelere gidin başlarda hiç ertelemeyin 🌸

Ben sadece Allahım bebeğinizi sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah demek için uğradım.

Ben maalesef uzun süre sokağa çıkamadım inşallah siz bir an önce çıkarsınız ve kendinizi iyi hissedersiniz.

ne güzel yaz bebesi aslinda ciksa güneş d vitamini ona da iyi gelir.
benim doguma daha birkac ay kaldi ama biz ilk günden beri mümkün mertebe disariya cikaralim diyoruz. hicbir sey olmasa ogle uykusunu bahcede bebek arabasinda yapsin diye kışlık örtüsü olan bir bebek arabasi bulduk 😅 ama tabii daha dogmamis cocuga don biçiyoruz, hayaller hayatlar da olabilir.
yine de disari cikmak cok guzel cocuklar icin. hem acik hava onlara yarar, hem d vitaminine ihtiyaclari var. hem de ilk 3 sene beyinleri her gördüğünü işliyormuş, gordugu her seyden beyinler arasinda milyonlarca yeni baglanti (sinaps) kuruyorlarmis. Evde olup tüm gün duvar, tavan gören cocukla dogada uyaranlar gören , surekli yeni seyler kesfeden cocuk arasinda zeka farki bile oluyormus ilerleyen donemlerde..tabii sizin bebe daha 20 günlük ama olsun. nasil baslarsa oyle gider.
bir de simdi cikamazsa onumiz agustos, eylul. sonra havalar sogudu diye hic cesaret edip cikamazsiniz.
madem susturamamaktan korkuyorsunuz yakinlardaysa anneniz, yoksa tecrubeli bir anneyle cikin ilk birkac gezinize. onlarin yaninda daha rahat hissedersiniz sonucta deneyimliler. ehliyeti alinca ilk birkac kez abiyle babayla sürüşe cikmak gibi düşün😅😅
"hep calistim simdi evdeyim" diye de hic uzulme, tam tersi tadini cikar. boyle firsat insanin eline her zaman gecmez. ne guzel iste işe de bir ara verdin - belki 20 sene daha calisacaksin, nefes alma molasi gibi dusun.
bebegin de yoruyor ama bir daha asla bu kadar kucuk olmayacak. anin tadini cikarmaya calis 🥰

Merhabalar.
yaklaşık 20 günlük bebeğim var, hastaneye ananeye vs gitmek dışında dışarıya çıkmaktan çok çekiniyorum, geriliyorum.
Eşim babalık iznindeyken bir kere yakınımızdaki parka kahvaltıya gittik 1 saatliğine ama onda bile uyanacak diye aklım çıktı.
Çok bunaldım, sadece meme veriyorum ve memede sakinleşip uyuyor. Emzik kabul etmiyor (bips ve mamajoo damaklı denedik önerilere açığım). Biberon comotomo var ama meme reddi yapar diye onu da hiç denemedim. Dışarı çıkarız da ağlar baş edemem, emziremem durmazsa vs diye çok endişeleniyorum. Bebekli insanlar normal yaşama ne zaman dönüyorlar ve nasıl dönüyorlar acaba🥲
Herkes hemen dışarı çıkıp hemen her şeye adapte oluyor da bir biz geri kalmışız gibi hissediyorum, kendimi beceriksizmiş gibi görüyorum.
Bu konuda siz tecrübeli anneler nasıl bir yol izlediniz? Neler yapabilirim?
Karışık anlattıysam kusura bakmayın, dağınık bir zihinle yazdım..
Ben evden, hastane hariç, çıkmak için 40 günü bekledim. Herkes çıkıp hayata adapte oluyordu ama tercihimi evde kalmaktan yana kullandım. 40 çıkınca akraba, park, lokanta, avm vs gitmeye başladık. Pek de bir şey kaybetmediğimi anladım, hayat aynı yerinde duruyordu 😁
Siz de çıkamıyorsanız endişelenmeyin. Ama çıkınca da sandığınızdan daha kolay olduğunu göreceksiniz buna inanın.
Ayrıca bebişle gezmenin en kolay olduğu dönem ilk 6 ay. Ek gıda yok, emekleme yok, oturma dönme sınırlı. Emzir koy bebeği pusete gez 😁

Ben sadece Allahım bebeğinizi sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah demek için uğradım.

