• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle hayata uyum

Doktora bi sor önce kanguruda kafayı tutsun diyorlar ben 3 4 haftalıktı koydum eylül ekim gibi de üstüne de bol bi hırka peluş giydim o öyle uyudu durdu kanguru da vardı benim bebeğim memede sıkıntı çıkardığı için memede uyuyan bebek tecrübem yok kilosu iyi gibi maşallah ayağını gıdıkla memede gazını çıkart 3 4 kere gaz masajı yapabilirsin kiraz çekireği kemeri de almıştım ben işe yaradı
Bugün gaz damlası kullandım hiç istemesem de. Hakiki zeytinyağıyla masaj yaptım ama bunu açken yapın diyorlar hayatta yaptırtmıyor açken altını zor açıyorum. Kiraz çekirdeği kemeri var ısıtıp beline sardım yarım kundak yapıp uyuttum. Şimdi uyandı birkaç kez gaz çıkardı şükür.
Kolik değildir inşallah🥹

Çıktın mı dışarı? İstanbuldaysan gelip çıkarayım 😂

Biberon kullansam belki kafam daha rahat olur ama meme reddi yaparsa diye korkuyorum. Siz biberon da veriyorsunuz anladığım kadarıyla hangi marka kullandınız acaba comotomo benimki meme reddi yapar mı diye çekiniyorum
Avent kullandık ama memnun değilim. Lansinohu öneriyorlar. Ben çok verdim biberon, sağıp verdiğim de çok oldu ona rağmen çok şükür red yaşamadım.

Bide rezil olmaktan korkma alışırsın zamanla 😂 benim kız 28 aylık avmde falan çıldırıyo arada, yeminle karnından tutup taşıyorum belimde hamamböceği gibi çırpınarak çığlıklarla ağlıyor dkdkfk +2 yaş çocuğu olanlar dışında herkes bakıyor bende mimik bile oynamıyor o kadar alıştım ki mffkfl 2 yaş ve üstü çocuğu olanlar zaten aşırı normal karşıladığı için kafayı çevirip bakmıyor bile 😂

Çıktın mı dışarı? İstanbuldaysan gelip çıkarayım 😂
Çok iyisiniz teşekkür ederim keşke istanbulda olsaydım 🙈
Dün gaza gelip sabah kahvemi yapııp çıktım yakınımızdaki parka gitmek için sabah kayınvalidemler geldi. 15 dk çıkmış oldum. 🥹 bugün sabahımız çok zor geçti gazdan dolayı kendime gelemedim 🥲
Bide rezil olmaktan korkma alışırsın zamanla 😂 benim kız 28 aylık avmde falan çıldırıyo arada, yeminle karnından tutup taşıyorum belimde hamamböceği gibi çırpınarak çığlıklarla ağlıyor dkdkfk +2 yaş çocuğu olanlar dışında herkes bakıyor bende mimik bile oynamıyor o kadar alıştım ki mffkfl 2 yaş ve üstü çocuğu olanlar zaten aşırı normal karşıladığı için kafayı çevirip bakmıyor bile 😂
Herhalde birkaç kez rezillik yaşasam öylelikle alışırım ben de 🤣

Ne kadar cok çıkarsanız o kadar alisirsiniz. Biz 1. Aydan itibaren surekli dışarıdayız sehir disina da gittik birkaç kere🙈 ama biberon kullanıyoruz tabii. Sadece emzirme olsaydi ortu ile giderdim her yere sanirim.
Biberon meme reddi yaptırmadı bende bu arada avent kullanıyorum. Sagip yanınıza alırsanız daha rahat edersiniz tabi ama tercih sizin yine. Eger ki sadece emzirecekseniz kisa mesafe yerlere sık sık gidin oyle oyle alışırsıniz, evde kaldıkça daha cok bunalıyor insan.

Açık havada genellikle daha sakin oluyolar evin yakınlarında deneyin çıkmayı yavaş yavaş. Çok ağlar baş edemezseniz eve dönersiniz hemen. Ama uygun emzik bulmanız da iyi olur dışarda gerçekten iyi idare ediyor çocukları emzik ya. Hangi emziği tutacağı hiç belli olmuyor çocukların en pahalısını alsanız bile onu kabul etmeyip bakkal emziğini alabiliyorlar 🫠 avent, nuk falan deneyebilirsiniz
Ya size çok teşekkür ederim ne duanız varsa kabul olsun.
Dün gece uykuya geçişte çok zorlandı, mememde de hal kalmadı. Eşime devrettim emzikle uyuttu 🥹
Siz nuk ve aventi önerince nuk marka emzik almıştım. Şuan tutuyor 🥹🫂

Ya size çok teşekkür ederim ne duanız varsa kabul olsun.
Dün gece uykuya geçişte çok zorlandı, mememde de hal kalmadı. Eşime devrettim emzikle uyuttu 🥹
Siz nuk ve aventi önerince nuk marka emzik almıştım. Şuan tutuyor 🥹🫂
Çok sevindim hadi gözünüz aydın 😁🫶

