• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebekle tek başına gezebilen var mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi yrgn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aman canım sakın öne bağlama çok tehlikeli dediğin gibi

canım bencede kesinlikle öne bağlama yasak zaten ben 40 günlükten otomobille geziyorum kızımla.. genelde otomobil çalışırken susmayan çocuk yok :) bence bebeğinle yalnız çıkman kendine güvenini daha da arttırır.
bende senin gibi aşıya doktora falan yalnız götürüyorum. bebişimin eşyalarını sırt çantasında sırtıma takıyorum bebeğide oto koltuğuna yerleştirip evden öyle çıkıyorum.
hiç zorlanmazsın canım gözünde büyümesin..

canım benim neden bu kadar korkuyorsun anlamıyorum artık bebeğin var ve o allahın izniyle hep hayatında benim kızım 21 aylık ve doğumdan sonra bacak ağrısı çekiyorum yinede kızımla genelde tek çıkarız korkucak bişey yok evden çıkmadan önce doyur altını temizle ve al çık 5-6 aylıkken kanguru kullandım çok rahat oluyor kesinlikle tavsiye ederim senin birde altında araba var ne güzel bir fırsat bebeği koy oto koltuğuna gez dolaş ohhhhhhh:)) keşke benimde öyle bir şansım olsa kızım çok aşırı hareketli artık yürüyorda bazen yürütürüm bazen kucağıma alırım giderim bebeği taşımak sorun değil yeterki panikleme ben kızımla konuşurum bak bu ağaç bak bu kuş geçenlerde yağmur yağıyordu dışardaydık kızım yağmurla tanıştı şarkılar söylerim yolda otobüste hiç farketmez dediğim gibi artık o senin hayatının parçası alışmalısın ona bırakacağım bir yer varsa bırak çık ama bırakamıyorsan mecbursun ağlasada huysuzlansada çıkmamn gerekiyorsa çıkıyorsun ben anneme çok bırakırım işim varsa dışarda yeme ve uyuma problemi var çünkü ama yinede alır gezerim kızımı bebek arabasında çok gezdiririm alışırsın korkma bebek arabasında ağlarsa al kucağına arabayada koy çantanı bebeğin eşyalarını falan oldu iş başa düşünce insan nelere alışıyor ben yürürken kızımın altını değiştirmiştim 5-6 aylıktı inanki:))

öncelikle ben dışarı cıkacağım ve rahat olacağım demelisin..bu düşüncede cıkarsan stresini azaltmış olursun..telaş insanı daha cok yoruyor inan..başlangıçta herzaman korkutuyor..biryerden başlamak gerek.bence önce kanguruyla sonra pusetle..kanguru yoksa puset..araban varsa hiç telaş etme,cünkü araba ile gezmek coğu bebeği yatıştırıyor.. her acıdan iyi gelecek hem kendine hem bebişine canım.

doğum öncesi yoğun çalışan ve sosyal biriydim. doğumdan sonra eve kapandım ve hiç dışarı çıkamıyorum. bebeği bırakabileceğim kimsede yok. eşim ise çoğu kez gecede çalışıyor. 1 haftadır hiç dışarı çıkmamışım nasıl geçti zaman bilmiyorum.çocuklada eskisi gibi gezebilmenin imkanı yokmu.hiç değil ihtiyaçlar için.. artık yeni hayatıma alışmalımıyım yoksa durumu modifiye edebilirmiyim. tek başıma biryerlere gitsem bebekle birlikte kapıdan çıkarken kapıyı nasıl kilitlerim, arabanın oto koltuğunda tek başına durur mu ben araba kullanırken ağlarsa paniklermiyim. pusetine koyup onunla gezebilirmiyim.ağlarsa kucağıma alsam puseti naparım.kanguru bu işi çözer mi. .bir sürü korkum var..yani tek başına bebekle dışarı çıkabilen var mı