Ben maalesef uzun süre sokağa çıkamadım inşallah siz bir an önce çıkarsınız ve kendinizi iyi hissedersiniz.
Çok teşekkür ederim.

benim doguma daha birkac ay kaldi ama biz ilk günden beri mümkün mertebe disariya cikaralim diyoruz. hicbir sey olmasa ogle uykusunu bahcede bebek arabasinda yapsin diye kışlık örtüsü olan bir bebek arabasi bulduk 😅 ama tabii daha dogmamis cocuga don biçiyoruz, hayaller hayatlar da olabilir.
yine de disari cikmak cok guzel cocuklar icin. hem acik hava onlara yarar, hem d vitaminine ihtiyaclari var. hem de ilk 3 sene beyinleri her gördüğünü işliyormuş, gordugu her seyden beyinler arasinda milyonlarca yeni baglanti (sinaps) kuruyorlarmis. Evde olup tüm gün duvar, tavan gören cocukla dogada uyaranlar gören , surekli yeni seyler kesfeden cocuk arasinda zeka farki bile oluyormus ilerleyen donemlerde..tabii sizin bebe daha 20 günlük ama olsun. nasil baslarsa oyle gider.
bir de simdi cikamazsa onumiz agustos, eylul. sonra havalar sogudu diye hic cesaret edip cikamazsiniz.
madem susturamamaktan korkuyorsunuz yakinlardaysa anneniz, yoksa tecrubeli bir anneyle cikin ilk birkac gezinize. onlarin yaninda daha rahat hissedersiniz sonucta deneyimliler. ehliyeti alinca ilk birkac kez abiyle babayla sürüşe cikmak gibi düşün😅😅
"hep calistim simdi evdeyim" diye de hic uzulme, tam tersi tadini cikar. boyle firsat insanin eline her zaman gecmez. ne guzel iste işe de bir ara verdin - belki 20 sene daha calisacaksin, nefes alma molasi gibi dusun.
bebegin de yoruyor ama bir daha asla bu kadar kucuk olmayacak. anin tadini cikarmaya calis 🥰
Teşekkür ederim 🙏🏻
açık alana çıkartılan bebislerin daha az çıkartılan bebeklere alerjik olma durumunun daha az bağışıklığının daha güçlü oldugunu okumuştum ben de. Doğurmadan önce ben de hep dışarı çıkartıcam diyordum ama şimdi uygulamada çekiniyorum :/
Annem yakın rica edebilirim aslında ama her öğleden sonra bana gelip yemeğimi yapıyor akşama kadar bende çok yoruluyor daha çok yorar mıyım diye düşünüp üzülüyorum.

Ben evden, hastane hariç, çıkmak için 40 günü bekledim. Herkes çıkıp hayata adapte oluyordu ama tercihimi evde kalmaktan yana kullandım. 40 çıkınca akraba, park, lokanta, avm vs gitmeye başladık. Pek de bir şey kaybetmediğimi anladım, hayat aynı yerinde duruyordu 😁
Siz de çıkamıyorsanız endişelenmeyin. Ama çıkınca da sandığınızdan daha kolay olduğunu göreceksiniz buna inanın.
Ayrıca bebişle gezmenin en kolay olduğu dönem ilk 6 ay. Ek gıda yok, emekleme yok, oturma dönme sınırlı. Emzir koy bebeği pusete gez 😁
Kalabalık kapalı mekanlara değil de bilmem açık alana gitmek, bir kahve içmeyi özledim. Erken mi başladım özlemelere bilmiyorum hormonlardan sanırım kafam çok karışık🥲
Doğrudur evde de sadece emzirip gaz çıkartığ alt değişiyoruz, bazı gazlı günlerimizi saymazsak. Belki de bebek bakımının en kolay oldugu dönemdir herhalde ama benim kaygılı ve tecrübesiz anneliğim izin vermiyor 🥹

