Bebek Beslenmesi Bebekler için yemek tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Tuz Kullansak mı?
Bebekler, hepimiz gibi bir miktar tuza ihtiyaç duyarlar. Fakat yine hepimiz gibi çok fazla tuza da gereksinim duymazlar.

Gerçekte, böbrekler yüksek miktarlarda sodyumla başa çıkamaz ki doğa da kesinlikle bu sebepten dolayı anne sütünü çok düşük bir sodyum oranıyla yaratmıştır.

Ona yiyecekleri tuzla karıştırmadan tatması için bir şans verin. Böylece bütün hayatı boyunca sahip olacağı doğal bir yiyecek lezzeti geliştirmiş olur.
ALINTIDIR...

gerçekten güzel bir topik olmuş:16:
bebeklere verilebilecek güzel yemekler var:56:
bazen değişik ne yapsamda yedirsem diyordum arada buraya bakarım artık:34:

Kuru Meyveli Buğday Maması

Malzemeler

•1 çay bardağı aşurelik buğday
•1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Su içinde ıslatılmış)
•4 su bardağı su
•İsteğe bağlı olarak bal yada pekmez (Bal yalnızca 12 aylıktan büyük bebeklerin kullanımı için uygundur)

Tarif
1.Buğdayı bir gece önceden 1.5 su bardağı su ile 15 dakika kaynatın.
2.su bardağı soğuk su ilave ederek bir gece bekletin.
3.Ertesi gün iki su bardağı suyu buğdayınıza ilave ederek bir saat pişirin.
4.Buğdayın pişmesine yakın (yaklaşık son 20 dakika) önceden ıslatılmış kuru meyveleri tencereye katın.
5.Hazırladığınız mamayı blendırla iyice ezin.
6.Ben bu bebek mamasının içine öğütücüde un haline getirdiğim ceviz, badem yada kabak çekirdeği katıyorum.
7.Böylece bebek maması bir çok mineraller ve vitaminler bakımından daha zengin hale geliyor.
8.Mesela kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengin.
9.Ve çinko bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli olan bir mineral
alıntıdır...
NOT:7-8 AYDAN SONRA VEREBİLİRSİNİZ......

Tavuk Püresi Tarifi

Malzemeler
•50 gram haşlanıp didiklenmiş tavuketi
•1 çorba kaşığı lor peyniri
•1 çorba kaşığı yoğurt
•1 çorba kaşığı elma ya da portakal suyu

Tarif
1.Bütün malzemeleri iyice ezerek karıştırın. Püreniz hazır.
NOT:8-9 AYLIK BEBEKLERE VERİLEBİLİR....
Alntıdır...

MUZ VE FAYDALARI
Meyveler bebek beslenmesinin olmazsa olmazıdır, birçok anne ek gıdaya başlarken meyveleri ilk olarak verir. Meyveleri mevsiminde tüketmek ve taze olarak hazırlayıp bebeğe yedirmek en iyisidir.

Bu tarif muz ve elma ile hazırlanan basit bir bebek püresi. Muz, besin değerleri yüksek olan bir meyvedir. Özellikle çok iyi bir potasyum kaynağıdır. Bunun dışında içinde B6 vitamini ve folik asit (B9 vitamini) bol miktarda bulunur. Çok zengin bir besin olan muzda B1, B2, C, D, E vitaminleri ile magnezyum, bakır, demir ve fosfor mineralleri de vardır.

Muzun yararları nelerdir?

Muzun özellikle mideye çok faydası vardır ve mideyi güçlendirir. Kabızlığı giderir (oysa ki ben tam tersi sanıyordum). Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kas ve kemik gelişimini destekleyen muz stresi azaltarak rahatlamayı sağlar.

Ben muz alırken hemen kullanmıyacaksam biraz sert ve yeşilimsi olanları tercih ediyorum zaten onlar evde olgunlaşıyorlar. Eğer hemen kullanacaksanız olgun muzları tercih edin. Olgun muzun ucu esmer, rengi koyu sarıya yakındır ve hafif yumuşak olur. Bazı muzlar gazla sarartılarak güzel görünmesi sağlanıyor bunlardan uzak durmaya çalışın. Sanırım küçük yerli muzları seçmek en iyisi. Kendiliğinden olgunlaşmamış muz mide asidini artırır ve kabızlığa neden olurmuş.

