• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle otobüs yolculuğu

Ayy hastalık deyince korktum. Şart ailemi 1 yıldır görmüyorum. Hem bayram hem tatil olucak bize deniz kenarı çünkü.

Hava değişikliğinden elbet etkilenir her çocuk , gerekli önlemleri alırsınız , takılmayın.
Çocuk evde de hastalanabilir.

Ben her türlü yolcugu yaptım çocuklarla.olan anneye oluyor :)

Çantalı taşıma ile çok rahat oluyor bilginize. Onun içinde uyur 4 aylık bebek.

Hava değişikliğinden elbet etkilenir her çocuk , gerekli önlemleri alırsınız , takılmayın.
Çocuk evde de hastalanabilir.

Ben her türlü yolcugu yaptım çocuklarla.olan anneye oluyor :)

Çantalı taşıma ile çok rahat oluyor bilginize. Onun içinde uyur 4 aylık bebek.
Çantalı taşıma dediginiz port bebe galiba.

Umarım sakın bi bebektir, yoksa otobustekilerin vay haline.

Büyük konuşmayayım da hayat memat meselesi olmadan o kadar saat bebekle seyahat etmezdim sanırım. Hem size, hem bebeğe, hem diğer yolculara eziyet olabilir.

Ana kucagında iki büklüm oluyor diye pırt bebesine yatıracagız. Ama çok haklısınız
Iki buklum olmiyor
O ana kucaklari bilimsel olarak yapilan testler sonucunda bebegin omurgasi icin en rahat o sekil oldugu icin oyle yapiliyor
Sizin gozunuze rahatsizmis gibi gelebilir ama rahatsiz degil bebek icin en ideali o
Ve tabiki en guveniliri de

Ben de tam tersini düşünüyorum. Biraz daha büyüse mümkün değil de şimdi asıl daha kolay gibi geldi :deli:

Evet büyüyünce de çok zor. Mesela 2 yaşındaki oğlumla şu anda mümkün değil 2 saat bile gidemem otobüsle. Oturmaz çünkü gezmek ister. Panayır yerine çevirir otobüsün içini.. :KK48:

O yüzden ben 4 yaşından önce uçak veya hususi araç tercih ederim. Net.
Mesela biz de bayramda köyüme gidebiliriz. 7 ila 8 saat. Otobüs seçeneklerim arasında bile yok. :KK48:

Bel, kol, bacak sızlar çok zor. :olamaz:

kızım 13.5 aylık daha kız kardeşim hariç kimse görmedi. En son annemi ve kardeşlerimi 20 ay önce gördüm. Gitsem 6 7 saat görmek isteyen gelir görür. O kadar uzun yoluclukta bebeği perişan edersiniz.

Hah İşte o, adi aklıma gelmedi. Icine yatağını yastığı dosemistim. Kenarına bebeğe ait herseyi koymuştum. Bez, krem, cingirak, yelpaze, ıslak mendil, yedek üst v.s hem elin altında olmuştu herşey hem de yavrum içinde elimde bunalmadan uyumuştu. Ikinizin dizine koyarsınız.
Sahilde de çok ise yarıyor . Üstüne cibinlik koyup bebek arabasına sıkıştırıyordum, içinde uyuyordu.

Ayy hastalık deyince korktum. Şart ailemi 1 yıldır görmüyorum. Hem bayram hem tatil olucak bize deniz kenarı çünkü.

Yanlış anlama ama ben bu mantığı anlayamıyorum. Ailen çocuğundan daha mı önemli yani? Sana muhtaç minicik bir sabiden. Üstelik çekirdek ailen doğuma gelmiş zaten, amcanı teyzeni de görmeyiver, tatilini de seneye yap. 4 aylık bebek, kapı ağzında, 15 saatlik bir yolda... Yazık yani ayrıca iki koltuk almışsınız sadece, kucağınızda zor olur diye düşünüyorum ben. Oğlum 13 aylık, ben daha tatile falan gitmedim hiç. 3-4 aylıkken kendi arabamızla gitsek diyorduk doğumdan önce, doğumdan sonra gözüm almadı açıkçası uzun yolu. Cesaretinize hayran kaldım o yüzden.

Malesef bayram tatili için memlekete otobüsle gideceğiz. 4 aylık bebegimiz var. Eşimle sadece 2 koltuk aldık kucakta gider mi bebeğim? Çok ağlayan bi bebek değil ama huysuzlanır mı? Emzirirken zor oluyor mu? Rezene ıhlamur çayı okudum nette deneyen var mı? Başka önerisi olan var mı? Çizgi film ya da oyuncaktan henüz anlamıyor ne yap cam bilmiyorum. Metro turizm ile gidicez
Yıl 15 saat
Akşam 8 de yola çıkacağız
Şu an 3 aylık yolculukta 4 aylık olucak
Portbebeye koyu caz.
Muhtemelen ağlayacak yapacak fazla bir şey yok. Aksine bazı bebekler de yolu ve arabayı çok sever genelde uyurlar ama yaşayarak öğreneceksiniz. Allah kolaylık versin.