Annem yakın rica edebilirim aslında ama her öğleden sonra bana gelip yemeğimi yapıyor akşama kadar bende çok yoruluyor daha çok yorar mıyım diye düşünüp üzülüyorum.
niye yorulsun ki?
"gel anne bugun yemek yapma parka cikalim, hava alalim" diyin, canina minnet kadinin bu yaz sicaginda agac golgesinde oturmak:)

Benim bebeğim kasım ayında doğdu, benim de aklım çıkıyordu dışarıya çıkmaya ama sonra bir cesaret çıktım ve devamı geldi.
Hatta, yağmurlu havada yüzünü yağmurla bile ıslattım:)
Emin ol en kolayı emen bebek, mama hazırlama derdi yok, ek gıda derdi yok mis gibi. Zaten sürekli uyuyordur o şimdi, uyandığı zaman emzir, slinge koy ve çık. En fazla kakasını yapar o zaman da geri dönersin hemen.
Ayrıca benim bir arkadaşım heryerde emziriyor valla cafe restaurant park farketmiyor. Keşke benim bebeğim de emse ben de emzirirdim neden çekinecekmişim ki?

Bir taze anne daha geliyor🥰 içi kürklü tulumlar var, onlardan da alabilirsin benim acayip işimi görmüştü. Sıcacık tutuyor. En güzeli h&m nin. Fermuarlı ve sadece içi kürklü, dışı kumaş bu sayede kürkün tüyleri ağzına felan girmiyor. Bebek arabası tulumları ayrı da satılıyor. Öyle bir bebek arabası almana gerek yok ki. Zarada var şuan indirimde yeni aldım ben çok güzel her arabaya uyuyor.

bebek bu ağlasın nolacak 😂😂 benim bu gerginliğim her zaman ve her yerde emzirmeye alışınca geçti 😂😂 bebeği emzirirken kahvaltıma devam edebiliyorum 😂😂 sonra babasına verip kahvaltıma devam ediyorum 😂😂 oğlum cok ağlaktı. ama onda dahi öyle aşırı ağlama olmadı. pusetine sadece uyduğunda koyabiliyorsuk yoksa saniye ara vermeden ağlardı 😂😂 kanguruda uyutur öyle yatırırdık. yürüyüş yaparken de hep kanguruda durmak isterdi. yani dısarı çıka çıka çocuğun huyunu, nerde nasıl tepki vereceğini çözüyorsunuz.

amaaan evde ağlayacağına dısarda ağladın, ne olacak 😂

Bir taze anne daha geliyor🥰 içi kürklü tulumlar var, onlardan da alabilirsin benim acayip işimi görmüştü. Sıcacık tutuyor. En güzeli h&m nin. Fermuarlı ve sadece içi kürklü, dışı kumaş bu sayede kürkün tüyleri ağzına felan girmiyor. Bebek arabası tulumları ayrı da satılıyor. Öyle bir bebek arabası almana gerek yok ki. Zarada var şuan indirimde yeni aldım ben çok güzel her arabaya uyuyor.
şu ayı postu gibi olanları mı diyorsun?
1000154242.webp

bunlar cok tatli cidden benim de gözüm var.
arabayi Almanyadan ikinci el aldik, icinde yaz icin güneş semsiyesi, yagmur icin muşambasi, kış için fermuarli örtüsü ve daha soguk kışlar icin termal örtüsü de vardi :) onlarin sogugu esasli soguk ve cocuklari yaz kiş disarida oldugu için yeterli gelecegine inanmak istiyorum. ogle uykusuna arabasinin icinde bahcede uyutma karari aldik ama ekim dogumlu, bilemiyorum Türk anasi genlerim o sogukta el kadar bebeyi bahcede birakabilir mi:) Ama simdilik dusuncemiz bu yönde