Muz-Elma Püresi

Malzemeler
•Çeyrek elma dilimi
•Çeyrek muz
•1 tatlı kaşığı portakal suyu

Tarif
1.Meyvelerinizi soyun.
2.Elmayı 7-8 dakika buharda ya da az suda pişirerek yumuşatın.
3.Bütün malzemeyi karıştırıp bebeğinize hemen yedirin.
NOT:7-8 AYDAN SONRA YEDİREBİLİRSİNİZ..
ALINTIDIR...

Sebze ve Balık Püresi

Malzemeler
•1 adet pişmiş fileto beyaz balık
•1 yemek kaşığı pişmiş bezelye
•1 yemek kaşığı pişmiş havuç püresi
•1 yemek kaşığı pişmiş patates püresi
•1 çay kaşığı tereyağ ya da 1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Tarif
1.Hazırlaması çok kolay , pişmiş olan bütün malzemeyi iyice karıştırıp püre haline getirin.
2.Not: Balığınızın kılçıklarını iyice temizlediğinizden emin olun
Not:8-9 AYDAN SONRA VEREBİLİRSİNİZ...
Alıntıdır.....

Meyveli Bebek Muhallebisi

Malzemeler
•1 tatlı kaşığı pirinçunu
•1 çay bardağı su
•1 dilim armut
•1 dilim elma

Tarif
1.Elma ve armutu rendeleyin ve üzerine su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
2.Pirinçunu ve suyu kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca 3-4 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
3.Meyveleri ve pirinçunlu muhallebiyi karıştırarak bebeğinize yedirin.
4.Afiyet olsun.
not:7-8 AYDAN SONRA VEREBİLİRSİNİZ..
ALINTIDIR....

Somon ve Ispanak Pilavı

Malzemeler
•50 gr pişmiş somon balığı
•1 çorba kasesi yıkanmış ıspanak yaprağı
•2 yemek kaşığı pirinç
•3 çay bardağı sıcak su
•1 küçük soğanın çeyreği

Tarif
1.Soğanı doğrayın 4-5 yemek kaşığı su ile birlikte tencereye koyup kısık ateşte pişirin.
2.Yıkadığınız pirinci tencereye sıcak suyla beraber ilave edin.
3.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4.Pilavın suyunu çekmesine az kala ıspanakları ilave edin 5 dakika kadar pişirin. Pilavınızı 10 dakika dinlendirin.
5.Hazırladığınız pilava pişmiş somonu katın, ister püre yaparak ister pilav gibi bebeğinize yedirin.
NOT:8-9AYDAN SONRA VERİLEBİLİR..
ALINTIDIR...

YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI

(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.
NOT:7-8 AYDAN SONRA VERİLEBİLİR...
ALINTIDIR...

BROKOLİ ÇORBASI
Malzemeler
•250 gr. Brokoli
•1 orta boy patates (110 gr.)
•2 yemek kaşığı pirinç
•1 su bardağı et suyu
•5 su bardağı su
•2 su bardağı yoğurt
•1 diş sarmısak
•1 adet yumurta
•1 yemek kaşığı un
•1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
•3 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 tatlı kaşığı tuz

Brokoli çorbası nasıl yapılır?
•Çiçeklere ayrılmış brokoliyi, küçük doğranmış patatesi, pirinci,et suyunu ve normal suyu bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın.
•İyice yumuşayana kadar pişirin. Blenderden geçirin.
•Ayrı bir kapta yoğurt, un, ezilmiş sarmısak ve yumurtayı çırpın.
•Çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp yoğurtlu meyaneye karıştırın. Devamlı karıştırarak meyaneyi çorbanın içine dökün.
•Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu atın. Bir taşım kaynatıp altını kapatın.
•Yağı bir tavaya alıp kızartın. Çorbaya ilave edip karıştırın.
NOT:8-9 AYDAN SONRA VEREBİLİRSİNİZ...
ALINTIDIR

Son düzenleme:
KABIZLIK DÜŞMANI KAHVALTI

2 yemek kaşığı dolusu yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı buğday kepeği
6 tane kuru siyah üzüm
3 tane gün kurusu kayısı
1 tane kuru incir
2 ceviz içi
4 badem içi
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(labne veya kaşar peyniri de olabiliyor)
1 haşlanmış yumurta
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
aldığı kadar ılık süt (ort. yarım su bardağı kadar)