canım oncelıkle bebegın hayırlı olsun.okurken kendımı buldum.bak guzelım ben bebegım olana kadar çalışıyordum ve kendıme ozel sosyal bırıydım.evlılıgım aılemden uzak bır sehırde,aksı gıbı pek fazla arakadaşımda yok,yanı olanların işi gucu var,ve dogumdan once yenı bır apartmana taşındım,burası kabus gıbı tek bir komşumuz yok,çok garip bir apartman sanki hepsi ozellıkle seçilmiş:1shok:eşimde işi geregı akşamları 8:30 9:00 dan once gelemıyor,hatta bazen pazarları bıle çalışıyor.bebegım dogdugunda annem sagolsun geldi iki ay kadar kaldı ve haliyle gitti.o gün bugündür yalnızım.RABBİM tüm annelere kolaylık versin.tabiki hep evde olmuyor,bebegınde canı sıkılıyor.hiç panik yapma guzelim,evet haklısın kapı kilitlemekten tut,bırşey aldıgında cüzdandan para çıkarmaya kadar herşey problem oluyor.amanla zamanla alışılıyor.bak canım ben hep bebegımle dışarı çıkıyorm,karnı tok olsun,uykusunu alsın ve altı temız olsun yavrunun.ben bebegımı alıyorm,bebek arabası zaten hep bagajda,oto koltuguda arabada,bnıyorz arabaya,zırıldasa bıle ben onunla çok ılgılenmyrm,muzıgı aç ve çok onemlı nırsey yoksa yola devam et,baktın olmuyr.çek kenara derdını dınle yıne devam et.sonra gıdecegımız yerde ben arabadan ınıyorum,bu arada onun kapısını hep kılıtlı tut,sonra bebek arabasını ındırıp onu koyuyorm vs.. vs...sakın korkma alışırsın ve eve kapanmayın,valla ev çok sıkıyor bır muddet sonra.kolay gelsın saglıcakla kal canım.

birşey diyeyim mi biz oğluşumla 15 günlükten beri geziyoruz önce kısa mesefelere gittik markete bakkala arka sokaktaki komşuya baktım ki arabada sesi çıkmıyo sonra daha da rahat ettik her yere gidiyoruz 2-3 saat çarşı pazar geziyoruz zaten bebek arabasında çocukların sesi pek çıkmıyor oğluşum şimdi 2,5 aylık ve arabasında gezmeyi çok seviyor bana arbadan gülücükler atıyor inşalah seninkide sorun çıkarmaz ama önce kısa mesafelerle başla hem sen hem bebişin alışır şimdiden iyi gezmeler

benim kızım biraz mızmız bazen arabada bile ağlar canı sıkılır ama yinede yakın yerlere ikimiz gidiyoruz koltuğuna koyuyorum kemerini bağlıyorum bir kaç oyuncak asıyorum koltuğun sapına arabaya birde dikiz aynası aldım sık sık onbu kontrol ediyorum kızımla alışverişimizi yapıyoruz sorun olursa kenara çekip bakıyorum

ben kizim daha 13gunlukken parklara gidip piknikle basladik ustelikte araba kullanirken sesleri cikmiyor benimde en korktugum araba kullanirken aglamasiydi sesi bile cikmiyor simdi 6aylik oldu dahada gezmenin tadini aldi bence cesaret et cik ki onu gozlemlemis olursun ilk sefer zr gibi olur ama disarinin havasini aldimi eve girmek istemez

cananfs ...sizi okuyunca benim gibi olanlar varmış diye insan seviniyor size ve tüm arkadaşlara teşekkürler cesaret verdiğiniz için..evet tek başınada oluyormuş.ben abartıyormuşum..geçen gün mecbur kaldım ve hiç düşünmeden dışarı çıktım. evin içindeydi puseti daha orda bindirdim pusete ve evdebn sürerek çıkardım. kapı falaln kolay oldu yani. yalnız arabaya kadar birkaç basamağı puseti resmen kucaklayarak indirdim. arabaya bebişi yerrleitirdi. oto koltuğu arkaya takılıydı zaten. emniyet kemerini bağladım. puseti katlayıp bagaja koydum. gerçektende yolda çok uslular. önce mızmızlandı ama hiç telaş etmedim. sonra ses kesildi bende dikkatimi yola vermek için onun arkada olduğunu unutmaya çalıştım. ama yolda daha yavaş ve dikkatli kullanıyorum...sakin bir yolculuk sonrası geri döndük. artık dışarı çok çıkarım galiba..birkez yapınca cesareti artıyor insanın. bebişide kendimide eve hapsetmenin anlmı yokmuş.hayat devam ediyor. haftaya 3. ay aşılarınada birlikte gideceğiz:)

Allah allaaah dedim ya, o kadar kolay mı herkes ooh hoppbidi hopbidi çıkıp geziyorum demiş biri de evet çıkamıyorum dememiş bu kadar kolay mı yahu. Pusete binince basıyor yaygarayı çocuk, araba desen çok imkansız geliyor wallaha tebrikler herkesi ben denesem mi deyip eve tıkanıyorum bazen de kucagimda cikiyiruz disari tabi bel haşat oluyor gezerken yarı yolda daha. Ama pusetteyken bile elimizde gezdiriyoruz biz çocugu konu orada. Denemek gerek sanırım son sözüm bu :)

ben de doğumdan sonra hep gezdim. zaten çalışan bir bayanım doğum iznimi evde geçirmek istemedim hem büyük oğlumla da daha iyi vakit geçirmek için büyük fırsattı. üçümüz sık sık plaja gidiyorduk ufalık da denizi çok seviyordu

Back
X