Merhabalar.
yaklaşık 20 günlük bebeğim var, hastaneye ananeye vs gitmek dışında dışarıya çıkmaktan çok çekiniyorum, geriliyorum.
Eşim babalık iznindeyken bir kere yakınımızdaki parka kahvaltıya gittik 1 saatliğine ama onda bile uyanacak diye aklım çıktı.
Çok bunaldım, sadece meme veriyorum ve memede sakinleşip uyuyor. Emzik kabul etmiyor (bips ve mamajoo damaklı denedik önerilere açığım). Biberon comotomo var ama meme reddi yapar diye onu da hiç denemedim. Dışarı çıkarız da ağlar baş edemem, emziremem durmazsa vs diye çok endişeleniyorum. Bebekli insanlar normal yaşama ne zaman dönüyorlar ve nasıl dönüyorlar acaba🥲
Herkes hemen dışarı çıkıp hemen her şeye adapte oluyor da bir biz geri kalmışız gibi hissediyorum, kendimi beceriksizmiş gibi görüyorum.
Bu konuda siz tecrübeli anneler nasıl bir yol izlediniz? Neler yapabilirim?
Karışık anlattıysam kusura bakmayın, dağınık bir zihinle yazdım..
Hazır havalar sıcakken çıkabildiğiniz kadar çıkın bence. Bebek arabasında uyur meme isterse de emzirme örtüleri var yanınıza da ufak bi yastık alın başlarda zor gelir ama alışırsınız. Ben 40ı çıkmadan dışarı çıkmaya başlamıştım. Keşke daha çok çıksaydım diyorum bebekken bir şekilde oyalanıyolar yürümeye başladıktan sonra bir yerde oturmak imkansız çünkü🥲

Ya çok teşekkür ederim 🥹 birbirimize alışma dönemindeyiz hala. Ama en rahat şimdi çıkarsın vs gibi cümleler duydugum için şimdi çıkarmıyorsam sonra nasıl çıkacağım diye düşündüm
Bebeğe göre değişir, kimininki yenidoğan sürecinde o kadar uyumlu oluyor ki bebek kendine gelince çok daha zor geliyor :) Benim için yenidoğan dönemi kabus gibi zordu mesela. Evet zorluklar her zaman olacak ama Bence kesinlikle büyüdükçe kolaylaşıyor. Ben hayatım bitti, 4 duvar arasında öleceğim sanıyordum. Şimdiyse aksine bebeğimin en çok sevdiği şey Bay Bay gitmek :) Öncesinde etrafın farkında değildi ki, tek istedikleri sessiz sakin bir ortaö ve anne şefkati. Şu an ona her şey ekstra yabancı ve bunaltıcı doğal olarak. Bazı bebeklerin sinir sistemi de çok daha hassas oluyor. Demem o ki, endişelenmeyin kademeli olarak kilit açılacak 😅

Biz cumartesi akşam eşimle birlikte yemek yemeye gittik 🙈 ikimiz de biraz tedirgindik ama eşim daha cesaretli beni de gaza getirdi. Bebegimizi uyuttuktan sonra hazırlanıp yakın bir yere gittik 🤣 uyanacak diye aklım çıktı orası ayrı ama bu bir aşama bencr 🥲
Yarın sabah da bebegimle iyi hissedersek kshvemi alıp 15 dk parkta yürüyüşe gideceğiz dur bakalım 🥲

Selam belkiokuyan varsa güncelleme yapayım dedim 🙈
Bebegi uyuttuktan sonra parka annemle buluşmak için sözleştik park annemle bana da ortak mesafede. Tam çıkacakken bezi sızdırmış değiştireyim derken uyandı. Yine de arabaya koydum çıktım yolun yarısında dönesim geldi çünkü hiç uyuyacak göz yoktu. Huysuzlanırsa diye endişelendim. Neyse dedim kaygılarla parka gittim 10 dk sonra ağlamaya başladı 🥲 emzirdim, 2 dkda uykuya geçti arabasına aldım ve eve gelene kadar uyanmadı (30 dk).
Biraz kaygılı geçti ama bir adım sayılır 🙈

Bakın iki çocuğum var onlar büyüdü artik
Uzun aradan sonra bebegim oldu
Tecrübeli olmama rağmen bende bebegim 6 aya girdi yeni yeni çıkıyorum dışarıya ayni bahsettigin endiselerden dolayı
Bekledim bebek oyuncaktan anlayıp oynayana dek ve benimki kucağa alışmış dirasira kucakta olduğu an hic aglamiyor
Yani haklısın bende yeni yeni alisiyorum

Tecrübeli olmama rağmen bende bebegim 6 aya girdi yeni yeni çıkıyorum dışarıya ayni bahsettigin endiselerden dolayı
Bekledim bebek oyuncaktan anlayıp oynayana dek ve benimki kucağa alışmış dirasira kucakta olduğu an hic aglamiyor
Diger cocuklsrimda 2 3 aylik bebekten uçakla şahsi arabayla bile yolculuk yapardım
Ama bu bebekte oyle degilim

Ya insana yalnız olmadığını bilmek okadar iyi hissettiriyor ki. Tabi herkesin süreci farklı bebeğinin mizacı farklı. Ve dediginiz gibi ağlarsa nasıl oyalarım nasıl başa çıkarım gibi endişelerden insan geri duruyor

Diger cocuklsrimda 2 3 aylik bebekten uçakla şahsi arabayla bile yolculuk yapardım
Ama bu bebekte oyle degilim ve birde meme reddi yapti bebegim
Onu biberondan açıp memeye dondirmek istediğim içinde 3 4 ay evden bile çıkmadım desem yeridir

Ama bu bebekte oyle degilim ve birde meme reddi yapti bebegim
Onu biberondan açıp memeye dondirmek istediğim içinde 3 4 ay evden bile çıkmadım desem yeridir

Back
X