15 saatte büyükler telef oluyor da 4 aylık bebeyi düşünemiyorum bile.
Hadi bebeğinizi düşünmüyorsunuz, hadi kendinizi de düşünmüyorsunuz peki otobüste yolculuk yapan yolcuları da mı düşünmüyorsunuz. Bebiş sorun çıkarırsa o kadar uzun yolda şikayetlerde başlar.
Millete de yazık yani.
Beni silah zoruyla bile götüremezler.
Bebişinizi görmek isteyen akrabalar bir zahmet size gelsinler.

15 saatte büyükler telef oluyor da 4 aylık bebeyi düşünemiyorum bile.
Hadi bebeğinizi düşünmüyorsunuz, hadi kendinizi de düşünmüyorsunuz peki otobüste yolculuk yapan yolcuları da mı düşünmüyorsunuz. Bebiş sorun çıkarırsa o kadar uzun yolda şikayetlerde başlar.
Millete de yazık yani.
Beni silah zoruyla bile götüremezler.
Bebişinizi görmek isteyen akrabalar bir zahmet size gelsinler.

bende bunu anlayamadım, 15 saat yolda bebek çok agladı deseler burda topa tutulur, vay anne dısarı cıkmasınmı, vay bebek bilerek mi ağlatılır denir kimse otobüstekilere hak vermez
4 aylık bebekle kapı agzında 15 saat 2 koltukta gidip tatil hayal etmek bana hayal geliyor hem o gece geçmez hem de ben kapı agzında gece gidemem o bebek aç kapa hasta olur o gece bitmez

bende bunu anlayamadım, 15 saat yolda bebek çok agladı deseler burda topa tutulur, vay anne dısarı cıkmasınmı, vay bebek bilerek mi ağlatılır denir kimse otobüstekilere hak vermez
4 aylık bebekle kapı agzında 15 saat 2 koltukta gidip tatil hayal etmek bana hayal geliyor hem o gece geçmez hem de ben kapı agzında gece gidemem o bebek aç kapa hasta olur o gece bitmez
Kimse bebekli kadınlara dışarı çıkmasın demiyor ama 15 saatlik otobüs yolcuğunda da ağlayan bebeğe kimsenin anlayış göstereceğini düşünmüyorum ben. 2-3 saatlik yolculuk olsa neyse ama 15 saat kimse kimsenin bebeğinin sesini çekmek zorunda değil bence ki ben bebek ağlaması konusunda aşırı anlayışlı biriyim, benim umrumda olmaz. Ayrıca zaten 15 saat o bebek için bile kötü, klimalar çalışacak araçta, bebek hasta bile olur. Uçakla gidemiyorsam gitmem ben. Çok görmek isteyen gelsin görsün derim.

Kimse bebekli kadınlara dışarı çıkmasın demiyor ama 15 saatlik otobüs yolcuğunda da ağlayan bebeğe kimsenin anlayış göstereceğini düşünmüyorum ben. 2-3 saatlik yolculuk olsa neyse ama 15 saat kimse kimsenin bebeğinin sesini çekmek zorunda değil bence ki ben bebek ağlaması konusunda aşırı anlayışlı biriyim, benim umrumda olmaz. Ayrıca zaten 15 saat o bebek için bile kötü, klimalar çalışacak araçta, bebek hasta bile olur. Uçakla gidemiyorsam gitmem ben. Çok görmek isteyen gelsin görsün derim.

tabiki kötü, bebek için çok kötü sağlıksız bir ortam en sağlıksız koltuk ya araç kiralanmalı yada ucakla gidilmeli 4 ay önce bakılsa 400 liraya bilet bulunurdu bebek bugün cıkıp gelmediya

bebekten bebege hatta bebeginin o anki ruh durumuna göre değişir malesef
12 saat ucak yolculugunda hiç aglamadan etmeden giden bi dünya bebekte gördüm
bir saatlik yolculukta hiç susmayanda
Allah kolaylık versin sık sık emzirceksin ve koltuk olmaması kucagınızda tasıyacagınız icin biraz sizin için zor olacak

Malesef bayram tatili için memlekete otobüsle gideceğiz. 4 aylık bebegimiz var. Eşimle sadece 2 koltuk aldık kucakta gider mi bebeğim? Çok ağlayan bi bebek değil ama huysuzlanır mı? Emzirirken zor oluyor mu? Rezene ıhlamur çayı okudum nette deneyen var mı? Başka önerisi olan var mı? Çizgi film ya da oyuncaktan henüz anlamıyor ne yap cam bilmiyorum. Metro turizm ile gidicez
Yıl 15 saat
Akşam 8 de yola çıkacağız
Şu an 3 aylık yolculukta 4 aylık olucak
Portbebeye koyu caz.

Gece olduğu için uyku düzenini biraz değiştirin o gün gece yolda uyutursunuz huysuzluk yapmaz. Koltuk numaranız ortada olduğu için emzirirken örtüler var onlardan alın veya yola çıkmadan önce kendinizi sağabilirsiniz yolda rahat rahat verirsiniz bebeğe.
İyi tatiller şimdiden.

Back
X