Çok teşekkür ederim, emzirme olayını anca anca çözdük bir de biberon verip başa dönmek istemiyorum tabi bazen kolaylık gibi düşünüyorum orası ayrı 🥲
Evet karnı tok altı temiz olduktan sonra 2 saat uyuyor aslında. Yapabilmek istiyorum buraya da yazdım belki cesaret gelir bana çünkü iiy geleceğine inanıyorum ben de tabi her şey yolunda giderse 🥹
Gitmezse de canın sağolsun oda insan evladı :)

Merhabalar.
yaklaşık 20 günlük bebeğim var, hastaneye ananeye vs gitmek dışında dışarıya çıkmaktan çok çekiniyorum, geriliyorum.
Eşim babalık iznindeyken bir kere yakınımızdaki parka kahvaltıya gittik 1 saatliğine ama onda bile uyanacak diye aklım çıktı.
Çok bunaldım, sadece meme veriyorum ve memede sakinleşip uyuyor. Emzik kabul etmiyor (bips ve mamajoo damaklı denedik önerilere açığım). Biberon comotomo var ama meme reddi yapar diye onu da hiç denemedim. Dışarı çıkarız da ağlar baş edemem, emziremem durmazsa vs diye çok endişeleniyorum. Bebekli insanlar normal yaşama ne zaman dönüyorlar ve nasıl dönüyorlar acaba🥲
Herkes hemen dışarı çıkıp hemen her şeye adapte oluyor da bir biz geri kalmışız gibi hissediyorum, kendimi beceriksizmiş gibi görüyorum.
2. Bebeğim 7 günlüktü kızım 2 yaşındaydı bebeği emzirdim pusete koydum kızımı parka çıkardım ona da bana da iyi geldi. İlk zamanlar hemen uyuyordu pusette. biraz daha büyüdüğünde ağlamaya başladı ama şimdi daha sakin duruyor 5 aylık olacak haftaya. Benim kızım için çıkmam gerekiyordu sizde kendiniz için çıkın eminim iyi geçecektir.

şu ayı postu gibi olanları mı diyorsun?Eki Görüntüle 3806911
arabayi Almanyadan ikinci el aldik, icinde yaz icin güneş semsiyesi, yagmur icin muşambasi, kış için fermuarli örtüsü ve daha soguk kışlar icin termal örtüsü de vardi :) onlarin sogugu esasli soguk ve cocuklari yaz kiş disarida oldugu için yeterli gelecegine inanmak istiyorum. ogle uykusuna arabasinin icinde bahcede uyutma karari aldik ama ekim dogumlu, bilemiyorum Türk anasi genlerim o sogukta el kadar bebeyi bahcede birakabilir mi:) Ama simdilik dusuncemiz bu yönde
IMG_7938.webp

Böyle dışı kumaş olanlardan bulabilirsen daha iyi çünkü bazı bebeklerin teni baya hassas oluyor o tüyler direk yüzüne değince (ellerini kollarını yüzüne götürüyorlar) alerji yapabiliyor.
Ben kışın karın içine gömecektim de eşim izin vermedi:) hiç bir şey olmaz merak etme daha rahat uyuyorlar temiz havada böyle kalın şeyler giydirince de hiç üşümüyorlar. Ben kar yağarken sadece bunu giydirip üzerine battaniye örtüp gezdirdim hiç üşümedi hiç de hasta olmadı. Yatır gitsin😂

Merhabalar.
Yakında bu düşüncelerin değişecektir, henüz her şey çok yeni.
Benim için ilk 2 ay zordu ama tamamen benimle alakalı bir süreçti. Bebeğimin ağlaması, gazı falan yoktu çok şükür. Herkesin toparlanma süreci farklı, bence kendini kimseyle kıyaslama.
Doğum şeklinden tut bebeğin kolik olup olmamasına kadar hepsi sürpriz sonuçta.
Yakın zamanda sen de normal yaşama döneceksin eminim. Ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ahdhdj Yahu mesajı güzel bitireyim dedim ama evden bebekle çıkmak ne kadar zor aklıma o geldi, bebek çantasını eksiksiz yapmak falan😂 eskiden çantama rujumu attım mı diye kontrol ederdim, hey gidi günler.