Tüm malzemeleri karıştırıp sütü yavaş yavaş eklerseniz iyi olur. Çünkü yulaf ve kepek şişip yanıltabiliyor. Sütü birden boca etmemenizi tavsiye ederim.
Kuru kayısı ve incir gibi malzemeleri önceden ıslatıp dolapta sürekli bekletirseniz ihtiyacınız olduğu her an elinizin altında olur.
Sonra malzemeleri güzelce blender la parçalıyoruz. Katı olduğunu düşünürseniz sütle açabilirsiniz.
Bu tarz öğünlerden sonra çocuk mutlaka bol su içmeli ki çıkış kolaylaşsın :)
ALINTIDIR....

buna hiç süt veya su ailavesi yapmadınız mı????
BEBEKLER İÇİN YEMEK TARİFLERİ

Bebekler için kayısılı püre tarifi
Eki Görüntüle 701982

Malzemeler

150 gr kayısı
2 çay kaşığı bal
Ceviz

Hazırlanışı

Taze kayısıyı, cevizi ve balı mikserde ezin. Pişirmeden bebeğinize servis yapın. Bu tarifi 12 aydan itibaren bebeğinize yedirebilirsiniz.

Afiyet Olsun
NOT:BAL BEBEKLERE 1 YAŞINDAN ÖNCE VERİLMEZ..ALLERJİ OLABİLİRLER..
ALINTIDIR.....

MUZ VE FAYDALARI
Meyveler bebek beslenmesinin olmazsa olmazıdır, birçok anne ek gıdaya başlarken meyveleri ilk olarak verir. Meyveleri mevsiminde tüketmek ve taze olarak hazırlayıp bebeğe yedirmek en iyisidir.

Bu tarif muz ve elma ile hazırlanan basit bir bebek püresi. Muz, besin değerleri yüksek olan bir meyvedir. Özellikle çok iyi bir potasyum kaynağıdır. Bunun dışında içinde B6 vitamini ve folik asit (B9 vitamini) bol miktarda bulunur. Çok zengin bir besin olan muzda B1, B2, C, D, E vitaminleri ile magnezyum, bakır, demir ve fosfor mineralleri de vardır.

Muzun yararları nelerdir?

Muzun özellikle mideye çok faydası vardır ve mideyi güçlendirir. Kabızlığı giderir (oysa ki ben tam tersi sanıyordum). Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kas ve kemik gelişimini destekleyen muz stresi azaltarak rahatlamayı sağlar.

Ben muz alırken hemen kullanmıyacaksam biraz sert ve yeşilimsi olanları tercih ediyorum zaten onlar evde olgunlaşıyorlar. Eğer hemen kullanacaksanız olgun muzları tercih edin. Olgun muzun ucu esmer, rengi koyu sarıya yakındır ve hafif yumuşak olur. Bazı muzlar gazla sarartılarak güzel görünmesi sağlanıyor bunlardan uzak durmaya çalışın. Sanırım küçük yerli muzları seçmek en iyisi. Kendiliğinden olgunlaşmamış muz mide asidini artırır ve kabızlığa neden olurmuş.

Muz-Elma Püresi

Malzemeler
•Çeyrek elma dilimi
•Çeyrek muz
•1 tatlı kaşığı portakal suyu

Tarif
1.Meyvelerinizi soyun.
2.Elmayı 7-8 dakika buharda ya da az suda pişirerek yumuşatın.
3.Bütün malzemeyi karıştırıp bebeğinize hemen yedirin.
NOT:7-8 AYDAN SONRA YEDİREBİLİRSİNİZ..
ALINTIDIR...

Canim.oglum hergin bir muz yiyor cok ta seviyot cok sevindim faydalarini okuyunca
Tariflerinin devamini diliyorum

SEBZELİ ÇORBA
$sebzeli-corba.webp
Malzemeler

1 yemek kaşığı buğday
1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
Çeyrek kabak
Çeyrek havuç
1 adet küçük brokoli
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Su

Hazırlanışı

Buğdayı yıkayıp geceden 300 ml su ile ıslatın, aynı suda ertesi gün pişirin. Buğdaylar çatlayıp pişince yulaf ezmesini ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Pişirdiğiniz bu tahıllı karışımı ezin. Diğer tarafta sebzeleri buharda ya da az su ile pişirerek iyice ezin. Sebzeleri tel bir süzgeçten geçirebilirsiniz. Sebzeleri hazırladığınız tahıllı karışıma ilave edin ve yağı katın.
ALINTIDIR...

Back
X