şu ayı postu gibi olanları mı diyorsun?Eki Görüntüle 3806911
Ben bazen balkonda uyuttum öyle kucakta bebeler üşümez hatta üşümesi daha iyiymiş kahverengi yağ dokusu var ensede sırtta omuzlarda bu doku koruyor bebeği çok sıcak tutunca da gidiyor bu yağ dokusu büyüyünce de lazım ve bebekken gidince gelmiyo aşırı bilimsel olmasa da. Öyle 334332 togglu ugku tulumlarına da gerek yok ben evin ısısını da 21 22 tuttum hep genelde 22 kar varsa 23 ve hasta olmadı hiç. İlk aylar slingle grzdik hep bi süre sonra bebe arabasını almayı bıraktım

Ben kışın karın içine gömecektim de eşim izin vermedi:)
heh bizde karın icine atacak olan o, "aman görmeyeyim" diye arkasini dönecek olan benim. Aslinda ben anksiyetik bir insanim genetik olarak ama kendimi frenleye frenleye toparladim epey. cocugun terbiyesinj komple esime biraktim. o ne derse ona uyucam.
Ben bazen balkonda uyuttum öyle kucakta bebeler üşümez hatta üşümesi daha iyiymiş kahverengi yağ dokusu var ensede sırtta omuzlarda bu doku koruyor bebeği çok sıcak tutunca da gidiyor bu yağ dokusu büyüyünce de lazım ve bebekken gidince gelmiyo aşırı bilimsel olmasa da. Öyle 334332 togglu ugku tulumlarına da gerek yok ben evin ısısını da 21 22 tuttum hep genelde 22 kar varsa 23 ve hasta olmadı hiç. İlk aylar slingle grzdik hep bi süre sonra bebe arabasını almayı bıraktım
kesinlikle. cok sicaga alistirmaya da gerek yok. ben haziran dogumluyum, bebege yel girer diye beni 7 kat sarip hastaneden cikarmislar😂 simdi hic dayanamiyorum soğuga hemen üşürüm. eşimse subatta şortla bakkala gider 😅 cok korumak, sakınmak istemiyorum.

Ağlarsa ağlasın kız açık hava işte dışarda bir sürü ses var 😂 ben kapalı ortamlara gitmekten çekiniyorum. Eşimle kahvaltıya gitme planları yaptık burnumuzdan gelir mi acaba onu düşünüyorum 😂

Benim bebeğim kasım ayında doğdu, benim de aklım çıkıyordu dışarıya çıkmaya ama sonra bir cesaret çıktım ve devamı geldi.
Hatta, yağmurlu havada yüzünü yağmurla bile ıslattım:)
Emin ol en kolayı emen bebek, mama hazırlama derdi yok, ek gıda derdi yok mis gibi. Zaten sürekli uyuyordur o şimdi, uyandığı zaman emzir, slinge koy ve çık. En fazla kakasını yapar o zaman da geri dönersin hemen.
Ayrıca benim bir arkadaşım heryerde emziriyor valla cafe restaurant park farketmiyor. Keşke benim bebeğim de emse ben de emzirirdim neden çekinecekmişim ki?
Aslında çekindiğim nokta yapamazsam, orda emziremezsem, sakinleşmezse giibi kendi kendime senaryo yazıyorum.
Bir de şu sıra gaz sorunumuz var dışarda ağlarsa diye yine 🥹🥹

Back
X